Ne mozes nista sad posebno negativno izvlaciti iz ovog trailera ili igre opcenito.
Ovdje kad netko govori negativno to su vecinom takva ocekivanja, to neka cuvaju za sebe(ako je netko ne voli, neka kaze jednom a ne 10 puta)
Kad igra dodje onda mozes negativno govoriti, tj. sta odredjeno ti se nije svidjelo.
Ovako si nabijaju nepotrebne postove.
26-02-2011, 13:57
Akul
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Ustvari, može se naći u traileru isto loših stvari (da nabrojim neke stvari koje su drugi našli: vukovo trčanje izgleda kao lebdenje, krvarenje iz štita, zašto zmaj niej koristio Force Puch Dragon Shout...)
Naravno, uzevši u obzir da igra niej gotova dosta bi toga moglo biti i popravljeno.
26-02-2011, 14:28
Chieftain
Nisam ja nikakav Vekijev ulizica nego moje mišljenje jednostavno dokazuju činjenice.
Kad se malo bolje razmisli i pogleda, vidimo da su zadnji naslovi (Oblivion, Fallout 3) Bethesde čisti poluproizvodi pa ne vidim razlog da nebi ni ovaj bio.
Ne velim ja da te igre nisu igrive, naprotiv potrošio sam mnogo vremena na igranje navedenih, ali nakon prelaska i dugotrajnog "uživanja" u igri shvatio sam da se ne osjećam zadovoljno nakon prelaska. Tada sam išao malo razmišljat zakaj meni te dvije igre ne pašu, a veliki sam fan RPG-ova i Fallout svijeta. Tada sam skužio da su igre vrlo vrlo površne i da nemaju nikakvu dubinu u koju bi se prepustio, a da ne govorim o grafici, animaciji itd. Najbolje ti je to objasnio Mravojed u slučaju Fallouta. viewtopic.php?f=26&t=35415&p=1149164#p1149164
Što se tiče Skyrima, mislim da će slijedit prethodne igre zbog par stvari stvari viđenih iz trailera. Neda mi se sve nabrajat, ali ću samo za primjer uzet AI onog vuka koji trči ravno i onda odjednom skrene i ponovno ide na igrača kao da mu je nešto smetalo da bi išao samo ravno.
Nadam se da griješim, ali mislim da će se radit o poluproizvodu.
26-02-2011, 14:43
Mirogamemasta
= Citat =:
Neda mi se sve nabrajat, ali ću samo za primjer uzet AI onog vuka koji trči ravno i onda odjednom skrene i ponovno ide na igrača kao da mu je nešto smetalo da bi išao samo ravno.
Improved AI ti je pred ocima a ti nisi skuzio. Kad je igrac izvukao luk i strijelu vuk je skrenuo kako bi ga teze pogodio.
Nađite druge argumente, a bome mogli bi i zažmiriti ponekad na manje bitne stvari. (Animacija kretanja itd.)
Kao sto sam vec 34798234 puta rekao samo trebaju dijalog poboljšati, ali se bojim da to necu vidjeti u ovom nastavku TES serijala. :(
(Sve ostalo vec poboljsavaju, ili barem tako kazu. :D )
26-02-2011, 15:50
Akul
= Citat =:
Što se tiče Skyrima, mislim da će slijedit prethodne igre zbog par stvari stvari viđenih iz trailera. Neda mi se sve nabrajat, ali ću samo za primjer uzet AI onog vuka koji trči ravno i onda odjednom skrene i ponovno ide na igrača kao da mu je nešto smetalo da bi išao samo ravno.
Smetalo mu je: igrač cilja na njega lukom. Kružno trčanje otežava strijelcu posao.
26-02-2011, 15:56
Domy
Je,super,al vukovi inače nisu tolko inteligentni da kruže kad su već krenuli napadat. Da kruže dok čekaju napast,to je drugo, al ovaj je išao ravno na lika pa počeo strafeat.
26-02-2011, 16:03
Akul
Sumnjam da će za svaku beštiju raditi odvojeni AI jer ne sam da je AI kučka za izraditi, već i zato što je ovo nepotrebni realizam. Očito svaka beštija koja vidi strijelu kao prijetnju će pokušati otežati neprijatelju posao tako da ide kružno nakon što dođe dovoljno blizu dok će humanoidi koristiti druge taktike.
26-02-2011, 16:12
Duke of Earl
Svaka vam čast, iz kratkog teasera valjda pre-alpha ili alpha verzije ste izvukli činjenicu da će AI sigurno sakat, i zbog tog je igra već sada poluproizvod :pray:
26-02-2011, 16:21
Akul
Ja bih rekao da je AI dobar iz toga što sam vidio: neprijatelji očito neće više samo trčati prema tebi samo da te opale.
Naravno, neki će kritizirati i to jer smatraju da bi svaki NPC trebao imati osobni AI koji nije identičan niti jednom drugom. Hell, svaki vuk treba imati svoj AI!
26-02-2011, 16:27
Mirogamemasta
Pa naravno ipak je to Skyrim! Ako slucajno vidim dva slicna NPC-a bacam igru u smece!
Kad vam je vec Skyrim smece zaigrajte ova dva naslova besplatno mozda su bolji. (Nisam znao da su besplatni!)
= Citat =:
As we all wait patiently for the release of Bethesda's Skyrim I thought it would be a good time to remind everyone that you can still currently download the first two Elder Scrolls games for free. These games will allow you to relive the history of the Elder Scrolls series while we wait for our next great adventure from Bethesda. They require DOSBox which is also linked below.
The Elder Scrolls I: Arena
The Elder Scrolls II: Daggerfall
DOSBox
Daj prvo malo razmislite prije nego počnete gluposti i nebuloze pisat... Dobro vam je Domy napisao, od kad to vukovi znaju koje oružje ti držiš u rukama? Nebi trebao svaki vuk imati svoj AI nego nemože imati isti AI vuk i neki tamo elf ratnik koji primjenjuje taktike i izmiče se strijelama.
Duke of Earl, dobro ajde u jednu ruku si u pravu da je to još vrlo rana verzija igre, ali opet mislim da si ulijevate lažnu nadu da će igra bit "cijela". To je jednostavno Bethesda i politika modernih igara. Napravi cool trailer, reklamu, priču i lijepu grafiku i to prodaj masi koja je vidim još uvijek naivna.
26-02-2011, 18:06
Mirogamemasta
Znaci ti zelis da vuk bude glup. IMO bolje da mi vuk bude pametan pa makar to bilo i "nerealno". Svaki dodatni challenge je dobrodošao. Istina je da bi se vuk samo zaletio na tebe, ali ovako je puno bolje.
Bas citam malo Dwemer Lore, zao mi je sto ne postoje tipicni D&D dwarfovi u Tamrielu. Mislim kad su vec svi elfovi na broju, zašto nebi dwarfovi postojali. :(
26-02-2011, 18:33
Kid A
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Svaka vam čast, iz kratkog teasera valjda pre-alpha ili alpha verzije ste izvukli činjenicu da će AI sigurno sakat, i zbog tog je igra već sada poluproizvod :pray:
Ane, bas citam i jebeno ne vjerujem
26-02-2011, 19:55
Bartuc
Meni se sviđa animacija vuka, a i probaj mrko pogledati psa i nešto nategnuti prema njemu i vidi reakciju. I najgluplja džukela reagira, a kamoli ne najinteligentniji predator u divljini. Ako ćemo sitničariti, onda je jedino bedasto to što vukovi ne napadaju u čoporima, ali koliko se sjećam, nešto je bila riječ i o tome, odnosno kako će vukovi pametno organizirati napad i to samo ukoliko im se nađeš na putu između klope i sl.
Mene su uspjeli nahypati, nekako bi volio vjerovati da će igra ispasti kako spada pošto je TES jedini pravi predstavnik RPG-a iz prvog lica, uz sve svoje nedostatke.
26-02-2011, 20:07
The Boz
Ovo je Nirn, mjesto gdje magične zvjeri lutaju divljinom, jednorozi pasu travu, a vampiri vrebaju po noći. Mislim da nije bed zamisliti da su vukovi malo inteligentnija sorta.
26-02-2011, 22:35
kikl0p
Grafika izgleda skoro isto ko i stari engine ovo ili je samo updateana verzija Gamebyro enginea ili je novi engine al su reciklirali modele likova jer ove animacije me podsjecaju na one iste ukocene iz fallouta izuzevsi skriptirane cutscene...
Citat iz wikipedije u vezi grafike:
= Citat =:
In a January 2011 interview with Dutch magazine Power Unlimited, Howard elaborated on Bethesda's design goals for graphics in Skyrim. He said that "We primarily look at how we can improve facial expressions and animations, graphics-wise," and that "[we]Sare working at pop-up issues, and we want to make sure that the graphics of the PC, Xbox 360, and PlayStation 3 are alike. All three will look just as good, aside from the higher resolution and the anti-aliasing of the PC, of course.
YAY :(
26-02-2011, 23:36
GDra
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
Ovo je Nirn
Mankar Camoran se ne slaže. :)
= Citat =:
Izvorno postao Mankar Camoran
How little you understand! You cannot stop Lord Dagon. The Principalities have sparkled as gems in the black reaches of Oblivion since the First Morning. Many are their names and the names of their masters: the Coldharbour of Meridia, Peryite's Quagmire, the ten Moonshadows of Mephala, and... and Dawn's Beauty, the Princedom of Lorkhan... misnamed 'Tamriel' by deluded mortals.
Yes, you understand now. Tamriel is just one more Daedric realm of Oblivion, long since lost to its Prince when he was betrayed by those that served him. Lord Dagon cannot invade Tamriel, his birthright! He comes to liberate the Occupied Lands!
27-02-2011, 00:20
Akul
= Citat =:
Izvorno postao Chieftain
Daj prvo malo razmislite prije nego počnete gluposti i nebuloze pisat... Dobro vam je Domy napisao, od kad to vukovi znaju koje oružje ti držiš u rukama? Nebi trebao svaki vuk imati svoj AI nego nemože imati isti AI vuk i neki tamo elf ratnik koji primjenjuje taktike i izmiče se strijelama.
Nikad nisam ni govorio da treba biti realistično. Beštije će koristiti zajedno isti borbeni AI a AI će biti napravljen tako da igraču bude izazov, ne da bude simulacija te beštije u izmišljenom svijetu.
= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Bas citam malo Dwemer Lore, zao mi je sto ne postoje tipicni D&D dwarfovi u Tamrielu. Mislim kad su vec svi elfovi na broju, zašto nebi dwarfovi postojali.
Zato jer su dwarfoci imali sreću/nesreću biti izumrli od doba Arene dok su Elfovi od tada bili igriva rasa pa Bethesda nije mogla napraviti ništa drugo doli promjeniti im malo kulturu takoda Wood Elfovi ne budu klasični Wood Elfovi a Dark Elfovi da ne budu Drowi.
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ako ćemo sitničariti, onda je jedino bedasto to što vukovi ne napadaju u čoporima, ali koliko se sjećam, nešto je bila riječ i o tome, odnosno kako će vukovi pametno organizirati napad i to samo ukoliko im se nađeš na putu između klope i sl.
Yep, potvrđeno je da vukovi VEĆINOM putuju u čoporima i da neće napadati igrača ako se drži podalje dok su siti te to kako imaju vlastitu jazbinu.
Ovo je vjerojatno bio samo neki Vuk Samotnjak (koji se vjerojatno nalazi u tradicionalnoj random listi).
27-02-2011, 19:46
Arbiter of Change
Inače, znate koji je studijo ZeniMax nabavio prošle godine? Arkane Studios. Znate na čemu su oni radili? Dark Messiah i Arx Fatalis.
Mislim da će nam bar borbene animacije iz 1. lica izgledati kako spada za promjenu.
- zmajevi neće uvijek napadati igrača kad ga vide već će često samo proletjeti. U većini slučajeva, igrač je taj koji ih napada (da bi spasio nekoga ili pojačao svoje Dovakhiinske moći) [drugim riječima, potvrđeno ej da Zmajevio neće biti ultra Cliff Racers]
- Telekinesis spell potvrđen
- Speaking on dragonshouts: "The first strain of this new magic that we're shown is the ability to slow time. As you approach the carvings, one word in particular begins to glow. Once its been examined and equipped, a tap of RB slows the entire scene down for eight seconds, allowing you to casually plant arrows in the skulls of any surrounding enemies. Learn the rest of the phrase and you'll get even longer to play at being a medieval Max Payne."
- puno veća količina divljači neće napadati igrača kad ga ugleda. Neki, poput Ice Spidera, će naravno uvijek pokušati popapati naše likove
- ponekad će igrača dočekati iznenađenje kad izađe iz Dungeona: zmaj s ciljem da sroštilja neprijatelja koji bi trebao biti oslabljen nakon borbi u Dungeonu
- još primjera što se dogodi ako baciš mač na ulicu usred grada: lik koji ti je prijatelj će ti ga vratiti natrag, neutralni lik bi te pitao može li zadržati oružje a neki će ga samo uzeti oružje i otići ća
- ako ubiješ nekog NPC-a, Radiant AI će možda pogledati ima li rođaka spremnog da osveti njegovu smrt
- Bethesda se jedva uzdržava: očajno žele govoriti o Factionima ali čekaju pravi trenutak
Enivejs, nije me bilo neš dugo jer se nisam mogo logirati a ne mogu ni sad već sam nekako preko IE-a ugl ko da je bitno, samo oć reć da sam propustio gameplay trailer kad je bio vamo stavljen i eto sad komentiram da sam više i iznenađen iako sam bio čisti skeptik :D
Jest da ima iz samog trailera nekoliko stvari koje bi odma mijenjo al šta ćeš, u svakom slučaju izgleda dobro :D