Jučer sam bio u lawl situaciji, frend rekao ako mu vratim klasičnu da je dokrajči(izgleda ko da je silovao vukodlak) da će mi dat bas, samo nema još pojačala(u frenda mu), sad sam u dilemi, što učiniti :D
Printable View
Jučer sam bio u lawl situaciji, frend rekao ako mu vratim klasičnu da je dokrajči(izgleda ko da je silovao vukodlak) da će mi dat bas, samo nema još pojačala(u frenda mu), sad sam u dilemi, što učiniti :D
Stvarno zeznuta situacija. U jednom slucaju dobivas bas, a u drugom instrument biva unisten.
Fora je što gitara njegova, jedino gadno je što ću morat odnekle iskopat pojačalo i počet učit svirat ispočetka :|
Evo razloga zašto valja imat odlične zvučnike na kompu, koliko sam ja samo puta spojio svoju gitaru direktno u svoje zvučnike i svirao, za bass je ko stvoreno.= Citat =:
Izvorno postao Jopax
Pink Floyd - Wish You Were Here= Citat =:
Izvorno postao Tsumetai Ryujin
4 akorda samo imaš i ponavljaju se.
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/p/p ... re_crd.htm
Nirvana - Polly= Citat =:
Izvorno postao Tsumetai Ryujin
Imaš EGDC i refren ti je DCGH
@jopax uzmi bass i to govorim zato sto sam bass ljubitelj ne daj mu da i njega unisti arg
Jedan zgodan programcic, TuxGuitar, besplatna alternativa Guitar Pro-u:
http://www.tuxguitar.com.ar/
Osim sto je sucelje skoro stopostotna kopija GuitarPro sucelja, otvara cak i gp3, 4 i 5 datoteke.
Podtzava i standardnu notaciju.
Kad skidate, uzmite JET ili GJC release, ovaj treci nije standalone, odnosno, pokrece se preko jave.
E nije H nego A#, nja nja nja.= Citat =:
Izvorno postao Lord Jambrek
jel mi mozete pls reci site za bass tabove za gp5?
trenutno trazim iron mana
[quote=Neven <R>]E nije H nego A#, nja nja nja.[/quote:1vnsng3a]= Citat =:
Izvorno postao "Lord Jambrek":1vnsng3a
Ma to ja čitam H :D
ne ček, B se kod nas čita H, nešto sam ja zbrkal :D Kak se onda A# čita? Znam da ga nitko ne zove A povišeno ili Ais ili što već.
Po naski:
a poviseni = snizeni h = b (izgovor)
Svijetski (h = b):
a sharp = snizeni b = b flat (izgovor)
Je netko isprobao tuxguitar? Ja zasad nisam imao problema sa otvaranjem gp datoteka.
ooby fala za ono kak krenit svirat pomoglo mi je ja se odma bacio na iron man :D
fala vo bas uvjezbavam ono twinkle D
imam pitanje u vezi twinkla
ucim prema ovom
http://ezinearticles.com/?Guitar-Tablat ... &id=136943
e sad,jel sviram prve tri zice (bas zice ) ili druge 3 ?
my bad,nism cito cijeli tekst
np! :)= Citat =:
Izvorno postao Jerry
House of the Rising Sun -Animals
preso sam sada na ovo ^^
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/b/b ... ro_tab.htm
evo za sve ljubitelje Ironman-a, famozni Intro ^^
enyoy :D
yamaha pacifica,laney 30 wata sa distorzijom i jos dost efekata+ 6 godina na klasicnoj xD
:D
evo ja rokam s svojim stratom,svaki dan vjezbam 2h + (trenutno ucim smoke on the water...) al fuj mi zvuci bez distorzije,ktom pukla mi je 6. zica dok sam ju nastimavao,tak ad sutra idem u fender uzet tu zicu pa nastavljam vjebat,hehhehe,bit ce valjd nest od mene xD (sviram cca tjedan dan - mogu odsvirat balkan,i house of rising sun pomalo...)
počni ti sa laganim stvarima a ne "Smoke on the water"
ja se ist zapalio za Gunse, vidio tabove, rekoh zahebi, idemo malo pomalo :D
a primjer za lagane stvari?i molio bi da pjesm aima zapis u tabovima jer mi se neda po akordima drkat:D
i da,smoke mi je malo teza:/(
wake me up when september ends-green day
lagana je(barem meni [6 god glazbene]) a i većina stvari se ponavlja
bas sam sada naucio prvi dio basketcase :D
imaš od bitls-yesterday samo na dvioje žice
traži, a to kaj si rekal za akorde, kak onda misliš naućit svirat ?
sviraj sve pomalo
Ak ćeš samo učiti riffove koji ti se sviđaju, ne budeš daleko stigao.= Citat =:
Izvorno postao Jerry
pa to mi velim, sviral lagano, polako, a on mi odma ide na Smoke on the water :pray:
nije da vrijeđam ili neznam kaj, neg sam i ja bio u takvoj prilici dok mi frend nije rekal da se toga ostavim, do daljnjeg
fala Bogu pa ima domaćih stvari koje su lagane za uvatit ritam i dva do tri akorda, ona osnovna,na tome se uči svirat
lako za pickinig i rifove
:wink:
To ti je ko da matematiku kreneš sa množenjem, možeš tablicu napamet naučiti (lagane riffove), ali ćeš imati problema s kompleksnijim stvarima (teži riffovi, soliranje, bla bla), ak ne znaš osnove (akorde, sviranje ritma, bare hvatove itd.).
Molim te da ne usporedjujes glazbu sa matematikom.
Hvala.
:D
usporedi je sa ženom ^^
Zna Jambrek kako ^^
Nađi bolju analogiju i ja editiram post. :P= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
evo našal sam^^= Citat =:
Izvorno postao Lord Jambrek
fala ljudi na savjetima,evo uvjezbavam bas ono od bitlsa,i wake me up then semptember ends od grin geja
fala jos jedom ;(
ak si izvježbo one gej pjesmice tpa "oda radosti" i "tvinkl tvinkl" onda možeš polako krenit sa akordima. za početak uzmi nešt jednostavno, npr Roštilj od Hladnog Piva, imaš samo A i E akorde. pronađi šta te zanima (nešt sa akordima) i peri po tom. kad odsviraš Fridu od Psihomodo Pop-a, onda možeš reć da znaš svirat akorde!= Citat =:
Izvorno postao Jerry
:wink:
uvježbo sam ta sranja gej :D
e sad,roštilj znam,al me jebe malo ritam,a i kako da sviram roštilj na električnoj ako se to svira akustičnom :o
bleh,nvm,uspio skinit roštilj ^^
necu ti ja mensona svirat puj:D
imaš vježbe za mali prst Bratec martin, to kad skineš onda se javi, za prste potrgat kolko ih moraš rastegnut i i sa malim pšto više svirat
pa mogo bi reći di da nađem te vježbe npr :)
green gay :D :D :D
isuse,ad me jebe mašinica preskače nešt,pa ja ću popizdit -.-