-
Re: The Witcher 3: Wild Hunt
Ja kužim da se kompleksna igra neće svidjeti nekome tko je naviknut na tobogan COD SP iskustvo, gdje puške rade poput zračnice a pogađaju poput laserske zrake. Da sad ja ovdje ne pametujem slažem se sa recenzijom ispod.
https://www.youtube.com/watch?v=hb4u8JxaB0I
-
Ja ne volim ni COD ni slične rail shootere, pa mi je Stalker svejedno drekast.
= Citat =:
Izvorno postao
munjeni
Volim Dark Souls koliko i STALKER-a, ali kad NPC u DaS2 ne reagira dok ga neprijatelji kolju i još k tome me blokira da napravim išta što rezultira mojom i pogibljom NPC-a jednostavno ubija imerziju.
Da, a zabijanje i zapinjanje NPCova u Stalkeru za zidove i razne druge objekte ili glupave kretnje uzrokavane lošim pathfindingom i AIem je uopće ne ubija. Stalker je preglitchovit i nedovršen da bi bio imerzivan.
-
Stalker je uz prvi Crysis jedni SP FPS vrijedan spomena, što se mene tiče :D. A tržište je veliko, ne uživamo svi u istome.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Duke v2.0
Da, a zabijanje i zapinjanje NPCova u Stalkeru za zidove i razne druge objekte ili glupave kretnje uzrokavane lošim pathfindingom i AIem je uopće ne ubija. Stalker je preglitchovit i nedovršen da bi bio imerzivan.
Nikad mi se to u STALKER-u nije dogodilo :P
-
SP FPS-ovi u kojima sam zbilja uživao su Half Life serijal, Crysis i Crysis Warhead.
-
= Citat =:
Izvorno postao
munjeni
Igra s umjetnom inteligencijom NPC-jeva je kompleksnija od igre bez tog aspekta :) I još k tome je open-world.
Volim Dark Souls koliko i STALKER-a, ali kad NPC u DaS2 ne reagira dok ga neprijatelji kolju i još k tome me blokira da napravim išta što rezultira mojom i pogibljom NPC-a jednostavno ubija imerziju.
Also, priče da Witcher ne izlazi ove godine kako se ne bi sukobio s "GOTYjem" DaS2 su gluposti. Ako Witcher 3 ispuni polovicu obećanja bit će bolja igra od DaS2. Da rasčistim: DaS2 je vrlo dobra igra, ali jednostavno nije master-piece tier.
Bome si dostojan svog imena.
-
Pa AI u STALKERu je baš jedan od najboljih u svoje vrijeme, a i danas bi šišao sigurno većinu naslova. Stealth je točno kakav treba jer te AI ne vidi kroz zidove ni ništa slično, ali opet nije slijep, a bome ni gluh, jer ga može uzbuniti i šuškanje grmlja, klik otpuštanja kočnice na pištolju i slično. To mi je zapravo najbolji dio cijele igre.
-
DS2 da je ispunio pola obećanja bi bio master-piece tier. Stoga, tko zna kak će W3 završiti. Još uvijek me strah da će od prelaska u open world biti više štete nego koristi.
-
= Citat =:
Izvorno postao
cham3leon
Pa AI u STALKERu je baš jedan od najboljih u svoje vrijeme, a i danas bi šišao sigurno većinu naslova. Stealth je točno kakav treba jer te AI ne vidi kroz zidove ni ništa slično, ali opet nije slijep, a bome ni gluh, jer ga može uzbuniti i šuškanje grmlja, klik otpuštanja kočnice na pištolju i slično. To mi je zapravo najbolji dio cijele igre.
Nemam pojma, meni je ostalo u sjećanju da me vide na 300 metara dok ležim u grmu.
-
Ja se baš sjećam momenta kad sam se šuljao kroz područje puno bandita i sakrio se u grm jer je jedan krenuo u mojem smjeru. Čučao sam i nisam se micao, imao sam nož u ruci, a ovaj je samo prošao pored mene i nije me skužio. Onda kad mi je bio okrenut leđima sam si mislio da bih ga mogao upucati jer sam imao silencer na pištolju, međutim kad sam prebacio na njega i kad je napravio klik, ovaj se okrenuo i vidio me.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Windwalker
Bome si dostojan svog imena.
A kaj si ti vjetar koji hoda, neki indijanac ili? Kako si ti postao dostojan svog imena?
-
= Citat =:
Izvorno postao
Maloki
SP FPS-ovi u kojima sam zbilja uživao su Half Life serijal, Crysis i Crysis Warhead.
Meni su ta dva Crysisa isto bila ok. Al odigraj Resistance trilogiju. Prvi je ok atmosferičan old-school shooter. Dvojka je smećasta, makar nije katastrofa. Ima zanimljivih dijelova, al je isto loša. Trojka zato rula naveliko i bolja je od svih navedenih.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Hexfire
DS2 da je ispunio pola obećanja bi bio master-piece tier. Stoga, tko zna kak će W3 završiti. Još uvijek me strah da će od prelaska u open world biti više štete nego koristi.
Ja još ne mogu onakvu grafiku zamislit u open worldu. Ali mislim da će bit pun pogodak. Do sad su im side questovi uvijek imali veze sa glavnim koliko toliko i imali su uvijek kul pozadinsku priču. I čak se nadam da će oni fetch questovi bit zanimljiviji radi uvođenja onog istraživanja oko monstera, pa praćenja tragova, itd. Očekivanje je na razini.
= Citat =:
Izvorno postao
cham3leon
Ja se baš sjećam momenta kad sam se šuljao kroz područje puno bandita i sakrio se u grm jer je jedan krenuo u mojem smjeru. Čučao sam i nisam se micao, imao sam nož u ruci, a ovaj je samo prošao pored mene i nije me skužio. Onda kad mi je bio okrenut leđima sam si mislio da bih ga mogao upucati jer sam imao silencer na pištolju, međutim kad sam prebacio na njega i kad je napravio klik, ovaj se okrenuo i vidio me.
Ne sjećam se uopće stealtha u stalkeru, ali se sjećam da se pričalo kako LURK mod ima jedini dobar stealth.
-
@izgubljeni
Jel se može trojka bez prva dva igrat?
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
Ja kužim da se kompleksna igra neće svidjeti nekome tko je naviknut na tobogan COD SP iskustvo, gdje puške rade poput zračnice a pogađaju poput laserske zrake. Da sad ja ovdje ne pametujem slažem se sa recenzijom ispod.
Al' baš.
Kako kažeš, ljudi se naviknu na te cajke od pucačina pa onda jedan Weky kaže kako oružja zvuče smiješno. Sure.
Mislim, ukusi and shit, al' Stalker je po meni benchmark za cijeli žanr. Uz FEAR i Crysis, jedina pucačina koja je ikad imala normalan AI i fiziku što je za taj žanr izuzetno bitno. Malokijeve zamjerke shvaćam (što se tiče level dizajna), iako ne znam, ja sam uživao lutati po tim velikim mapama i tražiti artefakte dok na slušalicama čuješ samo vjetar, zavijanja beštija u pozadini i jaku grmljavinu. Upravo ti ogromni leveli su mi stvarali dojam da sam u tom golemom radioaktivnom području.
-
Sad nešto vezano za temu - pošto prvog Witchera vjerojatno nikad neću probaviti što se borbe tiče, da li ima smisla odmah preći na duju ili će mi faliti dosta lorea i priče?
-
Za shvaćanje radnje dvojke nemaš problema, jedino će ti nedostajati možda malo backgrounda što se tiče Geralta te glavnih sporednih likova. CD Projekt inače radi main plot na način da nije izravno povezan s prethodnom igrom (zapravo nema nikakve veze), no ono što jest tiče se likova i njihovih motiva da rade to što rade. Sada bih ti dao par primjera, no ne želim ti ništa spojlati :)
EDIT:
Ako ne misliš igrati jedinicu, možeš pogledati ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=MnvT-23ylPk
-
= Citat =:
Izvorno postao
Falus
@izgubljeni
Jel se može trojka bez prva dva igrat?
A nebih ti preporučio pošto se dvojka nastavlja direktno na jedinicu, a trojka na duju. I u trojci ti ostane par likova iz duje, a i spominju se događaji iz prvog tu i tamo. Jedinicu ionako imaš jeftino za nabaviti pošto je to bio PS3 launch naslov. Dvojka je smećasta , tako da za nju probaj što manje dati. Za trojku daj koliko daš. Vrijedi sigurno tih para.
E što se tiče tog Witchera, koliko je dvojka hardwerski zahtjevna?
-
Onak, mislim da je dosta na najvišim detaljima, ali ja sam je sa hd 6770, altonom x3 i 4 gb rama mogao vrtit na med skroz uredno, a na high bi tu i tamo bio veći fps drop. I obavezno ugasi najgori blur ikad ako budeš igrao.
-
Zašto ga ne igraš na PS3?
-
Witcher 2 ja najgore optimizirana igra ikad.
-
-
Dok sam imao digitro radio mi je koliko toliko okej i prešao sam ga dva puta. Sad kad imam bolji digitron dobijam 12 fps ne ovisno o detaljima.
-
Znači da i dalje imaš digitron.
-
Jok.
Na high detaljima (bez ubersamplinga, sjene na medium), imao sam 45+ fps. SSD riješi povremene probleme s učitavanjem.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Xero
Dok sam imao digitro radio mi je koliko toliko okej i prešao sam ga dva puta. Sad kad imam bolji digitron dobijam 12 fps ne ovisno o detaljima.
Jbg, ti si jedini na svijetu.
-
Tako je. Nije da je pola Witcher 2 steam pagea puni ljudi koji se žale na loš fps na zvjerskim kompovima ili tako nešta.
-
To su prebjegli konzolaši koji kupuju gotove konfiguracije.
-
I koju ne znaju koristiti Google.
-
Šta radite temi, Tita vam.