Fancy Widget Pro ti je puno bolji od obične verzije! A lokaciju podesiš u postavkama programa :D Odeš na forecast (klik na ikonu sunca ili čega već na widgetu), onda klikneš Menu gumb na mobitelu i dobiješ nove postavke od programa. Ideš na Configure i tamo sve podesiš. Ja sam isključio Geolokaciju i manualno upisao Zagreb, odmah ti ponudi Zagreb Croatia i neki Znešto Rusia :D
Ali fora je u tome da PRO verzija uzima vrijeme iz WeatherBug servera, koji je fenomenalan. Google Weather je totalno smeće, Acuweather je OK ali često krivo pokazuje za HR!?
Screenshotat možeš samo ako rootaš mobitel. Jedino ako HTC PC Suit podržava uzimanje SS-ova!? Znam da Gwin može na X10 uzeti SS tako da se spoji na komp!? Zato mi je do jaja kako je to Samsung riješio i ugradio SS funckiju u mobitel...
22-01-2011, 14:39
Aral
Re: Android - mobiteli i rasprave o OS-u
Hm, nisam dobio nikakav cd, tak da još moram vidjet koje su mi opcije kod spajanja s kompom. Mući me to s file browserom, kak bi to čudo trebalo izgledat uopće? Kaj ti koristiš?
22-01-2011, 14:41
Bartuc
GalaxyS dođe sa MyFiles aplikacijom. A ti si skini ASTRO File Manager sa Android Marketa...
I mislio sam si, baš sam ga našao...tnx. Možda slijede još koja pitanja, android i aplikacije rulaju.
22-01-2011, 14:45
Niko Bellic
File Browser ti je ASTRO File Manager. Skini s HTC sajta najnoviji HTC Sync program i instaliraj ga na komp.
Te sve PRO aplikacije su nedostupne u Hrvatskoj. Nije ti bas pametno stavljati na mobitel ilegalne (pukotinizirane) stvari kakve stavlja ostala ekipa po forumima.
22-01-2011, 14:48
Bartuc
PRO (paid) aplikacije su dostupne u HR sa MarketEnabler aplikacijom koja kaže Android Marketu da nisi u HR na HR mrežama već da si negdje u inozemstvu gdje google nije stavio blokadu.
22-01-2011, 14:53
Aral
Skidam sync sa njihove stranice. Ovaj file manager mi nije niš jasan, imam jedno deset foldera i sve neš čudno, imam My Documents i sl, i još nekaj kaj mi nije jasno...no dobro, bum skužio valjda.
22-01-2011, 14:58
Bartuc
Uštekaj mobitel u komp u MassStorage modu (da ga prepozna kao usb stick), na tom removable hardu kojega prepozna si napravi folder recimo Programi za APK fileove. Onda kada želiš instalirati program, preko ASTRO-a navigiraš do tog foldera i pokreneš APK. Taj ASTRO ti je isto što i MyComputer ili TotalCommander na kompu...
22-01-2011, 16:12
Niko Bellic
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
PRO (paid) aplikacije su dostupne u HR sa MarketEnabler aplikacijom koja kaže Android Marketu da nisi u HR na HR mrežama već da si negdje u inozemstvu gdje google nije stavio blokadu.
A kako ih plaćaš? Baš bi bilo zgodno da je u nekoj od tih "napuknutih" aplikacija nekakvo sranje koje ti ukaki OS i uspori mobitel ili stavi neke restrikcije. Misliš li da je stvarno pametno stavljati takve "napuknute" aplikacije?
ASTRO File Manager je živo sranje, stavio sam si ES File Explorer, owna ovog sam tak. Plus, mogu se spojit preko wifi-a na komp i browsat, gledat, slušat shareane datoteke na njemu.
22-01-2011, 17:15
Bartuc
Odlican, u tome i je car, imas ogroman izbor. Ja nisam isprobao taj Astro, ali cuo sam da je jedan od najboljih. Meni je ovaj MyFiles i vise nego dobar, a to je samo file browser :D Tak i onak mi treba samo da dodjem do filea i pokrenem ga.
Ono sto se meni nije svidjelo kod DesireaHD je bila tipkovnica. Space je strasno mali, ima puno previse tipki koje ti ne trebaju i samo smetaju, one kursor tipke takodjer smetaju itd. Tako da iskrena preporuka da si snimis Smart Keyboard Pro. Pre savrsena aplikacija. Nadji sliku tipkovnice koju sam postao u mislim ovoj temi, pred par stranica. Puno bolja je i od stock GalaxyS tipkovnice koja je fenomenalna naspram HTC tipkovnica.
Ps: kad nema palatala u mom postu, znaci da pisem s mobitela :D
22-01-2011, 17:41
Aral
Da, skužio, tak je i kod mene. Keyboard skinem s onog linka kaj si mi poslao na pp?
22-01-2011, 17:42
Bartuc
Da, apsolutno sve od tamo skidas...
22-01-2011, 17:50
Aral
Ok. Evo stavio, kako rula :pray: Koju ti koristiš?
edit: evo pisem s moba, tipkovnica je zakon.
22-01-2011, 18:04
Bartuc
Galaxy, nekako mi je najljepsa. Mada su mi i HTC i iPhone verzije jako lijepe :D Samo si u postavkama makni sve sto ti ne treba tako da je tipkovnica sto cisca i jednostavnija. I nikako ne smijes iskljuciti mulitouch u postavkama posto bez njega funkcionira samo ako pises full sporo...
Ja sam maknuo sve alt-ove, maknuo sam .com tipku, maknuo sam smajlija s entera, maknuo sam brojke i simbole sa glavne tipkovnice i maknuo sam mikrofon posto to ne korisitm. I iskljucio sam dinamicno resizeanje tiplovnice prema predikciji sljedeceg slova posto ne znam kako to funkcionira za HR jezik...
22-01-2011, 18:05
Aral
Da, tak sam i ja slično. Trenutno sam stavio iphoneovu tipkovnicu, moram još probat tvoju...Ima BRDO mogućnosti, nevjerojatan program.
I da, koristim Operu (ne mini) kao browser, najbolje mi je sjela. Možda još ovaj tvoj malo chekiram...
22-01-2011, 18:09
Bartuc
Opera je doslovno smece pokraj Dolphina, ali iskreno :D Pogledaj si na youtube kako izgleda Dolphin, savrsen je. Operu bi stavio jedino kao backup dok surfam preko data paketa, ali ti imas 5GB tak da ti niti za to ne treba...
22-01-2011, 18:10
Aral
Pa po čem je bolji?
22-01-2011, 18:15
Bartuc
Savrseno napravljen tabed browsing, isto kao i na kompu. Potpuna podrska za multitouch i tap to zoom sa auto skaliranjem teksta. Swype za pristup bookmarksima i addonovima (da, ima addons), home tipka lako dostupna, finger gestures za upravljane svime, ogroman nivo customizacije, eye candy, kazem, fenomenalan preglednik. Ne mogu mu naci manu.
22-01-2011, 18:15
Aral
Dobro da ja nemogu promijenit home page :rotfl: Al dobro, ima istine u ovom kaj kažeš...
22-01-2011, 18:19
Bartuc
Na ugradjenom Android browseru nemres :D Moras si bookmarkat google.hr i preko bookmarksa ici na home page :D A ovaj bas ima home tipku tamo gdje je mora imati, kod address bara.
Probaj ga, siguran sam da ce ti se svidjeti... besplatan je. I da, skidas HD verziju posto imas jebacki ekran...
22-01-2011, 18:45
Aral
Ma i mislim na Dolphina, sad idem provjerit. I vidiš da, moram vidjet jel sam skinuo hd verziju ^^ Cijeli dan rokam po mobu, nisam još ni polovicu valjda sredio kaj trebam xD
22-01-2011, 21:56
Bartuc
@Aral, zanimao te Gorilla Glass, pogle druability test :pray:
Prevrti na 30-ak sekundi pa na dalje...
Tek ga je uspio zagrebati sa skalpelom :shock: I tko bi rekao da tako plastični može izdržati onakve padove. Srce me stezalo dok sam gledao :D
@Niko, vidiš da ti ne treba aluminijsko kućište :D
22-01-2011, 22:31
Niko Bellic
Meni treba. Imam više gušta od toga, nego od prevelikog ekrana ili prejakog procesora koji samo srču bateriju. Za mene je Legend savršen telefon, a ionako ni njega hardverski ne iskorištavam u potpunosti. Moram vam tu stavit par slika svog ljepotana, pa da vidite svu njegovu eleganciju u punom sjaju.
Odlična. Ja sam si mislio kupiti neku futrolicu za njega ali nekako mi je to nepraktično. Onda moram prvo vaditi futrolu iz džepa, pa tek onda mobitel iz futrole!? Super ga je zaštititi ali u desnom džepu nikada ne nosim ništa osim mobitela, a sumnjam da bi mi se izgrebao od onaj mekani materijal kakav je inače u trapericama!?
I da, slikaj ga, uvijek je lijepo vidjeti takvu zvjerku u ruci ili na stolu.
EDIT:
Kako je ovaj LauncherPRO savršen, a potpuno besplatan, sve si razmišljam da ga stavim :pray: :pray: :pray: Najveća fora od svega je to što uvodi scrollanje unutar Widgeta na HomePanelima :pray: Osim toga, sve je animirano (ima na odabir par animacija), u sljedećem upgradeu kažu da će dobiti masivan eye candy itd. Jebenica...
22-01-2011, 23:59
Niko Bellic
Evo par fotki moga ljepotana i njegove fensi futrolice...
P.S. Što se torbica i ostalog tiče, OVDJESje najbolji izbor kvalitetne robe. :wink:
23-01-2011, 02:46
Aral
Testirao mob na ovom vašem benchmarku, sve default, osim kaj sam snimio neke programe i sl, 2.2 Android, 1900 i nekaj sitno.
23-01-2011, 09:36
Bartuc
Tak sam i ja imao na njemu (1914), jebenica :D
Malo sam čitao na koju foru DesireHD ima toliko viši score od GalaxyS, a ima duplo slabiju grafičku akceleraciju (cca 40-ak milijuna poligona/s naspram cca 90-ak milijuna poligona/s) i stvar je u tome da su Quadrant radili i optimizirali za testiranje Snapdragon procesora iako ga ljudi koriste i za ostale uređaje.
nakon updejta na 2.1, ono dolje je stock x10 sa 1.6 androidom..
jadno.. :D
i da.. ne želi mi skinut angry birdse.. ima netko direktni link na app, da ga c/p ?
23-01-2011, 10:54
Aral
Koji mob imaš Gwin? :)
@Bartuc: Kad si doma onda si na wifi-u, kad izađeš van onda imaš kakve postavke, gsm only ili? Ja sam stavio na gsm only al mi se automatski pali 3g i prijenos podataka, da mogu na net, zbog updateova i sl; naravno to mogu isključit ili uključit al mi je pomalo tlaka. Kak imaš ti to, s pogleda šparanja baterije?
23-01-2011, 11:19
Bartuc
Ako želiš brži internet, onda si stavi GSM/WCDMA auto tako da ti koristi 3G mrežu gdje god je nađe, ali to jebački troši bateriju pošto je 3G signal slabije pokriven i dosta ti varira signal, prebacuje iz 3G u 2G tamo gdje je rupa u 3G pokrivenosti itd. Ako ti pak treba gotovo isključivo za update vremenske prognoze, sync e-maila, facebook updates i sl., onda ti je dovoljno ga ostaviti u GSM modu rada što ga ograniči na isključivo na 2G mrežu i max EDGE brzinu neta što je dovoljno za gore navedeno. Na taj način dosta štediš bateriju pošto je 2G iliti EDGE praktički svugdje u Zagrebu savršeno pokriven (ima pokojih rupa u pokrivenosti, ali niti blizu kao 3G).
Ovo što ti kažeš da si stavio na GSM only i pali se 3G, to je nemoguće. Onda bi ti pisalo H (HSDPA), a tebi vjerojatno piše E (EDGE) ili G (GPRS) što je 2G prijenos podataka...
Ako želiš u potpunosti maknuti prijenos podataka dok nisi na WiFi-u (ne znam zašto kad imaš 5GB prometa :D), skini si Quick Settings program koji je tako i onako esencijalan :pray: To bar treba na GalaxyS, koliko se sjećam, HTC ima bolje izvenedeno baratanje aktivnim vezama!?
@Gwin, skini si APK na karticu i instaliraj...
23-01-2011, 11:47
Gwin
@aral, xperia x10.
@bartuc.. a šta misliš zašto sam pitao jel ima netko link :D
23-01-2011, 12:16
Aral
@Gwin: Jebenica :)
@Bartuc: Sve ok, sad sam skužio da mi se 3g gore pojavi jer je to ikonica od aplikacije za kontrolu prometa (lol, ko da mi treba). Pored desno piše E, odnosno EDGE. Skinut ću si i taj Quick Settings, iako imam relativno dobar pristup kontroli tih postavka. Kasnije ga možda poslikam, moram skužit još kak se SS-ovi rade, ali bez roota.
23-01-2011, 13:16
playyy
heh ja bas nekidan skinio najnoviji launcherpro plus
predobro, prefluidno stavio sma si da kad listam homescreenove bude onako 3d efekt ko u galeriji, imba :D
23-01-2011, 13:19
Bartuc
@Gwin, poslao sam ti link na PP...
@Aral... i GalaxyS ima kontrolu dosta toga kroz notification "zastor" (!?), ali QuickSettings ti donosi kontrolu nad:
WiFi
Mobile Data (3G)
Mobile Data (APN)
Bluetooth
Ringer
Brightness
Screen Timeout
GPS
WiFi Hotspot
Volume Control
Master Volume
Airplane Mode
Auto Rotation
Unlock Pattern
... sve 1 klik udaljeno i 2. klik da potvrdiš. Po meni full korisna stvarčica pošto ne moraš ići kroz standardni Settings i navigirati kroz hrpu izbornika.
A možeš si skinuti i neki Power Control widget (to dođe standardno sa GalaxyS) koji ti u obliku widgeta ponudi najčešće korištene switcheve.
@Playyy,Sja sam običnu PRO skinuo i FENOMENALNA je. Ali sam je obrisao i nabaviti ću Pro Plus kad izađe sljedeća verzija. Rekli su da uvode još hrpu tranzicijskih efekata i ogroman napredak u eye candy-u :D
23-01-2011, 13:29
playyy
uf jedva cekam :D covjece na ovom video sto si posto se bas vidi kolko je dobar mob i ekran i sve (:
ma ne bi ga mjenjo...
23-01-2011, 14:42
Bartuc
Sad si razmišljam, stražnji poklopac je jedina mana u dizajnu GalaxyS, a on se kompletno miče kad vadiš bateriju (prednji dio mobitela je savršeno kvalitetan sa metalnim obručem i gorilla staklom). Trebalo bi naći komplet novi stražnji poklopac od gumirane plastike kakvu koriste u HTC-u ili od nekog sličnog kvalitetnog materijala, a baš mi i neide.
Jel to netko već tražio i našao nešto što valja? Ja sam probao googleati ove pojmove - "back casing", "back battery door", back case", "back housing". Nađe mi nešto, ali mi ne izgleda kvalitetno. Čudno mi je to da se taj poklopac tako lako skida i mijenja, a da već nema milijun jebačkih kućišta za njega!? :(
EDIT: Daj zabrijte da na njega staviš kućšte kakvo je na Deisre ili DesireHD, ajme kako bi to rulalo :pray:
EDIT2: Evo kako se to lako promijeni, sekunda posla i zbilja ne vidim problem kod izrade takvih poklopaca ali od kvalitetnog materijala (ne ovakav kakav je u filmeku :D)!?
Najs :) Daj mi reci jel ima kakva aplikacija koja ima mogućnost da napravim foldere u koje bi bacao shortcutove od aplikacija, tak da mogu grupirat npr samo igre, pa nešto za net itd, tak da nemam previše ikona po kojima moram scrolat.
Također, dal postoji neki program koji bi mi brojio koliko poziva sam ostvario mjesecno, znači netreba po minutama nego kolko puta sam taj mjesec/dan/tjedan zvao?
Btw. još uvijek me mući weather aplikacija, tam si nekaj pričao da ne koristiš podatke od gugla nego od nekog drugog...moram to bolje proučit, sve mi se pomiješalo xD
edit: ovaj launcherpro plus mi se ne čini niš specijalnim, samo promijeni izgled home screena, itd...možda nisam dovoljno istražio postavke; zasad me nije baš impresionirao.
edit2: OMG, stavim advanced task killera na desktop kao widget, samo ga tapnem i odmah mi ubije sve otvorene aplikacije, ovo koje treba ostavi te mi napiše kolko mi je prostora ostalo :pray: Također, fora je onaj widget/aplikacija koja govori stanje baterije, temp, kolko će trajat, kolko će se punit...ludo.
23-01-2011, 15:08
Bartuc
1) Ako misliš na sortiranje ikona u glavnom izborniku po folderima, to nije moguće i zato sam brisao višak glupih programa. Ali ako želiš organizirati ikone po HomePanelima, onda si skini Folder OrganizerSaplikaciju koja je fenomenalna.
2) Ne znam...
3) Skineš Fancy Widget PRO, dodaš widget na home panel, klikneš na ikonu vremena, klikneš tipku Menu pa zatim Configure, pa nakon toga Weather Settings i tu odeš na Weather Provider i odabereš WeatherBUG.
- u free verziji mislim da si ograničen samo na GoogleWeather servis koji apsolutno ništa ne valja.
4) LauncherPRO Plus je puno više od izmjene izgleda Home Screena!
a) promijeni izgled home screena :D
b) daleko je fluidniji od original ne-lagfixanog UI-a (Sense, TouchWiz i sl.)
c) dolazi sa svojim setom odličnih Widgeta
d) imaš izbor različitih vrsti tranzicijskih animacija kod kretanja po izbornicima
e) dodaje mogućnost scrollanje unutar widgeta
f) možeš staviti 5 ikona u Dock na dnu ekrana, ali možeš ih staviti i puno više pa uključiti scrollanje Docka :pray:
g) ... ima još, ali ovo je najvažnije...
EDIT: Našao sam nešto što ne izgleda loše, zapravo, izgleda ODLIČNO (ali u crnoj boji, naravno) :pray:
Ima ga preko Njuškala, ali oba lika su full daleko od Zagreba, a ne volim kupovati preko pošte :(