Serveri su bili skoro pa prazni još početkom 8. mjeseca, možda se par ljudi vratilo kada su izdali onaj predugo najavljivani PvP patch, ali nevjerujem da se radi o nekom većem broju.
Printable View
Serveri su bili skoro pa prazni još početkom 8. mjeseca, možda se par ljudi vratilo kada su izdali onaj predugo najavljivani PvP patch, ali nevjerujem da se radi o nekom većem broju.
Evo par dojmova s strane jednog od zescih kriticara same igre dok ju je ekipa zdusno branila na aochr, ali i od lika koji je ostao cijelo vrijeme u njoj ;)
Napravilo se puno u ovih par mjeseci. Sta to konkretno znaci?
- to znaci da su performanse podignute 3-4 puta svima od launcha, ovisno o konfiguraciji sada nije nemoguce imati 100 fps-a s ukljucenim shadowima i shader 3.0 modelom na 1920x1200 rezoluciji (moj primjer)
- rijeseno je 99% problema s memory leakovima, znaci nema vishe crashanja svakih par minuta
- onome tko krene ispocetka ce se ciniti kao nova igra - to znaci da su levelanje usporili, dodali hrpu, ali hrpu novih questova i sve zacinili s dosta voice overa izvan tortage-a.
- rijesen je problem money exploit-a (fotd epic) sto je dovelo do stabilizacije ekonomije, kako god to nekome smijesno zvucalo - ovome je pripomoglo i uvodjenje bind on equip i bind on pick it up
- ucinili su raidove tezim i zahtjevnijim
- rijesen exploit u vidu gemova (nerf) i one shootanje svedeno samo na goodlike clasu trenutno (bear shaman koji ce isto dobiti nerf) i to protiv clothera
- dodan pvp patch koji je donio povratak nekih igraca i vecu aktivnost - dosta tesko se stizu leveli, posebice ako se ide u grupama te su na ovome dobili par mjeseci vremena da naprave drugo sta misle. PVP oprema je super, a najbolje je od svega da je que za minigame otprilike pola minute, dok je prije bio i po par sati. Znaci tko hoce odmah pvp na equal levelima samo uskoci u akciju
- popravljeni siegovi koji vishe nisu toliko breakani i cak se moze dobiti koliko toliko igrivi fps u njima
- reakcija gm-ova na peticije stize unutar 10 minuta (obicno za 2-3), dok se prije cekalo i par sati, puno bolja komunikacija i na forumima i preko medija
- slusanje na zahtjeve igraca sto ce dovesti do server merge-ova jako brzo (najavljeno) = odlican broj igraca, a ne rastrkanost na vishe praznih servera. Novi game director ima odlicne preporuke za razliku od onog norvezanina
- uvodjenje novih velikih zona vrlo skoro, raspoloziv test server na koji pustaju bash sve i testiraju
Ukratko, igra je vec sada oke i recimo kakva je trebala biti kod launcha. Polako se gura naprijed, a najvishe zahvaljujuci samom funcomu i napokon priznavanju i suocavanju s sranjem u koje su se uvalili. Izbacen game director, najavljeni server mergovi (koji su nekima kao priznavanje poraza, ali ce samo dobro donijeti) i content dolazi u vidu stabilnijih i vecih patcheva. Jel se isplati obnoviti pretplatu/kupiti novu igru? Mislim da da, s time da nebi bilo loshe pricekati do Bozica i 100% uvedenog pvp sistema i dodatnih zona/dungeona.
Uostalom, malo je blesavo vjerovati da je mass eksodus uzrokovan samo loshom igrom - ovo isto bi se desilo i warhammeru da je izasao u vrijeme aoc-a, naime neki ljudi su wow ovisni i u podsvijesti su namjeravali preci na wrath of the lich king, nekima fali ta crtic grafika i djecji feel, a neki moraju isprobati sve novo sta dodje, pa odmah skacu na warhammer, a sutra ce na darfkfall i tako u krug.
Aoc je mogao biti wow killer, to nije postao - medjutim nevidim razloga zasto nebi neko vrijeme bio nesto poput eve-a, s time da ima velike rezerve u vidu odlicne grafike, koja sisa wow i warhammer i ostale mmorpg-ove za par godina, tocno dosta da se ostatak igre sredi :rotfl:
Dosta je pogledati samo stanje na official forumu i kakva sada atmosfera vlada, nakon sto su sva djeca i whineri otisli na wow/warhammer a stanje igre se popravilo - uostalom i prosjek godina igraca aoc-a je oko 29 (realno nesto manje, ali sluzbena izjava) i stanje je sada puno bolje.
Ekipa na AoChr je žešće srala, oni koji su najžešće branili igru su među prvima prešli na Warhammer Online.= Citat =:
dok ju je ekipa zdusno branila na aochr
Ja baš i nisam previše impresioniran ovime što si napisao, iako ovo je većina ovoga propriličan napredak za igru činjenica je da je većina ovoga (pogotovo PvP sistem) trebala biti u igri od samog početka, a ne 4 mjeseca nakon izlaska.
No barem je dobro čuti da su počeli priznavati svoje zajebe, a ne kao prije da otvoreno lažu korisnike i prave se kao da je sve uredu s igrom.
A mass exodus je većinom uzrokovan lošom igrom i očajnom podrškom, dobar dio ljudi jednostavno nije vidio budućnost ovoj igri zbog toga je što je Funcom cijelo vrijeme odbijao priznati da nešto nije uredu sa njihovom igrom.
Jeste, nisam ni ja a ni velika vecina onih koja je takodjer ostala :)= Citat =:
Izvorno postao ssalG
Presporo to sve ide i vidi se da je to josh miljama udaljeno od onoga sta je trebalo biti.
Zakljucak - wow killer ne, zasad konkurencija warhammeru (koji ga svejedno sisa za 100-200k igraca u ovom trenutku) - ali definitivno jedna alternativa i sansa da bude pandam eve-u, ali u fantasy svijetu.
Nadam se da će jednog dana AoC biti ono što je trebao od prvog dana.
Danas ga je zatekla sudbina Vanguarda - poluigra koja je izašla i finalan proizvod 6+ mjeseci kasnije kad je večina ljudi otišla.
Šteta za nas koji smo tamo bili na početku i digli ruke, ali možda se nađe još nove ekipe da digne broj pretplatnika na neki solidan nivo.
Koliko je konkurencija Warhammeru je smiješno za komentirati. Ko da netko usporedi konkurenciju Dacie i Mercedesa. Dacia se digla u solidan automobil, ali je eonima daleko od Mercedesa.
Pandan EVE-u teško da može biti jer EVE je vrlo unikatan po svojoj prirodi. Iako je PVP sveprisutan u toj igri - iza kulisa postoji sijaset stvari.
Bilo kako bilo - vjerujem da če AoC postati vrlo solidna igra. Pitanje je tko će ostati kao pretplatnik da to vidi. Moja malenkost to već jako dugo nije, ali sa nostalgijom pratim kaj se događa.
Ja bi samo napomenuo da se polako pocelo dogadjat s warhammerom isto sto i s aoc-om i da je konkretno na Aquilonii dosta veliki povratak ljudi koji su otisli na warhammer...
tako da tko zna sta ce iz svega nakraju biti, posebice kad je u warhammeru endgame content provaljen 2 tjedna nakon releasa
Endgame content u AoCu je prelagan, samo da nije toliko zbugan, pa rokaš bossa on se reseta i vrati se na početni položaj... itd. itd.
(t1 i t2 content sam očistio, voda da nema bugova!).
WAR endgame još nisam probao, a koliko čujem još ni nema pravih PvE raidova, samo neki 6-manovi.
6 manovi koji su bolesno teski...
Stvarno ne bih znao, ovi iz guilde su jučer trećeg il četvrtog bossa skinuli u nekom LV (Lost Vale?). Pričao s njima na vent, kaže da ide kad skužiš što boss ustvari radi, nakon par pokušaja, sve pada :D.
Jebo ih bog, mi se mucimo sa instancom prije te, nismo jos srusili ni jednog bossa :X
sry sto dizem staru temu ali...
zanima me kako to da nema opcije da se uzme bon na 1 mjesec? ima 60 dana i nesta jos. ako sam u krivu, recite mi molim vas di se to nalazi, a ako sam u pravu, jezi ga
EDIT: nwm naso sam. :D
dečki ništ od odličnog mmorpg-a bez pretplate :-x
najbolji mmorpg-ovi koji su besplatni su:
Gods war :)
Tales of pirates :)
Myth War II :)
Perfect world :)
inace conan bi bil besplatan da nije bilo blizzarda :ekipa: :twisted:
I super da se placa. Ako oces igrat dobru igru onda je plati.
A ne da mi se nakoti milion balavaca koji neznaju zucnuti engleski,samo spammaju bespotrebno,samo whinenjaju i traze iteme besplatno.
Od strane balavurdije je jednio gora domaca balavurdije. Strance bar ne razumije sto pricaju.
eo nakon veeeelike stanke od nekog 8-9 mjeseca
ovo sto sam vidio i citao po off forumima i sa strane nekako me privuklo ovo sto su popravili pvp sistem :bravo:
moram rec da se vracam aoc-u i da se igra upravo instalira ponovo :D
javim svoje misljenje o igri da vidim sta su sve popravili a sta ne :P
Ovaj, koliki je client file? Mislim, ako nabavim buddy key pa odlučim probati igru da znam. :)
Kriva tema!
igra je velika 24GB + patch koji mi se sad skida je 1,36GB
ja mislim da je bilo dosta popravaka u igri lol :rotfl:
nego, ako vec oces instalirat igru ja mislim da ti je bolje klopirat od neko cijeli client nego da sad ti ides instal, pa pech...itd....
uglavnom ako mislis kupit igru s izborom sigurno neces pogrijesit, jedine igre koje su mi se svidjale su GW i AoC sd aoc malo manje jer su imali suran start na pocetku i igru su izbacili ne dovrseno na trziste al sad su sve izgleda popravili ;)
uglavnom vidimo se ingame :friends:
Novi update
Dosta novih stvari i ostalih karafeka...
hmmm, jel igra još tko ovo na kraju?
ja sam mislio uzet AoC umjesto WARa, al kad sam pročito sve što sam pročito ipak sam uzo WAR... i nisam pogrješio, jel može neko onak objektivno istaknut šta igra nudi od pvpa i pvea.
Još jedan glavešina u Funcomu dao otkaz, ovaj put FD (Financial Director).
Nudim prijevod i original objave (na Norveškom u originalu):
http://translate.google.com/translate?p ... ate0=no|en
http://www.dagbladet.no/2009/02/23/k...spill/4993000/
Oh yeah, danas sam pročitao to...polako tonu, il brzo...!?
tonu ko blesavi...
: (
Žao mi ekipice, imaju najs tim.
imaju oni i najs igru samo eto...fejlali su negdje na putu do ovdje...
Da sam imao bolji komp u ono doba sigurno bih kupio igru,al eto..moj komp je "super" i tak.. :wink:
Nadam se da ce popraviti igru,igra je stvarno prekrasna i bilo bi steta da samo tako nestane :friends:
Funcom je fejlo u trenutku kada je izdao igru.
Izdali su stravično neoptimiziranu, poludovršenu igru sa hrpom bugova u kojoj ti je već oko 50.-60. lvl. (od njih 80) ponestajalo stvari za raditi.
Ja sam prodao igru kada sam mi je na 56. levelu ponestalo questova za raditi i bio sam prisiljen ići u 5-6 dosadnih gotovo identičnih solo instanci samo da bi ih mogao nastaviti levelirati.
AoC je imao potencijala i ogroman fanbase koji je imao bi ga još nekako progurao kroz prve mjesece dok nesrede igru da su Funcom nije prema odnosio kao prema zadnjem smeću.
Postovi i teme koje bi upozoravale na ozbiljnije probleme bi nestajale, njihovi autori banani, a ozbiljni bugovi bi bili priznati tek 5-6 dana nakon otkrivanja...itd.
zvuči ko filmski scenarijo...
šteta da... kad se samo sjetim onih ingame videa i combat systema...
za razliku od prije mogu vam reci da je igra popravljena na bolje... puno bolje i sad je igriva za razliku od prije je nebo i zemlja :P
Pa nije im trebalo nego skoro godinu dana.
Meni je najveća zamjerka to koliko su puta obećavali i odgađali dolazak PvP sustava za kojeg su rekli da će biti u igri od prvog dana.
Možda, ali stvar je u tome da će AoC zbog svog starta zauvijek nositi stigmu nepovjerenja; kako prema Funcomu tako i prema samoj igri.