kak je ovo glupo, zakkaj ste to stavili u znanost?
Printable View
kak je ovo glupo, zakkaj ste to stavili u znanost?
Zato jer dotiče znanost. A nebi se bunio protiv teme o babi vangi?
koje ta baba?
Iza tebe je. Pazi se.
našel sam babu na forumu, kak je fulala, epic fail.
Dobro dosta ono.
Da, onaj lik koji mi je uletio sa onim da ja volim lucidne snove, mi je objasnio jednu novu tehniku.
Znači trebate u kući imat onaj sat koji ide tik-tak. Stavite ga negdje blizu kreveta i legnite. Razmišljajte o nečemu, nije važno o čemu. Nakon kraćeg vremena, prestanite razmišljat i slušajte sat kako ide tik-tak. Onda ponovo razmišljajte, pa ponovo prestanite i slušajte sat. Tako sve dok ne prestanete čut sat. Onda ulazite u SP. Od te točke sve ostalo je lagano, probajte se odvojit od tijela ili tako nešto. Problem je ako se počnete bojat SP-e.
Been there, svaki put se userem u toj fazi i opet sam na početku.
Čudno je to kako te puca adrenalin, iako znaš da ti SP ne može nauditi ni na koji način.
Ne znam, počne srce tuć, uzbuđenje i to. Ali nije to baš nešto čudno, kad znaš šta je lucidan san i koliko mogućnosti pruža, i onda po prvi put stvarno iskusiš kakav je to osjećaj, onaj početak kad te nekako nosi i odvajaš se... Tko se ne bi uzbudio prvi put kad to osjeti?
Zbog toga mi i fejla 99% pokušaja WILD-a:(
Ma to bi još bilo ok kad bi mi netko objasnio KAKO GUTAT FAKING SLINU bez da te drži budnim.
Ne gutaš, samo ne misli o tome i neće biti problema.
Problem je u tome što nemoš ne mislit o tome, ako prestaneš gutat onda boli i smeetaa.
Meni lucidni snovi dodju sami od sebe..
Jednom sam sanjao da sam zapovjednik hjuuđ vojske i da napadamo kineski zid, nesto u LoTR stilu..
Drugi kojeg se sjecam je kada sam isto bio neki srednjovjekovni ratnik i bilo je par dvoraca i tako to.. taj je vise bio u Stronghold Crusader stilu XD
Sorry što dižem temu iz mrtvih (donekle)
Ali jeste li ikad sanjali da grlite nekoga i onako, baš osjetite da vam dira lice, toplinu ono.
Naježim se sav kad se probudim.
Yeps. It nice. U snu možeš točno osjetiti sve što si do tada u životu osjetio, a malo neprecizno možeš osjetiti sve što nisi.
I like dat dream thang.= Citat =:
Izvorno postao The Boz
imo sam za novu sad lucidan san i rulalo je boga isusa : )))))))))))))))))))))))))
kad sam skonto da mogu mjenjat sve prvo kaj sam napravio je stvorio zenu i karo ju. ne vjerujem da nisam probo letit u kurac : ((
ono dao bi lijevi bubreg sam da mi se opet to dogodi. ova govna i vjezbe ne pale na mene, ovo je bilo cisto random, vratio sam se zrokan u 3 i zaspo oko pol 4. mozda je do vremena il stajaznam.
Moj čovjek :D= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Bilo je to prekjuce....
Pun energije nisam mogao zaspati do nekih 2 ujutro, konacno kad sam zaspao usnuo sam neobican san.
Ustvari nije bio neobican vec budni san i trajao je po mojoj mogucnosti percepcije vremena nekih 2 sata, cijelo vrijeme sam znao da sanjam, i cijelo vrijeme sam pokusavao promjeniti san sve sa ciljem da po*** nešto, svaki fragment sna svojom voljom mijenjao sam tako da ukljucuje cim vise seksa, problem je u tome sto koliko god da se trudio i koliko god lezbaca koje se lizu i striptizeta bilo u tom snu, jednostavno se nisam mogao uziviti u sve to, sjecam se da sam u jednome trenu svog sanjanja jos uvjek sanjajuci rekao samome sebi, kako su ove scene retardirane i debilne, u jednom trenutku sanjanja nasao sam se razmisljati kako vise jednostavno nemam ideja sto jos isprobati, i cak sam u snu razmisljao o tome kako je sve ovo glupo i besmisleno, u biti taj san koji bi se mogao opisati lucidnim u sebi nije sadrzavao sve one cudne stvari i simbole koje standardni haoticni snovi imaju, one neke spoznaje do kojih mozes doci i zive su na tren nakon budjenja iako ih kasnije zaboravis, a ipak prejake su kad ih dozivis, cak sam usred sna rekao samome sebi da je ovo jedan san koji zelim zaboraviti, naravno zaboravio sam vecinu detalja.
Dolazim do dobranog zakljucka da lucidni snovi nisu bas toliko dobri kao oni haoticni nakon kojih imas osjecaj da si dozivio nesto bitno.
Mislim da se ti zovu polu lucidni, kad sanjas radnju, svjestan si toga ali ne utjeces na san, ja sam tako utjecao na isti i pretvorio se u glupost, jest da sam striptizeti gurnuo ruku u medjunozje i bilo je zabavno, al nije to to :D
Što nisi rekao u onoj drugoj temi da davno nisi razmišljao o ženama, a sad tu moram čitati tvoje mokre teen snove. Prestani uskakat sam sebi usta brate...= Citat =:
Izvorno postao Kid A
To je bilo prekjuce, pazi kad citas ccc :/
davno as in cijeli dan (mozda i vise)
Evo samo da tema bude uklopljena u ovaj podforum, doista postoji znanost o snovima koja se zove Oneirologija.
Ne kužim kako možete karat u lucidnom snu, ja odma izgubim lucidnost jer se previše fokusiram na to.. Al ionako iovako je bezveze.. Ima milijun boljih stvari za radit u lucidnom snu, npr. letit. Već zadnjih par lucidnih snova lebdim, prekuglast osjećaj. Znači zatrčim se, skočim u zrak ko da idem na bombu skakat i ostanem onako u onom beztežinskom stanju.. Ko da me netko odbacio u svemir. No doduše nikad nisam uspio izaći iz atmosfere.. Uvijek sletim prije toga. A baš želim probat kampirat na Marsu, ili još bolje na Planet X!
Nisi se uspio uživiti jer nisi bio dovoljno lucidan, tj. san nije bio dovoljno jasan.= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Dakle, osjećaji su bili blijedi kao i cijeli san.
Tada trljaš ruke (što ja bar pronalazim jako efektivnim), vičeš ''lucidnost x1000'' ili diraš stvari iz sna (zidove, drveće...).
Vjeruj mi, kada si dovoljno lucidan, osjećaš se svjesno kao u stvarnom životu, čak i više.
Čistije, jasnije.
Tada će biti drugčije, vjeruj mi. Ima mnogo ljudi koji su svršavali u takvim lucidnim snovima.
I ima ti tih lucidnih snovima sa skrivenim znakovima, o da.
Ne, ne zovu se polu-lucidni.
Imao ti u snu ništa ili potpunu kontrolu, ako si svjestan činjenice da sanjaš, lucidan si.
To je samo bio san s niskom razinom lucidnosti.
Damn, mirkane, svaki put kad postaš me primi volja za LD-anjem, ali svaki put fejlam :(
Koje tehnike pokušavaš?
Iako mi se ne da čitat Karabašov post, mislim da si ti, Mirko, u krivu. To nije bio san s niskom lucidnosti, nego niskom vividnosti. Lucidnost je razina svijesti, a vividnost je razina detalja osjetila(mala vividnost ne-realno, a velika vividnost nad-realno (više realno nego u stvarnosti)). Iako su često proporcionalni, ne moraju biti uvijek (nekad normalni snovi mogu bit jako, jako vividni).
Za vividne snove preporučujem da upalite svjetlo kad idete spavat i tako ga ostavite. Ili jedite PUNO voća. A i ove tehnike Mirkove pomažu.
San mu je bio oboje.
Nisko vividan, da, ako mu nije bio poseban gušt raditi ono što navodi u postu, onda mu je san definitivno bio nisko vividan :)
Koliko sam razumio, nije isto imao potpunu kontrolu:
Dakle, malu lucidnost.= Citat =:
kad sanjas radnju, svjestan si toga ali ne utjeces na san, ja sam tako utjecao na isti i pretvorio se u glupost,
Ali, dobro da si napomenuo. Sad vidim da mi je prva rečenica pogrešna :P
Inače, što je ovo za upaljeno svijetlo, nikad čuo?
Samo WILD u raznim varijacijama. Ne da mi se zajebavat sa onim buđenjem usred noći, malo se i ja želim naspavat, a nikad nisam uspio postić naviku da radim reality checkove cijeli dan.= Citat =:
Izvorno postao Mirko L