Ažuriran potpis. Sada je u njemu komp kakav imam. Komentari?
Printable View
Ažuriran potpis. Sada je u njemu komp kakav imam. Komentari?
OK je, vjerujem da sve radi i više nego dobro.= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Jeste, sve radi dobro i zadovoljan sam. Kad stigne keyba ažurirati ću tablicu.
Kad izađu GTA 5 i Witcher 3, onda je pravo vrijeme uzeti njih kao benchmark za kupovinu sljedećeg kompa. Do tada se ništa ne dira.
Zanima me za godinu dana kakvo će stanje biti između AMD vs. Intel, kakvi će socketi na matičnama biti i tak to. Sad mi bedasto kupiti AM3+ samo zbog DDR3 (da se popnem sa 3GB na 8GB) i SATA3, kad vjerojatno taj socket neće opstati. A da idem kupovati s1150 i i5, opet mi je pre mali i pre skupi skok naspram Phenoma II 955, pogotovo kad Haswell već sad ima novi socket, tko zna kaj će onda dalje biti.
Planiram si uzeti samo MBO, CPU, RAM i GPU... ostalo što imam mi je vgg i spremno da dura još koju godinu.
Jedino starome nešto usrano radi komp zadnjih mjeseci i format ne pomaže previše, tak da ako nekaj vrisne, dajem mu svoje i sebi ranije uzimam nekaj boljega :D Mada mislim da mu je HDD u qurcu i morao bi mu što prije nabaviti SSD neki, žao mi je što nisam odreagirao na onaj Sammy 840 120GB za 650ak kuna :cry:
AMD će imati HUMA, Intel će imati DDR4 u pripremi, izaći će druga generacija LGA 1150 procesora i vjerojatno socketi FM2+ i AM4. AMD će biti kompetentan zahvaljujući profitu od hardvera za konzole, nVidia će napokon implementirati DirectX 11.1. Izaći će AMD HD 9000 serija grafičkih te će u pripremi biti HD x1000 serija koja će imati probleme s microstutteringom riješene hardverski. SATA IV omogućiti će SSD-ima veće brzine, a hard diskovima će cijene još pasti. Windows 8.1 biti će polupromašaj, no RC Windowsa 9 biti će pravo iznenađenje. Slijedeća generacija konzola biti će vrlo dobro primljena i popularna, a iz Oculus Rifta nastati će novi proizvod sličan Google Glassu koji će revolucionizirati svijet. Kongnitivno računarstvo će dobrano uznapredovati, a Bartuc će razmišljati o kupnji novog kompa i informirati se ovdje na forumu pritom pišući na svojoj, tada već skoro godinu staroj Logitech G710+ tipkovnici (kupnju koje mu W3DR4N nikako neće moći oprostiti).
A Hrvatska će postati ekonomski uzor ostalim članicama EU.
Ne, ali hoće zemljama područja regije - BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji.= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Dobar :D= Citat =:
U 10. mjesecu izlaze HD 9000 grafe, na 28nm još uvijek, dok ce nvidia maxwella izbacit tamo sljedece ljeto izgleda jer je on na 20nm, a TSMC tad bude 'sposoban' za proizvodnju. Tako da ako se kupuje ,onda ili sad u listopadu Haswell+ HD 9000 grafa ili čekat sljedeće ljeto 6. mjesec.
Ne isplati se uzeti haswell zbog haswella, eventualno zbog matične ako će je ubuduće koristiti novija generacija. Što više gledam to je haswell sve veći fail pokraj Ivya, čak se niti sa Sandya ne isplati na njega, niti slučajno. Bome niti sa Phenoma nije neki upgrade :D
Ma više-manje prijelaz s bilo kojeg X4 koji radi na cirka 3GHz na bilo koji drugi X4 je totalno neisplativ ako je jedina prava/zahtjevna namjena računala gaming.
A čuj s Phenoma je itekakav upgrade ovisno o igri koju namjeravaš igrati, ali da, sa Sandya ili Ivyja nema smisla prelazit na Haswell ako ti benchmarking nije prioritet.
Ja sam na X2 4800+ procu starom bog zna koliko godina već pa mi to stvarno ne igra nikakvu ulogu, budem kupio najnovije u trenu kupnje, a to bude haswell, vjerojatno i5 4670 bez k.
Što se matičnih tiče, ne isplati ti se previše paziti na to kod Intela pošto oni svako malo mjenjaju sockete, za razliku od AMD-a koji drži isti socket znatno duže.
Nema te igre (još) koju Phenom II x4 ne može uredno gurati ako je grafička solidna (a ne neka low low end).
Ja sam uzeo Haswella jer mi je bilo glupo uzeti stari procesor za iste pare.
To je dobar argument.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Naravno, ali će sve te igre Sandy/Ivy/Haswell vrtit osjetno bolje i lagodnije, pogotovo ako su CPU intensive igre tipa Shogun 2, GW2, Planetside 2, nadolazeći Rome 2 itd, i ko sad ima Haswella može bit siguran da će mu bit super još poprilično vremena.= Citat =:
Ja da sam na Bartucovom mjestu, i da baš moram kupit komp sad, normalno da bi prešao na Haswella.
Da kupnja nije obavezna i da sam zadovoljan s kompom, čekao bi Maxwella i sljedeći Intel proc u vjerojatno uzaludnoj nadi da će donijet 20% skok naspram Haswella umjesto nekih mizernih 5-10% kao što je već 2-3 godine slučaj s Intel procovima.
Same here.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Pa normalno da je i5 jači kad je novi proc klase Phneom II po cijeni 600-900 Kn, a novi i5 Haswell (i Ivy) 1200-1800 Kn.
Dakle dupla cijena.
Pa no, ali što si spominjao performanse Phenoma II onda, znaš da nema šta tražit kraj Haswella, iako njemu samom niš ne fali, ali to ni nije bilo upitno. :D
Poanta je da AKO se Bartuc odluči kupovati sve novo sada, nema šta žaliti ili misliti da neće bit dovoljan skok ili nešto slično. Da prelazi s tog Phenoma na neki FX 4300 ili tako neš, onda bi to bio nedovoljno velik upgrade, neki bi rekli da ni ne bi.
Ma ne treba se oko proca toliko brinuti i tempirati kupnju, malo istražiš kad što novo izlazi, ako je predaleko kupiš najbolje što možeš tog trena i dobro.
S grafom se puno lakše zajebat, tipa ekipa šta je kupila Titana za 1000 dolara, da bi ubrzo došla GTX 780 jedva 10% sporija i pun gnjurac jeftinija, negdje 550-600$. Pa kosu bi si iščupao e.
@Mravojed, fora je u tome što ne mislim kupovati sad s obzirom da mi sve igre rade fenomenalno na FullHD rezi i 99% njih uz to na max detaljima (AF max, AA uvijek držim max na 2x, tak da je to jedino što nikad ne maxam). Istina bog nisam sve igre na tržištu odigrao, ali većinu jesam :D Svega nekoliko igara moram tweakati sa max prema high pošto su na granici fluidnoga, ali to me ne dira kad su pomaci u prikazu toliko zanemarivi. Tu prvo gasim Depth of Field, Motion Blur i te pizdarije koje tak i onak samo smetaju i poružne igru.
Druga stvar da imam tak kao ti neku staru mrcinu pa mi vrag ne da mira, ali ovak mi se ne žuri i rađe ću preskočiti Haswella s obzirom da je jedini pomak donjeo u toj potrošnji u low power stateu, što je sranje kad takvo što nikad nisam niti ću ikada koristiti. Samo neka troši struju, pogotovo sad kad HEP izgubi monopol pa cifre padnu :D Ajde za laptop pa da štedi bateriju ili nešto, ali za desktop me ne dira min potrošnja.
Ali da, kao i vi, da sad kupujem Intela, naravno da bi uzeo Haswella, ako zbog ničeg drugog onda zbog nade da će sljedeći upgrade koristiti isti socket i da će biti ok uđiberiti haswella, dodati malo i kupiti zvjerku neku. Nemam kristalnu kuglu kao Marijanović pa se uzdam na blef :D
Bartuc, u biti još nemaš ssd? Pa što čekaš čovjeće, to je jedino što tvom kompu sad treba...
Kak nemam SSD, čitav unboxing sam napravio - http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=95&t=47848
Evo potražio sam malo, nakon Haswella je Broadwell i on će bit na istom socketu, ali nakon njega se opet vrlo vjerojatno socket mjenja, to im je običaj. xD
Tako da zapravo jedino po čemu se treba ravnat su nove generacije grafičkih i to je to, pošto neki long term win sa Intelom nemoš imat kako god okreneš, eventualno uzet AMDov novi socket pa znaš da si malo duže siguran da neće bit izmjene.
Treba vidjeti kakvi će biti. Sad je primarno da izađu taj PS4, Xbone i igre za njih, pa da vidimo kak će disati portovi na PC-u i kak će PC HW općenito odgovoriti na konzole. Zato mi se ne žuri i vjerojatno će mi Witcher 3 i GTA 5 biti neki benchmark za PC s obzirom da će obje biti jebeno naprednije i zahtjevnije od ostalih igara. Prvo Witcher3 sa savršenom grafikom i otvorenim svijetim, i onda još GTA sa OK grafikom, ali toliko sitnih elemenata i detalja da će pokleknuti pola HW-a, ako zbog ničega drugog, onda zbog loše optimizacije (mada se nadam da su savladali to pošto je Max Payne 3 ispao savršeno optimiziran).
Sorry Bartuc ja totalno zaboravio da si kupio ssd i neš sam pobrkao... netko je spominjao extremedigital i ssd samsung od 650 Kn...
Bartuc.
Ja, mislio sam još jednoga starome uzeti.= Citat =:
Aha da, pobrkao sam.
Stigla tipkovnica. Biti će danas zajebancije.
Di je tvoja marijanovic? Poštar ju nije htio nositi po ulici od ružnoće?
Sta si ti uzeo vedrane?
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
:)))))))))
Ajde da i to vidimo. Čeka se obračun.
Moja je tek poslana (danas), stiže sutra.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Overseasov raspored vožnje za moje područje je pon-sri-pet.
Ajmo Marijanović, šta se čeka. Moj video je već gotov.
Ovaj post pišem na mamojebačkom K800.
Jel ghosta na W+Shift+Space (+ random gaming slovo)? I da li se osjeti kakav lag, ako uopće igraš kaj trenutno...
Čitam da opet ima slučajeva gdje ne radi gore navedeni kombo i dosta ljudi se žali na ogroman lag makar je baterija puna. Dok opet mnogima radi savršeno. Kak znam svoju sreću, ja bi upao u prvu skupinu, garant. Zapisano mi u zvijezdama.
Vidi se da ti je ta K800 mamojebačka kad ti se dalo tako dugačak tekst/post na njoj napisati. :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Ne laga. Daj primjer za ovo gore.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Npr probaj kombinaciju Shift + Space + W + N ako već tražiš konkretan primjer.
WNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN