Meni u Mass Effectu najviše smeta što u nedogled razvlače priču koja uopće ne postoji. Najbolji primjer je dvojka, gdje se 80% igre skuplja ekipa za kraj kojeg igra nema.
Radnja cijele Mass Effect trilogije stane na jebeni post it.
Printable View
Meni u Mass Effectu najviše smeta što u nedogled razvlače priču koja uopće ne postoji. Najbolji primjer je dvojka, gdje se 80% igre skuplja ekipa za kraj kojeg igra nema.
Radnja cijele Mass Effect trilogije stane na jebeni post it.
Evo sad bas nesto citam na wikiju, jel fakat jedina stvar 90% vremena potrosit na skupljanje ekipe za jedinu misiju u igri? Prezalosno
btw
http://io9.com/5886178/why-mass-effect- ... generation
Komedija.
= Citat =:
Izvorno postao Kid A
= Citat =:
bobi0411
Komentar objavljen: 27.2.2011 - 18:31
aj ne pizdi tu....ako nevolis ovakve igre uvik imas one djecje
Prvi Mass Effect je jedini imao priču s glavom i repom. Sve kasnije je nepotrebno razvlačenje.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Ne znam, ja sam se uz serijal sasvim fino zabavio, valjda dojam ovisi o tome što očekuješ od igre. Igra je zamišljena kao cinematic iskustvo, ako ne voliš previše filma u igri sa uglavnom nepostojećim opcijama, da, razočarati ćeš se.
@Xarabas
Treći nastavak nemoj ni igrati onda. Dosta lošiji u odnosu na prethodnike, čak i meni koji volim taj setting.
Trojka je do kraja bolja od dvojke.
Meni je najgori bio.
Super. Jednog dana ću i to probat.
Odustao ME2 negdje na polovini, 13 sati je i previse za ovakav debakl. Maknuli su inventory a skillovi se svode na 2-3 perka kao u MW, par unikatnih abilitya i to je to. U dijalozima imate tri opcije (paragon, renegade i neutral) al to ionako nije bitno kad je ishod isti bez obzira sta izaberete. Svega jedna misija u cijeloj igri dok ostatak otpada na prethodno skupljanje tima i poneki loyalty quest. Sjecate se onih odluka u ME koje bi trebale biti od velikom znacaju u nastavku? U biti sve se svodi na par referenci, mailova i netko vam u prolazu dobaci dok setkate Citadelom/Illiumom kako ste mu spasili zivot/tetku/sina nekad davno
Gameplay je toliko ocajan da ne znam jel ista vrijedi pisati. Prosprintaj kroz ntu prostoriju sa strateski rasporedjenim zaklonima, napucaj par robota koji izlaze po skripti, rinse and repeat
3/10
[quote=Arbiter of Change]Igri treba pun prozor vremena dok se priča zapravo pokrene, kad odu na ljetne praznike. Koliko si igrao? Glasovi će ti početi ići na jetru, posebno u borbi.= Citat =:
Izvorno postao "Sonic_Moronic":1xgb0r84
[/quote:1xgb0r84]
I četvrti dio je isti po pitanju sporosti dolaska do pravog gameplaya.Inače,dobre i originalne igre.
Taj level dizajn im je zlo, toliko prokleto umjetan i dosadan za nepovjerovati :( Baš htio reći da je tardiran isto kao u Dragon Age 2, onda se sjetio da su obje igre od Biowarea :D Kad se sjetim da je taj studio radio na Balduru, MDK2, NWN-u i Kotoru, sve odreda genijalne igre... kak su se tak srozali :( Kaj je najbolje, DA:O im je odlično ispao!?
Su DA:O i ME radili 2 različita tima ili kaj? I tko je onda radio DA2 jebo mu konj oko!?
Btw BioWare se raspao ovaj tjedan.
Rofl koji hejt na ME a prije par godina ste ga kovali u nebesa...
Sada je IN bicati po BioWareu. Baš me zanima koji je idući trend na forumu.
IN je bičat po njima od kad su počeli radit loše igre.
Jedinica ima zanimljivu radnju i likove no smeće gameplay, dvojka ima smeće radnju i osrednje likove, no bolji gameplay. Trojka je nešto bolja od dvojke u većini elemenata, no po radnji i likovima debelo ispod jedinice. Kao trilogija, baš i ne funkcionira najsjajnije, ali može se povezati u cjelinu.
Po meni može proći, ali je daleko daleko od RPG konkurencije, bilo nove ili stare generacije.
Ovo. Nedo Bog da si nešto negativno rekao u vrijeme izlaska ME2, jer tad je igra bila savršeni spoj RPG-a i pucačine.= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
A zapravo je to prosječan šuterčić u nedovoljno korištenom settingu.
Rofl ME2 je sasvim dobar šuter koji ima jedan masivan minus da bi bio konkurencija bilo kojoj igri. Nema priče. Niti je RPG. Lično, jedinica je i dalje najbolje iz tog serijala što je proizašlo. Ako si u stanju progledati dalje od onih retardiranih minusa tipa skeniranja planeta i sličnoga. Čak sam ga i kupio origigi na dvd-u.
:D
Meni je ME i dalje super igra, najviše zbog tog Lovecraft-like horor đira sa Reaperima koji su toliko moćni ovo ono i toliko napredni da mi jednostavno ne možemo shvatiti njihov smisao. Nešto što su ujebali sa dvojkom, a trojkom pogotovo.
Sa dvojkom su obećavali puno previše, dostavili skoro ništa od toga. Prijenos savea i odluke iz jedinice koje utječu na dvojku? Rofl, ako se ne varam čak ni završetak u kojem su ljudi jedini vođe galaktičkog saveza ne mjenja ništa jer su kao u međuvremenu ipak pustili druge rase da se uključe. Toliko o utjecaju izbora.
ME1:
Dobro - Wrex i Garrus, Reaperi, lore, renegade badass Shep, Garrusov sidequest, VA
Loše - sterine lokacije, užasne side misije
ME2:
Dobro - Garrus, Legion, Mordin, Thane, Illusive Man, dizajn Collectora, VA
Loše - nema priču, preužasan level dizajn, forsiranje DLC-ova, dosta likova bezlično i retardirano (Jacob), odluke ništa ne znače, cijela premisa oko Shepardove smrti i "uskrsnuća" samo da bi mogli izvesti "smisleno" ponovno levelanje rofl
ME3:
Dobro - VA, Garrus, Normandy
Loše - ujebali reapere, smeće od kraja, užasan level dizajn, tona klišeja, Origin, ušminkani američki patriotizam, DLC-ovi, forisranje MP-a, odluke koje apsolutno ništa ne znače (tako je, još manje nego u dvojci), očaj od animacija trčanja i kamera ( wtf kak su to uspjeli ujebat kad igra radi na istom engineu, koristi iste modele i možda malo unaprijeđene teksture). Ukratko - sve je loše
Sjećam se još 2006. kada sam se hypeao oko ME-a i bio razočaran što je trebao bit X360 ekskluziva. Žao mi je što su tako ujebali serijal.
Imam i jedinicu i dvojku original, s time da je dvojka kolektorsko 8)= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
ME1 je imao Starship Troopers side quest. Insta 10/10 najbolja igra ikad PC Play GOTY.
Ja sam dvojku dobio besplatno.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Iz čemerike.
Ha!
Prisjetimo se PCPLAY-a iz 2010.
http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic...044&start=1710
BTW, Mass Effect 2 je od Wekya dobio 96 ako se ne varam :)
Smiješni ste.
Mene nema na tom linku. Ja sam dosljedan.
Oprosti što smo sazrijeli u vrsne gaming kritičare.
Al ono, treba razlikovati stavove koje dobiješ u afektu, dok igraš, i one kad se dojmovi slegnu i možeš normalno razmisliti o svemu što si igrao i koliko je to imalo ustvari bilo kvalitetno.
Kako Xarabas nije u afektu?
Ti tad nisi bio uopće na forumu. Nubaro :)= Citat =:
Izvorno postao Xero
Karabaš rifle pročita kao rifl tako da njemu ne vjerujemo ništa što kaže.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Nije u afektu jer je odigrao igre po par godina nakon svih ostalih i u međuvremenu je čuo tisuće dojmova tako da mu je hype bio ravno nula, a uz to je u međuvremenu internet počeo mrzit BioWare tako da je hype otišao ispod nule.
Jesam :(= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
I postao sam u toj temi.
Riiight :)= Citat =:
Izvorno postao Maloki
:O= Citat =:
Izvorno postao Xero
Zajeb. Izvini.