Upravo to, Witcher 2 je odvratno optimizirana igra. Jedina stvar koja radi veću razliku u fpsovima je Ubersampling.
Printable View
Igra je jako CPU ovisna. Ako imaš loš CPU badave ti mijenjati GPU detalje kada je grafa loše iskorištena. Na low detaljima ide normalno i na lošim kompovima. Uguglaj Witcher 2 PC performance analysis i pročitaj si par testiranja. Nije neki problem saznati.
Stavi igru na konzolašku rezoluciju (720p ili manja) i radit će savršeno na kompu od 2 i pol soma kn na very high detaljima. I nije baš +/- 10%. Ima na netu brdo tutoriala kako podesiti igru da izvučeš maksimum iz svojeg kompa. Primjer jednog:
http://www.gamefaqs.com/boards/97539...kings/59163248
EDIT: Par postova se nakotilo između.
Enikejs, ovo što dugi kaže. Ja sam s i5 procesorom i grafičkom niže srednje kategorije imao 45+ fps-ova na 1080p rezi.
Kao što si sam rekao, tko takve stvari ne kuži neka se drži konzole.
edit: ili je to Igor rekao, nemam pojma više. Uglavnom živa istina.
Prije sam imao dvojezgreni CPU i radila mi je igra na nekih 25-30 Fps. Sad imam 4 jezgre i radi na 12.
Kupi konzolu pod hitno.
Igra za koju ti trebaju tri stranice Worda opcija podešavanja, tweakova, savjeta i analiza je sigurno super optimizirana rofl.
Super optimizirana igra je ona koja kad izađe, sve nafrljiš na high i leti.
Kad masturbirate na Stalkera, da li pričate o nemodiranom prvom ? Odlučio sam mu možda dat jednu šansu, al neznam kojeg da igram kad ih ima 3 i još za svaki 20.000 modova, od kojih su vjerojatno svi bugovitiji i neoptimiziraniji od orginala.
Igra tako i radi. Nafrljiš i leti.
@Weky
A čuj, nije PC za svakog seljaka. Zato su izmislili konzole. Plug & play.
Samo modovi za bolju grafiku, ostali koji olakšavaju gameplay gdje npr. možeš nositi 150 kila opreme, spavati gdje poželiš ili ubijati sa dva metka su bljak. Teški bljak. Znači peč i bez moda. Ako nisi spreman probdjeti uz vatru "cijelu" noć na nekom nivou i pričekati da se razdani nemoj ni kretati u igru :D.
Metro 2033 mi je bila zadnja igra koja se vrtila puno bolje na med nego na high. Witcher 2 bi na high uključio neku opciju koja bi spuštala fps za 5-10, ali mi se nije dalo tražit koja je pa sam ostavio med.
Otkad sam u previše igara dobio jednake fps dropove neovisno o postavkama sam jednostavno počeo ostavljat postavke koje god su tu kad uključim igru.
Crysis 3 se na high vrtio kao ćesme, a na low kao manje ćesme, dok je grafički prikaz bio skoro identičan. Onda sam upalio Crysis 2, stavi ga na high i igra je išla na konstantnih 60 fpsa i izgledala identično kao Crysis 3, lel.
Crysis 2 sa DX11 patchom + DX11 postavkama i 60+ fps-a? Onda imaš jako dobar komp.
https://www.youtube.com/watch?v=lSfN7OTUOTA
Crysis 2 u svojoj prvotnoj verziji. Dx 11 patch ubija performanse, a verzije izgledaju više manje isto.
Više manje ne izgledaju isto. Onda ti usporedba sa trojkom ne drži vodu koji je DX11 naslov. Za tu igru koja je grafički još uvijek najanaprednija ti treba dobar stroj, kao i za dvojku sa tim postavkama.
Jad stvarno više odjebite sa Stalkerom, imate temu.
O čemu ti? Complete mod, Lurk, Oblivion...sve to radi uredno samo je za papke. Eventualno complete mod zbog grafičkih peglanja ali i on dodaje vreću za spavanje ako se dobro sjećam.
Problem je što ljudi ne znaju vlastita ograničenja. Tu ti vrijedi ona stara; vidjela žaba da konja potkivaju pa bi i ona :D.
A kad smo kod STALKER-a, igrao sam Pripyat na ovom prastarom laptopu kojem je vjerojatno i jedna jezgra crkla i na kojem prva igra koja nije radila bio je upravo Witcher 2.
Igrao sam na med-high, i sve je solidno išlo, bez bugova.
Ok, igra je imala svojih iritantnosti, ali ne tehničke prirode.
Također sam na istom laptopu odigrao prvi Metro na medium. Bez bugova ili ikakvih tehničkih poteškoća.
Kolko sam FPS-a imao ne znam i ne zamaram se time. Znam samo da nije štekalo (osim main menua, začudo), i mogo sam normalno igrat.
Witcher 2 ne mogu ni na lowest of the low. Vidi se osjetno štekanje. Vjerojatno ispod 15 tih famoznih FPS-a ak bi išo pogađat.
A to znači da je witcher 2 grafički naprednija igra. Ako treba postam linkove gdje se vidi da igra radi uredno na srednje jakom stroju. Laptop za igranje koriste samo konzolaši.
Ljudi bi na PC-u vrijednosti konzole htjeli imati Crysis 3 ultra grafiku i onda bičaju po developerima kako ne znaju optimizirati igre.
Ono, ako se želiš igrati za manje pare uzmeš konzolu gdje ne moraš o ničemu razmišljati i gdje je sve plug & play.
Ako želiš izvući maksimum iz igre, uzmeš nekoliko puta skuplji PC gdje ganjaš veće rezolucije, tesalizaciju, detaljnije teksture i druge vizualne divote.
Znam da je naprednija, ali low sam ipak očekivao.
Igranje za manje para na konzoli ja jako rasegnut pojam...baš jako.
Ovisi što, gdje i kada kupuješ. :)
Istina, zato mu i kažem da ne koristi te dodatke za papke.