Bartuc, kak da forsam UMTS /HSDPA? Jel to dvoje isto što i 3G/3.5G, samo drugi naziv oder was?
Printable View
Bartuc, kak da forsam UMTS /HSDPA? Jel to dvoje isto što i 3G/3.5G, samo drugi naziv oder was?
To je to, UMTS ti je 3G, a HSDPA ti je poboljšana 3G verzija iliti "3.5G" (navodnici pošto mislim da naziv nije službeni, odnosno, ima više naziva).
Ja na N82 imam opciju za prebaciti na UMTS, kod tebe ne znam kako je. Ali ako imaš odabir 2G i 3G, probaj ga koristiti isključivo na 3G. Problem može biti povećana potrošnja baterije i da mobitel ne hvata uopće signal na lokacijama gdje je dostupan samo GSM/EDGE i sl. (naravno ako se baš forsira samo 3G). Ako ga ostaviš na Auto (vjerojatno i to ima), onda ćeš dobar dio vremena provesti na EDGE ili GPRS brzinama, umjesto na UMTS/HSDPA, baš zbog razloga koji sam naveo na stranici prije.
Lahva epšanajlj. :thumbs2:
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Moj je star nekih godinu dana i moram ga puniti svaki dan .Nije da nešto prčkam po njemu i istina , dosta razgovaram na spikerfon ali 5 dana je utopija.Punim ga svaki dan.
Ekran je priča za sebe.Ja bez olovke ne mogu ništa preciznije napraviti.Imam veće prste bez noktiju i obično biranje brojeva jagodicom je teško .Sve ostalo nemoguće , uključujući i obični sms.Surfanje na tako malom ekranu je smiješno .Dobra mi je za razgovaranje , brzo tipkanje poruka olovkom , za bilješke i dobra je kao muzički player .Surfanje i ekran :thumbs1: .
Hmm... Kolega ga nosa okolo svaki dan i otprilike umjereno koristi, znači možda dva tri poziva ili poruke dnevno, i po putu malo muzike, kaže da mu uspije bez beda držat pet dana.
Ja nažalost razgovaram minimalno sat vremena dnevno i dobar dio na spikerfon ( bojim se mobilnog zračenja ) .Tvoj kolega praktički i ne koristi mobitel .Jedno je imati mob za ukras a drugo je koristiti ga za posao svaki dan .
A, tako. Meni umjerena uporaba podrazumijeva ovako kako sam opisao, par poziva i poruka, a drugo mobitel stoji u standbyu :D
Hahahahahahaha :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Samo se ti smij , imaš hrpu istraživanja koja tvrde suprotno .Da razgovaram 5 minuta dnevno ne bi me bilo briga ali intenzivno razgovaranje izbjegavam što više mogu.Ako mob može stajati na sicu od auta pored mene ili na stolu zašto ne ?
Da, a ono oko nas tolko zračenja ima da je mob minorna stvar. Al dobro, neki ljudi izbjegavaju hranu iz mikrovalne pa smo opet svi na istom.
KLIK
"u američkoj saveznoj državi Maine razmatraju zahtjev da na mobilnim telefonima bude istaknut natpis koji upozorava korisnike na mogućnost dobivanja raka.
Prema tvrdnjama koje je iznijela zastupnica Andrea Boland, brojne studije ukazuju na povezanost korištenja mobilnih telefona s povećanjem rizika od kancerogenih oboljenja. Ona sama ističe kako prilikom korištenja mobilnog telefona koristi zvučnik kako bi ga odmaknula od glave te ga drži ugašenim osim u slučaju kada zna da će je netko nazvati.
Ukoliko ovaj prijedlog bude prihvaćen, proizvođači mobilnih telefona će biti prisiljeni postaviti natpise na mobilnim telefonima i njihovim pakiranjima kojima se korisnike upozorava na mogućnost dobivanja tumora na mozgu od korištenja uređaja. Također će se savjetovati korisnicima da drže mobilne telefone što dalje od tijela."
Mah, nikad nisam obračao pozornost na takve stvari. Da je ljudima (previše) stalo do toga onda se ne bi ni u autima vozili, jer od njih još prije možemo poginut/umrijet, a da ne pričam o ostalim stvarima. Ma samo ovo buljenje u monitor upravo sada nije zdravo ali what the hell :) I da ne uđem dublje u raspravu i da ne uništimo ovu temu totalno...
Zračenje je jedna stvar, ali...
Emulgatori koji se dodaju hrani ne stete zdravlje ljudi,uveravaju nas strucnjaci.Evo da iznesem kolika je stetnost aditiva koji se nazivaju i emulgatori.Oni se koriste da bi hrana bila trajnija.
E-102 opasan
E-103 zabranjen
E-104 sumnjiv
E-105 zabranjen
E-110 opasan vestacka boja
E-111 zabranjen
E-120 opasan
E-121 zabranjen
E-123 veoma opasan
E-124 opasan vestacka boja
E-125 zabranjen
E-126 zabranjen
E-127 opasan
E-130 zabranjen
E-131 kancerogen
E-142 kancerogen
E-171 sumnjiv
E-173 sumnjiv
E-180 sumnjiv
E-210 kancerogen
E-212 kancerogen
E-213 kancerogen
E-215 kancerogen
E-216 kancerogen
E-217 kancerogen
E-221 stvara poremecaj creva
E-222 stvara poremecaj creva
E-223 stvara poremecaj creva
E-224 stvara poremecaj creva
E-226 stvara poremecaj creva
E-230 stetan za kozu
E-231 stetan za kozu
E-232 stetan za kozu
E-241 sumnjiv
E-250 stvara poremecaj pritiska
E-251 stvara poremecaj pritiska
E-330 limunska kiselina (izaziva rak)
E-311 stvara osip
E-312 stvara osip
E-320 stvara holesterol
E-321 stvara holesterol
E-322 lecitin (za prirodno identicnu aromu) stvara tegobe u zeludcu
E-338 stvara tegobe u zeludcu
E-339 stvara tegobe u zeludcu
E-341 stvara tegobe u zeludcu
E-407 stvara poremecaj creva
E-450 stvara poremecaj creva
E-462 stvara poremecaj creva
E-463 stvara poremecaj creva
E-620-625 MSG ili kako se zove u evropi,natrijum glutaminat(OTROV)
Svetska Zdravstvena Organizacija i organizacija za hranu i privredu donose odluke o hemijskim specifikacijama.Komisija Kodekc Alimentaris donosi standarde za koriscenje ovih svih aditiva.Oni isti su uveli da u nekim od Evropskih zemalja se ne mogu kupiti vitamini tek tako i znatno su smanjili doze koliko miligrama da budu vitamini.Tako da sledeci put kad rucate,prvo pogledajte koji otrov unosite zajedno sa vasom omiljenom hranom.
-Emulgator E 471 (Taj je prema tabeli bezopasan)
-Stabilizator E450
-E 223
-E 330 (NAJOPASNIJI PO ZDRAVLJE-IZAZIVA UPALU USNE SUPLJINE I RAK!!!)
-Antioksidaciona sredstva E304
A sada sledi sastav dekorativnih mrvica:
-secer, skrobni sirup,
-E 102 (OPASNI DODACI)
-E 104 (Bezopasni dodaci)
-E 110 (OPASNI DODACI)
-E 124 (OPASNI DODACI)
-E 127
-E 131 (DODACI KOJI UZROKUJU RAK)
-E 133
-E-330, E-123 i ostali E- uzrocnici RAKA
DODACI ZIVEZNIM NAMIRNICAMA
(prijepis izvjesca klinike za Pedijatrijsku onkologiju - Dusseldorf)
1.BEZOPASNI DODACI
E100,101,103,104,105,111,121,130,132,140,151,152,1 60,161,162,170,
E174,175,180,200,201,202,203,236,237,238,260,261,2 63,270,280,281,
E282,290,300,301,303,305,306,307,308,309,322,325,3 26,327,331,332,
E333,334,335,336,337,382,400,401,402,403,404,405,4 06,408,410,411,
E413,414,420,421,422,440,471,473,474,475,480.
2.SUMNJIVE TVARI
E125,141,150,153,171,172,173,240,241,477
3. OPASNI DODACI
E102,110,120,124
4. STETNI PO ZDRAVLJE
a) smetnje crijeva E220,221,224,232
b) smetnje probave E338,339,340,341,350,461,463,465,466,
u pakiranim sladoledima E407
c) kozna oboljenja E230,231,232,233
d) unistava vitamin B12 E200
e) povisuje kolesterol E320,321
f) podrazuje zivce E311,312
g) upala usne supljine E330 najopasniji dodatak (izaziva rak)
Sadrže ga npr. Schweppes od limuna,senf, neka gazirana bezalkoholna pica, meso rakova, neki sirevi i gljive u konzervi.
5. DODACI KOJI UZROKUJU RAK
E131,142,210,211,213,214,215,216,217,239
Pozor! E123 je jako otrovan i zabranjen je u SAD-u.
Obratite posebnu pozornost na sljedece proizvode:
E123 i E110 u gumenim bombonima, cokoladnim bombonima, a posebno marke FREETS, SMARTIES, HARIBO-GUMENI bomboni, puding sa slagom u plasticnim posudicama, zamrznuta riba marke IGLO, vrhnje za kuhanje Creme-Fraiche, topljeni sirevi za mazanje, puding od vanilije, E102 i E110 u gotovim umacima svih vrsta
Aaaaaa, dosta :)
Imam priliku kupiti nov novcat zapakiran mob sa full garancijom i to LG GS290 za 400KN.
http://www.gsmarena.com/lg_gs290_cookie_fresh-3204.php
Inače nisam zahtjevan kaj se moga tice, prvenstveno pozivi i sms-ovi.
Jel to ok ponuda za te novce?
I naravno nebih dao više para za mob.
Ako ti nećeš, nabavi ga meni. Treba mi za Svetog Nikolu za sistericu. :)
http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/mobi ... as-1871223= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Moj domaći covjek, taman boja za zenske, ista lova ;)
ZG
http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/lg-g ... as-1907291
Vjerovatno bi spustio i za 400kn ako dodes po njega
http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/lg-g ... as-1895090
Također
http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/lg-c ... as-1891822
Odkodiran i nov, 400kn
Tako da ima ih.
Al ako ništa drugo commercial mi je super :) cookie girl :D
UaGS1si7 ... re=related
Ja bi osobno radje mobitel na zgance nego LG sa touchscreenom. Pogotovo ako ti treba samo za poziv i sms. Ne sumnjam da bi sa ovim LG-om izludio :D
Kaj, sad više ni non-touch mobiteli nisu dobri :) Kak je krenulo, uskoro ih neće ni bit.
Ne znam kako se netko dosad nije sjetio napraviti neki jeftini touchscreen mobitel za penzionere. Ne znam kako se općenito snalaze penzići sa mobitelima, ali moj deda ne može naučiti pročitati poruku već jedno par godina. I više zapravo.
Da, o tom sam i ja razmišljao. Starci mi bleje u ekran i čitaju poruku s metar udaljenosti jer ak stave bliže, niš ne vide :) Ma ima takvih mobova al ono, nisu baš previše rašireni, pogotovo ako su touch; a oni bi bili idealni za takvo nešto.
Ne znam da li ste ikada vidjeli mobitele prilagođene penzionerima :D :pray: Umro sam od smijeha dok sam to vidio xD Ima tipke 1cm x 1cm :D
EDIT: Evo našao sam sliku, to je samo jedan od onih koje imamo u bazi :rotfl:
http://image.made-in-china.com/2f0j0...ne-SB-B99-.jpg
Ima jedan ne znam da li je od motorole ili tako nekog proizvođača. Bio je na recenziji u Vidiju, ogromne tipke, još veći font na monokromatskom ekranu, ali opet nije izgledao tako glupavo kao ovo što je Bartuc stavio. Ovakvi definitivno imaju premali ekran da bi bili user friendly, a ako i podržavaju SMS mora da ga je muka čitati i pisati.
A da ne spominjem paprenu cijenu, lol.
Zar ne bi bio idealan jedan oveći mob s touchscreenom, može i kapacitivnim, velikim ikonama i manjkom opcija? Bio bi i jeftin.
Pa ono, OK ideja, ali sumnjam da bi penzići uzimali takve stvari. Njima je uglavnom dovoljno imati fixnu liniju. Mada mi je u petak došla žena u pedesetima sa HTC Tattoo, nije znala poslati MMS :D
Za penziće je ovo idealan fon:
U Tmobileu imaš taj mobitel za penzionere ^^
Baš sad malo surfam GSM Arenom (imam previše vremena :() i vidim ovu statistiku: http://www.gsmarena.com/stats.php3
Fora za vidjeti što je najpopularnije trenutno. Tako Samsung Wave i Galaxy S imaju za sada najviši rating, a "najokidaniji" mobitel je 5800XM :D Apple i njegov iPhone nisu na niti jednoj ljestvici :P
Fakat sexy stranica, ta GSM Arena. Nema samo specifikacije i recenzije mobitela, ima i kompletni News sistem za čitavu mobilnu tehnologiju - od HWa do SWa. Baš me zanima koliko ljudi zarađuju sa održavanjem tog sitea, brijem da beru finu lovu od sponzora i "reklamiranja" brandova.
Ja sam na toj GSM Areni od kad znam za sebe, stranica je prošla nekoliko redizajna i svaki put je sve bolja i bolja. Ako treba čitat koju recenziju ili slično, ova stranica je mjerilo i standard.
Kad smo kod Galaxya, Odlična prodaja Samsungova Galaxy S smartphonea.
Inače, kako bi ja tebe upoznao Bartuc, mišljenja nam se toliko podudaraju da je to prestrašno, ko da gledam sebe lol :)
Bude pao neki kebab jednog dana dok se zaposlim i imam para za njega :D Mislim da sam jednoga dužan i Vedranu, ako me pamćenje služi :D
Fala bogu, prva plaća mora otić na čašćenje :)
Samsung confirms Continuum dual-display Android handset for Verizon
Samsung Continuum first hands-on
Dual display touch mobać ^^