-
Re: Novosti iz Hardware svijeta!!!
= Citat =:
Izvorno postao Gwin
:P... rekoh, FX60 je bio dvojezgreni na s939.. :P
i nije bitno.. uvijek se nađe neki telac koji odluči clockat staru konfu a zapeo je za BAŠ TAJ cooler..
Sta da ja sad zapnem za mjesec dana kupit novi komp (za to vec zapinjem godinu dana :cry: ) i prije nego sto ga kupim ocu klokat svoj stari.
A i ako ga od podrske dijeli samo malo drugacija "kljesta" zasto se nebi potrudili i u podrsci napisali 3 znamenkice (939) i prosirili ponudu.
-
pa on i ima podršku za 939
ne kužim kaj hoćeš reć..
-
Ma... ovi su poceli pricat dasu bezveze stavili podrsku za taj soc...
Bezveze sam tebe citiro... samo sam se tio nadovezat na (vec napustanu) temu.
-
-
Cuo sam za to negdje :yuck:
ovo ce lose utjecati na reputaciju seagatea
-
no idea..
sve u svemu je čudno s obzirom da seagate ima 5 godina garancije, a prema informacijam iz ADM-a otvaraju poslovnicu u hrvatskoj, tako da diskove nećemo morat slat u taiwan..
-
Eto zašto ja spremam "podatke" na dvd-e .Nije ni to savršeno ali jednostavno ne vjerujem ni jednom disku.A pošto su danas diskovi ogromni i gore stane tona podataka bome bi se i česo po glavi da mi rikne jedan takav i da mi npr. filmovi odu u vjetar.
-
= Citat =:
Izvorno postao Gwin
no idea..
sve u svemu je čudno s obzirom da seagate ima 5 godina garancije, a prema informacijam iz ADM-a otvaraju poslovnicu u hrvatskoj, tako da diskove nećemo morat slat u taiwan..
navodno da su sada smanjili s 5 godina na 3 godine...
-
:o Kuje.
Pa sta cu ja ako mi ovaj eikne :cry:
Nego sta ovi ovdje rade? :? http://www.msfn.org/board/index.php?s=& ... t&p=823633
-
amd.. upravo sam provjerio seriale svojih diskova na seagate webu.. još uvijek je 5 godina..
-
= Citat =:
Izvorno postao Gwin
amd.. upravo sam provjerio seriale svojih diskova na seagate webu.. još uvijek je 5 godina..
Code:
Seagate, the biggest hard drive manufacturer, has announced today that effective January 3, 2009, the company will be making some important changes to its limited warranty terms for selected drives. The warranty period for consumer electronics (Seagate Barracuda 7200 included), notebook (Momentus 7200 and Momentus 5400 included) and personal storage bare drives sold to Seagate Authorized Distributors will be changed from 5 years to 3 years. Seagate believes that the new warranty period and terms better reflect current industry standards. Seagate enterprise class drives and Seagate and Maxtor external retail products that have 5-year warranty periods will not be affected by this change. Please take a look at the Seagate Warranty Matrix for more information.
http://www.techpowerup.com/78659/Seagat ... rives.html
-
-
jupiiii :D
napokon kupujem kvada :D
-
Taman amd izbaci konkurentan proizvod i ovi odluče zabiti i posljednje čavle u ljes .Hebeš ti PhenomII i 790 čipset kad to košta isto kao i intel solucija koja je objektivno bolja.AMD mora biti tridesetak posto jeftiniji kako bi ga ljudi masivnije kupovali .
-
konacno stigao skupi phenom2 u links
CPU AMD Phenom II X4 940 BOX, s. AM2+, Deneb, 3GHz, 8MB c
2400kn
CPU AMD Phenom II X4 920 BOX, s. AM2+, Deneb, 2.8GHz, 8MB c
2000kn
jos jedna pre skupa i precjenjena novost
Napajanje 450W, CORSAIR HX Series CMPSU-450HXEU, ATX2 v2.2, 120mm vent.
760kn
realno ovaj cors vrijedi max 600kn iako je modularan preskupo :|
-
Ma X4 9650 za soma kuna i vozi klikS.Phenomi II su ok ali napuhali su cijene u nebesa...a da ga neznam kako klokneš nemere biti duplo bolji od ovog za soma kuna da ga hebeš.Ovo se ne kupuje po ovakvim cijenama :thumbs1: .
-
kak misle zrusit intel s tim cjenama?
nek se gone, ja sam racuno 1600-1700 :(
ali jasno, moraju nasi imat marze, danas nece nitko ni poslovat bez prenapuhane marze...
i jos je razlika u ta 2 phenoma 400kn, za 200mhz...dude...
-
= Citat =:
Izvorno postao amd freak
Seagate 7200.11 masovno umiru!S
= Citat =:
Izvorno postao amd freak
navodno da su sada smanjili s 5 godina na 3 godine...
viewtopic.php?f=9&t=28336&start=0
Onak tu nesto nestima u ovoj temi lik(Wishmaster, prva strana) tvrdi da hard traje 115 godina i niko to neosporava, a ovdje govorimo o rikavanju unutar garancije od 5 godina i smanjenju garancije na 3 god.
Seagate nije bas neka znj marka i mislim da je sasvim solidan predstavnik proizvodjaca diskova sto ce reci da ni drugi nisu punoSbolji.
Linkao sam tu temu jer tamo ispada da su skoro vijecni. Ja sam tamo htio postat ali sam odustao jer nije da sam bas strucnjak, a nitko nije reagirao na to, od iskusnijih i starijih forumasa. zbunj.
Ipak pcplay nije forum.hr da se moze pisat svasta i sve je to ok. Tu se pise o hardveru od strane uglavnom( :) ) pametnih ljudi i
ocekuje se da to bude istina, tj. bar ja uzimam to, sto tu procitam, za istinu. Mislim, ako se o necem raspravlja i donesu se neki zakljuci.
Ako ne, cemu onda sve to?
Onak sve je to pcplay i ocekujes da tu citas pametne stvari i tocneSinformacije u stilu "Pcplay quoted everywhere" kao CNN. :)
Sad, sto mene zanima? Pa, istina.
konkretno sto mene zanima:
- koliko se stvarnoSmoze ocekivat u prosijekuSda hard disk traje (znaci jedan rikne prve godine drugi izdrzi 5god, prosijek je valjda 3 ako me matematika jos sluzi)
- ako netko zna koliko se u postotku, otprilikeS(1%, 10%, 30%, 50%) kvare, (znaci broj reklamiranih u odnosu na ukupni broj prodanih), (kolika je vjerovatnost da ce riknuti unutar te garacije od 3 ili 5 god) jer se o tome dosta cita, a opet, naravno, nejavljaju se svi oni ispravni koji se nisu pokvarili.
Pa me zanima o kojem je otprilikeS(opet sam rekao otprilike) postotku rijec. To bi mozda mogli znati oni koji rade u servisima pa imaju kakav takav uvid u broj diskova koji dodju na reklamaciju i ukupni broj prodanih u recimo godini dana. Zanimam me samo je li to zanemariva brojka ili je to relativno cest slucaj i pomalo zabrinjavajuc.
I da jasno mi je da se za posao ili nesto vazno uvijek radi bckup ali opet, informacije radi, zelio bih znati koliko te prokletinje traju. Istinu, a ne 115god podatak.
I ispricavam se zbog kilometarskog posta koji nema nikakve veze sa novostima iz hardver svijeta.
-
@ weird1
Nitko sa sigurnoscu nemoze reci koliko HDD traje. Ovo 115 godina je trabunjanje isto kao da procesor ima vijek trajanja od 20 godina (ako se nevaram). To su vjerovatno cinjenice koja je netko izracunao, jer nije mogao isprobati ^^. Uglavnom cinjenica je da ja imam HDDove (ISPRAVNE) doma od 40Mb i 122Mb koji su stari gotovo 15 godina (ovaj od 40 gotovo 20godina). Isto tako imam i skurenog Maxtora od 40GB koji je star kojih 4-5 godina. Kuzis na sta ciljam?
-
Postoje umjetni procesi ubrzanog starenja.
Nego, ovaj Phenom II je preskup. Jednostavno nije toliko privlačan poput i-sedmice.
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Postoje umjetni procesi ubrzanog starenja.
lol, pa dobro to znam, al opet nitko nemoze tocno nesto izracunati, jer ulazi malo vise stvari u igru, kao sto je koliko je uredaj radio, koja mu je prosjecna temperatura bila, kako se slagao sa ostalim uredajima, kako se redoviti uredaj odrzavao itd itd...
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Nego, ovaj Phenom II je preskup. Jednostavno nije toliko privlačan poput i-sedmice.
polako... do kraja tjedna će i phenomima past cijena.
osim toga, cijena je pala slijedećim modelima
http://files.shareholder.com/downloads/ ... _Price.pdf
Q9650, Q9550, Q9400, Q8300, Q8200, E7400, E5300, E5200, E2200, E1400, i nekoliko celerona i par mobilnih procova
sve redom vrlo traženi modeli.. :hangin:
-
Nepunih dva tjedna nakon što su na tržište izbacili Phenom II X4 procesore, u AMD-u su donijeli odluku sniziti im cijene. Ovakvo brzo sniženje je izazvano Intelovim prošlotjednim rezanjem cijena četverojezgrenih procesora (Q9650 pao za 40 % (sa 530USD na 316USD)).
Kao što smo i napisali u našem članku, cijena Phenom II X4 920 modela je u trenutku izlaska na tržište bila 229USD, a sada je za 21% niža te iznosi 189USD. 940 model je pao za oko 23%, tj. sa 275USD, na 224USD. Cijene su maloprodajne za američko tržište i bez poreza. U Hrvatskoj bi mogle iznositi oko 1550kn za jeftinijeg te oko 1750kn za skupljeg.
http://www.pcekspert.com
-
Svejedno su vrlo neprivlačni.
Čekam da ploče za i7 budu 800-1200 kuna, 920 da bude 1400-1500, i DDR3 nekih 4 giga za 500-600.
-
Da mi je znati za kaj bi netko sad išo na i7....
Mislim pa nije mi jasno kaj fali nekom setup-u poput q6600+ati 4870+4gige ramčeka....
Ja na svojoj konfi mogu igrat sve kak spada...na high...osim ajde GTA4...i možda još koje igre...a kamoli tek da imaš konfu koju sam gore spomenuo...
Današnji jedan quad poput q6600 ili phenoma 9750/9850 mora vrjet sve kak spada do ibera...
No ak nekog tišti novčanik go baby go :)
Jer te sve novine su skupe a ne vrijede ni približno tolko...
-
= Citat =:
Izvorno postao amd freak
Mislim pa nije mi jasno kaj fali nekom setup-u poput q6600+ati 4870+4gige ramčeka....
Zastarijela tehnologija?
Nemogucnost upgrejda?
1366+DDR3 > 775+DDR2
Trenutacno je razlika minimalna, ali kasnije :)
-
osim prestiža među istomišljenicima.. "bio sam prvi"... :rotfl:
-
= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
= Citat =:
Izvorno postao amd freak
Zastarijela tehnologija?
Nemogucnost upgrejda?
1366+DDR3 > 775+DDR2
Trenutacno je razlika minimalna, ali kasnije :)
To ti je ko da imaš golfa peticu...i sad trebaš kupit šesticu...jer je to nova tehnologija...
Lol...nema smisla...
No ko voli nek izvoli...
-
= Citat =:
Izvorno postao amd freak
To ti je ko da imaš golfa peticu...i sad trebaš kupit šesticu...jer je to nova tehnologija...
Lol...nema smisla...
No ko voli nek izvoli...
Cekaj, to je tvoja usporedba?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Necu nista komentirati....
-
HAHAHAAHAHAHAHAHAHA
lol daj se skuliraj..... :D