jel moze neko postati link za neku stranicu gdje sto upsies na vilenjacki on ti napise na engleski lil obratno.Vec je to neko negdje posta al nemogu naci
:(
Printable View
jel moze neko postati link za neku stranicu gdje sto upsies na vilenjacki on ti napise na engleski lil obratno.Vec je to neko negdje posta al nemogu naci
:(
Ma pogledaj u prethodnim stranicama,to za Vilenjacki.
Ali mislim da nema toga,da prevodi s Engleskog na Vilenjacki jer samo je malo toga prevedeno na Vilenjacki,koliko se ja sjecam
A vi znate da sam ja specijalist za Prvorođene!
@Durine:
Znas sta me je jos najvise izivciralo u Lord of the Rings,sto su samo 4 Patuljka bila prikazana u filmu.Pa jer nije mogo Jackson staviti i koju scenu s Patuljcima,meni najdrazom rasom posle Vilenjaka.
Uostalo Durin jer znas imena onima Patuljcima koji su bili na Tajnom Vijecu.Znam za Gimlija i Gloina a ona dvojica?
E da i otkud to da su Patuljci iskovali Narsil,ustvari Patuljak Telchar?
Cool :pray: :pray:
@1van
Klikni ovdjeSako zelis prijevode...a jos ces dobit i prvoklasne fontove svih rasa ME-a...ukljucuci i tako tajanstvene rune Auleovog naroda...
@Demon Hunter
Pa patuljci slove kao prvoklasni kovači,tako da su u dobu prije Crnih Dana,radili svakojake stvarčice za vilenjake...a i ljude....Turinovu kacigu,Nasril,itd...
Mislim da je jos poznatiji bio....cek...kako se zvao...Gamli,Gamil,Gamili...nekako tako...slicno Gimliju,hehehe...alaj ce me Durin propucat radi neznanja!:D[/url]
vec dugo nisam stavio link na slike...a posto je ovaj autor tek nedavno stavio LoTR slike,evo i linka
Ne zaboravite pogledati i druge slike...dosta su dobre...
vjerovatno znate za ovo ali da stavim za one koji neznaju... :D
trgovina u hr gdje se moze kupiti mac "ANDURIL - SWORD OF KING ELESSAR"
http://minishop.t-com.hr/replikart/Prod ... id=8&gid=8
ja bi ga ali 3k kuna :cry: :cry:
Uh,ne bi bilo lose imat to na zidu...a imalo bi i prakricnih upotreba...rezat odojka,cackat zube,ili tjerat maškare...
@RA7R
Sorry na zakasnjenju,I've been busy...danas sam ti poslao paket...
Evo uspješno sam obranio maturalni rad "The Hobbit" i veoma sam zadovoljan s radnjom.. hvala svima na pomoći i izvorima
Cestitam! Koliko je to bilo uspjesno ako smijem pitat,i koliko su teska bila pitanja?
Ne kažu ti ocijenu samo kažu uspješno ste obranili radnju... to saznaš na kraju al rekla mi je profa da je veoma zadovoljna.. znači 5
pitanja nisu bila teška.. moraš samo znati što si pisao, zato ne preporučam nikome c/p :wink:
Meni je bila rekla da sam obranio sa odlicnim...valjda to ovisi od skole do skole...
A ovo sa c/p...mozes ti pejstat,ali nauci kaj si pejstao...rece Platon jednom prilikom...
Koliko je od tih 5 pitanja bilo vezano za pisca?
Pročitao sve tri knjige više puta,pogledao 2/3 filma,i vidio sam da su filmovi sranje.Kad bi netko pogledao film mislio bi "u jebote tu neki mali patuljci i oni imaju prsten i moraju do nekog grada doći u kojem žive vilenjaci al ih prate crni konjanici.Onda se tuku i onda boromir pogine i onda dva odu u mordor a ostatak za miananas tirithus i onda tamo duhovi dođu i onda ovaj baci prsten u neki vulkan i onda onaj bijeli čarobnjak stavlja krunu na onog streideira."
Knjiga je neusporedivo bolja od filma,u filmu je više bio naglasak na aragornovu izgubljenu ljubav,i fajtove.
kada čitaš knjigu misliš da to stvarno postoji,imaš čitavu povjest nekog kraja,imaš detaljo opisane krajeve,uf...ukratko,jedna od boljih knjiga koje sam pročitao.
Osim toga,film je toliko iskrivio knjigu da sam skoro dobio proljev.
+1
@ Gothmog - Moram ti reć da sam Tolkiena veoma detaljno obradio s obzirom da mi on nije bio tema rada i samo jedno pitanje mi je postavila i to jednostavno pa nije bio problem...
@ aragon -drago mi je da si me našo zajebavat i da imaš svoju furku ( ima neka pjesma od azre??)... ovo da je knjiga neusporediva sa filmom je istina ali ovo s furkom film je sranje ti ne stoji... aj mi reci koliko bi film trajao da je jackie knjigu preskivat išao?
rekao sam da je film sranje zato što se više bazirao na neke elemente koje se u knjizi ne spominju ili se spominju jako malo...
Pa da je Jackson kao sto je reko Death By Sexy.radio po knjizi....ne kazem ja da nije radio ali da je svaki detalj knjige prenio na platno.
Znas koliko bi to trajalo ali bi zato bilo dobro.
Ne kazem da nije sad dobro,i ovako traje 3 sata + Produzeni djelovi.A nemoze se za filmove koji su dobili vise od 15 oskara reci da su sranje!
A i ne volim kad nas se vređa,s tim sranjima.Jebiga prijatelju ako si doso raspravljat nemoj pljuvat po filmovima,reci da ti se ne sviđaju i to je to!
Sto se tice Aragornove ljubavi,jeste da prolazi kroz sva tri filma ali nije stvar oko njega,jer i sami naslovi filmova kazu pricu.
H A N O N_L L E!!!!!!!!!!
Eh,dosta me dugo nije bilo.Vratih se sa teškog putovanja.Zapravo odlično,mogu izbivati i mjesec dana,a da nitko ništa ne skuži i da se tema ne pomakne puno naprijed. :rotfl:
Dakle ovako:Demon,mislim da se nezna imena one dvojice koja su još bila na vijeću,ali smatram da su to bili oni koje je Gloin spomenuo kada je govorio o glasniku iz Mordora.Zatim je spomenuo "te noći je našim glavarima bilo teško oko srca".No,i ne treba biti,znaš da je Bilbo išao na put iz Vrećastog vijenca (nakon 111. rođendana) na put sa patuljcima.
Gothmog,misliš li ti to na Narvija,prijatelja Celebrimora?
aragon... ma itekako da su filmovi sranje, TESKO SRANJE. 8)
filmovi sranje? ti to ozbiljno?!?
Svatko ima pravo na svoje misljenje,makar bi Valtiel mogao reci razlog,ako nista drugo....konkretan razlog...ne,onog tipa,previse odudara od knjige,jer svi znamo kakva je knjiga,a kakav je film...
Zbilja bi trebao,ako nista drugo,odat priznanje za ulozen trud...a potrudili se zbilja jesu...
nisam bas citao gornje postove, ali mislis na LOTR trilogiju da je sranje? si ti puko? BTW, to su smijesne izlike kao odudara od knjige... volio bi vidjet film koji totalno "skine" knjigu, takvi su jako rijetki
u pravu si.....= Citat =:
Izvorno postao THUNDER_DINIX
nemoguće je cijelu knjigu koja ima puno stranica prebaciti na film onda bi trajao film 5 sati ako ne i više....
primjer vam je Harry Potter novi nastavak ko i prije neke scene će biti izbačene.....
trilologija LOTR da je sranje tko god to kaže nije čistu glavi.....
ali pošto je ovo demokracija nećemo mu odrubit glavu.... hmmmm dobar prijedlog ajmo... ma ništa razmišljam na glas.... heeeee..... :D
A slušaj, nisam ja kriv što većina ljudi nema toliko mogućnost održavanja pažnje i da zbog toga ne mogu pogledati dugi film. Da se mene pita, ja bi ga gledao pa makar trajao 5 sati, u komadu ako treba.
postoji DVD pa gledaš svaki dan po 30 minuta to se može.... zar ne..... i problem je riješen.....= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
[quote=Lord AngelRI]postoji DVD pa gledaš svaki dan po 30 minuta to se može.... zar ne..... i problem je riješen.....[/quote:3ptkon0w]= Citat =:
Izvorno postao "Arbiter of Change":3ptkon0w
:rotfl:
i film nije sranje.. može biti da nekome nije dobar ali da je sranje..ajde
THE COUNCILE OF ELROND!!!
The council held on 25 October III 3018 at Rivendell, where the history of the Ring was discussed, and its fate debated. Present at the council were representatives of all the free peoples of Middle-earth.
After much debate, four main proposals were put forward. Erestor, Elrond's chief counsellor, suggested taking the Ring back westward to Tom Bombadil, in the hope that he could withhold it from Sauron. Glorfindel suggested something similar: carrying the Ring west to the Great Sea and casting it in. Both of these courses were thought too dangerous to attempt, and rejected for other reasons besides.
Boromir of Gondor had a bolder proposal: to take the Ring and wield it against its maker. The dangers of doing this were all too clear, and none of those present who might have taken up the Ring would agree to do so.
The final conclusion of the Council was to follow the course devised by Elrond himself, to carry the Ring into Mordor and cast it into Mount Doom. By no means all the Council agreed with this course. Erestor in particular saw little hope of succeeding. 'That is the path of despair,' he said, 'Of folly I would say, if the long wisdom of Elrond did not forbid me.' (The Fellowship of the Ring II 2, The Council of Elrond).
Nonetheless, Elrond's plan was accepted as the only course possible. As Gandalf said, 'It is wisdom to recognise necessity, when all other courses have been weighed...' (ibid). Frodo the Ring-bearer took on the task, and a Company for him was assembled from five others of those present at the council, to which were added the hobbits Samwise Gamgee, Meriadoc Brandybuck and Peregrin Took. This was the Company or Fellowship of the Ring, that set out from Rivendell on the journey that Erestor had called the 'path of despair'.
Sad znamo zasto je Tom Bombadil bio kljucan lik.Njemu su htjeli dat Prsten na cuvanje!
Pozdrav!!!
Hm,da...ali on nije htio prsten...i kao sto je sam rekao...zagubio bi ga...
Pa ja sam mislio da ti to znaš!Ako ne znaš,onda dobro jutro.Pa to je bila jedna od ključnih tema na njegovom vijeću.A tko se tome usprotivio?Gandalf naravno,čak mu je i Elrond htio povjeriti prsten,ali je Gandalf rekao da ga:= Citat =:
Izvorno postao Demon Hunter
1.)Tom ne bi htio prihvatiti.
2.)Prihvatio bi ga samo kada bi ga zamolili svi slobodni narodi svijeta,niti onda ne bi znao zašto je to toliko važno,a i njemu se taj prsten čini kao nevažna stvarca koju bi on zaboravio a onda i zagubio.
Tako je na kraju vijeće zaključilo-složili su se sa Gandalfom da prsten treba biti uništen,a ako ne bude,da će Rivendell,Shire,Lorien biti tvrđave pred opsadom.Tako i Stara šuma,a ako prsten bude Sauronov,Bombadil će biti zadnji koji će pasti,kao što je nekada bio i prvi."A tada će zavladati noć."
za ono prije 2 strane fala svima...
P.S. Jel zna neko jel ima u knjiznicama Tolkienova djela tak da znam dal se isplati dati 50 kn za clanarinu....
:)
Najvjerojatnije ima... ali slobodno pitaš tamo...
Mislim,ej,bez uvrede,ali cuj...Tolkien nije neki novopeceni pisac,nit copycat kao onaj sonjo od Paolinija...= Citat =:
Izvorno postao 1van
Generacije su se odgajale na njegovim pripovjestima,dio modernog fantasya je zasnovan na njemu,a ti pitas, da li ga ima u knjiznicama...
Moli boga da Durin ovo ne procita...
A slušaj, pretpostavljam da se nećeš prijaviti samoSzbog Tolkien (znaš, imaš tamo više knjiga).= Citat =:
Izvorno postao 1van
Znam dosta toga Durin.Ali nisam bas proucavao ta neka pitanja.
Kao tko je Glorfindel,Tom Bombadil ili Morwen....koji su ionako nevazni.
A to priznajem nisam znao,da su htjeli prsten dat Bombadilu.
Il sam zaboravio ili toga nema u Prvom djelu knjige....Starim! :cry:
Ipak ja volim Vilenjake.....i najvise njih proucavam i znam o njima.
Ali priznajem ima dosta toga sto i neznam,ipak nisam toliki frik pa da znam svaki cvjet,sumu ili zgradu u Tolkienovom Gospodaru!
Pozdrav ljudi!
Hehehe,nitko te ne osudjuje,Demon...najvjerojatnije si zaboravio dijelove prve knjige...
Kao sto sam ja dosta zaboravio Silmarilliona,pa se nastojim prisilit da ga ponovo pocnem citat...
I kratka referenca za one koje vole symphonic metal...poslusajte grupu Summoning,svi lyrcisi su iz Tolkienovih djela,a glazba je fenomenalna...pogotovo instumentalne stvari...ja se lagano penjem kao top listener u last.fm-u:D
Ma znam da me niko ne osuđuje..... :)
Stvarno sam zaboravio a i neda mi se citat!
Poslusat cemo to pogotovo ako su bazirani na Tlkinovom Gospodaru Prstenova!
Smirite malo ljudi,vilenjaci,balrozi i ostale rase.Demon,ti ne bi trebao stariti ili se barem duge godine Međuzemlja ne bi trebale toliko očitovati na tebi. :D
Ne znam ni ja baš svaki cvijet,ali znam puno toga što treba tek zaboraviti i opet se prisjetiti toga.
Ma tako ti je to Durine.
Eno knjige stoje a meni se neda citat.A i zaboravio sam dosta toga zato sam mislio,starim!
Stvarno cu se morat malo prisjetit!
Hanon Lle Durin Lord of Moria evo malo pjesma o tvojim junackim danima!
Song of Durin
The world world was young, the mountains green,
No stain yet on the Moon was seen,
No words were laid on stream or stone,
When Durin woke and walked alone.
He named the nameless hills and dells;
He drank from yet untasted wells;
He stooped and looked in Mirrormere,
And saw a crown of stars appear,
As gems upon a silver thread,
Above the shadow of his head.
The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty Kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Seas have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
A king he was on carven throne
In many-pillared halls of stone
With golden roof and silver floor,
And runes of power upon the door.
The light of sun and star and moon
In shining lamps of crystal hewn
Undimmed by cloud or shade of night
There shown forever far and bright.
There hammer on the anvil smote,
There chisel clove, and graver wrote;
There forged was bladed and bound was hilt;
The delver mined the mason built.
There beryl, pearl, and opal pale
And metel wrought like fishes' mail,
Buckler and corslet, axe and sword,
And shining spears were laid in horde.
Unwearied then were Durin's folk;
Beneath the mountains music woke:
The harpers harped, the minstrels sang,
And at the gates the trumpets rang.
The world is grey, the mountains old,
The forge's fire is ashen-cold;
No harp is wrung, no hammer falls:
The darkness dwells in Durin's halls;
The shadow lies upon his tomb
In Moria, in Khazad-dűm.
But still the sunken stars appear
In dark and windless Mirrormere;
There lies his crown in water deep,
Till Durin wakes again from sleep.
Gothmog jesi vidio Gurthang uvatio sam vremena i u igraoni imaju max adsl.Pa sam na brzinu stavio sliku.Mislim da je na 52 ili 53 stranici!
Zakaj ja ne mogu naci taj link koji si poslao? WTF?!
Ajde,ponovi link...hvala...
Zna li itko postoji li igdi kompletna mapa Eae u vrijeme Silmarilliona, uključujući Valinor i Aman, te usporedba te mape sa onom nakon potopljenja Belerianda?
Jel' mislis za kupit,ili na netu?= Citat =:
Izvorno postao Orion
Ako je na netu pogledaj,Encyclopedia Of Arda...
Nisi ga niti postao Demon,jer ga niti ja ne vidim. :rotfl:
Postaj još jednom.
A što se tiče mape: http://home.agh.edu.pl/%7Eevermind/imag ... _15web.jpg
Super, možeš štošta toga saznat na toj stranici, ali naša san što sam tražio...= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
http://www.geocities.com/area51/7990/map1.htm