Blind Guardian. najbolji ikad.= Citat =:
Izvorno postao System
Printable View
Blind Guardian. najbolji ikad.= Citat =:
Izvorno postao System
potpis= Citat =:
Izvorno postao Norther
Potpis indeed :D= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
nepotpis.
potpis al totalno :D
Da ne postam stalno u spamersku temu sa linkovima. 8)
Guardiani jesu odlični,ali su po meni dosta precijenjeni,ide mi i pomalo na živce taj stav u većine ljudi da su oni dobri,a sve ostalo su Dragonforce/Hammerfall/Sonata/Rhapsody/Nightwish i klonovi,s obzirom da su tu i:= Citat =:
Izvorno postao System
Gamma Ray
Helloween
Stratovarius
Savatage
Liege Lord
Omen
Running Wild
Grave Digger
Tad Morose
Iron Savior
Fates Warning
Crimson Glory
Queensryche
Armored Saint
Metal Church
Stormwarrior
Iced Earth
Ok,neki od navedenih bendova možda više naginju heavyju,thrashu ili progu (al granice među njima su i tako dosta mutne),a neki su se bendovi s vremenom možda malo pokvarili,al opet,mislim da Guardiani titulu najboljih dobivaju uglavnom jer su danas jedan od najpoznatijih bendova,a većina ostalih su stvari tipa Hammerfall,Dragonforce & co.
Upravo sam zato i rekao da su najbolji pavr metal :D= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
[/quote]
Guardiani jesu odlični,ali su po meni dosta precijenjeni,ide mi i pomalo na živce taj stav u većine ljudi da su oni dobri,a sve ostalo su Dragonforce/Hammerfall/Sonata/Rhapsody/Nightwish i klonovi,s obzirom da su tu i:
Gamma Ray
Helloween
Stratovarius
Savatage
Liege Lord
Omen
Running Wild
Grave Digger
Tad Morose
Iron Savior
Fates Warning
Crimson Glory
Queensryche
Armored Saint
Metal Church
Stormwarrior
Iced Earth
Ok,neki od navedenih bendova možda više naginju heavyju,thrashu ili progu (al granice među njima su i tako dosta mutne),a neki su se bendovi s vremenom možda malo pokvarili,al opet,mislim da Guardiani titulu najboljih dobivaju uglavnom jer su danas jedan od najpoznatijih bendova,a većina ostalih su stvari tipa Hammerfall,Dragonforce & co.[/quote]
aj mi sad od ovih svih nabrojenih izdvoji 2-3 naj da odslušam 8)
Pocni sa Iron Savior <3
Evo ja cu, ako nije problem, pa neka me neko dopuni :D
Helloween - Sve preporuke, zacetnici zanra na prva dva albuma muzika im je vukla na Speed metal ali kasnije se mjenja u Power i to odlican. Teme u tekstovima su saljive barem na prvim albumima (koji su i najbolji), tako da ne ocekujes neki epic fantasy od njih.
Stratovarius - Dobar bend, Finci. Imaju specifican nacin sviranja. Ja sam nazalost slusao ksamo jedan njihov album Visions i dopao mi se. Teme su im vecinom o prirodi tj. ocuvanje iste.
Grave Digger - Predobar bend. Ima dosta Heavy metala u njihovoj muzici.
Queensryche - Ja ovaj bend ne bih stavio u Power metal, to je Pregressive osamdesetih koji se svjetlosnim godinama ralzkuje od ovog danasnjeg (i koji je 10 puta bolji)
Iced Earth - E ovo je meni najomiljeniji bend ovje naveden. Potpuno su specificni, muzika im se sastoji od vise zanrova Heavy/Power/Thrash. Rifovi savrseni, vokal mi je pored Bruce Dickinsona najbolji u metalu. Tekstovi su mraci, i obradjuju neke teme iz Biblije. Sve u svemu savrsen bend.
Evo jos neke da dodam,
Zabarska skola
(Karakterise se ekstremnim gejnesom, sinfo-epic sranjima, i naravno ZMAJEVIMA)
Rhapsody a.k.a. Rhapsody of Fire - Najbolji pretsstavnik zabarske skole. Likovi su manijaci, bogovi instrumenata imaju jedan mali orkestar koji ih praati na svim koncertima (al staces meni je njihova muzika "mekana" - gay ). Teme fantasy.
Labyrinth - Zesci od Rhapsody-a mada za jednu stepenicu i losiji, ako ne volis sinfonijski orkestar u Rhapsody-ju ovo je preporuka za tebe. Teme istorijske.
Ima i h jos al mi mrsko pisat.
potpis na sve napisano, Iced mi je najdzrazi, te su iznimno dobri uzivo,kao i Diggeri.
To je kao neka cenzura ili?= Citat =:
Izvorno postao System
Je slušao tko onaj novi projekt os J. Šafnera ( gitarist i "vođa" iced eartha ) ?
Mislio sma ga skinut al mi se gade njegove patriotske pjesme...
Mislis na ovaj?
http://www.sons-of-liberty.net/
Evo sad skidam album da ga cujem.
Samo rednecksi.
Dragonforce... /facepalm.
Nije mi jasno kako ih bilo tko može slušati, a uzmite u obzir da ja slušam power tako da, ono, imam upitne standarde ponekad. :)
@The Great Duck:
Blind Guardian vjerojatno kupi pohvale jer su više-manje jedinstveni za razliku od 90% metal bendova. Naravno, to ne znači da su izmislili tehnike i pristupe metalu (kao layeranje glasova koje je posuđeno od Queensa) ili da su nešto posebno originalni, ali osigurali su si prepoznatljiv zvuk i vokal na metal sceni... to što su dobri im sigurno ne odmaže. Problem je samo što ih ili voliš ili mrziš, nema neke sredine. Tim više jer su se kao bend masivno promijenili od početka pa do danas.
inb4 Wedran i "to je sve gej i vi svi zajedno".
da to je to.= Citat =:
Izvorno postao System
Ma volim ja,Guardiane,samo što mi smeta što su zasjenili dosta drugih odličnih power metal bendova.Slično je i s Maidenima,obožavam ih,ali mi se ne sviđa što je danas to praktički jedini poznatiji NWOBHM bend.= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Meni Barlowov glas rastura svaki drugi glas u metalu, boli mi je i od Halforda.= Citat =:
Izvorno postao System
U zadnje vrijeme surfam nešto po Metal Archives forumima,i tamo mnogi Iced Earth svrstavaju u isti koš s Hammerfallom i sl. bendovima...
Zanima me odakle to,pošto je sve što sam dosad čuo od njih bilo u najmanju ruku solidno.
Haha,kakvo bacanje kifli...hammerfall je solidan;)
Hammerfall je dobar, ali meni su bend kojeg odlikuje solidan broj izvrsnih pjesama, više nego to da je stalno jako dobar.
Ali brate, power do maksimuma i gej glas protiv kojeg začudo nemam ništa. :)
Dragonforce se izdrkava na gitari, što mi je može.
Metal arhive su dobre jedino da provjeriš nazive albuma pojedinog benda.= Citat =:
I to je to.
Čitanje njihovih postova na forumu ili bilo kakvih recenzija je jednostavno glupo.
Recenzije na MA i nisu tako loše kad pogledaš npr. AMG (izuzev pretjeranog blaćenja Pantere jer je među glavnim "krivcima" za nu metal).
ja upravo to mrzim :(= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
bilokakvo izdrkavanje u glazbi mi je fail :(
pogotovo kod dream theatera
herman je iritantan
a sta mislis kako i zasto su postali jedni od najpoznatijih bendova ? :P= Citat =:
Zbog Hansijeve trbušine.
Hansi ima najbolju trbušinu ikad.
Nop, mislim da je ipak nju haircut u pitanju (iako trbusina je :D)
Uglavnom, ekipa koja ga je gledala prosle godine na metalcampu, kaze da lik sad ostavlja dojam nekakvog...čangrizavog starčeka :>
http://www.imagesforme.com/upload/f87b8fd3.jpg