Metal nije muzika.
Printable View
Metal nije muzika.
Metal je rat!
I da, isto je. Ne doslovno, ali u suštini je isto.
[quote=Rider on the Storm]Nije bas isto, glazba, za razliku od hrane nema ikakvih efekata(elemenata) koji bi se mogli opisati kao nuzno(svima) dobri ili nuzno losi, sve ovisi o percipiranju iste. Hrana ima načine prema kojima se joj se mjeri kvaliteta (zdrava je/nije), glazba nema[/quote:1awrvbmy]= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Si bio kad na satu glazbenog?
Sve je subjektivno, i tu je u pravu. Ali ako tako posmatramo, neka muzika u koju je ulozeno 1h vremena radi zarade i koja recimo izazove osjecanja kod random lika instantno moze biti bolja od muzike koja je dugo stvarana i u koju je umjetnik utkao svoju umjetnicku viziju i koja je bezvremenska. Po logici inteligentnih ljudi, bolja je ova druga muzika. Po mediokritetima, bolja je prva. Samo je pitanje kojoj grupi pripadate. Ima i dosta inteligentih ljudi koji su nazalost culi malo muzike i misle da su culi sve sto im treba i onda imaju iluziju da oni osjecaju muziku i da je mogu procjenjivati, sto je pogresno.
Nhf, ali pričaš pizdarije momak. Rado bih ti podrobnije objasnio neke stvari, ali sumnjam da bi moje riječi sletile na plodno tlo kad vidim stav koji zauzimaš, tako da ću biti kratak.= Citat =:
Izvorno postao Rider on the Storm
Prvo i osnovno, glazba je umjetnost - kao i u svakoj drugoj umjetnosti postoje određene norme, nekakva "pravila" koja uvjetuju objektivnu kvalitetu, a ona nema veze s ukusima pojedinaca.
Stav kojeg se ti držiš vodi do zaključka da ne postoji kvalitetno i nekvalitetno, već samo naše viđenje nečega kao dobrog ili lošeg, ergo, to znači da je svačija percepcija ispravna i da ne postoji neka objektivna norma kojom ćemo razlikovati dobro od lošega, čime se indicira da ne postoji nekvalitetan uradak, što je netočno. Nismo svi umjetnici.
Arkannenovo pitanje je sasvim na mjestu.
Momak mudro zbori, mogao sam samo kvotati i staviti :bravo: al' nema veze.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Da završim primjerom: Saša, Tin i Kedžo nikad nisu bili kvalitetan band - to je činjenica koju nikakva doza relativizacije i filozofiranja s tvoje strane ne može promijeniti :wink:
Slazem se, ali on opet moze reci da su ti umjetnici subjektivni, i da to ne znaci da oni dozivljavaju muziku bolje od nekog random idiota koji slusa Linkin Park, samo da je dozivljavaju na drugaciji nacin. To sto oni imaju norme ne znaci da su te norme jedine ispravne, nego su to subjektivne norme koje podrzavaju oni i grupa ljudi. Glupa rasprava koja nema kraja i mjesta u zivotu za bilo sto, ne samo za muziku.
ne samo to, nego ako bi se išlo gledat čisto prema kvaliteti glazbe onda bi svi trebali slušat štajaznam neki beethovenov megaprojekt od kompozicije za 200 instrumenata..
imho, za sve postoji mjesto i vrijeme..
i za prodigy "rhythm of life" s 180 bpm-a dok se spuštam niz jadransku magistralu
i za fort minor "remember the name" dok se hakla 3-3 na kvartovskom košu
ali bogme i za ravelov "bolero" u krevetu..
Kvaliteta i nekvaliteta sigurno postoje, to je neosporivo. Jer ako svedeš sve na osobne dojmove i ukuse, znači na ovom svijetu ne postoji ništa loše. Znači da je sve dobro, ovisno o vremenu i kroz koju prizmu gledaš.
istina.. što se tiče kvalitete neki su bolji neki su lošiji.. ali kako rekoh.. postoji i mjesto i vrijeme..
da je chopin bolji od snoop dogga je neupitno..
ali šta ja mogu kad mi chopin ne paše na haklu. isto kao što mi snoop dogg ne paše dok sa suprugom ispijam crno vino u krevetu :D
tako da jednostavno MORAŠ gledat kroz prizmu osobnih afiniteta u datom trenutku.
Ono što treba je prihvatiti da često slušamo nekvalitetnu glazbu i da ta glazba nije "čisto savršenstvo".
Recimo, volim slušati Džubrivo, Pendulum, Panteru, Sabaton, Cavalera Conspiracy, System of a Down, Vatrogasce (ponekad), Vještice, Edo Maajku, Daleku Obalu (frajeri imaju skoro pa identični tekst u dosta pjesmi), Behemoth, Alborosie i Ajs Nigrutina, ali ih nikada ne prodajem kao "vrhunac glazbe" jer znam da oni to jednostavno - nisu. Slušam ih jer mi pašu u određenom trenutku i bok.
Isto kao i hamburger - volim ga pojesti u nekim slučajevima iako znam da je to ogavno i loše za moj organizam, ali zato jer ga ja konzumiram govoriti drugima kako nema ništa zdravijeg od toga :)
Imam osjećaj da sam se malo izgubio :P
Ojebemti :(
Kako rekoh, neke norme postoje. Osim ako misliš da je moj crtež iz painta jednako kvalitetan kao Van Goghov?
http://img123.imageshack.us/img123/2782/30457305.pngShttp://www.leninimports.com/vincent_..._gallery_2.jpg
Meni se moj može više svidjeti, ali realno - teško da sam napravio kvalitetnije umjetničko djelo. Teško da se ovo moje smeće uopće može nazvati umjetnošću... ista stvar i u glazbi - slušam i ja neke stvari koje volim, ali baš da mogu reći da su vrh glazbenog stvaralaštva - teško. Ali ja ih svejedno volim i to je taj dio koji se zove osobni ukus, a njega ne treba poistovjećivati s kvalitetom :wink:
Rideru , zabranit cu ti da postaš u ovoj temi kako si krenuo :(
Ono , slušam i ja najvece trasheve današnje muzikalne scene , tipa Bring me the Horizon , ili Bullet For My Valentine, ali nisam idiot i znam prosuditi da imaju mnogo manje kvalitete nego neki drugi bendovi. Kuiš , samo u datim trenucima kad mi pašu ih slušam, i znam da su catchy retaji koji samo ciljaju na publiku do 17, ali hej , ne bunim se , volim poslušati ali zna prosuditi da li ima imalo kvalitete. Open your mind boy :(
Jebite se i ajte slušat Tokio Hotel,Angerfista,50 Centa i Sinana Sakića.
TO CARE!!!1 :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :pray: :pray: :bravo: :bravo: :rambo: :gitara: :gitara:= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
Ne spamaj.
Tko od vas sluša Disturbed?
što se tiče Tokio Hotela,ne volim ih uopće,ali ni Sinana,50 Centa...ma mnogo njih...
Ne, ali postoje nazivi za te ljude. Ko tvrdi da je Seka Aleksic bolja od Lista (t.j onaj ko joj pise pjesmu), u pravu je, njemu je bolja, ali on je glup covjek.= Citat =:
Mislio sam napisat poduži post o cajkama i narodnjacima,al sam odustao,jer mislim da bi bilo bolje da se mi polako vratimo na temu... :wink:
Da, nemaju svi. I zato nemaju pravo procjenjivati kvalitetu.= Citat =:
To je kao da kažeš da ne postoje boje jer ima ljudi koji su daltonisti.
Aaaand, he owns the topic.= Citat =:
Izvorno postao m777
My point exactly?= Citat =:
Sad više nemam pojma što pokušavaš reći. Vjerojatno ne znaš ni sam.
Ali ako ju ne vide, znaci da postoji. Da ne postoji, onda ne bi imali sto vidjeti. Paradoks, much?
Ali boje postoje, i daltonisti znaju da postoje makar ih nemogu vidjet. Znači, objektivno postoje. Subjektivno, ako si daltonist, ne postoje jer ih ne vidiš. Isto tako i sa glazbom
Ti si pravi mali filozof. Solipsizam je fail. Apsolutni relativizam je fail. You fail.= Citat =:
Matija :hug
o jbte :(
daj ima kakav novi seksi album da je izasao?
iam 12 and wat is dis