-
Re: fallout 3......iscekivanje
Kaj se brinete kak bu Fallout 3 ispao, sjetite se Obliviona i Morrowinda, već drugi tjedan nakon izalska igre je net bio poplavljen raznoraznim modovima koji ispravljaju silne propuste originalnih verzija :pray:
Isto će biti i sa Falloutom! 100% sam ziher :P
Fanovi će od ove i.g.r.i.c.e. napraviti igretinu!!!
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Kaj se brinete kak bu Fallout 3 ispao, sjetite se Obliviona i Morrowinda, već drugi tjedan nakon izalska igre je net bio poplavljen raznoraznim modovima koji ispravljaju silne propuste originalnih verzija :pray:
Isto će biti i sa Falloutom! 100% sam ziher :P
Fanovi će od ove i.g.r.i.c.e. napraviti igretinu!!!
Signed. Ma Fallout 3 će biti hebena igra...pa pobogu, Bethesda je odavno pokazala da zna radit rpg-e...
-
Ma bice to dobra igra , e sad koliko ce to biti Fallout ,vidjecemo kad izadje sta ce stari fanovi reci.
Meni se cini da ce pravi Fallout 3 ,kad fanovi zavrse Black Isle-ov Van Buren projekt izaci pod drugim imenom zbog pravnih problema.
A ono sto kazete o casual igracima da puse sve sto se dobro reklamira a ja bih dodao i sve sto se dobro ocjenjuje , mislim da djelimicno grijesite.
Casual su vecinom ljudi u srednjim(ja) i poznim godinama i bas nemaju vremena za hard core pristup gamingu ukoliko nisu u penziji.I ,osobno poprilicno sam skeptican prema igrama sa visokim ocjenama u danasnje vrijeme.
Danasnju gaming industriju i high tech grafiku , uglavnom guraju mladi hard core igraci koji ocekuju fotografski realizam u grafickom prikazu.
-
Istina da Oblivion ima mušica i da mu fali "duša", ali sve jedno sam uživao u igri, tak da ne sumnjam da bum i u Falloutu uživao! Još da pogode atmosferu kakvu STALKER ima, a po filmeku mi djeluje kao da bi igra mogla biti vrlo atmosferična, onda je to pun pogodak!
Jedino se bojim NPC-eva u igri, u svim TES igrama su NPC-evi malte ne katastrofa... U Oblivionu su ljušture bez mozga, a u Morrowindu su skriptirani i ograničeni da glava boli! Nadam se malo boljem AI-u kod NPC-eva pošto su oni ti koji u ovakvoj igri imaju ogroman doprinos na kvalitetu atmosfere. I nadam se boljoj animaciji NPC-eva, Morrowind i Oblivion imaju katastrofalnu animaciju istih :(
-
= Citat =:
Izvorno postao Sybelius
A ono sto kazete o casual igracima da puse sve sto se dobro reklamira a ja bih dodao i sve sto se dobro ocjenjuje , mislim da djelimicno grijesite.
Casual su vecinom ljudi u srednjim(ja) i poznim godinama i bas nemaju vremena za hard core pristup gamingu ukoliko nisu u penziji.I ,osobno poprilicno sam skeptican prema igrama sa visokim ocjenama u danasnje vrijeme.
Danasnju gaming industriju i high tech grafiku , uglavnom guraju mladi hard core igraci koji ocekuju fotografski realizam u grafickom prikazu.
Ja sam baš suprotnog mišljenja po tom pitanju. Casual gameri uglavnom ne rade neke velike "istrage" o igri koju misle kupiti, bilo putem neta ili kako već, nego možda prelete neke recenzetske stranice i slično da vide ocjene, te su oni baš ti koji padaju na grafiku zajedno sa new age klincima jer je ona 1. što će casual igračima zapeti za oko i ono što će ih, uglavnom, namamiti da se raspitaju o igri.
btw. o modding mogućnostima još ne znamo ništa, ali budući da će ipak biti sandbox pristup valjda ćemo moći utjecati na svijet putem editora iako ja osobno mislim u manjoj mjeri nego što smo mogli u TES igrama.
-
= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Pa utjecaj Oblivion-a je bio očekivan. Ipak, pobogu Bethesda je svoje rpg umijeće izgradila na Elder Scrolls serijalu i što je pobogu loše da neke dobre stvari iz Obliviona budu prenese u Fallout serijal, pa treba malo dati neka osvježenja u igru, zar ne? A glede hard-core fanova Fallout-a, pa oni bi najrađe da dobe repliku Fallouta 1 i 2, sa poboljšanim gameplay-om i jos par novih sitnica...ipak, danas je postao primaljni cilj zarada, a svakom je razvojnom timu u interesu da privuku što više casual igrača jer u tom grmu leži lova...Dobra vizualna prezentacija, dosta akcije, te kvalitetna atmosfera i priča su aduti za privlačenje široke mase igrača.
Upravo to je ono što muči fanove Fallouta. Ovo je trebo biti Fallout 3, igra koja će biti dostojna svojih prethodnika i koja će ispraviti njihove greške, ne Oblivionove.
O kakvom osvježenju pričamo? :o
-
Fallout 3 ce biti najveca pusiona zadnjih 10 godina u industriji igara... Jedina je tragedija u tome sto ce se vjerojatno dobro prodat...
KAda sam prije ohoho godina igrao Dagerfall nisam niti mogao pretpostavit u kakvu ce se govnarsku kompaniju Betheseda pretvorit
-
= Citat =:
Izvorno postao mravojed20
= Citat =:
Pa utjecaj Oblivion-a je bio očekivan. Ipak, pobogu Bethesda je svoje rpg umijeće izgradila na Elder Scrolls serijalu i što je pobogu loše da neke dobre stvari iz Obliviona budu prenese u Fallout serijal, pa treba malo dati neka osvježenja u igru, zar ne? A glede hard-core fanova Fallout-a, pa oni bi najrađe da dobe repliku Fallouta 1 i 2, sa poboljšanim gameplay-om i jos par novih sitnica...ipak, danas je postao primaljni cilj zarada, a svakom je razvojnom timu u interesu da privuku što više casual igrača jer u tom grmu leži lova...Dobra vizualna prezentacija, dosta akcije, te kvalitetna atmosfera i priča su aduti za privlačenje široke mase igrača.
Upravo to je ono što muči fanove Fallouta. Ovo je trebo biti Fallout 3, igra koja će biti dostojna svojih prethodnika i koja će ispraviti njihove greške, ne Oblivionove.
Nisam mislio na nekakvo ispravljanje grešaka, nego da nije loše da novi Fallout posudi neke dobre stvari iz Obliviona. Također, bilo bi nerealno očekivat da bi Bethesda složila Fallout 3 identičan prethodnicima jer ipak Bethesda nije Interplay te oni kao tim imaju drugačije ideje i zamisli za koje smatraju da će biti dobre za novi Fallout. S druge strane, ne odbacuju mišljenje fanova i nastoje uvažit neke njihove ideje...
-
= Citat =:
= Citat =:
Izvorno postao mravojed20
= Citat =:
Nisam mislio na nekakvo ispravljanje grešaka, nego da nije loše da novi Fallout posudi neke dobre stvari iz Obliviona. Također, bilo bi nerealno očekivat da bi Bethesda složila Fallout 3 identičan prethodnicima jer ipak Bethesda nije Interplay te oni kao tim imaju drugačije ideje i zamisli za koje smatraju da će biti dobre za novi Fallout. S druge strane,
ne odbacuju mišljenje fanova i nastoje uvažit neke njihove ideje...
Ovaj fallout nece imat apsolutno nikakve, ali nikakve veze sa prethodnicima... osim imena, jasno, jer ce im to donjet lovu
-
Baš nikakve, ne bi reko, al da će bit puno promjena, to da(već sama promjena prijelaza u 3D s takvom grafikom je ogromna novost). A sama Bethesda je rekla da cilja dosta na casual igrače i normalno da ne možemo očekivat bas "pravi" nastavak Fallout-a, al opet, sumnjam da će igra bit loša, ipak je Bethesda u pitanju...I da, danas je ipak glavni motiv zarada kod proizvođača igara. Nažalost, mnogi principi su se promjenili u posljednjih 10-ak godina.
-
I opet dolazimo do pointa, da igra nece bit dobra, a u odnosu na prva dva Fallouta prelosa ;)
-
ma bit će dobra igra, ali ne i dobra fallout igra.
-
Znam da sada povlačim staru raspravu, ali mislim da je bilo realno očekivati kako će se Bethesda svog novog Fallout projekta prihvatiti u FPS pristupu, kao i sa TES serijalom (mislim samo na pogled) jer jedino s tim ima ozbiljnog i uspješnog iskustva. Druga je sada stvar što je to dramatičan pomak od starih Fallouta (iskreno, mene najviše smeta taj prelazak u 1st person pogled jer da je ostao stari izometrijski vjerujem da bi ogroman broj fanova bio zadovoljen).
Po meni će igra opet biti slavljena kao vrhunski RPG jer će se baviti post-apokalitptičkim temama i općenito jer je setting zanimljiv (ne Bethesdinom zaslugom, samo da napomenem) i svi će nahrupiti, fanovi će se opet raspizditi kao što je bio slučaj sa Oblivionom (ali ovaj put PUNO gore - ipak se dosta čekalo na Fallout nastavak), ako Bog da modderi će morati popravljati igru.
Sve su svemu, kao što je već rečeno, igra će biti jako dobra za današnje standarde, ali koliko će biti vjerna originalu i starom "duhu" Fallout licence ostaje biti viđeno.
-
Ma biti ce dobra 100%!
U Fallout 1 i Fallout 2 jedino kaj je bilo dobro su -> Atmosfera, Priča (više razvoj priče nego sama priča) i Perkovi
A ovaj nastavak ima potencijala da ima -> Atmosferu (prema slikama), vrhunsku grafiku, potpunu slobodu kretanja u prostoru koji na slikama i traileru zgleda fenomenalno, priča će ziher biti OK - razvoj priče malo slabiji - sudeći prema TES-u, a perkove čisto sumnjam da će zeznuti! Još uz to će igra napokon dobiti pravi Lore, kojega baš i nije imala nekaj posebno razrađenog u 1. i 2. nastavku...
JEDINO kaj treči nastavak nema je taj pogled odozgo zbog kojeg se Fallout proslavio, ali to ne znači da neće taj svjet biti dobro dočaran u 3d pogledu!
Garant!
-
Pitanje je hoćemo li moći raditi modove, rekli su da će o tome odlučiti nakon izlaska igre.
-
Pa bilo dobro da omoguće izradu modova...upravo oni održavaju igre na životu dulje vrijeme...
-
100% će se moć modati :D Brijem da Bethesda niti nezna napraviti igru u kojoj je zaključan kod pa da se ne da mjenjati :D
-
Ovo nemoze biti dobra Fallout igra jer to jednostavno nije Fallout...
Ovo Bethesdino kopile nema veze sa onim sto Fallout cini Falloutom:
1. izometrijski pogled
2. turn based borba
3. crni humor
Oni su turn based borbu pretvorili u obicnu pucacinu! Pa to je potpuno druga igra, pa tim cinom mehaniku igre su promjenili za 100 %
Igra je fps, samim time su promjenili u potpunosti uz mehaniku i vizualni identitet igre kao i pogled na svjet! Ima fantasticnih fpg igra iz prvoga lica, ali Fallout nije takva igra!
Sto se tice humora u igri, Bethesda je jednostavno cjepljena protiv humora, jedino ako netko ne smatra mnogo humoristicnim imat mali bacac nuklearnih bombi... Ali tada taj ima i vecih problema od programera Bethesde.
@Bartuc
po tvojim upisima vidim da bas i nisi fan Fallouta l sam primjetio da si fan Diabla...
Steta sto se Bethesda nemoze dokap licence za Diablo, jelda?
-
Ja jesam fan Fallouta, obožavao sam ga, ali budimo realni, ako već dobivamo Fallout u novom ruhu, onda nemremo žaliti za onime kaj je nekoć bio... Jednostavno ga moraš gledati kao novu igru, a ne kao nasljednika dvojke!
Isto tak sam prihvatio i šarenu grafiku u Diablu 3 :P
A i koliko sam skužio, i u trojci će biti moguče igrati u TB modu!? Kaj ne?
-
I wish
Jedini tracak TBa je V.A.T.S. a to je samo targeting sistem :rotfl:
-
Možda kad dojde do bitke ćeš moć uć u TB mod i iz trečeg lica šorati neprijatelja! To bar nije teško za napraviti!?
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ja jesam fan Fallouta, obožavao sam ga, ali budimo realni, ako već dobivamo Fallout u novom ruhu, onda nemremo žaliti za onime kaj je nekoć bio... Jednostavno ga moraš gledati kao novu igru, a ne kao nasljednika dvojke!
Ups... my bad... ja sam mislio kada se nesto zove Fallout 3 da je to onda nastavak onoga sto se zove Fallout 2...
Ako je nova igra onda su joj mogli i dan novo ime, pa bi mozda bila neka dobro pusaljka sa ocjenom od recimo 85%
Ali kao nastavak fallouta u ovakvome izdanju nemoze dobit preko 60%
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Teško ga je ne gledati kao nasljednika kad ima Fallout 3Su naslovu. Zato mi se gadi Bethesda. Kupili su Fallout IP za 5 milijuna dolara i unakazili sve. Zašto jednostavno nisu napravili svoju postapokaliptičnu igru i dali joj neko svoje ime?
Nema Turn based moda u igri, samo VATS, znači pauziraš, biraš oćeš pogodit neprijatelja u noge ruke, torso ili glavu i gledaš kako metak leti u bullet time stilu kroz kratku animaciju.
Čak i ovdje su uništili najzabavnije elemente, ne možeš gađati neprijatelje u oči ili "međunožje". Njihova sposobnost da unište svaki potencijal u svojim igrama je nevjerojatan, toliko arogancije od strane samog tima, slavio bi da bankrotiraju.
-
@mravojed
ako bankrotiraju, ja te castim picem!
-
Mislim da su rekli da s igrom nece izac Construction set
Inace nocas je osvanuo E3 sluzbeni sajt igre http://www.prepareforthefuture.com/
zasad je na njemu samo novi taiser,valjda ce skoro bit neki update
Po meni je Bethesda uspjela zadrzat onaj fallout feeling i lvl desing kolko je to bilo moguce jer ipak nisu oni radili na prva 2 Fallouta pa nemozemo ocekivat da ce potpuno pogodit sve segmente
-
Sa faxa pišem :D
Imate čak i pravo, igra bi vjerojatno bila odlična da nema Fallout u imenu :( Sorry kaj sam zastranio, priznam krivicu :cry:
Ako i bude igra dobra, pa čak vrhunska, sve jedno to nebu bio Fallotu... trebalo mi je da shvatim sve činjenica :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Sa faxa pišem :D
Imate čak i pravo, igra bi vjerojatno bila odlična da nema Fallout u imenu :( Sorry kaj sam zastranio, priznam krivicu :cry:
Ako i bude igra dobra, pa čak vrhunska, sve jedno to nebu bio Fallotu... trebalo mi je da shvatim sve činjenica :D
Bitno da smo te vratili na pravi put... Pa zamisli Diablo 3 iz prvoga lica? Malo su boje promijenili pa se vec svi bune
-
Istina, zabrijao sam malo...
Ja sam to gledao baš kao novu igru, a kao takva će vrlo vjerojatno biti odlična! Ali kao nastavak Fallouta se nemre gledati.
Sorry dečki!
-
= Citat =:
Izvorno postao kulamasta
@mravojed
ako bankrotiraju, ja te castim picem!
Malo vjerojatno da hoće,ali ako da.. :friends:
-
To vam je kao da ste rekli: "Kad Microsoft napravi Bug Free OS, častim vas pivom!" :rotfl: