standardi se poboljsavaju, iz cega sledi da igre zastarevaju
ne znam sta je tu nejasno
Printable View
standardi se poboljsavaju, iz cega sledi da igre zastarevaju
ne znam sta je tu nejasno
Ja se slažem sa badrickom.
i zaboravih da kazem da je rune bio i ostao drek
Rune je fenomenalan, bio i ostao :P= Citat =:
Izvorno postao baldrick_
tu igru su u vreme kad se pojavila mnogo pljuvali oni momci sa najboljeg sajta na svetu old man murray. ja se slazem s njima, igra je pre svega previse repetitivna
ako niste, definitivno pogledajte taj sajt. evo pljuvacine o runeu - http://www.oldmanmurray.com/longreviews/46.html
sajt je mnogo duhovit. radili su ga dva momka - cet i erik. erik se kasnije zaposlio u double fineu, i sa timom sejferom napisao scenario za psychonautse. kasnije su se obojica zaposlila u valveu i napravila portal 2
Ala sere majko moja. Toliko se govana u zivotu nisam nagledao.
Nije da je rune 11/10 najbolja igra svih vremena al taj lik je serator maksimalni.
Ja ne mogu ovo čitati, preloš stil pisanja.
Ja sam isto odustao, umorilo me.
tacno je da dosta preteruje, ali, s druge strane, i ima pravo. meni je podjednako losa prosecna igra i drek igra. obe su potpuno gubljenje vremena. smaraju me vise recenzije tipa: "igra je prosek, ali ima te i te dobre strane, mozda se svidi tom i tom..." prosek ili sranje, i jedno i drugo zasluzuje nas prezir, i tu je old man murray u pravu.= Citat =:
Izvorno postao System
imaju opis neke igre gunman chronicles, koju su malo igrali i odustali. culi su da igra kasnije postaje mnogo bolja, ali bilo ih je bas briga, jer zasto se muciti satima sa igrom koja tek onda postane dobra? dole s prosekom!
sto se tice stila pisanja, meni je mnogo dobar, i kad sam citao prvi put (a i treci, i cetvrti...), plakao sam od smeha. ovo je isto odlicno, i mnogo krace - http://www.oldmanmurray.com/longreviews/68.html
a i ovaj clanak je legendaran i apsolutno ga preporucujem svih ljubiteljima klasicnih avantura - http://www.oldmanmurray.com/features/77.html
erik je takodje pisao i za gamespot u to doba, i te recenzije su mnogo tradicionalnije (ne sere)
inace, old man murray je poznat i po tome sto su izmislili takozvani "crate review" sistem. sto manje kutija u igri, to je ona bolja (da napomenem da je to bilo pocetkom nultih, doba kada je svaka igra imala zagonetke sa pomeranjem kutija). gejb njuel je takodje izjavio da njihove besprekomisne recenzije imaju mnogo uticaja na valve. zanimljivo je i to sto su direktno uticali na nov talas igrackog novinarstva, likove koji su tada pisali za pc gamer, a sada vode rock, paper, shotgun. uglavnom, ja sam fan i hteo sam da ukazem na ogromni uticaj koji su imali na igracku industriju. hvala sto se slusali
Gluposti. Isto ko i da kažeš da i prosjek i vrhunski naslovi zaslužuju našu hvalu.= Citat =:
Izvorno postao baldrick_
Onda bi mogli lagano preskočit pola ww2 pucačina zbog training levela. Mrzim to razmišljanje "igram/gledam/čitam nešto prvih 5 minuta i u tih prvih 5 minuta ću odmah skužit ako je sranje." Toliko puta sam naišao na stvari koje u početku budu dosadnjikave, al tek na kraju skužiš koliko su zapravo dobre (ta iskustva imam uglavnom s filmovima, ali valjda bi se dalo primijeniti i na igre).= Citat =:
Izvorno postao baldrick_
kak se zove pc verzija stare igre s amige, the clue, di se planira pljacka?
http://www.metacritic.com/game/pc/mo...-yours-is-mineS= Citat =:
Izvorno postao Doggy
To možda? Nisam upoznat sa The Clue, pa nisam siguran.
5 minuta je definitivno retardacija i sumnjam da itko na taj način funkcionira. Dobro, postoje, ali su jako rijetki i to su uglavnom pirati.= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
No ako nakon sat-dva igra ne popravi dojam nemaš kaj više gubit vrijeme. "Ali postane dobro tek nakon 10 sati" je užasan argument, tih 10 sati rađe potrošim na igru koja je cijelo vrijeme zabavna. Rađe ću dat novce za igru koja traje 5-6 sati i u tih 5-6 sati me zabavi nego za igru koja traje 20 i tek nakon 10 postane igriva.
Tak je i moje razmišljanje. O obzirom na ogroman broj igara koje dolaze na tržište svake godine ne stignem odigrati ni pola što bih htio, a da je izašlo te godine. Ako igra u tom nekom razdoblju od 2 sata nema ama baš ništa zanimljivo, preći ću na nešto drugo.
Tu i tamo vrijedi napraviti iznimku za neki RPG koji zahtijeva čitanje cijelog manuala ili nešto. Neki žanrovi ti mogu pokazati cijelo iskustvo u 5 minuta, neki ne mogu ni u par sati. Kladim se da nitko ne bi ni igrao npr. grand strategije da im dopusti 2 sata, ne stigneš ni pohvatati osnove u to vrijeme.
Lol nikad ne bih išao čitat manual pa da tek onda mogu koliko toliko normalno igrat igru.
Grand strategije nisu za svakog, a opet i igra u kojoj ne pohvataš sve iz prve te može zainteresirat.
Ovdje se priča o igrama koje moraš igrat 10 sati da bi postale zabavne, ne igrama koje trebaš igrat 20 sati da ih tek u potpunosti prokužiš.
Slažem se zapravo da igre nebi trebale biti tako dizajnirane da postanu zabavne i zanimljive nakon 2 sata, il 10 sati, ma i pola sata. Iznimka su recimo grand strategije, ili nekakve simulacije di triba neko vrime da se sve pohvata, ako se uopće može sve pohvatati u takvim igrama, jer to je ono kakve one jesu, kad bi bile takve da ih svi shvate u prvih pola sata nebi bile zanimljive.
Sad iako to jest loše kad igri treba neko vrime da postane ona prava da tako kažem, ipak ako znaš da je igra takva, makar to bilo nepoželjno, al ako je poslje toga početnog dijela stvarno vrhunska, onda se možda isplati to preći, ali naravno treba i bičati zašto je taj dio tako bezvezan. Sad pak ako je to igra o kojoj ne znaš ništa, il nema takvih pretpostavki da je samo početak loš onda ako ne valjda u prvih sat-dva vjerovatno neće ni valjati.
čitanje manuala??? ne namjeravam dizajnirati space shuttle već se zabaviti igrajući igru...al ako je nekome zabavno čitati manual nek uživa :D
Ja sam dokaz tome. Prvo me nikad nije CIV zanimao, na kraju sam zagrizao i potrošio par sati da svladam sve komponente, na kraju mi je sad igra bogovska. Isto i sa Shogunom, došao sa CIV-a u tu igru i nisam qurca kužio, sve mi je bilo ko špansko selo, na kraju opet na jedvite jade stisno zube i pohvatao konce pa mi je igra također sad fenomenalna :D= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Ima žanrova gdje oprostim spori start, ali u tim igrama već od početka vidiš da imaju ono nešto i da se isplati uložiti vremena.
Nisu ti baš najbolji primjeri.
Sting= Citat =:
Izvorno postao Doggy
Nego, neke igre čijih se imena pokušavam sjetiti:
1. nešto što mi je rođak igrao tamo 2000-2001, rekao bih da je s kraja devedesetih ili početka 2000-ih. 3D akcija iz trećeg lica gdje glavni lik ide kroz neki dungeon i kolje neke kosture
2. nekakav horor il nešto sl. smješten u srednjoj školi, znam da je recenzija bila u jednom broju PC Playa (negdje 2004.-'5.-'6., ako se ne varam, ali možda i griješim); glavni likovi su skupina od nekih 5-6 srednjoškolaca, i, ako se dobro sjećam, budu ubijeni jedan po jedan.
3.Ovo je bilo daaaavno, mislim u broju PC Playa gdje je bila alpha Age of Mythologyja; uglavnom, igra je isto nekakva akcija iz trećeg lica, i ima neke veze s Keltima, ako se ne varam; mislim da se u recenziji spominje i Highlander. :D
1. bravo, ovo je svaki 3rd person akcija/RPG ikad
2. Obscure
Ova o srednjoškolcima je Obscure. Mora bit, znam da je bio neki demo, sjećam se košarkaškog terena nekog, tako neš.
EDIT: preteko me wind.
Kaj nije Obscure iz 2007.?
Pa napisao je da nije siguran za godinu.
1. Severance
2. Obscure
3. Highland Warriors
Severance je drugi naziv za Blade of Darkness, jel? Čini mi se da nije ta (baš sad je igram, btw). Inače, ako išta pomaže, sjećam se još i da je lik imao kratku crnu kosu.:p
Evo još jedna čiji opis je možda preširok: fantasy RTS, 2001. godina, kampanja počinje tako da glavnom liku neprijatelji unište kraljevstvo i onda ovaj bježi negdje da bi ga vratio, ako se dobro sjećam.
Edit: E da, W3DR4N, na Wikipediji piše da je izišla 2003., kao i da je riječ o RTS-u, a siguran sam da je ta igra bila u PC Playu 2002. godine. Doduše, nisam siguran sad je li možda to bila najava, a i moguće da su to bili screensi iz cinematica zbog kojih mislim da je riječ o TP akcijskoj igri.
1. onda možda Gothic
Gothic ima lika s kratkom crnom kosom više manje, ok ima i rep mislim, al ono, ili možda Enclave?