K-19: The Widowmaker= Citat =:
Izvorno postao Constantine
Printable View
K-19: The Widowmaker= Citat =:
Izvorno postao Constantine
to je taj,hvala,makar sumnjam da cu ga ponovno pogledat.
Ja sad kao prepoznajem ova slova gore pa bi trebao znat koji je to film?
Ivanovo Detetstvo,bilo je par stranica prije,ocito nisi primjetio.
Ma, di ću to tražit, napiši naziv filma i bok :)
Caché (Hidden)
http://www.thecinematheque.com/poster_cache1.jpg
Bio jučer na HTVu u 23 sata, trajao do 1 iza ponoći, a ja nisam zaspao do 4 ujutro zbog impresioniranosti filmom, i razmišljanja o njemu, pokušavajući odgonetnuti kraj i smisao svega. Više nego vrhunski i poprilično uznemirujući (opet, ovisno o točki gledišta) psihološki triler/drama. Ima jedna zbilja neočekivana scena tamo negdje 30 min prije kraja filma za koju mi se čini da će mi jedno duže vrijeme ostat urezana u sjećanje, još par minuta nakon nje samo sam buljio u ekran otvorenih usta. Čuo sam već prije za Hanekea i valjda njegova najpoznatiji film (zbog američkog remakea), Funny Games, ali ga nisam pogledao, tako da mi je ovo njegov prvi. Obavezno ću pogledati i njegov zadnji film, White Ribbon. Velika preporuka za sve forumske filmofile.
Samo za one koji su već pogledali, dva jako zanimljiva Ebertova osvrta:
http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbc ... 119986/-1/
http://blogs.suntimes.com/ebert/2010/01 ... stery.html
A riddle, wrapped in a
mystery, inside an enigma
Do sada, treći film kojem dajem savršenu ocjenu:
10/10
Sad nevezano za film, da li je u hrvatskoj moguće nabaviti neke Ebertove knjige (prijevod mi nije nužan). Koliko god ne volio kritičare bilo kojih oblika, Ebertove dobre i loše kritike i osvrte uvijek s užitkom pročitam, pogotovo kad se zbilja potrudi, kao u slučaju Hidden.
Kick-Ass (10/10)
U onom što mu je cilj film jednostavno briljira! Meni je fakat genijalan. Obožavam taj spoj stvarnosti i fikcije! Mala limačica mi je genijalna, a cura od Kick-Assa preslatka. Gledao sam ga na kompu oko 4 sata i svaku drugu scenu motao i gledao ponovo i ponovo. Napokon nešto novo, drugačije i super zabavno! Nadam se da neće snimiti nastavak, jer ovo (zbog neočekivane radnje) ne mogu nikako nadmašiti. Svaka scena je film za sebe...
Minority Report
Super film, zabavan i zanimljiv. 8/10
Ne znam, meni se film nikako nije svidio. Hit Girl i gluma N. Cagea su mi odlični, ostalo....= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Film za djecu, a nije za djecu.
4/10
12 Angry Men
Filmčina! Remek djelo!
10/10
Gledajuci film imao sam nevjerovatan deja vu osjecaj. Kao, nekad davno sam gledao ovaj film, ali nije bio crno-bijel. WTF!
Kad vidim da ima remake iz 1997.
12 Angry Men (remake)
Film je jebeno urnebesan. Dosad još nisam gledao film koji je imao takav pristup i tako efektne scene. Fakat ne znam koji je film u zadnje vrijeme bio zabavniji. Svi drugi filmovi (koji žele biti zabavni) već su po 100 puta viđeni i samo izmišljaju toplu vodu na staru tematiku uz obilno prekenjavanje i prekomjernu patetiku. Ovakav film koji nema veze s vezom, a da istovremeno djeluje super fakat još nisam vidio...= Citat =:
Izvorno postao senad_986
[quote=Niko Bellic]Film je jebeno urnebesan. Dosad još nisam gledao film koji je imao takav pristup i tako efektne scene. Fakat ne znam koji je film u zadnje vrijeme bio zabavniji. Svi drugi filmovi (koji žele biti zabavni) već su po 100 puta viđeni i samo izmišljaju toplu vodu na staru tematiku uz obilno prekenjavanje i prekomjernu patetiku. Ovakav film koji nema veze s vezom, a da istovremeno djeluje super fakat još nisam vidio...[/quote:3c6m39we]= Citat =:
Izvorno postao "senad_986":3c6m39we
ma film je solidan, nebi bas rekao da je za djecu, ali pokusava biti zabavan, ja sam iskreno ocekivao film u kojim cemo viditi neke moguce wanabe superjunake, ali ipak i bez toga je film odlican, zabavan od pocetka do kraja, a i da hit girl je mocna
Njegov najpoznatiji je Pijanistica, iako je meni još uvijek najdraži morbidni Benijev video. Morbidnost na suptilan način. Vrh.= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
A jesi gledao White Ribbon ? I jel znaš išta o Ebertovim knjigama, pošto znam da ga ti isto cijeniš.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Kick Ass.
Nisam do kraj, nego do djela
Neznam kako se drugima mogao svidjeti, mislio sam da će film bit sprdnja.
Meni nije smješan.
2/10 za ovo što sam gledao.
Koji ti je onda film bolji od njega? Možda samo imaš loš ukus...
Ja sam ga stao gledat kad Hit-Girl uleti onim mafijašima, ispsuje ih i sasječe na komade. I stvarno me ozbiljno uznemirila scena kad onog malog izbodu na početku, gledam i nevjerujem. Neću ocjenjivat pošto nisam gledao do kraja, niti imam namjeru, ali stvarno nisam očekivao takav film. Mislio sam da će bit neka zabavna komedija i parodija na superheroje, a ne jebeni snuff s 12-godišnjim djetetom u glavnoj ulozi.
Haha faco.= Citat =:
@Duke- Baš to, o točno o tome pričam.
Neznam jesi li gledao, ali mislim da bi se tebi The Naked GunSmogao svidjet. :)
Gledao sam i je :)
Gledao sam to još prije puno godina. Dobar film, ali kao i većina zahtjeva od tebe da ga pratiš dok npr. Kick-Ass ima tu čar da te sam film tjera da gledaš, jerbo su scene nepredvidljive (pol njih sam motao i ponovno gledao jer su bile za nepovjerovat), a čak i one rijetke koje su predvidljive imaju neuobičajenu i neočekivanu radnju. Volim kada me film iznenađuje iz scene u scenu i kad radnja "hoda po rubu", pa je nemoguće predvidjeti u kojem smjeru ide film. Dok sam gledao film, mislio sam da će svi glavni heroji izginuti, a crnjo murjak odnekud dohujati u svom kostimu. Fakat nisam dugo gledao tako čudan film, prepun iznenađenja na svakom koraku. Ako nešto mrzim onda su to dosadni šablonski filmovi kakvih je danas 90%, pa čak možda i više...
= Citat =:
najbolja ona pjesma u kojoj se hit girl prvi put šajba
Mix the pjesme i scene mi je preodličan
nabavio sam prije par tjedana kad sam vidio da ga je Ebert pohvalio,sudeci po onome sto si rekao,jedva čekam da ga pogledam.= Citat =:
Kakva je njemačka verzija funny games,pogledao sam jedino US verziju i odusevila me je.
Ne znam zasto covjek ima los ukus ako mu se ovaj film ne svidja!?= Citat =:
Dobro, na IMDb ima preko 8 ocjenu, ali to ne mora uvijek znaciti da je film dobar.
Ebbert mu je dao */****. Mislim da to dovoljno govori. Ne slazem se uvijek sa njegovim recenzijama, ali uglavnom se razumijemo, kao sto je i sad slucaj.
Opet kazem, film za djecu, a, u stvari, nije za djecu.
Uh! Ove Hanekeove filmove moram pogledati!
Hebo vas taj Ebbert...ko je taj lik i koje je filmove snimio...a da kritičar kojemu je glavna zanimacija moždana masturbacija i onda neki to puše.Pogledaj film i donesi vlastite zaključke a ne što neki Ebbert kaže .
Kick Ass je sasvim solidna razbibriga . Po čemu je taj film za djecu ? Film je namijenjen prvenstveno starijim tinejdžerima a ne maloj djeci .Sasvim solidna zabava i za nešto stariju publiku .Meni se dojmio odabir muzike i akcijska koreografija. Štosevi su bili odlični a likovi dobro odglumljeni.Film će definitivno ići u privatnu kolekciju .
Samim time što nemaš pojma tko je Roger Ebert, diskvalificiran si da ga otpisuješ, pogotovo uz riječi "moždana masturbacija".= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
:(= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Roger Ebert je čovjek koji je završio 3 faksa, dobitnik Pulitzerove nagrade, pisac, scenarist, novinar i filmski povjesničar. Filmskom kritikom, i općenito filmom, bavi se već 43 godine. Čudi me da si ti kao toliki filmofil u stanju takvu osobu nazvat moždanim masturbatorom, baš žalosno.
Naravno da i dalje donosim vlastite zaključke, da volim i neke filmove koje on popljuje, ali uvijek s užitkom pročitam njegove osvrte.
Znači prvo bi trebao pročitati NJEGOV dojam o filmu pa tek onda možebitno pogledati film ? To je neka nova mjerna jedinica za filmsku kvalitetu ...dva Ebberta . Ne hebem ja to pol posto . Najviše uživam ako film pogledam bez ikakvoga predznanja .Obično mi je ime redatelja nit vodilja ali ne nužno .
Mogu uvažiti njegovo mišljenje ako je snimio nekoliko vrhunskih filmova .Ako je takav znalac neka se primi režije. Tržište mu je otvoreno .
Objasnio bih ti, ali čini se da ćeš samo sam sebi odgovarati, pa nema smisla.
Normalno da nema .
REKOH da uvijek s užitkom čitam njegove osvrte, zato jer su informativni, duhoviti i edukativni, a ne da mi odlučuju o tome hoću li pogledat film. Ako mi se film ili redatelj čine zanimljivim, pogledat ću film bez obzira na ičije mišljenje.= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
To štima .Ako ti je zabavan čitaj ga.Ja sam komentirao postove tipa " film nije nešto jer mu je neki Ebbert dao 1/5 " .Ne vjerujem u objektivnost niti u univarzalni ukus .Mišljenje o filmu je samo njegovo mišljenje .Ja donosim vlastito mišljenje .I jedno i drugo je subjektivno .To što netko njegovo mišljenje smatra vrednije od nekog drugog mišljenja , neka smatra .Mene zaboli za kritičare .
ja neznam di ti vidis da neko pljuje po filmu zato sto ga je Ebert popljuvao.
= Citat =:
Izvorno postao senad_986
To je dokaz u 50% slučajevaSda lik pati od toga da se (i onda kad nije potrebno) dokazuje pred drugima, pametuje i svršava sam na sebe tj. da se mora na nekom polju osjećati boljim od drugih da bi mogao normalno funkcionirati, odnosno vrlo je vjerojatno da je u pitanju veliki egocentrik i narcisoidna figura kao npr. znanstvenik Miroslav Radman u Hrvatskoj. Takvi ljudi nikako da shvate da unatoč tome što su možda trenutno na nekom području superiorni ili barataju nekim znanjem, uvijek postoji i biti će pametnijih, sposobnijih i objektivnijih ljudi od njih, no ne, oni to ne vide, jer kada bi si to priznali njihov život i forsanje samog sebe ne bi imalo nikakvog smisla. Jebiga, ne volim takve ljude (a i kritičare općenito)...= Citat =:
Slažem se 100% s ovim što je bezimeni napisao. Meni je još besmislenije kad me netko pita da li mu se isplati pogledati ovo i ono - svaki čovjek je autentična osoba s vlastitim ukusom. Koga boli prozor za to što ja ili Ebbert ili bilo tko veli o nekom filmu - pogledaj pa donesi vlastiti sud, možda ti se film svidi unatoč tome što je meni loš. Kritički osvrti su zanimljivi jedino ako vas zanima tuđi doživljaj filma, nikako ne mogu biti vodilja. Može lik imati i 7 završena faksa kad ne postoji diploma za UKUS.
Sto se svadjate bezveze, Ebert ima odlicne osvrte na filmove, uvik volin pogledat, ne nuzno prije nego pogledam film, ali nemoras se slagat s njime ali moras covjeku priznat zasluge. Ja se s njegovom recenzijom Kick-assa nisam slozio jer recimo ono sto on vidi kao minuse filma ja vidim kao pluseve, mislim da bi se dosta slozilo samnom tude. Ali iopet treba pogledati drugo misljenje pogotovo neko tako cjenjeno, a ne odma ga napadati ili uzdizati u nebesa, bolje pogledat film pa onda sudit a ne jer je on nesto rekao, ali to je sve irelevantno.
Film ima dobar soundtrack i nepredvidljivu radnju i zbog toga je toliki uspjeh postigao, prica je glupa, po najavama sam ocekiao nesto kao sprdnju na superherojske filmove, a dobih pravi superherojski film koji to pokusava nebiti, ali ipak zbog nepredvidljive radnje i dobrih likova sve je na kraju dobro ispalo, po meni naravno.
Evo pogledao 12 Angry Men, vrlo vrlo dobar film, za korištenje jedne prostorije tokom čitavog filma, 12 glumaca i jako dobre ideje, sve se fino uklapa i film je čitavo vrijeme zanimljiv, kraj me sami malo razočarao, onaj zadnji je nekako lako pukao, očekivao sam nešto više od tog kraja ali i ovako je odlično
To je i mene zasmetalo .Film je gotovo savršen ali neki likovi su pre brzo popustili .Ja sam siguran da ako bi u nešto bio uvjeren ostalih 11 ni pet dana ne bi razuvjerilo :D .
Ali da , film je za pamćenje .
Zapravo, on je time htio reći da nije svakome ''dobar'' film dobar.= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Jer, kao, svi ga hvale, pa mu je ovaj dao 1/5, što znači da nije uvijek isto.
Kužiš sada?
A neznam oko čega prepirka.
Naravno da ti neki poznati lik neće reć kakav je neki film.Iskreno, ni ja nisam čuo za njega.
A jebote, nije važno to što je završio 3 fakulteta, možeš se ti češće slagat s nekim tko nije završio ni jedan.
Ono, različiti ukusi.