-
Re: Kad ste zadnji put nadogradili računalne komponente?
Ma to je jedina normalna tržnica. Korisnici su 99% slučaja apsolutno pouzdani. Ako prodaješ brzo prodaš, ako kupuješ možeš povoljno kupiti. Evo npr. osim ove memorije zadnje sam uzeo praktički nove G 430 za 400 kn, čovjek ih samo probao i nisu mu odgovarale. U dućanu su 550 kn. Prije toga uzeo GTX 760 windforce za 1500 kn s time da mi je čovjek pod račun uzeo gtx 650 ti boost za 800kn..znači nadoplatio ju 700 kn , strara par mjeseci, naravno račun i garancija od tri godine. U tom trenutku je nova u dućanu koštala 2000 kn, itd. da sad ne nabrajam.
-
Slažem se za PCE tržnicu... evo, ja sam opet jučer zamjenio grafu. Prodao MSI GTX 770 TF GAMING na njuškalu, doplatio 200 kn i uzeo na PCE Sapphire R9 290 TRI-X:
Grafa je zver, nije da mi treba takva snaga za gaming na 1080p ali za 200 kn nadoplate nisam mogao odoljeti... s time da je kupljena u ožujku ove godine, tako da ima više od godinu i pol garancije još... :)
Jedini zajeb, kao što se i vidi na fotki, je to da nisam razmišljao da neće stati u HAF 912+ case, tako da sam morao izvaditi ovaj veći kavez za diskove... zato ovaj najgornji disk i visi tako... moram si nabaviti 5.25->3.5'' adapter da ga stavim iznad optičkog pa bude ok... :)
sretan sam kao dijete... :D
-
Ideš...postao si ekstremista :D. To je sad zvijer od kompa za nikakvu nadoplatu. Tak sam i ja morao piliti kućište jer mi je trenutna grafa preko 30 cm a kavez za diskove se ne miče. Hebga kućište za 200 kn ali vrijedi svake kune :D.
-
Evo o ovom pričam. Izlazi za tjedan dana. TN monitor za 11000+ kuna. Svaka čast naivcu koji će ovo kupiti.
http://www.amazon.de/ASUS-Computer-P...rds=Asus+swift
-
Šta bi ti htio, nVidijin G-sync modul košta. I ne košta malo. Uz to može samo na monitore koji imaju 120 Hz refresh (ili veći) i to samo na neke modele. Košta i tolika rezolucija.
Za razliku od toga, FreeSync odnosno Adaptive-Sync je potpuno free, dio novog DisplayPort standarda (specifikacije) i nema nikakva ograničenja od refresha (bit će ga na svačemu; od 1366x768 TN monitora pa do UHD IPS panela ili čak i OLED-a).
I da, TN nema alternative u brzini, pogotovo ne na većim rezolucijama.
-
Koga briga za ta sranja. Za te pare se mogu dobiti profi Eizo monitori.
-
Neki dan mi frend nabavio miš, nov skoro. Dao sam mu svoju Steelseries Kanu za njega.
Logitech G5 Battlefield 2142 edition.
Brutalno, kako je ovaj miš kvalitetno napravljen.
Kasnije sam vidio da se može nabavit za 140 dolara na Amazonu http://www.amazon.com/dp/B000J45SW2/...SIN=B000J45SW2
Svaka čast i hvala frendu :)
http://i63.photobucket.com/albums/h1..._product02.jpg
-
= Citat =:
Izvorno postao
W3DR4N
http://www.youtube.com/watch?v=XdqTIfNv2DE
Izvrstan TN monitor.
-
Normalno da je izvrstan kada košta 11000 kuna.
Ne vjerujem da su ovi iz Asusa toliko ludi kao što Vedran misli.
-
Nisu ludi ovi iz Asusa nego onaj tko to kupi za igranje, osim ako se ne preziva Todorić pa ga boli k. Za tu lovu kupiš 42" UHD ekran.
-
Ajde objasni zašto taj Asusov monitor ne košta 2000 kuna kad se kužiš u tehnologiju tako.
-
Nemam pojma ali znam za 101 način kako pametnije potrošiti 11000 kuna. Ali svaka budala ima svoje veselje pa ...
-
monitor ne košta 11000 kuna
http://www.overclockers.co.uk/showpr...odid=MO-070-AS
otprilike 6700.
nije za prosjecnog korisnika, ali response time, g-sync, 1440p, 144hz je super za high-end pc i entuzijaste. prosjecan covjek ce kupit asus vh236h, dell p2414h ili nesto slicno, ali za one koji imaju novce, izbor je izmedu 21:9 29/32 inch monitora ili ovog.
-
Nakon IPSa i plzme moja nadogradnja jedino može biti na OLED.TN lol.
-
pa imas dosta prostora za nadogradnju, monitor ti je 27" na 1080p, tu nadogradnje moze bit koliko god hoces. 1440p, 120-144hz, 21:9, veci ekran, mnogo toga. plazma ti je koliko se sjecam da si govorio 1200x768, ili tako nesto, tu mozes ubacit recimo neki 42" full hd tv za neku pristojnu cijenu.
-
I budem kad se OLED podomaći na sadašnje cijene mas market uređaja- Tada mijenjam plazmu sa nekim 50" OLED UHD zakrivljenim ekranom. Brijem da će to biti za 3-4 godine pod uvijetom da onda bude dovoljno UHD sadržaja. Jer što će ti ekran bez sadržaja. Isto vrijedi i za monitor. Nadgradnja z 4-5 godina kada će to biti pod normalno. Do tada sam prezadovoljan sa ovime što imam. IPS u odnosu na TN je nebo i zemlja što se tiče prikaza boja i kutova gledanja. Full HD je i danas debelo zahtjevna rezolucija u najzahtjevnijim igrama pa bi prelazk na višu bio glup potez. Za gamera i nekog tko surfa na monitoru full hd na 27" je odlična stvar.
Što se plazme tiče tu LCD nema nikakve šanse kod prikaza SD TV sadržaja. Usporedi neku nogometnu tekmu na plazmi i LCD-u pa vidi razliku. Rezolucija tu ne igra nikakvu ulogu. Išlo je zadnje prvenstvo u HD alii HD je svuda u svijetu limitiran na 1080i a ne pa je moja rezolucija i za takav signal fenomenalna. Full HD filmovi također izgledaju izvrsno. Nemam baš nikakvu namjeru mijenjati gotovo novi tv zbog rezolucije, uostalom ciljano sam išao baš na taj model. Nije ti prikaz videa na drugačije rezolucije isto kao i na LCD-u. Razlika je nebo i zemlja.
Mijenja se kada se hrpa faktora poklopi a ne samo zato jer se to može.
-
Kupio jutros novog pacova, Logitech G402. Puno je lakši i manje glomazan od G700s. Blago podsjeća na MX518 (što sam i htio), samo mi se bočne tipke baš ne sviđaju jer su smještene malo više pozadi. Onaj snajper botun po kojemu pro-gejmeri vole kenjati je smješten dovoljno ispred da ne smeta, a i dobro će mi doći za push-to-talk. Prvi dojmovi pozitivni.
-
Drugi dojmovi i dalje pozitivni?
Inače, taj G402 ti je recimo nasljednik G400s koji je pak nasljednik G400 koji je pak nasljednik MX518 koji je naslijedio MX510.
Njegov daleki rođak ti je G502 a njegovi pretci su G500s, G500 i G5. Slično kao kod G302 (dobar mišonja!) G300 i G3.
-
Uzeo sam Define R4 prije mjesec dana, jako zadovoljan zasad. Možda nije toliko tiho koliko sam se nadao, ali nema ni blizu toliko gnjavaže sa čišćenjem u odnosu na Antec 900.
Prije dolaska Witchera uzima se nova grafička i možda napajanje. Vidjet ćemo.
-
-
Yep, nakon godina light show Anteca i prozirnog kućišta, mi ovaj minimalizam savršeno odgovara. I uzeo sam u bijeloj boji čisto da bude skroz drugačije od ičega što sam dosad imao.
-
A Define R5 za tjedan-dva stize i kod nas...
-
-
Case je genijalan. Treba povadit sva tri kaveza, ostavit ta dva venta i stavit samo dva SSD-a iza i to je to, tiše i hladnije ne može :)
https://www.youtube.com/watch?v=aMScVX3eCPs
-
Kad sam prije 2 mjeseca lutao Internetovima da vidim šta uzeti, nisam nigdje pronašao da R5 izlazi tako brzo. Pričekao bih da sam znao. Ali kraju dana to je ionako isti case uz neke dodatne meni osobno nebitne sitnice. Više nisu rupe na krovu i na boku nego su sad ovi dijelovi metala, što je ustvari jedina značajna promjena. Malo je možda ljepše tako, ali na neki način izgleda ko da bi se moglo raspasti svaki tren :D.
-
Pa da, ako cijena R4 padne na barem 600kn onda bih radije njega uzeo.
-
Kućište je prekrasno i stvarno odlično ali meni je to pre skupo. Nije da nemam novaca, imam ga ali ga radije trošim na nešto drugo, jer kućište obavezno držim ispod stola, u principu ga ne koristim uopće. Svu periferiju kopčam po stolu, a kućište je tu tek toliko da drži kompontete, tak da mi je i za 200 kn izvrsno. Dosadašnje iskustvo mi je pokazalo da je dobar hladnjak na procesoru i dobro odabrana grafička kartica sa odličnim hlađenjem važnija od bilo kakvog slaganja kablova, pretjeranog propuha i sl. Ali tko uživa u estetici i želi imati savršeno kućište :thumbs2:.
-
Ja trebam samo HAF prodat barem za 350 kn, tak da mi R4 ne bi bio velika investicija.
-
Meni bi i Core 3000 ili Arc Midi bili sasvim ok iako bih najviše volio Define R4/R5.
A za one koji traže nešto blizu a puno jeftinije, Zalman ima stvarno strava kućišta za ultra nisu cijenu.
-
= Citat =:
Izvorno postao
marijanovic
Drugi dojmovi i dalje pozitivni?
Da. Čak mi bočne tipke toliko ne smetaju malo pozadi jer su jako lagane za klikanje. Scroll je dosta zrnat, ali meni iskreno baš i ne smeta.