-
Re: Tribes, take two - rasprava
BTW, imam ideju za jedno game-related pravilo, ja ću je iznijet, a vas 2 usvojite ili odbite.
Ideja je vrlo jednostavna i svodi se na "ako - onda" princip.
Primjer - recimo da nemate drva, a u istoj godini biste htjeli izgraditi zgradu i skupljati drva. Onda bi prva akcija bila:
1. skupljanje drva.
Ako bi ta akcija bila uspješna (3+ rollovi) mogla bi se izvršiti i druga radnja,
2. izgradnja zgrade
S time da bi ta 2. radnja dobila -1 na roll, odnosno skupljanje drva bi u ovom slučaju dobilo +1 bonus, dok izgradnja zgrade nebi imala niakaka bonus. Naravno, ako nebi uspjela prva radnja, nebi automatski uspjela niti druga
Riskantno - ali isplati se.
-
-
O da, ne trebam hranu i imam +3 na izgradnju Kuće. Imaj u vidu da se to samo zove Kuća Znanja, dakle ne treba imati oblik jednostavne kuće. Očekujem da mi ta zgrada da bonus pri bilo kojem budućem istraživanju tehnologija.
-
Za bonus roll mora biti 5,sa rollom 4 će se izgraditi i bonus ce biti ono da i trica daje rezultat and shit al ce zato jos jedna 4vorka na nadogradju dati puni bonus.
-
Eh da,kakve bonuse mi daje alat?(alat za obradu kamena se valjda moze koristiti i u gradjevini?) +1 na roll pri izgradnji ili nesto slicno?
-
A čuj, jedino ak baš rollam 1 onda neću dobit bonus. Šanse su mi dakle prilično dobre.
-
Ti valjda imas +2 na gradnju? Mada,i u tom slucaju,sve bi trebalo ici ok.
-
Ne, +1 na gradnju i +2 jer je samo jedna akcija. ne moram vise skupljat hranu.
-
@Foregner..samo ako se gradi od kamena.Rekao si alata za obradu..kamenja..ne drva nego kamenja :D.Tvoj kamen je obradjen pa ce strukture biti čvršće al to če pisati u warfareu..kad me dodje da to stavim.
@Outmind- pa valjda češ uspijeti :P kolke su šanse da 1 dobiješ
-
Pa kula je od kamena.
Samo je neka konstrukcija od drveta,(potpora,vrata,kostur) Ostalo su pravi kameni blokovi.
-
= Citat =:
Izvorno postao sickpetey
@Foregner..samo ako se gradi od kamena.Rekao si alata za obradu..kamenja..ne drva nego kamenja :D.Tvoj kamen je obradjen pa ce strukture biti čvršće al to če pisati u warfareu..kad me dodje da to stavim.
@Outmind- pa valjda češ uspijeti :P kolke su šanse da 1 dobiješ
16% xD
-
@Outmind,well when you put it like that..
@Foregner-k sure al koliko ja vidim ti još nemaš alat a kamoli kamenje :P
-
Ne 2h koplje, think.... hoplites
-
Zasto si tako negativan,ne brini se ti za mene ;p,do sledeceg turna ce biti i alata i kamenih blokova.(lepo obradjenih,ne nekih degenerisanih) :D
-
Onda je 1 hand koplje. Same shit like Foregner.
@Foregner-we shall see
-
morat ću predoči slikom (nacrtom) kako ce izgledat ona moja udubina koju planiram izdubit, nemogu to riječima objasnit
-
To mi je dalo ideju,nacrtacu i ja svoju Imperijalnu kulu. :D Desperantni napad se moze pretvoriti u furiozni juris,i to sve samo zbog kule,koja je inspiracija i zastita.
Kula=Tvrdjava ali i administrativni centar moje zemlje.
-
Its a bloody tower,sve to rijesi par katapulta.
-
Treba napraviti katapulte. ;) A uostalom,ja cu kulu stalno poboljsavati,tako da tog trenutka kada dobijem metal,odmah cu ojacati konstrukciju i fasadu.
-
Ja planiram napravit tu Mountain-Dwarf-like-fortress i onda cijelo drustvo pretvoritu Adeptus Mechanicus
-
...erm..ovo ce biti zanimljivo :P. Bas me zanima kako ce nomadi prihvatiti tvoje akcije.
-
Sa Kopljemu trbuhu pretpostavljam, ili cu ih asimilirat u drustvo...
nego jel Azer jos igra?
-
Kako izgleda ne..ako bude htio bit ce dug i bolan proces da ga ubacim natrag u igru
-
Delirium,ako ikad dodje do susreta vodja tvog i mog plemena,hoces li prihvatiti jedan mali skromni ugovor?
Samo treba da mi stvaras oruzje i oklop i tako to,nista vise.
Ugovor traje 2 turna,dakle,2 turna mi pravis oklop/oruzje a ja ti saljem hranu i zastitu.A mozda i lekare.
-
Planiram imat Craftsmene svega, za to se sadi bildam sa gradnjom i kopanjem, jerbo treba te sve rudnike i hale iskopat, ali jednom kad uvedemo valutu...ko zna
-
Kolko meni treba biti roll na hranu da ju nemoram više skupljat?
-
10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26 ,27...n
-
Da li ovo znaci da ce update danas doci sick?
-
Jok,ja nisam dobio update od prosle godine pa zato nemogu updatati.
-
A ja se poveselio svom kamenodobskom ekvivalentu Sorbonne...