Prsti nek bole, a za printanje trebaš kupljenu verziju.= Citat =:
Izvorno postao Kron
Printable View
Prsti nek bole, a za printanje trebaš kupljenu verziju.= Citat =:
Izvorno postao Kron
ima ja cijela verzija
File-->Print i problem riješen.= Citat =:
Izvorno postao Kron
ujme sramote, kako to nisam vidio...
enivej, jucer sam nesto gledal nothing else matter, uvatim sve ono dok mi ne dođe da moram stisnut 2-3 tona skupa, to je neizvedivo jbt :o
hehe :)
prvo nauči akorde i izvježbaj ritam, a onda kreni na tabove pa ćeš skužit da je većina tih tonova koje trebaš odjednom stisnut zapravo akord :)
http://www.2akordi.net/S- tu možete naći tabulature za pjesme s prostora ex-Yu= Citat =:
Izvorno postao ChR0NoS
http://www.911tabs.com/S- strani tabovi
takvo je i moje misljenje bilo kad sam prvi put to vidio, a sad cijelu pjesmu bez problema odsviram 8)= Citat =:
Izvorno postao Kron
ok, dok sad ne skupim jos 100kn, imam jednu sestrinu jad-i-bijeda gitaru, pa cu se na njoj izivljavat. s cim da pocnem?
ja sam poceo sa nothing else matters i stairway to heaven, ali s tim da sam dvije godine prije zavrsio osnovnu muzicku (znaci dvije godine bez sviranja)= Citat =:
Izvorno postao Kron
znaci ti si znao neku kitu, ja ne znam nista. do jucer sam mislio da gitara ima 2 plasticne i 3 metalne zice
LoL, a gle, ono kaj sam ja u muzickoj naucio mi pomaze dost u hvatanju akorda, gibljivi su mi prsti (lijeva ruka) :D i znam s prstima (noktima) svirat, ali s trzalicom sam nespretan jako= Citat =:
Izvorno postao Kron
moze neko preporucit koju pjesmu da ucim svirat na akusticnoj? ne mogu se sjetit ni jedne... :D
Probaj Blind Guardianove Lord of the Rings, THe Bard's SOng i Skalds and Shadows, nisu baš teške.
pink panther theme, james bond theme...
Aj vidim prvi put ovu temu lol:)ja sam trubac:)
Sad bi mi frend trebao posuditi njegovu staru gitaru, pa da malo učim :)
(hoće da osnuje bend kojemu fale samo:Bubnjar, basist,gitarist(ima ali ja ne znam svirat)i oprema na kojoj ćemo svirat :rotfl: )
First things first,.... Šta se mora, nije teško, a MORA se slijedeće:= Citat =:
Izvorno postao Kron
1. Oda Radosti/Twinkle Twinkle Little Star/Drunken Sailor/...
Kad to savladaš, kreni malo hvatat akorde. Za početak:
2. GNR-Knocking On Heavens Door/Iggy Pop-The Passenger/CCR-House Of The Rising Sun/Hendrix-Hey Joe/Laufer-Moja Voda/...
Nakon toga slijede riffovi:
3. Smoke On The Water/Breaking The Law (Judas Priest)/...
...kad to sve savladaš, onda si na konju. U ovom razdoblju bi ti bilo najpametnije da vježbaš sluh. Isto tako ti preporučam da nađeš neki bend kad razradiš ovo gore navedeno.
da, i ja sam kad sam pocinjao prvo naucio odu radosti i london bridge is falling down :D :D
je, kako se ono kaze oda radosti po engleški?
Ode to joy.
Ja učim svirati gitaru ovih dana... :pray:
mene sestra uci al mi neide ni priblizno ko njoj... u tim stvarima ja sam fakat prelos... ona svira violinu, gitaru i piano kod instruktora a ja totalno bez talenta za te stvari :D= Citat =:
Izvorno postao =>ZoKy<=
sutra idem po gitaru ako bog da srećezdravljapameti itd.
kupio je. neka marka Jack&Danny. crna. super zvuci, mekana. sada silujem twinkle twinkle little star
G, G, D, D, E, E, D, C, C, H, H, A, A, G
znam napamet :)
a evo ja bi sad je sad zasvirao jednom ali ce mi doci ovi nacisti i zatući me u jednom potezu.
enivej, sto to znaci to sto si ti napisao?
note :)
jbg, nekuzim kako odredit note po zicama i poljima
hahaha :)
ovako, najvažnije ti je i učiti note, a ne polja :)
pošto sviraš gitaru, najdeblja žica ti je E, a najtanja e.
svako polje ti je jedna nota ili povisilica, tako da ti je najgornja žica ovo:
prazna žica= E, prvo polje= F, drugo polje= Fis, G, Gis, A, B(Ais), H, C, Cis, D, Dis, dvanaesto polje= E2, iliti druga oktava
primjeni i na ostale žice... kao što vidiš, E i H nemaju povisilice.
a takoooo...
na drugim zicama ide identicno ili se pocinje s nekim drugim notama?