@Bartuc, vjerojatno imaš suhu kožu, al pitanje je i kakve si sve parfeme isprobao, nije ti svaki EDP isti i susretao sam EDP-ove koji kraće traju nego neki EDT ali isto tako i EDT-e koji kraće drže nego neki skupi body sprajevi tipa Axe.
Za suhu kožu, ako je to slučaj, trebaš koristiti nešto za hidratizaciju kože nakon tuširanja, nekakvo mlijeko ili kremu (po mogućnosti slabog ili nikakvog mirisa) ili pak šampon koji ne isušuje.
Je li moguće da se samo privikneš na parfem koji si nanio? Ja parfem na sebi osjetim kratko, ali drugi ga osjete dulje i to je normalno, pogotovo ako ti parfem koji nosiš ugodno miriše.
Jesi probao na kosu? Na odjeći ti dugo ostanu početne note mirisa, dok se na kosi dulje osjete srednje note.
Možemo ovako, mogu ti preporučiti nekoliko parfema za koje znam da na večini ljudi dugo traju a dobri su za ovo vrijeme (čak nisu ni skupi, pogotovo ako uzimaš decant na Notino.hr) pa da si isprobaš.
Samo mi reci za što bi ga najviše koristio (posao, izlasci, spojevi, univerzalni tj koji su jack-of-all-trades, casual, sport, ...) i što voliš ili još bolje što ne voliš (od mirisa, npr koža, drvo, citrusi, cvijeće, ...).
@Vedro, D&G The One EDP? Izvrstan je, samo što kratko traje ako ne nanosiš na kosu i odjeću (EDT 3-4 sata, EDP možda 4-5). Imaš kakve komentare, jesi dobio kakav dobar kompliment?
Meni su dost pozitivno komentirali The One EDT, ali sam ga potrošio i nisam nabavljao novi - odlučio sam se d aipak neću ići na signature scent nego varirati (osim ako mi se ne svidi neki baš jako).
Parfemi su super. Bratić je imao Aventusa (Creed Aventus) u svatovima, gosti su mu pozitivno komentirali miris i to onako da je ostao oduševljen (inače se ne parfemiše, ja ga nagovorio).
Na žalost na meni Aventus ne miriše baš tako sjajno, barem ne meni, a i ne kupim s njime baš komplimente - na meni Dior Sauvage EDT, D&G The One i Versace Dylan Blue čak bolje dobijaju komplimente.