Kako čudno. Nije da igra djeluje kao i svaki drugi free-to-play generični fantasy MMO.= Citat =:
Izvorno postao mravojed20
TOR barem ima svoju prepoznatljivu SW atmosferu.
Printable View
Kako čudno. Nije da igra djeluje kao i svaki drugi free-to-play generični fantasy MMO.= Citat =:
TOR barem ima svoju prepoznatljivu SW atmosferu.
Vjerojatno jer viđeno i rečeno više-manje govori da je ovo TES igra samo u imenu. I da, real-time FPS borba je izvediva budući da je već Mortal Online ima, a napravila ga je skupina nesposobnih amatera u UE3. Ne, stvar je u tome da se cilja na klasiku.= Citat =:
Elder Scrolls MMO? Way to kill your brand, Bethesda
= Citat =:
But here’s the secret, guys: you can’t out World of Warcraft World of Warcraft. It’s silly to even try. That game has a what, 10 year head start on any new MMO? Here’s my ultimate concern with the idea of an Elder Scrolls MMO: The Elder Scrolls games have always been premium quality. The best possible games in the genre that developers can make. The Elder Scrolls MMO will not be that.
Dobro, ako je loše, single playeri će ignorirati Zenimax Online, a nastaviti sa Bethesdinim SP TES VI (biti će ih, jelda? BITI ĆE IH JELDA?)
ne da ne može, već je implementiran, u darkfallu, mortalu i još nekim mmoima.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Ljudi stvaraju previše buke. Čak i ako propadne igra, što nas ima biti briga: nije utjecala na development Skyrima, ne utječe na developemnt DLC-eva za Skyrim i neće utjecati na TES6. Skyrim je sam zaradio i više no dovoljno da financira nasljednike, potpuni financijski kraj TESO-a neće ni ogrepsti TES SP.
Biti će ih. Bethesda je odjebavala "Idemo napraviti MMO!" opciju čak i u vrijeme kad su svi mislili da su MMO-evi budućnost a i nedavno su potvrdili da ih boli K za MMO žanr. There is no reason to fear.= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Vjerojatno najgora igra ikad.
ovaj put bi se čak i složio xd
imam neki čudan predosjećaj u vezi ovog...
Ja imam predosjecaj da ce biti smece, sad kakav ce biti na kraju cemo tek vidjeti.
First Elder Scrolls Online Screen is Underwhelming
Ako vam se neda čitati, vizualna poanta članka:
= Citat =:
I'd have guessed that was another no-name game with the same generic, cartoonish art style we've seen in nearly every MMO of the past several years. That's not to suggest that TES has ever really had a unique look that separates it from generic, realistic, Tolkien-esque high-fantasy, but having just come off over 100 hours of Skyrim I expected some visual cues that would connect the online world to the wildly popular offline one.
Kakva će ovo katastrofa bit.
Nije igro Morrowind.= Citat =:
SThat's not to suggest that TES has ever really had a unique look that separates it from generic, realistic, Tolkien-esque high-fantasy
Al da će bezveze bit, bit će. Općenito ne vidim smisao u theme park MMO-ima tipa WoW, a pogotovo danas kad ima 290 klonova.
Bitno je samo što investitori vide :)
a pogotovo danas kad gw2 izlazi za par mjeseci.
Bit će običan, hotkey-based, WoW-like MMO i nema se tu šta reći, već je krajnje vrijeme da se odmaknemo od toga. Najzabavnija stvar u TES-u je slobodno razvijanje lika u kojem god smjeru igrač poželi, a ovdje se vraćamo na stari dobri grind, i nema smisla uopće očekivati nešto.
Projekt je započet prije 5 godina kad je još izgledalo da vrijedi ulagati u MMO :P (well, Bethesda je odjebala šansu da radi na tome pa je možda i bilo onih koji su shvatili da je to one-way ticket to Hell)= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Danas znamo bolje ali prekasno je Zenimaxu za povlačenje.
Bilo kako bilo, Skyrim je zaradio dovoljno da financira ekspanzije i sequele... so I don't care one way or the other.
Snimka interjvua s Mattom Firorom (Fat Mirror?) koji je "dvadeset godina u điru s MMO-ima":
The Origins Of The Elder Scrolls Online
Ovaj pvp alliance v alliance o kojem priča mite be cool
http://www.pcgamer.com/2012/05/25/ho...crolls-online/
http://www.pcgamer.com/2012/05/25/ho...crolls-online/
Yep, guild wars su ozbiljno utjecali na TESO.
Teaser video. Generičan je lagano.
I interview sa gameplaya malo. Nimalo impresivno.
Iskreno meni prikazan okolina izgleda baš lijepo. Nije previše cartoony, nije ni skroz realistično, a lijepo.
Niš drugo nije ni prikazano nego taj prelet preko krajolika malo, ni nema 'gameplaya'. :D
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
TOR, njegov utjecaj na TESO i sve to.
http://massively.joystiq.com/2012/07/17 ... s-bioware/
= Citat =:
SIf this sounds familiar, it's because a similar tactic was employed by BioWare during the run-up to SWTOR's launch. BioWare spent absurd amounts of time and money to create what is essentially a sequel to Knights of the Old Republic (or 10 sequels, whatever). It tacked on some PvP, a handful of dungeons, and a sub fee, and it marketed the resulting concoction as an MMO.
---
Why do you think that the company revealed TESO to the world on a gaming site that isn't known for its MMO expertise? And why do you think ZeniMax hasn't exactly jumped at the chance to talk to actual MMO press outlets? Could it be, as Bree hypothesized, that the marketing types think they already have us in the bag? That may be part of it, but I think they also know that some of us won't necessarily buy what they're selling, and so the return on their advertising campaign investment is better spent going after a new audience.
Slažem se s Vedranom. Sakat će bizonove testise malo jače.
Sve što znamo za sada.
http://tamrielfoundry.com/development-faq/
Rade na 1st person modu.
https://twitter.com/Beggerwolf/status/2 ... 3324244992
= Citat =:
We're working on 1st person mode but haven't yet shown it off.
MMORPG.com preview. Preporučam čitanje.
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game ... eview.html
= Citat =:
The tutorial and opening story mission involving Molag Bal were not ready for prime-time so we began our life in an online Tamriel on the Skyrim island of Bleakrock. The Akaviri invasion has forced the alliance between the uneasy three races, and they are now determined to stand united against a common enemy and defeat the empire so that they might keep their fiercely defended homelands. You find out quickly that Bleakrock is under attack from the Daggerfall Covenant (Bretons, Orcs, and Redguard) and you're recruited to help stave off the attack or at the very least get the townsfolk off the island before things get hairy.
Ne izgleda loše, ali čist sumnjam da ću prismrditi nekom MMOu, ikad :( No nikad se ne zna :D
Ne hvala.
Ako ću ikad opet igrati neki MMO, bit će to GW2.
Ovog se sjeti kad za 10 godina iziđe najbolji mmo ikad.
GW3?
ovo čak............ i ne izgleda loše. štoviše vidi se očit utjecaj gw2 i to mi je jako drago, prvih 3 minute što sam gledo video sam mislio, lijepa grafika, sad kad je gameplay isti wow, kad ono kurac, gameplay je gw2
:thumbs up:
Bar se ne vidi Night Elf arhitektura na svakom koraku :D
Kao da gledam gw2 trailer lol.
Još jedan generični fantasy MMO. Jedino mi se sviđa opcija "mega servera".
lol, kakav crni mega server lagače u pm, a ljudi će wajnat jer si ne vide "frendove"
Megaserver tehnologija ti je u biti više instanci jedne te iste zone tako da mogu podijeliti igrače kroz njih. Zapravo mi je komično koliko samo što to i ne kaže u videu, ali namjerno izbjegava riječ "instance". Nadam se samo da mazanje očiju neće biti standardna praksa.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Kako bi te mlatnuo joj :D
Sad da ti ja nešto velim. :D
MMO igre poput WoW-a i Guild Warsa 2 i vjerojatno ovaj TESO su ko stvorene za tebe.
Ti kad igraš neki rpg pohvataš konce u roku jedno popodne, u tjedan dana već znaš više od 20 nekih njubara zajedno. Bio biš jedan od onih 'najpro' igrača na serverima, a takvi vjeruj imaju jako jako dobro iskustvo u igranju tih igara, vrlo su 'traženi' ajmo to tako reć, za raidove, da dungeone, za pvp.
dakle mogo biš se kurčit to ibera u tom okruženju, ne znam jel ti to bitno ali čak i ako nije, vjeruj, vrlo brzo postane bitno čovjeku da ima ljepšeg mounta, bolji mač, bolji i ljepši oklop i da sve to može pokazat pred drugima i da mu se dive, ko kaže da ne - laže.
Nadalje, a ovo je onaj bitniji dio,
Ove igre su ti vrh RPG iskustva, toliko min maxanja, toliko eksperimentiranja, toliko se lako daju igrati a opet treba puno da budeš najbolji. Naravno za TESO se to još mora vidjeti ali miriši mi tako.
WoW recimo osim pretplate nema realne mane kao igra.
Znaš ono kako te Dark Souls ili Skyrim uvuče u svijet radi svijeta samog i atmosfere?
E pa WoW to čini jedno 10 puta jače. Guild Wars 2 također.
Već samo to iskustvo otkrivanja novog, trčanja okolo s frendovima ili ljudima koji ti s vremenom postanu ful dragi, je posebna čar, a to nema svaki MMO jer nema svaki MMO 'ono nešto' što ima WoW i GW2.
Obje te igre su 'tople', ne mogu ti to drugačije objasniti, vidiš kad je nešto rađeno s velikom strasti, i onda di god u tim igrama da sjedneš i prebireš po inventoriju, skužit ćeš da si na zanimljivom mjestu i malo zastat da pogledaš oko sebe i slušaš glazbu, upiješ atmosferu.
Onda ti dođu neki blagdani, recimo Božić, i recimo da odigraš po par sati svaki dan lijepo uz tanjur kolača kraj sebe, taj osjećaj ti priraste srcu jer ti igraš WoW i cijelo vrijeme za blagdane možeš rješavat questove koji su više božićni, sve je okićeno, ljudi su malo opušteniji nego inače recimo, osjeti se ta blagdanska atmosfera i u samoj igri, u gradovima najviše.
I kad prođe recimo 1-2 mjeseca igranja skužiš da sad više nijedna druga igra nije tako...puna, sadržajna, nije ispunjavajuća, stvara se nostalgija za njom, skužiš da si dobar dio svojih pravih problema iz života podjelio s drugima u igri, i to te još više veže za nju jer ne samo da je vrhunska zabava nego i bijeg od stvarnosti koji itekako može dobro doć kad je neka jako ružna situacija irl.
Jer ti vrhunski MMO kao ova dva pruže sve, od druženja do atmosfere, do priče i tone lorea za progutati, pvp natjecanja, achievementi da boli glava, doslovno sve što možeš zamisliti te igre imaju i zato nije čudo da kad igraš njih, ne igraš ništa drugo jer - nemaš potrebu, one su točno onaj gaming fiks koji ti treba, pogotovo ako imaš s kim igrat.
To ti sve govorim jer bi ja na ljeto tamo kupio Guild Wars 2 koji je vrh ponude, a bez pretplate, pa da skupa igramo. :P :D
Pogle malo ove review in progress filmiće i reci mi da ovo nije jebeno dobar rpg s puno mogućnosti i vizualnim stilom za popizdit. a onak prikaže svega mrvicu cijele igre.
lPlTefjLPRA
Za TESO mi se čini da će biti dobar ako održe obećanje i stvarno se bude osjetio taj Elder Scrolls filing, pa to bi pravi gušt bio istraživati, za mehaniku je lako, to je sve slično, nek istraživanje i svijet bude vrhunski odrađeno i igra je kvalitetna.
Ja imam para za igranje jednog MMO-a s pretplatom, a mislim da ću naljeto piknut GW2 i WoW budem sigurno nabacio još nekad da ga ispratim do kraja životnog vijeka, ruku na srce, igra je po mnogo stvari nedostižna, ako niš drugo, nostalgija i lijepa sjećanja koja imam uz nju su vrlo jaki motivatori da proživim to sve opet.
eto sad kad sam se malo nasrao tu idem ća. :friends:
Thx na pojašnjenju, nisam znao. S tvoje perspektive, bolje ili lošije rješenje od postojećeg?= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Ovo što sam ja rekao ti je baš to mazanje očiju koje svi bitniji igrači prodaju odnedavna (TOR, TSW i sada TESO) igračima pod "imati ćemo samo X servera, awesome right?", ali pravi megaserver bi logično bio jedan globalni server velikog kapaciteta... premda onda tu nailaziš na druge dizajnerske probleme (zamisli koliki samo SVIJET trebaš imati da svi igrači stanu u njega, a da nije prekrcano stalno). Što se mene teče instance zona su bolje riješenje od čiste podjele na servere, ukoliko se ne možeš slobodno prebacivati između istih ala GW2.
@mravojed20
Much respect. :)