mene oduševljava prva jedanaestorka, ajd ako su napadači još i nedodirljivi, al većinu ostalih bi se dalo zamijenit...
Printable View
mene oduševljava prva jedanaestorka, ajd ako su napadači još i nedodirljivi, al većinu ostalih bi se dalo zamijenit...
Ima jebenih.
a od zlatana i od papiss demba cissea niti u izboru za najgol godine :(
Momčad godine je valjda najlošije odabrana ikad.
međuostalim i to... doduše, nije ni to neka nagrada, iako je vjerojatno najcjenjenija, al zadnji9h godina je spojena s fifinom nagradom za najboljeg igrača, a prije 1995. mogli su je dobiti samo europljani -.-
Čim je zabio Zlatan bilo je rečeno da taj gol ne ide u izbor za prošlu godinu, već će biti u ovoj, tj na idućem proglašenju...= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...21870106_n.jpg
što je glupo, kad je već zlatna lopta nagrada za godinu, a ne sezonu. bojim se da ga ne zaborave :D mislim, onaj stochov nije niš posebno, kakvih sve ima u gornjem filmiću...
Bit ce u 2013oj. Negdje sam citao da su vec sve zavrsili s tim izborima za najgol, pa ce ga uvrstit iduce godine,= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
I dok bi se o prvom dalo još raspravljat, u ostalim godinama jednostavno ništa nije upitno.
2010. godine je Iniesta bio jednako dobar kao i Sneider ako ne i bolji, Interu je više igrala ekipa nego sam Sneider. Nakon svjetskog je nestao na 6mj.
2011. Messi i Barcelona su izdominirali sve što se izdominirat moglo, Ronaldo nije imao nikakve šanse.( Zabili su jednako golova, Messi je ako se ne varam napravio 8-9 asistencija više, te odigrao više "ključnih" lopti.
2012. 91gol u godini, 22 asistencije( dok su Xavi i Iniesta samo 14 puta Messiju asistirali), 25 međunarodnih golova( iza njega i Neymar i Ronaldo), 30! srušenih rekorda u jednoj godini, osvojena 4 trofeja.
Slika nema baš veze sa istinom.
Poanta slike je da je ta nagrada postala sprdačina. Sve dok nije došao Messi su osvojeni trofeji i dojam na terenu bili jednako važni i nije se moglo dogoditi da netko tko ništa ne osvoji, bude najbolji na svijetu te godine. Svaka čast svemu, ali nogomet se igra za trofeje. Golovi se postižu da se osvoje trofeji.
A i sama činjenica da se bira po kalendarskoj godini, a ne sezoni, je toliko retardirana da mi uopće nije jasno tko je bio toliko glup da donese takvu odluku.
Da, nogomet se igra za trofeje, ali ova nagrada je priznanje pojedincu, ne momčadi, i gleda se individualni učinak tokom godine, ne sezone.
Sneijder je imao jebenu polusezonu (prvih 6 mjeseci) i potom brutalno nazadovao pod Benitezom. Danas ne dobiva ni minute. Ako išta, u toj sezoni je oštećen Iniesta.
2011, tu mislim da nemam šta pojašnjavati.
2012. Isti slučaj kao i sa Sneijderom svojevremeno. Ronaldo i Real jebeni u prvih 6 mjeseci, već par mjeseci nakon toga raspad sistema, odlazi Mou, odlazi Ron.
Messi je u sve 3 godine bio konstantnoSnajbolji i to nije nešto oko čega se može raspravljati. To je činjenica. Em je sam po sebi space shuttle za sve ostale igrače, em mu je individualni učinak takav da je srušio sve moguće rekorde. Teško je nakon toga nagradu dati nekom drugom.
Najbolja momčad izbaci najboljeg pojedinca, tako je uvijek bilo. Sad najednom prosječna momčad može dati najboljeg.
Pa ne može. To bi vrijedilo da je Ronaldo uzeo nagradu.= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Pa očito može kad su dali momčadi bez trofeja.
Pa momčadi nisu dali ništa, dali su je Messiju :gitara:
Hex mrzi messija. Tuzno.
@Milf
Pa u neku ruku je to i priznanje momčadi. Momčad izbaci najboljeg pojedinca, ali kao što sam rekao, to napravi najbolja, a ne te godine prosječna momčad. Apsolutno ni jedna nagrada ove godine nije pravedna, ni messiju, ni del Bosqueu, a najmanje je zasluženo da cijela prokleda Primera bude u momčadi godine. Pa tko je tu lud jbt.
@Carp
Daj poštedi me pubertetskih sranja. Ak imaš šta pametno dodati, dodaj.
a ni gol godine ;)
Ok, za momčad se slažem, ali pazi, za igrače glasaju kapetani momčadi i treneri i ajd ti sad reci njima da ne znaju. Možemo mi tu do sutra raspravljati o tome šta je pravedno, a šta nije, al' očito je da svaki od njih ima drugačiji kriterij. Eto, Messi je glasao za Aguera, a Ronaldo je dao B.Alvesu da glasa umjesto njega (iako je Ronaldo kapetan repke) i za koga je glasao? Naravno, za Ronalda. Pojedini treneri su čak i za Rooneya glasali. Nadalje, trener Dortmunda po meni nije dobio ni blizu onoliko pohvala koliko zaslužuje. Zatim, Neymar dobio više glasova od Aguera i Rooneya itd. S nekim stvarima se ne slažem u izboru, ali isto tako ne vidim bolji način od tog glasanja.
Pa to i je problem, svatko ima svoj kriterij po kome ocjenjuje, ali također ne vidim bolji način, a da opet ne dolazi do ovakvih rasprava.
Jak si majke mi. ;)
Tomas Rosicky: "Kunem se da sam glasovao za Cristiana Ronalda, ali iznenađujuće se na popisu pojavilo da sam glasao za Messija."
Kako prenose talijanski mediji, Gianluigi Buffon se izjasnio kako je glasao za Cristiana Ronalda, međutim, FIFA je njegov glas prepisala Andrei Pirlu.
"Dao sam svoj glas Cristianu Ronaldu, ali moj glas je po FIFA-i stavljen na Lionela Messija. Žalosno je da se takve stvari dešavaju..."
— Thiago Silva (PSG)
Novinar iz Indonezije tvrdi da je glasao za Xavija, igrača Barcelone, ali njegov glas je naravno otišao Messiju.
José Pekerman, selektor Kolumbije: "Maksimalan broj bodova sam dao Radamel Falcau, naravno. Prema FIFA-i ja sam najviše dao glasova Messiju, ne znam šta se dešava, ali ja tako nisam glasao."
Kako Hexfire rece,smijesno se to sve skupa postalo i baca ruznu sliku na stvarne zasluge pojedinaca,Mesija u ovom slucaju. Koji je nevjerovatno dobar nogometas. Ali C. Ronaldo,ma kako odbojan bio je najkompletniji i mozda najatraktivniji igrac na planeti.
Isuse, ne mogu vjerovati da si to kopirao ovdje. Ti citati su izmišljeni. Čak ih nisu ni novinari izmislili već upravo Ronaldovi fanovi. Tužno, očaj zbilja ne poznaje granice.
Ko je rekao da su autenticni? :) Ronaldovi fanovi ili novinari nebitno je. Hocu da kazem da su glavne kuce nogometa zadnjih godina postale presmijesne cineci nogomet smijesnim u globalu sa svim popratnim desavanjima. Igrac izvede dva poteza i cijena mu skoci za 30 miliona,pa jos jedan potez i eto Cavani kosta 65,Luka Modric 40 itd. Ova komicna jedanaestorka je samo slag na torti.
Ne znam jesi li pratio fudbal od 94-98 npr. Tada je dominacija Juventusa bila takva da su ih tadasnji najbolji igraci poput Gigsa nazivali benchmarkom u svijetu fudbala ali nije bilo izdrkavanja po njima. Imali su Zidanea,najboljeg ikad,medju mnogim drugim legendama nogometa. Najbolji igraci tada su bili majstori za sadasnje "majstore" sada ali nije bio napuhanih cijena. Pricam iskljucivo o likovima cije su igre presmijsene u poredjenju sa tim koliko kostaju. Balloteli kosta koliko Mona Lisa? A recimo tada Inzagi ili Trezeguet? A kakvi su to napadaci bili... Da se vratim na Juve. Bili su kao Barcelona zadnjih godina,ali sa mnogo vise duse. U mnogo jacem nogometu koji se tada igrao. Ali niko ih nije mrzio,nije bilo price da ih sudije vole ili da je jebena FIFA-a iza njih. Fudbal je tada bio zdraviji. Cijela aura nogometnog svijeta je bila ljepsa.
Nije mi jasno kako to ne uvidjas. I kako ne uvidjas da postoje razlozi za sve vecu nepopularnost Barcelone,Mesija,i same FIFE.
Samo se petnaestogodinjaci i uglavnom mladje osobe toliko loze na Mesija i Barcu kao ti pa si totalno slijep na neke stvari.
Opet, rekontruises neke dogadjaje kojih se ili sjecas ili si proguglao sto ukazuje da pratis nogomet duze od npr 10 god i trebalo bi da znas koliko je sve vezano za nogomet mutiralo i postalo zarazeno necim sto se zove NOVAC. Kako god okrenes,pretjerujes. Zlatni dani nogometa su bile devedesete kada je konkurencija bila nevjerovatna sa po 4 ili 5 jakih timova iz svake lige. Mene licno kao i vecinu moje tj mojih generacija,starije necu ni pominjati nogomet sve vise umara.
O ovome ti pricam. Ocaj? Meni je to toliko bitno kao sto je ocito nejverovatno bitno tebi da cu biti ocajan? Ja sam ocajan jer je tako jebeno dobar igrac kao Mesi prolasen najboljim? :) Bio sam ponosan jer je clan tadasnjeg Juventusa bio taj Zidane ali nisam svrsavao po njemu. Tada su svi znali da dobio on neku nagradu ili ne on je najbolji.2003 u Juventusu je Pavel Nedved svojim igrama pokupio sve moguce nagrade kao najboljeg igraca ovoga ili onoga ali to tada nije bilo toliko bitno jer se znalo da je tih godina to pripadale Henryu... Nije bilo toliko bitno. Drugacije se gledao nogomet. Ja ga gledam ocima tog vremena i vremena prije toga. I ma sta ti mislio krivo mi je sto neke gluposti kojima se opterecujes bacaju ruznu sjenu na lijepe stvari. Na lijepu igru Barcelone,na Mesija,na cinjenicu da je spanija bez napadaca dominantna... Sve su to lijepe stvari same po sebi. Koje ti dodatno velicas nekim stvarima koje su usrale nogomet. Pogledaj reakciju engleza na jedanaestorku FIFE. Da je 1996 izasla jedanaestorka sacinjena od prve postave Milana i Juventusa ne bi bilo ovakvih reakcija,cak bi se mnogi i slozili a vecini kao i meni samom,dugogodinjem juventinu, to bi bilo nebitno jer je to fakat nebitno.= Citat =:
Izvorno postao MILF hunter
Ček, nije bitno što pejstaš potpuno rendom stvari, navodeći da su njihovi autori stvarne osobe?
Pa za to se zna da je izmišljeno. Pretpostavio je da znamo, valjda.
kakva dva gola je sad Villa dao, prelijepo:)
Nisam za tebe mislio da si očajam već za Ronaldove fanboyeve koji su izmislili te citate.
Uglavnom, da ne duljim... Čini mi se da istim tonom pišeš i kad je gaming u pitanju, a i filmska industrija. Sve se u biti svodi na ovo:
To je tvoje mišljenje i to je ok, ali nemaš pravo govoriti u ime ostalih. Tebi je "nogometna aura" bila ljepša, a ja kažem da se malo toga bitnog promijenilo. Fifa? Ljudi su za igrače glasali kako su glasali i FIFA/UEFA nemaju nikakve veze s time. Ionako ne vidim nikakvu štetu ako nagrade odu u prave ruke (a odlaze). Preplaćeni igrači? Kao da toga nije bilo u divnoj prošlosti u koju bi se ti najradije vratio, po svemu sudeći. Thuram 40 milijuna, Mendieta 50 milijuna (u jebeni Lazio!!!), Cassano 30 milijuna iz nekog talijanskog sela kojem ne znam ni ime itd. Osim toga, te napuhane cijene su jedini način da se mali klubovi zaštite. Ulože u igrača, postane bitna karika kluba, a ako ga netko želi odvesti, neka se lijepo isprsi. I ako Cavani ode za tih 50 milijuna, kupac će dobiti jebenog napadača, a prodavač finu svotu kojom će obnoviti momčad. Ne vidim nikakav problem.= Citat =:
Izvorno postao Marvin OCX
Kako zvučiš, čovjek bi pomislio da je novac bio potpun nebitan u toj prošlosti koju zazivaš, međutim, realnost je potpuno drugačija. Novac je UVIJEKSbio najbitnija stvar u nogometu, inače ne bi imao vječno zabetonirani poredak u kojem su najjači klubovi REDOVITOSiz velikih gradova najrazvijenijih europskih država i situaciju u kojoj jedan Schalke ili Arsenal više izdvajaju za plaće od Ajaxa i Benfice, mada su neusporedivo manji klubovi. Jedini razlog zbog kojeg je to tako je prosperitet zemalja u kojima se nalaze, ništa više. To nije nešto što se javilo u zadnjih 5 godina.
Što se nepopularnosti tiče, to je subjektivno i kažem, nemaš pravo nagađati zbog čega netko prati Barcelonu. U biti, možeš, ali ne očekuj da ću te shvatiti ozbiljno nakon toga. I ja mogu reći da većina pratitelja talijanske lige otpada na kompleksaše koji se ne mogu pomiriti s činjenicom da je ta liga danas vreća stajskog gnojiva, ktome i korumpirana. Mogao bih tu još svašta dodati, ali stvarno ne vidim poantu toga.
Ovo za Messija neću ni komentirati, stvarno se više nema šta dodati. Kako zvučiš, ispada da je cijeli svijet šokiran zadnjim izborima, a zapravo se radi o šačici Ronaldovih fanova. Messi je jednostavno najbolji i svatko imalo objektivan će se složiti sa silnim pohvalama koje dobiva. Imaj na umu da ovo dolazi od nekog tko je Ronalda gledao 6 godina svakog vikenda, a isti taj Messi (kojim sam navodno zaluđen) se u dva finala propisno izdrkao po klubu kojeg pratim svaku subotu i nedjelju.