Novi Blut Aus Nord:
Jako dobar.
Printable View
Novi Blut Aus Nord:
Jako dobar.
Malo NWOBHM dragulja:
ima li više u ovoj temi rasprave o glazbi ili je samo nabacivanje linkova? Vjerojatno će ovaj post bit izgubljen u hrpi videa :/
Počeo ih odnedavno slušat. Ono, poslušao sam oko desetak pjesama i mogao bi ih uvrstit u top 5 melodic death izvođača. Gajde i violina :)
Komentari?
Oni nisu melodeath.
@ Toni, pa ono, šta te zanima :D
Jesu, tebe vjerojatno više vuče na folk jer ima nekih elemenata. Melodeath ipak prevladava.
Ne, nemaju strukturu melodic death pjesama niti muziciranje svodno tom žanru, jedino što asocira na melodeath je ovaj njihov užasan vokal koji je još megaisproduciran, niti bubnjevi nisu melodeathovski ni gitara koja je u folk metalu dosta vremena na drugom mjestu pored folk instrumenata što je i ovdje tako.
Evo jedan najklasicniji melodeath bend, imaju li ikakve slicnosti ?
Taj Eluveitie stvarno ima užasan vokal i užasnije riffove, ali jedan su mi od zabavnijih bendova zbog genijalnih folk melodija, baš zato što su izvučeni iz tradicionalnih skladbi, fora je ak se imalo kužite u celtic glazbu. Ali mogli su biti odlični da su se ostavili metala i svirali čisti folk, šteta je to.
Mislim, ovaj instrumental mi je savršen, uvijek se naježim. Da su im cijeli albumi takvi, majko moja.
Ajd malo inteligentnijeg metala!
ajmo!
ovo je najbolja pjesma u univerzumu
technical super mario death metal
Iako nije metal, uklapa se.
http://doom.wikia.com/wiki/Doom_2_music
Koji vrag bokte, nisam nikad čuo za ovo?! Samba Briza :pray:
Bome su imali dobar ukus developeri :)
Koji k? Samba metal? :rotfl:
Daj bre, barem proguglaj ako ne znaš :(
O čem ti pričaš? Poslušao sam prije posta -.-
Pa bre ne kontam onda šta je smešno :D
Samba Briza je genijalnost :D
Ma samo mi je čudan žanr :)
I nisam znao da je u D2...
Ma to je genijalština iz njegovog mozga ( http://en.wikipedia.org/wiki/Tony_ChoyS)
Usput, prekosutra novi Riverside, jej.
Nego, baš se sjetih kako ovaj album naprosto rula
Ihsahn i seksofon <3
ma o bilo čemu, samo da ne moram skrulat ko lud i pazit da mi nešto ne promakne od silnih linkova na jutub :D= Citat =:
Izvorno postao Kenyi
A ono jebiga, nema baš više rasprava o metalu i svađa kao prije, što je i bolje.
Sada je više info topic na nova izdanja, vijesti ili pronađen dragulje.
Death kakav treba biti.
Btw, novi Origin je vani.
kak je onda bilo sve super, zakj su se baš oni morali raspast
Novi Bodomi i In Flamesi<3. Dobra godina.
Barem nisu oba albuma jedno od najgorih postignuca oba benda.
Samo cu nastavit dalje sa smjeskom:)
Ali ozbiljno, iako nisam fan tih bendova poslušao sam dosta albuma od navedenih.
I novi album bodoma je isforsano sranje koje je 10000 puta bilo vec na njihovim prijašnjim albumima.
In Flamesi još uvijek pliva u moru nekreativnosti , još nakon drugog albuma. Ovaj novi stil i pravac im nikako nije donio svježinu i sad su postali još dosadniji. Ovaj album je vrhunac njihove propasti.
Bas razgovaram sa jednim od najvecih fanova In Flamesa koje znam, njemu je A Sense of Purpose bio shit, dok za ovaj kaze da vec ima hrpa stvari koje su mu se urezale i da je veoma upecatljiv. Meni osobno je i ASOP odlican, svidja mi se sto Andersov glas ide u nekom drugom smjeru,a i glazba je melodicnija. Naravno kad zelim ubijacinu da pustim stare In Flamese.
Sto se Bodoma tice, ljudi su se uzasno zalili na Blooddrunk jer je otisao u treserskijem smjeru sto mi je bilo fantasticno,cista razbijacina i sad kad zvuce isto kao na "famozna prva tri albuma" opet nekima ne odgovara:) Meni opet dobro dok god je Laiho ziv i zdrav i rade nove stvari.Nisam od onih sto vole neki bend pa sa svakim izlaskom albuma samo gledaju sta nevalja i sta je drugacije da bi mogli pljuvat i reci "ah prvih par albuma su legendarni...", gledam iz svakog izvuci nesto dobro.
E da ,tek sam sad saznao da je Barlow otisao iz IE:( Kakva vokalcina.
Kad smo već kod toga,Khan je napustio Kamelot, a KK Judas Priest...Iako, to su sve već stare vijesti.
Ma bre izvini ali kompozicija novog In Flames albuma je urađena poprilicno jeftino i išlo se na najjednostavniju melodicnost. Evo recimo ova pjesma
Defaultna elektronika, gitara koja svira 3 akorda i chugga chugga dok Anderson pjeva. Solaža i nije neka. Par sitnih varijacija u gitari je skoro pa neprimjetno. Bubnjevi su apsolutno mizerni, a vokal mu je isproduciran na mekanim dijelovima toliko da ocekujem da Lil Wayne izleti u duet sa njim.
Onako, prejeftin album i nemam ništa protiv novih smjerova kod bendova. Ali ovo je bre odron.
Nego, da se vratimo metalu
Ajde, nasao si stvar s kojom mozes iznjeti argumente,postujem to. Al recimo ova koju sam stavio, sta joj fali?
ova prva fraza u prvom( i drugom) versu totalan je rip-off Atheista s njihovog novog albuma koji je iritantan i forsira brutalnost. Takođe refren koji bi trebal biti highligh pjesme uopće to nije, fali mu zaleta, kaj se totanlo osjeti kod zadnjeg ponavljanja, opce se ne naslucuje da pjesma odlazi u fejdaut
Da ne pricam o tome kako je pjesma rip off cijele melodeath/metalcore scene. Tako genericna i predvidljiva. Barem ne rade isto u ovoj pjesmi kao što Darkest Hour radi vec 15 godina.
Ček to bi to trebao biti melodeath (ovo od In Flamesa)? Zvuči kao čisti metalcore meni.
Fale brejkovi da bi bio cisti metalkor, ovako je hibrid najcesce pojave u "modernom" metalu.
Ma bogati nije mi jasno, taj bend je nešto popularan među poznanicima kojima je bilokakav death previše žestok. Lol.
Da se mi vratimo malo metalu :D
Nešto se sjetih starog Jesua
Napravili su zaokret na zadnja 2 albuma. Sad, kome paše novi zvuk, a kome ne - za drugu raspravu...= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Mada moram priznati da mi raniji In Flamesi nisu loši, kao ni Dark Tranquillity...
Al Dark Tranquility je baš propao :D
Ček, šta se sa njima točno dogodilo (Dark Tranquility)?
Pa ono, ovako ce ti najlakše biti jasnije.
1995.
2009.