Pokreni kickstarter kampanju
Printable View
Pokreni kickstarter kampanju
Pokrenut ću forumsku kampanju. Lakše je prevariti ulagače nego na Kickstarteru.
Zainteresiranima dam broj računa na koji uplatiti, samo me treba PM-ati.
Šalim se, naravno.
Koje vam svičeve predloži program i je li koliko-toliko dobro predloženo?
Blue, ali kurca ne znam šta to znači.
Da želiš glasnu tipkovnicu (ima klik i zastoj na pola hoda i naravno zvuk udaranja tipke kada ju pritisneš do dna) koja nije pretvrda (za pritisak tipke potrebno 50g).
Mislim da sam odgovorio Ne kad je pitao za zvuk o.o
A sta znaci red?
Stisni F1 za help.
Azer, pitao te za klik, prvo pitanje. Ako si odgovorio s N onda ti je jedini izbor bilo Black, Brown ili Red - Blue i Green nikako nije moglo biti.
A za ove što pitaju šta šta znači...
-> Klik = zvučni signal i na pola hoda tipke a ne samo kada se pritisne do dna.
-> Taktilni osjet (tactile feedback) = nelinearan prekidač, na pola hoda osjeti se zastoj.
-> Snažni prsti = Red treba 45g za pritisak tipke, Brown 45g, Blue 50g, Black 60g, Green 80g. Dakle Red je lakše stisnut nego npr Black.
A sta znaci brown?
Smeđe.
Govno.
http://i.imgur.com/eyhKrF1.jpg
Još uvijek radi.
A u klinac... ogavno.
Koji switch?
Ovaj s čipsom
Možeš osjetit masnoću i dlake kroz sliku :(
Fuj. Ne ta prljavština već membrane.
Bog.
pilepingvin
Danas sam tipkao po onoj Wašable K310 keybi. Uglavnom je vrlo ugodna za tipkanje, nisam imao nikakav spužvast osjećaj pod prstima, ali tko zna kak je nakon par pranja... Također sam tipkao i po nekim Logijima što izgledaju kao kopija Illuminateda, nemam pojma koji je to model, ali nutra su isto scissor switchevi i osjećaj je pre jeben. Sad sam se opet napalio na K800 keybu :D
To je neš najgore, samo 2mm za hod tipke, pa brate kao da lupaš po dasci. Možda ti je ovako za probu ok, al za dugotrajnu uporabu bjež od toga.
Hod:
Scissor - 2mm
Membrane - 2,5mm-3,5mm ovisno o modelu/izvedbi
Mehanika - 4mm ukupno, 2mm potrebno za aktuaciju tipke.
Mehanika je dakle univerzalna, paše i onima koji vole plitki hod i onima koji vole duboki a bome paše i onima koji vole srednji.
Evo malo štiva za zainteresirane:
http://www.ergocanada.com/ergo/keyboard ... tches.html
Odi u neki dućan i probaj Illuminated ili neki Scissor, nije niti slično kao na laptopu izuzev osjećaja kad klikne. Definitivno neusporedivo ugodnije za tipkati nego membrana.
test
Ma ta tipkovnica je puno prevelika da bi je itko pri zdravoj pameti razmatrao za ozbiljno.
Meni samo ovo igra...
http://www.daskeyboard.com/model-s-ultimate/
Morat ću "tetu" zagnjavit da odriješi kesu kad idući put ode u dojčland.
Marijanoviću ne seri. Illuminated rula.
Ne kažem da nije ugodnije za tipkati nego klasična membrana, samo kažem da ima preplitak hod. Da je 4mm bilo bi i OK, ali onda bi tipke morale biti par puta veće (kako bi ispod odnosno u njih stao mehanizam) pa to i ne bi bilo ok.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Shvatite, ja preferiram duboki hod. Tipkao sam i po Macbooku Airu i po hrpi raznih laptopa i po Razer Arctosi koja isto koristi scissor tip prekidača - sve mi je to loše jer ima preplitak hod. Na dobrim scissorima su tipke osjetno manje klimave i brže se vraćaju i to je sve.
Wait what, why dafuq Logitech na večinu keybi daje 36 mjeseci jamstva a na mehaničku G710+ samo 24?!
>jamstvo na tipkovnicu
Osim toga, opet kažem da je taj duboki hod samo tvoja preferencija. Koju ja ne razumijem jer ja zaustavim prst kad tipka bude stisnuta i ne umara me to što nemam još lufta. A da mi i paše dodatni hod (možda to i je slučaj jer nisam još probao pošteno mehaničku), ali kakva je da je, ne isplati se davat 10 puta više para za to.
Krivo sam naveo, daje Logitech i na nju 36 mjeseci samo naš uvoznik to smanji na 24...
Postavlja se pitanje zašto ti očajni uvoznici već jednom ne propadnu da ih mogu zamijeniti neka poduzeća koja bi svoj posao odrađivala sukladno s pravilima zdravog razuma i tržišne potrebe.
Cham3leon, nije duboki hod samo moja preferencija. Ogroman broj korisnika računala preferira tako, barem onih što se izjašnjavaju. Nešto manje nego onih što se kunu u plitki hod, ali opet se radi o velikom postotku. To što je više onih što preferiraju plići hod ne znači da su oni koji vole dublji hod u krivu. To je stvar osobnih preferencija, jednako kao i u slučaju muškaraca koji se briju žiletima (mokro brijanje) i onih koji se briju aparatom (suho brijanje).
Znamo šta su preferencije, hvala. :D
Ja sam isto za plitki hod više, više volim tipkovnice na laptopu nego obične keybe.