Requiem for a Dream (7/10)S- Izvrsno prikazana ovisnost, odlicna prica, do samog kraja se drzi odlicne price, likovi su dobro odradjeni, surovo prikazano, nisam tako nesto ocekivao, kako se nose s zivotom, velike odluke, onda krize, malo gore malo dole, kraj je izvrstan, neocekivan ali zapravo ocekivano realan.
12-05-2010, 16:13
Sickmanno1
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Hrvat lol :D
Zbog jerbo? Ma fora mi ta rijec...pokupio je od prijatelja koji je bosanac ^^
Samo kažeš da si gledao Isusa i gotovo. Naravno, kažem to zbog onog Isusovog Isusastog Isusa skroz lijevo. ISUS
12-05-2010, 22:34
Constantine
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Robin Hood
10/10
moze malo detaljnije,zainteresiran sam za ovo.
12-05-2010, 22:52
Sgt. Bull
Film je prokleto fenomenalan. Ako si ikada gledao Scottove filmove onda znaš šta da očekuješ. Lično, u kino sam ušao sa očekivanjima o nekom akcijskom spektatklu u kojem ću dva sata gledati kako jedni druge napucavaju, no film je totalno premašio moja očekivanja. Sve, ali baš sve u filmu je izvanredno a sam film ima dovoljno i humora i akcije i drame u tih 2+ nešto sata da je jednostavno owna. Crow, Strong i Blanchette ownaju, ni drugi nimalo ne kaskaju za njima, gluma je na nivou. Režija je (kao i kod svakog Scottovog filma) odlična, odlične borbe, par slow-motion momenata (ništa preforsirano, tačno na mjeru i u dobrom momentu) i kadrovi koji ostavljaju bez daha. Sve u svemu, film je perfektan zaista, i ovo je očito tek kamen temeljac za budućnost.
12-05-2010, 22:56
Constantine
e to sam i ocekivao,malokoji scottov film me razocarao,pogledat cu ovo sigurno.
13-05-2010, 07:11
W3DR4N
Ebert ga je skroz smrvio, dok je ocjena kriticara na RT-u poprilicno trula rajcica.
Svi mu prigovaraju krajnju jednodimenzionalnost karaktera i potpuno unistavanje ljepote mita forsiranjem realnosti.
Idem gledati uskoro, pa cemo vidjeti.
13-05-2010, 09:09
senad_986
= Citat =:
SRidley Scott is a fine director for work like this, although in another world, Hollywood would let him make smarter films. God, he must be tired of enormous battle scenes.
Film me baš ne privlaći nešto al budem išao pogledat iduću srijedu reda radi.
13-05-2010, 09:50
Death By Sexy
Jaj već vidim da je film sranje. :(
13-05-2010, 10:56
Sgt. Bull
Možda je trebalo odmah napomenuti da ne očekujte bajkice, Robina na bijelom konju i sisatu Merion, nisu ovo više '90-te kada je svaka protuha mogla napraviti visokobudžetni film. Ne znam stvarno šta su ti ljudi očekivali od filma, dobro je poznato kako Scott pravi filmove i baš kao i kod Tarantina, il' volite il' mrzite njegove filmove.
13-05-2010, 15:40
bezimeni
Volimo njegove filmove ...Scott-ovi jako rijetko snime loš film a Ridley Scott nikada ne fali .
Meni predobar film iako ima nekih loših elemenata!
7/10
14-05-2010, 18:51
Arbiter of Change
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Film je prokleto fenomenalan. Ako si ikada gledao Scottove filmove onda znaš šta da očekuješ. Lično, u kino sam ušao sa očekivanjima o nekom akcijskom spektatklu u kojem ću dva sata gledati kako jedni druge napucavaju, no film je totalno premašio moja očekivanja. Sve, ali baš sve u filmu je izvanredno a sam film ima dovoljno i humora i akcije i drame u tih 2+ nešto sata da je jednostavno owna. Crow, Strong i Blanchette ownaju, ni drugi nimalo ne kaskaju za njima, gluma je na nivou. Režija je (kao i kod svakog Scottovog filma) odlična, odlične borbe, par slow-motion momenata (ništa preforsirano, tačno na mjeru i u dobrom momentu) i kadrovi koji ostavljaju bez daha. Sve u svemu, film je perfektan zaista, i ovo je očito tek kamen temeljac za budućnost.
Dopustite da kontriram ovaj iscrpan post svojim mišljenjem - film nema veze s Robin Hoodom sve do samog kraja, tj. zadnjih 10 minuta.
14-05-2010, 18:52
Feanor
Stvar je perspektive, nekom je Robin Hood tip u tajicama koji pljačka zlato u šumi sa ultrakul zamkama i ultrakul ekipom, a netko ima malo realniji pogled na sve to...
Stvar je perspektive, nekom je Robin Hood tip u tajicama koji pljačka zlato u šumi sa ultrakul zamkama i ultrakul ekipom, a netko ima malo realniji pogled na sve to...
Nope, film DOSLOVNO nema veze s Robin Hoodom (čak mu je i "origin" promijenjen) do kraja jer je pametna ekipa namjestila kraj za nastavak.
14-05-2010, 18:57
Feanor
Aha, nisam jos pogeldao, ali budem. Mislio sam da su praktički samo izbačene scene sa pomaganjem siromašnima u onom ''sad smo u recesiji pa cemo napravit film o robinu hoodu kako daje siromašnima'' smislu. I da ima par masovnih bitki jer je to danas ultra cool, ali da su izmjenili sve to mi je čudno...
Inače pogledah:
Toy Story
Toy Story 2 i
12 Angry Man
sva tri filma su zakon, osim pomalo Toy Story-a 2 koji zna bit naporan na trenutke, ali to nadomjesta jednom od najboljih arkadnih avantura ikada....
14-05-2010, 19:40
Sgt. Bull
@Arbiter: Ima veze itekako, samo što ovaj film unosi dozu realnosti u cijeli taj mit. Film se više bavim samim time ko je tačno Robin i odakle je potekao nego da te baci onako direktno u dvosatno gonjanje po Šervudu. Ova situacija me najbolje podsjeća na Batman Begins kada su mnogi negodovali protiv filma jer mnogo više zalazi u samu srž lika nego što se bavi akcijom.
14-05-2010, 19:42
The Boz
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
= Citat =:
Izvorno postao Feanor
Nope, film DOSLOVNO nema veze s Robin Hoodom (čak mu je i "origin" promijenjen) do kraja jer je pametna ekipa namjestila kraj za nastavak.
Origin fiktivnog lika iz folklora sa drugom legendom u svakom selu?
14-05-2010, 19:44
Herr Schnitzel
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
Origin fiktivnog lika iz folklora sa drugom legendom u svakom selu?
Rječokradljivče.
14-05-2010, 19:51
Arbiter of Change
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
@Arbiter: Ima veze itekako, samo što ovaj film unosi dozu realnosti u cijeli taj mit. Film se više bavim samim time ko je tačno Robin i odakle je potekao nego da te baci onako direktno u dvosatno gonjanje po Šervudu. Ova situacija me najbolje podsjeća na Batman Begins kada su mnogi negodovali protiv filma jer mnogo više zalazi u samu srž lika nego što se bavi akcijom.
Nije bilo potrebno potrošiti čitav film na to. Ovo boldano su ostavili tako da mogu nastavak naštancati.
@The Boz:
Propustio si navodnike. :)
14-05-2010, 19:54
Feanor
Zašto novu??? Pogledaj Orgazmo, ako te pali South Park humor...
14-05-2010, 19:57
Sgt. Bull
A jebiga Arbiteru pa nikako ne valja. Da su napravili trosatni film u kojem bi sve uklopili i zavšili 'posao' onda bi bilo predugo sra*e, da su napravili akcić opet ne bi valjalo, sad kad su odlučili da idu na kombinaciju akcije i drame u 2 dijela, e sad ni to ne valja.
Loš si. :/
14-05-2010, 19:59
Herr Schnitzel
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
A jebiga Arbiteru pa nikako ne valja. Da su napravili trosatni film u kojem bi sve uklopili i zavšili 'posao'Sonda bi bilo predugo sra*e, da su napravili akcić opet ne bi valjalo, sad kad su odlučili da idu na kombinaciju akcije i drame u 2 dijela, e sad ni to ne valja.
Kingdom of Heaven sad vrišti u kutu :)
14-05-2010, 20:00
System
= Citat =:
Izvorno postao Feanor
Zašto novu??? Pogledaj Orgazmo, ako te pali South Park humor...
Orgazmo je olicenje genijalnosti.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
14-05-2010, 20:03
Wishmaster
Čujem da u filmu (robin hud) ima epik bitaka... čemu daljnja rasprava? :D Ja već znam da je film dobar makar ga nisam još gledal.
14-05-2010, 20:04
Arbiter of Change
[quote=Herr Schnitzel]
= Citat =:
Izvorno postao "Sgt. Bull":13kv6xtc
A jebiga Arbiteru pa nikako ne valja. Da su napravili trosatni film u kojem bi sve uklopili i zavšili 'posao'Sonda bi bilo predugo sra*e, da su napravili akcić opet ne bi valjalo, sad kad su odlučili da idu na kombinaciju akcije i drame u 2 dijela, e sad ni to ne valja.
Kingdom of Heaven sad vrišti u kutu :)[/quote:13kv6xtc]
Istina.
Izgleda da ću i za ovo morati čekati DC da dobijem pravi film.
14-05-2010, 21:47
unknown
Kingdom of Heaven director's cut je jedan od najboljih filmova ikada
Dosad najbolji dokumentarac o marihuani koji sam pogledao. Ozbiljno razmišljam da ga pokažem i starcima. Takozvani War On Drugs u SADu je jedna tako nevjerojatna bizarna, komična i nelogična stvar, kod nekih činjenica čovjek može samo zaplakati na gluposti njihove vlade, a bome i građana. Nažalost, sumnjam da će ubrzo doći do legalizacije, pogotovo u Americi, financijski gubici farmaceutskih kompanija, privatnih zatvora (nisam ni znao da to postoji, ima ih oko 200-300 (WTF??)), naftnih kompanija, papirne industrije bili bi nevjerojatni, a to nikome nije u interesu. Kako su i tvorci dokumentarca na kraju rekli, ušli su u ovu zavrzlamu pokušajući naći odgovore, a ostavilo ih je samo s još više pitanja. Ogromna preporuka svima, a ne samo njima.
9/10
15-05-2010, 14:51
bango
pogledao Robin Hooda
Totalno me razočarao i onak film nema veze s robin hoodom do zadnjih 15 min filma :thumbs1: