Guitar Rig ti je program,dojde negde 500$ kolko ja znam= Citat =:
Izvorno postao M@T3J
Printable View
Guitar Rig ti je program,dojde negde 500$ kolko ja znam= Citat =:
Izvorno postao M@T3J
= Citat =:
Izvorno postao Hanzaplast
Mislim da je sam program jeftiniji. Guitar Rig sa Rig Controlom dođe 500$. Rig control vam je neka vrsta pedal boarda za GR2.
[quote=Lord Jambrek]= Citat =:
Izvorno postao Hanzaplast
Mislim da je sam program jeftiniji. Guitar Rig sa Rig Controlom dođe 500$. Rig control vam je neka vrsta pedal boarda za GR2.[/quote:3h71kfxh]
da,ovo je s rig controlom.nisam nigde videl cijenu programa bez rig controla :roll:
[quote=McPingvin_v2.0][/quote:1m66wvvv]= Citat =:
Izvorno postao "Moja malenkost":1m66wvvv
hvala :D
nasao sam akusticnu gitaru. koja nevalja. i saka ofc. kako je nastelat?
a dobro bi bilo da das gitaru prvo nekome ko je iskusniji p da nastima, jer ti mozda sluh sad nije izvjezban da mozes prepoznat prave tonove... al evo ti pa ti vidi... nije tesko, samo trebas imat sluh dobar :D
http://guitar.about.com/library/weekly/ ... itar_1.htm
gledam onaj link za akorde, zasto sam ja cuo da ima 30-tak akorda a tamo ih je u nedogled?
krivo si čuo... akorada (akordiju?) ima stvarno puno... za svaki ton po barem 5 kombinacija...
a tako... znaci akord je koliko sam ja skuzio kad uvatis par zica i potegnes.. ono, right?
da, stisneš određena polja na određenim žicama, jer ti tonovi međudsobno pašu i daju uhu ugodan zvuk.
ma ti nauci one osnove, znaci C dur, mol, G dur, Dmol, Adur i mol...
Yup, onda možeš krenut na sedmice i te gluposti. Kad pohvataš sedmice i ostale dodatke, onda možeš se počet malo igat sa time i stvarno proizvodit razne stvari.= Citat =:
Izvorno postao Stormcrow
Anyway, za koji mjesec kupujem ovo.
http://www.imuso.co.uk/directory/rev...maha-rgxa2.htm
jep, ja za sada znam C, D, D mol, E, E mol, F (štekam još :)), G, A i A mol...= Citat =:
Izvorno postao Stormcrow
Pa nije baš tako teško naučit akorde. Valjda kužite da ak znate F i B znate sve, a ovi drugi na prvim poljima su samo kerefeke, kao i svi silni minori, majori, 7ice, 5ice, 9tke, itd...
sto ti nisi reko da bass sviras?= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
enivej, 1 zica je najtanja ili najdeblja?
znaci ajmo reci C akord, kako ja njega npr sastavim tamo na all guitar chordsu?
Da, sviram bass, ali znam i nekoliko akorada (akordiju?). Pomaže u shvaćanju ljestvica i skladnih tonova.
Prva žica je ona najtanja.
ping,kolko dugo sviras gitaru?
bass sviram preko dvije godine, a gitaru rekreativno kojih pola godine...
Da, 90% skladbi koje nisu jazz koriste obične durske i molske akorde. Eventualno još sedmice.= Citat =:
Izvorno postao Simon the Dreamer
Jedino znam da je meni kao početniku bilo teško primiti F, tj. bilo koji baré hvat, ali kad se to svlada otvara se mogućnost sviranja svih akorda.
http://www.all-guitar-chords.com/index. ... m=&get=Get
evo, ovdje sam stisao C-major; jel i to trebao biti C akord? ok, recimo da je, jel mi moze neko objasnit sto znace one tockice tj zasto na jednima ne pise nista a na jednima r? i je li prvo polje gitare 0 ili 1? i sto znace krizici na kraju ili pocetku, ne zna sto je to :)
PS. da, rekli su mi vec vise puta da sam naporan :(
@ kron - imas za 45-70kn ja mislim udzbenike za ucenje gitare...od rocka akadmije i sl...u njima imas sve...i dobis cd za vjezbanje...
yes? a di ih nabaviti?
Pitaj u robnoj na Relji u onom T-Rex music shop-u!= Citat =:
Izvorno postao Kron
ima? ajd kulj, sreca pa neradi :(
Neznam jel' ima, pitaj i oni će ti 100% reći gdje ima! Premda bi i oni to trebali imat!
C major = C dur= Citat =:
Izvorno postao Kron
C minor = C mol
Točkice znači da moraš držati prste na tim poljima, ako je r u točkici to znači da je to root note (zanemari ako ne znaš glazbenu teoriju i tretiraj kao svaku drugu točkicu). Ako je točkica na nultoj poziciji znaći da sviraš tu žicu praznu.
X znači da se ta žica ne svira.
aha super, thx VM
a kad povlačim, povlačim po svim zicama?
da, kad sviras akorde :D nego idi na ww.ultimate-guitar.com , i tamo ti ima svasta da naucis... meni je najtezi bio F akord, al kad sam kupio nove zice za gitaru, malo kvalitetnije i lakse za svirat na njima, nacuio sam ga... svi ostali su lagani... ali moras poceti vjezbati brzo mijenjati akirde, najlakse ti je nauciti pjesmu Balkane od Azre... ima samo 4 akorda... onda pocnes sa malo tezim pjesmama...
4 akorda i onda samo idem cijelu pjesmu tako?
Azrin Balkan je onako, primarna stvar koju moraš znati ako te zanima gitara.
Bar su mene tako učili...