Izvorno postao Medolina
Mislila sam ovo prešutjeti, ali ne mogu. Ja sam oduvijek voljela ići u školu. San mi je bio postati profesoricom hrvatskog jezika i književnosti, ali kada gledam što se danas događa s tim strukovnim kadrom- zlo mi je. Žalosna je i porazna činjenica da su profesori i predavači spali na to da uzimaju mito i na taj način, kao prosvjetni radnici koji bi djeci trebali usaditi u školi neka znanja, potpomažu i šire korupciju. Odvratno. I kada se sjetim kako su ti isti godinama prije vjerojatno stajali uz bok svojih poštenih kolega i tražili veću plaću- gade mi se još više.
Što se tiče same prosvjetne plaće... Pa, ljudi moji- budimo realni... Ja tome pristupam ovako... Ako završiš faks i imaš želju da se nečim baviš, onda znaš i da taj posao kojim se baviš, ima nedostatke. U ovom slučaju, to je mala plaća. Profesori i nastavnici moraju biti svjesni, da ljudi koji se muče na gradilištima i koji općenito rade teške fizičke poslove, ne dobiju svoju plaću po nekoliko mjeseci, i ona je često premala za posao kojim se bave. Tko njih pita i žale li se oni... Znači, sve one koji nisu u državnoj tvrtci i namještenju, treba odjebat? A da budemo realni, što se tiče posla... koliko para toliko muzike...
Ne rade za praznike, idu besplatno na školske izlete, nitko ih ne draga za godišnji i rade kaj oće. A da ne spominjem koliko ih je nekvalitetnih, koji dolaze na nastavu pijani i nisu baš psihički stabilni...
Jedina obaveza koju imaju je da naprave nastavnički plan, odrade predavanja i paze na inspekciju, a ako su razrednici, eventualno sazovu roditeljski.
I kaj bi oni sada 6000 kuna plaću za to?
A da ne spominjem kako rade kao profesori faktički do 70. godine. Imam susjedu koja ima 67 godina i još radi u školi kao nastavnica hrvatskog. Umjesto da ih maknu u penziju i da dođu mlade snage na njihovo mjesto.
A i kad se sjetim kako su nastavnici u bivšoj Jugi tukli učenike u školi i još za to bili pohvaljeni! Odvratno....