voda izgleda bolje i teksture zida (cigli) mrvicu bolje...skok u zahtjevima potpuno neopravdan...inače Crysis 2 mi je sa starom grafom (4850) letio na max postavkama bez DX11, za trojku ne znam, nisam još probao...
Printable View
Hahaha, ja ne vjerujem kaj se tu koristi kao "uvreda".
"Kako si jadan želiš da ti igra radi isti tren nakon kaj si dao 350kn za nju. Kujo ovo je PC gaming i tu moraš prvo pročitat par tutoriala pa sat vremena podešavat opcije kako bi ti investicija radila na računalu koje si platio 5 soma, nisi seljak da očekuješ da ti odmah radi i to je sve znak odlične optimizacije. Kujo."
- Master Rasa
Crysis 2 je smeće, trojka je govno. Jedinica i Warhead su dobri.
Nadam se da Witcher 3 neće imati vreću za spavanje.
pa da imate uredno održavane kompove (i softver i hardver) bi radilo... jer ja sam možda čudo zato jer u vanilla stalkeru nisam naišao ni na jedan glitch/bug... kao i brojni drugi ljudi... isto tako i witcher 2...
Ma sve pet, nema frke. Obje igre rade savrseno, to je nesto do procesora ili graficke a nekad se i dosta prasine zna nakupit
Koliko često promijeniš ulje u kvantnom inhibitoru od grafičke? Ja sam čuo da bi trebalo cca svakih 200000 kilometara.
Evo meni su na primjer R*ovci sjebali Max Payne 3 jer nisam dugo počistio prašinu s kompa. Nije se s tim za zajebavati.
Uopće nije takav slučaj.
Znači konzola je za one koji si ne znaju složiti optimalnu konfiguraciju. Ako kupiš komp sa slabim procesorm i jakom grafom možeš očekivati probleme tima" smanjio sam detalje ali i dalje mi radi kao govno". Ono dao sam dva soma kuna za grafu i dalje se vuće na 30 fps-a. Tko ti je kriv , za tebe je konzola. Ne ciljam direktno na tebe.
Navodim ovo samo kao jedan od primjera, ima ih na desetke drugačijih. Od toga da ljudi ne skidaju zadnje drivere uključujući i beta verzije koje su optimizirane za najnovije naslove do toga da uopće ne krpaju igre. Hrpa je piratskih igara koje ne rade kako bi trebale. Za sve ztakve korisnike koji ne znaju, ne žele se time zajabavati ili bilo što drugo konzola bolja opcija.
Najčešće nije problem u igrama, nego u nerealnim očekivanjima korisnika s obzirom na hardver koji posjeduju. Ne pamtim igru koja nije bila igriva na snažnom stroju. E sad ako je netko pljunuo nerazumnih 15 somova kuna pa očekivao UHD rezoluciju na 120 fps-a a umjesto toga mu je igra par puta trznula pa se plakao na forumu, ili je dao tri soma kuna i očekivao da će mu raditi ko podmazano na bilo čemu višljem od minimalnih detalja i rezolucije...njegov problem.
Zato kupi konzolu koja je jeftinija od PC gaming mašine, plati igru više, plati porez za online igranje, sve će ti se automatski nadograđivati i igraj. Ako si zadovoljan sa kontrolama, izborom igara, troškovima...zašto ne.
Za Witchera 3 će trebati vrlo jaka mašina. Igra će na takvom stroju raditi u većoj rezoluciji , na višim detaljima i na više fps-a. Onaj tko zna sastaviti takvu mašinu i izvući iz nje maksimum držat će se PC verzije i izvuči maksimum iz igre. Onaj tko ne zna bolje neka uzme PS4.
Uzet ću PS4.
I uz Witchera dobit ću hrpu lijepih ekskluziva.
Good day to you!
Video snimljen 2011. Znači očito vanila vezije igre i sa tadašnjim hardverom. Gdje je problem?
https://www.youtube.com/watch?v=Z86mslSJHnI
pa nisam rekao da igra loše izgleda već da je loše optimizirana...kad većinu opcija možeš mijenjat sa low na high bez ikakvog efekta onda tu nešt ne štima s optimizacijom
Pa nisam ja postao ovaj video zato što sam mislio da igra dobro izgleda, nego zato što mislim da se odlično izvodi iako je na max postavkama. Pitam gdje je problem sa lošom optimizacijom?
Pa nisam ja postao ovaj video zato što sam mislio da igra dobro izgleda, nego zato što mislim da se odlično izvodi iako je na max postavkama. Pitam gdje je problem sa lošom optimizacijom? Ovo što navodiš oko samnjivanja detalja imaš testove na netu koji tvrde suprotno. FPS-ovi idu gore nakon rezanja opcija.
http://www.techspot.com/review/405-t...nce/page5.html
http://www.techspot.com/review/405-t...nce/page7.html
Prouči pa mi reci ponovno.
šta da proučavam? pa igrao sam igru i proveo u optionsima više od jednog sata, isprobao razne kombinacije, čak proučio nekakav vodič na netu
igra ima hrpu opcija no na performanse utječu samo 3-4
Ako na malim detaljima dobiješ duplo više fps-a nego na maksimalnim gdje je problem u optimizaciji? Znači tebe smeta što su ponudili toliko detaljne opcije? Po meni je to prednost a ne mana. Ako je tebi mana uzmeš x360 veziju gdje nema nikakvih opcija. Ja ne vjerujem što sve ljudima neće smetati...
ljudi preloši ste. ako je igra dobra, koga boli kurac kako je optimizirana, bitno da se pokreće. ako vam se ne pokreće onda jeste jebeni debili jer postoje milijuni ljudi kojima se vrti sasvim normalno witcher 2 na med/high detaljima na kompu kupljenom 2008.
lijep pozdrav
Ne slažem se. Ako netko u to doba nije imao konfiguraciju za izdržati to, ne znači da je debil. Ako je igra slabo optimizirana, jasno da je to minus, pogotovo pored nekih super optimiziranih igara koje i na žalosnom hardveru izgledaju kao melem za oči. To ne znači da su mu devovi dužni da naprave igru da leti na njegovom hardveru, ali će on uzeti to kao manjak pa će možda odlučiti da ne kupi igru.
Kvragu, pa rekli smo da takvi bolje da kupuju konzole...ne mislim to uvredljivo. Uključujem u to i sebe. Netko tko ima pametnijih/zabavnijih stvari u životu od praćenja hardveraja manje će se frustrirati uz konzolu. Ako nisi znao znači da nisi dovljno dobro pratio ili te nešto drugo zajebavalo.
ne smetaju me detaljne opcije, dapače slažem se da bi to trebala biti prednost, već manjak njihovog efekta...znači ako smanjim detaljnost osvjetljenja, sjena i LOD sa ultra na min., isključim bloom, blur, depth of field i još neke efekte - i dobijem max. 5 fps-a onda su sve te silne opcije beskorisne, odnosno smanjenjem tih opcija igra bi morala radit dosta bolje da je optimizirana kak spada
valjda si skužio što hoću reći...idem sad gledat dal će Microsoft isprezentirat što zanimljivo na E3
Ma da. Uzmi mene za primjer. Prethodnu generaciju sam proživio uz Radeon 4770 koji nije bio dobar value for money, ali je obavio posao i uredno gurao skoro sve što sam htio, s time da je jedan Just Cause 2 i Skyrim i uz tu snagu prilično lijepo zasjao na visokim detaljima, pogotovo JC2 koji je izgledao predivno, a opet siguran sam da bi Witchera 2 jedva pokrenuo, možda i nikako. Zašto bi itko morao prilagođavati konfiguraciju radi jedne igre kad je očito da se lijepa igra može napraviti i da radi na slabijem hardveru? Ne vidim zašto bi netko bio glup zbog toga što je uzeo hardver s kojim mirno igra sve što želi, jedino ga zajebe igra koja poslije izađe i za koju se ispostavi da je loše optimizirana?
Konzole nisu za takve ljude, konzole su samo za one koji žele igrati ekskluzive. I eventualno one koji baš nemaju nikoga da im pomogne složiti i srediti komp za igranje a sami se ne razumiju.
Zato imaš configuration set sa predefiniranim opcijama od low do ultra. Dok je god duplo veća razlika u fps-ima između low i ultra, u mojoj knjizi igra je dobro optimizirana. Sad koliko točno koja opcija pogoduje i na kakvoj konfiguraciji trebalo bi točno testirati. Sve u svemu izbacili su izvrsnu konzolašku igru na PC prije same konzole. PC je igra po svim opcijama, naprednijoj grafici dok je po samoj mehanici čista konzola. To se najbolje vidi iz detalja da ju je najugodnije igrati gamepadom koji je bio odmah u startu savršeno podržan (X360 gamepad).
@cham3leon
ako ti je ostatak kompa ok, Witcher 2 bi trebao radit bez problema na medium teksturama i većina ostalih postavki na ultra, bez ubersamplinga..mada ovisi i na kojoj rezi igraš, al radio bi sigurno...
ATI 4770 je u stvari prastari 4850. Dobra grafa u svoje vrijeme ali očekivati da će glatko tjerati jednog Witchera 2, koji je u trenutku izlaska bio THE grafika, je nerealno i neinformirano. Svako nekoliko godina na PC dođe igra koja izokrene situaciju. Da li zbog jedne igre nadograđivati komp? To ovisi od korisnika do korisnika. Uostalom znam kolegu koji ju je gotovo savršeno igrao na 9800GT, grafa iz istog razdoblja slične cijene sa srednjim detaljima.
Ma napravio sam upgrade odonda, grafičku bih možda još koristio, ali se previše grije i ima sranje hladnjak. Naveo sam to čisto za primjer.
Ali sigurno si imao to spojeno na neki odličan procesor koji je iz nje izvlačio maksimum+ igrao si to na vrlo maloj rezoluciji. U takvoj kombinaciji samo potvrđuješ da je igra dobro optimizirana a da si ti sam previše očekivao s obzirom na staru grafu.