visa/niza?
gratz ak je visa, sucut ak je niza
Printable View
visa/niza?
gratz ak je visa, sucut ak je niza
Visa ofc :rotfl:
Otkud vadiš te postotke?
Znam sve odgovore napamet i one koji mi mozda nisu tocni usporedim s drugovima iz raz koji su pametniji i onda tocno znam kolko mi je bodova krivo.... ili pogledam rjesenja na ncvvo kad dodu...
Plači mi rijeku.= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Mislim, znam izuzetno pametne ljude iz tvoje generacije... OK, znam dosta cura iz tvoje generacije koje nisu ni najmanje tulave, ali vidjevši ovaj masovni whine zbog "zapalila se"... JEBEMU.
Nisu sve gluplji i gluplji nego su oduvijek preglupi ali sad kad imamo internetove se lakse pokazuje i siri ta glupost.
+ manjina je uvijek najglasnija.
niko nesme da vas bije
Izasli rezultati, umrla je od upale.
Idem se hraniti. Bit ce preslatko.
:D
Niža razina matematike danas solidno prošla s obzirom da sam sve četiri godine imao 2 i praktički nisam ništa radio za maturu. Oko 90% očekujem.
Gledam sad rješenja Hrvatskog i vidim ispada mi 70% s tim da sam gramatiku sve što se nisam mogao sjetiti što sam izabrao (ipak je to uglavnom na blef išlo) stavio da mi je krivo. Tak da ono, vjerovatno bu tu još koji postotak gore i već vidim da se ovi debili namjeravaju masovno ići žaliti na neka pitanja pa ću i valjda radi njih pokupit koji postotak tu i tamo. Na kraju možda još i ima šanse da negdje upadnem. :D
85 - 90%
Meni super :friends:
Gledam si baš hrvatski, imam kakvih 55-65%.
Ovisi o 46. i 47. za koje se ne sjećam koje sam kombinacije uzeo (za jedan sam stavio sve C, a za drugi sve B, ne znam kojim redosljedom) i jedno 5-6 pitanja za koje se ne sjećam kaj sam zaokružio.
Još da esej bude tak negdje i ja zadovoljan.
E da, ta spajanja. Kako se to boduje? Ja sam kod onih pjesnika pogriješio jednog, jel to jedan minus ili 3 boda od moguća 4?
Ovo pitam čisto ako se nađe neki veteran koji zna.
Ispričavam se na digresiji usred rasprave o ovogodišnjoj maturi, ali imam par upita (pa neka odgovori onaj tko zna). Naime, obitelj i ja proživljavamo neke poveće financijske probleme zbog kojih ću 90% morati prekinuti svoj studij u Rijeci kako bih otišao doma i pomogao malo poslom da se dignemo na noge. MEĐUTUA, to neće biti kraj mojem studiranju. Namjera mi je već iduće godine polagati maturu ponovno (zato što nisam pretjerano zadovoljan trenutno napisanom (tj trebam par izmjena)) pa me zanima par stvari:
- Da li trebam plaćati polaganje ispita državne mature i koliko, ako trebam?
- Da li mogu polagati pojedinačno ispite mature, a da mi se ostali računaju (npr da polažem samo A razinu matematike, pa da mi ostalo ostanu rezultati od prošle godine, hrvatski itd) ili moram polagati cjelokupno maturu?
Molio bih da pomogne tko može, hvala unaprijed :D
Oko 170kn po ispitu, a ovo za pojedinačno polaganje neznam :/
A što sa prijemnim i dodatnim testovima? Naime, u planu mi je grafički faks u Zagrebu koji sam htio još ove akademske godine upisati, ali su se ispriječili neki privatni planovi. On zahtjeva dodatni ispit (kao neka dodatna provjera, prijemni što već) pa nisam siguran za to.= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
Plaća se 175kn po ispitu, ne moraš polagat cijelokupnu maturu već samo ispite koje želiš, dodatne provjere ti idu preko faksa.
Izvrsno. Što ako ponovno reaktiviram podatke na postani-student? Jel mi se brišu ocjene iz srednje i cijela matura? To su ljudi kao nešto doživljavali.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Ne znam, u pravilu ti sve treba ostat. Meni je ostalo.
Eventualno ako ekipa nije znala di treba gledat pa su zabrijali da su im izbrisali.
Zasto je pisao a ne zaokruzivao i zasto haiku spominje uopce...= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Na hrvatskom, A razina, imao valjda 5-6 grešaka sve skupa, a samo sam prelistao vremeplove par dana pred ispit.
Matematika, A razina, danas ok prošla, s obzirom koliko sam učio, očekujem nekakvu tricu.
Tako mi je i frendica rekla. Dala broj pa ću nazvati agenta. Sve u svemu, hvala na pomoći. Pozdravljaju te sad mi već bivši cimeri iz Duga Rese (kadi su nestali?) :)= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Meni je fascinantno čitat ove vaše postove o maturi, jbte, ja sam je imao pred koliko, 8 godina, i to je bilo: ok, matura, idem učit malo, ok riješio pitanja, pozz.
Ovo danas šta vi imate je tolika drama za ne povjerovati ajme. I ko što Neven kaže, valjda ste zadnja generacija forumaša koji su još u srednjoj jbte. :D
Sad se prisjeti kako su ljudi dramili kad im je o upisu ovisio rezultat na prijemnom. E pa sad je prijemni zamijenila matura, u velikoj većini slučajeva.
Dramili?
Ja se prijemnog sjećam jedino kao testa gdje sam polovicu mogućih pitanja spremao dva sata prije početka na kavi :D
Jel dosta za PiG učiti sa ove skripte:
http://drzavna-matura.com/index.php?page=mat_pig_audio1
Ne da mi se čitat 100 strana u knjizi.
Je.
Ovo što tu na forumu vidiš nije ništa u usporedbi sa raznim drugim slučajima koje ima. :D= Citat =:
Izvorno postao mravojed20
Meni je bizarno bilo kada me stara od jedne prijateljice vidjela jednom u birtiji nekih mjesec dana prije mature i dan poslije priča sa mojom starom i pita kao "pa što tvoj sin ima vremena za izlaske? Moja kćer već 3 tjedna nije izašla jer svaki slobodan trenutak uči za maturu"
Inače jel se može negdje vidjeti kolko je otprilike potrebno bodova za koji faks upisati. Ima nešto na studij.hr il kak već al ne vjerujem baš tome jer pišu stvari tipa: Politologija upis (2011) minimalan broj bodova 730/1000, Politologija (2012) minimalan broj bodova 560/1000 što mi nema baš smisla ili npr. Pravo (2012) minimalan broj bodova 420/1000 :o
Neam pojma, mislio sam da samo trebaš bit iznad crte na ncvvo.
Pa na toj stranici ti piše kolko je prošle godine imao zadnji na listi koji je upao...
Ja sam mislio na ono pod "Moji rezultati", di vidiš koji si na listi upisa.
Ne dramimo mi na forumu, ako imas volje, pogledaj pickaranje na fejsu oko toga.
Ali da, genijalni su mi ljudi koji gube sve zivce da poloze maturu, a da se ne upisuju na neki faks koji nema veliki broj mjesta ili trazi visoku kvotu.
Za minimalni broj bodova ne bi znao tocno, jer to ovisi o tome koliko ljudi se prijavilo na to, te kolika im je bila rijesenost svih ispita na maturi.
Ma znam to, pa po toj listi se slaže s obzirom na broj bodova, pitam jel se može negdje vidjeti sa koliko se prošlih godina minimalno bodova bilo iznad crte za razne fakultete. Kažem ima na studij.hr tak nešto ali tamo ima bizarnih stvari poput npr. tog upadanja na pravo sa 420/1000 bodova ili smanjenja potrebnih bodova za politologiju sa 730 na 560 što mi je teško povjerovati da se samo u godinu dana može toliko promijeniti jer ipak nisu baš tolike razlike u maturama.= Citat =:
Neam pojma, mislio sam da samo trebaš bit iznad crte na ncvvo.
Meni nisu jasni ti koji uče toliko da nemaju vremena za izlaske. Je li moguće da će si doista u tih par sati što bi izgubili tjedno nešto utrpati u glavu?
Jel medicina stvarno tako teška kao što se priča :D
Mislim da ni jedan faks nije tako težak ka šta se priča, samo šta za razliku od srednje škole na gotovo svakom faksu triba nešto i učiti, na nekima čak i biti redovit na predavanjima..
Nije medicina, ali upad je (vrijedi isto i za psihologiju i arhitekturu).
o.O kad se sjetim sebe večer prije mature (trećeg predmeta doduše, al svejedno...) :D= Citat =:
Izvorno postao vukopas