Švaba je to.
Printable View
Švaba je to.
Zasluženo, bili su najbolja ekipa tokom cijelog turnira. Argentina me je čak iznenadila jer sam očekivao da će ovo biti jednosmjerna utakmica, ali imali su dobre prilike. Toliko se pisalo o njihovom napadu prije natjecanja, ali na kraju su doslovno svi ispali iz forme (Palacio, Aguero, Higuain), a Di Maria je bio nenadoknadiv gubitak. Šteta, navijao sam za Argentince zbog Messija, ali realno, ekipa je čisti prosjek izuzev napada koji je najviše i zakazao. A možda i ne mogu bolje s takvim veznim redom.
Meni je žao kaj su argentinci izgubili jer se gradonačelnik Rija sad neće ubit.
Odlična tekma. Njemačka zasluženo na vrhu. Sad navijam i želim da skinu Brazil sa trona kao repka sa najviše osvojenih svjetskih pehara.
Okej Njemačka dobro vam ide vrijeme je za novi svjetski rat.
Svaka čast Njemačkoj, ali i Argentini koja je utakmicu učinila vrhunskom i neizvjesnom do samog kraja. Žao mi je prije bilo malo što nije Nizozemska bila u finalu, ali ovakva tekma najbolje pokazuje zašto toliki ljudi u svijetu vole nogomet. Malo mi je jedino glupo što je Messi proglašen najboljim igračem SP-a, jer su to prije njega zaslužili Lahm ili Schweinsteiger koji su demonstrirali kako se bori za svoju repku.
Dobra utakmica. U usporedbi sa prošlim finalima - majka. Ali suđenje je zato... pa jel nitko nije vidio bar dva nedosuđena kartona na švabama :(
Čuo sam i da je trebao biti penal nad Argentincima.
Trebao si gledat a ne slušat :)
Zadnje dvije tekme suđenje katastrofa. Ne ponovilo se.
ma kakve zadnje dvije, cijeli turnir je loše suđenje...utakmice na kojima nije bilo većih sudačkih grešaka su bile iznimka
Ne kužim kaj je falilo ovom suđenju, po meni je bilo dost dobro.
Ali Schweini se nije dao. Tako se bori za svoju repku, a ne ko neki...
Privitak 503
Pa naravno da je bilo katastrofa...
BTW, što mislite o izjavama Vukojevića i Eduarda, u kojima se javno opraštaju od reprezentacije zbog lošeg tretmana na SP-u?
Zna se da Maminjo ima tu prevelikog utjecaja, ali njih dvojica nisu igrali jer nisu ni zaslužili. Kovač je znao vjerojatno da ih neće koristiti i trebao ostaviti doma.
Zašto svi pričaju o Vukojeviću kao da je on dobar igrač?
Zato jer nogomet nije FIFA 14 pa da u prvih 11 poslažeš one sa najjačim brojevima. Da je stavio Vukojevića umjesto Rakitića barem na prvoj tekmi s Brazilom, igrali bi triput bolje.
Dudu je po meni zaslužio biti od prve minute na tekmi s Brazilom, a Vukojevića je trebao barem staviti u utakmicu s Meksikom, jer je svakome bilo očito nakon tekme Brazil-Meksiko da su Meksikanci opaki, te da nam treba dobar veznjak koji je specijalist za razgradnju protivničkih napada, a Vukojević je tu najbolji.
No što se tiče načina na koji su se javno odrekli repke, to mi baš i nije sjelo s njihove strane jer time nisu dali odjebanac samo treneru i HNS-u, već i svojim suigračima. Mogli su javno napast HNS bez da otkažu svoj angažman u repki, pa nek oni njih izbace ako imaju muda.
Preimenuj temu u nogomet :)
Zašto bi ih izbacili, Kovač ih jednostavno više ne bi zvao.
@ chameleon
Glupost. Vukojević trenutačno nemože izborit mjesto u prvih 11 u jednom Dinamo Kijevu pa neznam na osnovu čega se može reći da smo s njim u postavi triput bolji, ko da pričamo o Messiju. Isto tako da je on igrao mogao bi bit žešći krah i da budemo triput gori pa bi ljudi govorili da je Kovač očajan jer ga stavlja u igru. Zapravo istinu o tome što bi bilo kad bi bilo nikad nećemo znati, ali mislim da je njegov izostanak iz postave opravdan.
Rakitić nije napravio ama baš ništa na cijelom svjetskom. Gore nije moglo biti.
Kako nije, odrađivao je svoju i Pranjicevu poziciju. Da je Vukojevic igrao na toj poziciji protok lopte prakticki bi nestao, on bi bio spor ko blato i neucinkovit te eventualno zaradio crveni.
Ali uostalom, ti valjda bolje znas od covjeka koji je nadgledao sve Vukojeviceve treninge, upoznat s njegovom tjelesnom i mentalnom spremom te ima uvid u svaki njegov nastup. Ti si Vukojevica gledao kad zadnji put?
S druge strane, Kovac je forsirao Pranjica, Kovacica, Pletikosu i Jelavica, tako da na kraju ne znam sta da mislim.
Kovač je jedino upoznat sa shillanjem za HDZ, tako da me ne bi iznenadilo.
Meni je ta Kovačeva spika s učincima igrača na treningu jako šuplja i neuvjerljiva. To još nikad nisam čuo od nekog drugog trenera. Imao je dovoljno vremena (i treninga) prije SP-a pripremiti ekipu. Ali to nije ono što me brine. Najgore je što on ne zna vodit utakmicu u realtimeu, odnosno prilagođavat i mijenjat igru prema zbivanjima. Najbolji primjer je bio na tekmi s Meksikom kada je gurnuo Rakitića naprijed i promijenio raspored u srednjem redu tek kad je već sve bilo gotovo.
Kako se to radi najbolje pokazuje utekmica između Njemačke i Argentine. Oba trenera su se stalno nadmudrivali s rasporedima ko u šahu, a niti jedna zamjena nije bila izvedena bez konkretne ideje.
Ti isto uzmeš primjer... Pa Argentina bi bila prvak da je imala iole sposobnog trenera.
A Kovač naravno da ne zna voditi tekmu kad ih je vodio 6 u cijeloj karijeri.
A bome ni repki ništa ne doprinosi konstatno mijenjanje izbornika pa svako dođe sa svojom taktikom. Trebalo je Štimca ostavit do kraja prvenstva da već dovrši posao i onda vidjeti što i kako. A ne da za izbornika uzimamo nekoga svako godinu dana tko je prije repke takoreći vodio neke klince iz kvarta na terenu.
pa trebalo je ostavit štimca da ni ne odemo na prvenstvo.
Moj favorit je uvijek bio i bit će Zlatko Cico Kranjčar. Čovjek koji je dosad jedini u Hrvatskoj osvojio prvenstvo s nekim klubom koji nije Dinamo ili Hajduk, a kao izbornik je na najlakši način odveo repku na SP kroz kvalifikacije bez i jednog poraza. Do sada je trenirao 19 klubova i dvije reprezentacije, a jedini kiks mu je bilo ispadanje u grupi na SP-u, nakon čega je uslijedio medijski linč pokrenut od strane HNS-a u kojem je proglašavan alkoholičarem, što mu kasnije očito nije smetalo da vodi još 5 klubova i jednu reprezentaciju. Početni uspjesi Slavena Bilića temelje se na reprezentaciji koju je stvorio Cico.
A ono što je meni najvažnije je to što je pod njim repka igrala najljepši napadački nogomet, jer je i Cico kao igrač bio napadač koji je razmišljao samo o golu, pa je to prenio u trenersku karijeru.
EDIT: Evo jedne zanimljivosti vezane uz Cicu: http://www.hrsport.net/blogovi/43944...jedanaesterac/
Evo Duduu narasla muda.
Sad je Mudu
Evo prvi put ih gledam nakon ljeta. Dat ću im šansu. Nema veze što igraju za lovu, ali želim igru dobru samo.
B momčad koja je igrala protiv Argentine bi bila bolja večeras.
pa dobro smo odigrali, šteta što nam se Modrić ozlijedio...
ali ovi kreteni na tribinama, bilo me sram pred TV-om što su ti kreteni Hrvati...da mogu teleportirao bi se na stadion, uzeo policajcu pendrek i prebio tu budalu koja baca baklje na mrtvo ime...
pa kad će ih više početi kažnjavati? ne znam da li je problem u policiji ili sudstvu al nek to više riješe...par ih pozatvaraš na koju godinu i da vidiš tko će onda bacati baklje ako zna da će završiti u zatvoru...
Što je najgore, Hrvatska je igrala odlično i vrlo aktivno dok nije došlo do tog prekida. Očito im je on narušio psihu jer nakon toga su inicijativu preuzeli Talijani.
to, a i imali smo sreće što se modrić "ozljedio" nek ljudi govore šta oće, njegova igra u repki je zakurac