S druge strane, Morrowind je daleko lošija igra od Obliviona i Fallouta 3, pa ga iz nepoznatog razloga dižu u nebo.= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Printable View
S druge strane, Morrowind je daleko lošija igra od Obliviona i Fallouta 3, pa ga iz nepoznatog razloga dižu u nebo.= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Pa bilo bi žalosno da je bolja i da proizvođači sa godinama iskustva nisu ništa naučili... oh, wait. Morrowind barem ima zanimljive lokacije koje je gušt istraživati, dok nam je Oblivion ponudio generične fantasy lokacije, random generated dungeone i ogromna otvorena područja na kojima... well, nema ničega osim drveća i trave. Oblivion je uveo neka poboljšanja poput combat sistema i npc-a koji ne stoje na jednom mijestu cijelo vrijeme već rade raznolike aktivnosti, ali osim toga ništa što bi unaprijedilo serijal.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
U Oblivinu je combat sistem najbolji dio igre i sam sam ju zato odigrao uz lijepu grafiku za ono doba .Da nije bilo dobrog osjećaja kad mač lupi po štitu umro bih od dosade.
Al opet, takve stvari su nedovoljne da dižu igru kak treba. Ono, nekaj zajebu, nekaj dobro naprave xD
Pa svaka igra ime neku manu,dok Oblivion ima lep graficki izgled,lepe pejzaze,dobar combat sistem,pregrst lokacija,dosta licnosti,njemu pak fali dusa-bled je i kao sto bi mnogi rekli generican-prazan je.(na taj takozvani manjak sadrzaja jos utice i fast-travell sistem~uz tu opciju igra se moze veoma brzo zavrsiti.)
Da, to je problem; nešto slično ko F3.
Fallout 3 mi je jos gori od Obliviona,sve je bledo-jednolicno zelenkasto,jednostavno nezanimljivo,ali opet-tu je dobar post apo-osecaj,kul oruzje i perkovi,vise krajeva igre.Kao da namerno nesto dobro izvedu,dok na drugo posvete manje paznje.
Pomalo sam skeptican,verovatno zbog niza igara koje su pravile slicnu gresku.(oblivion,fallout),ali ipak,suvise je rano,samo se nadam da nece ponoviti svoje greske.
i am cumming!
Mene samo zanima kome se stari Max obraća u videu jer nekom jasno kaže da je već trebao reagirati.
Matori Elminster verovatno misli na PC-a.Iako bih voleo da igrac bude neki 'sluga~ucenik' nekog starijeg heroja,pa da preuzme ulogu spasitelja.
A ne znam stvarno šta da mislim o svemu ovome. Osobno mi je Oblivion čak i draži, iako je Morrowind kudikamo bolje balansiran i detaljniji je. Ono što mi u njemu nije sjelo je upravo taj bolesnički svijet upotpunjen lošim animacijama. Vjerojatno bi mi bio mnogo bolji da sam ga nešto duže igrao i da ima combat sistem kao u Oblivionu.
I da u njemu vaze zakoni fizike. :) To mi je mana u Morrowindu,igranje mage/bilo koje ranged clase mi je..nekako bezveze..
Bolesnički svijet? Šta, ne pašu ti goleme gljive? Tsk, tsk.
Pa iskreno, meni je bolje sjela ranged klasa u Morrowindu jer se tamo nešto zbilja može i postići lukom i strijelom i sličnim oružjima. U Oblivionu iako sam imao dobar marksman skill, luk i strijelu sam koristio samo kao nekakav početni napad iz sneaka, možda 1 ili 2 strelice sam uspio ispaliti, a onda ide samo melee.
Doduše, kad se sada sjetim, bilo je poprilično zabavno, pogotovo skupljati pare za kuću, skupljati iteme...
Svaki put kad sam igrao, moja kuća je bila ko galerija. Imao sam na svakoj polici nekih ukrasa, svaki visokokvalitetni ili veliki gem sam držao u kući kao ukras, uključujući zlatne i srebrne poluge i slično. A još sam opsesivniji bio kad se radilo o sakupljanju knjiga. Što rjeđe, to bolje. Čak sam jednom uspio nabaviti prvi dio one kvadrilogije o argonianima. Jednom sam isto tako išao na samoubilački quest tražeći neku super rijetku knjigu u ayleidskim ruševinama.
@Sonik: Ne znam, jednostavno mi se ne sviđa. Jest da je interesantno zamišljen ali je i dalje nekako tmuran, i tako... više mi se sviđa klasični setting u Oblivionu.
Ma niš, zajebavam se. Ja sam najviše života izgubio u Daggerfallu, ove dvije su mi brzo dosadile. :(
Sto se samog svijeta tice nadam se da ce ga napraviti vise "živim" nego Oblivion. Nesto kao Oblivion sa OOO modom. (nisam jos isprobao mod, ali sam vidio trailer i fakat vidim da podize Oblivion za par stepenica an visu razinu.)
Moraju RPG elemente poboljsati naravno. (I to opako poboljsati).
I nadam se da ovaj put nece biti "zona urušavanja". Ne znam da li je itko imao problema sa ovim, ali ja kad dodem do ajmo reći nestabilnog mjesta, pocne mi se igra rušiti. Isto ako pokusam uci u dungeon na tom mjestu ili pokušam sejvati igra se ruši. Nadam se da to neće biti slučaj sa petim nastavkom.
Sandbox - check
RPG - needs fix (svi elementi RPG-a, dijalozi izbori, good-evil, uzroci i posljedice, jesam li sto zaboravio?)
OOO - add
1 Mean Badass Dragon - add
TESV:Skyrim = Epic Game Of The Year
OOO samo daje nove iteme i slične dodatke.
Inače, znam da je offtopic, ali da li onaj mod u kojem dobiješ čitav Morrowind kao novu lokaciju funkcionira dobro, i ima li u njemu bilo kakvih questova i sličnog ili je samo za ukras?
@Chame:(evo ti linka,trebalo bi da je to preslikani Morrowind u Oblivion enginu.) ~ Morrowind+OblivionS
Nisam siguran da li dobro radi,kako pise na sajtu,moze doci do bugova i problema,a buduci da ga nisam licno probao,ne mogu bas da ti ga preporucim.
OT:Nadam se da voice-acting biti mnogo bolji.
Da bude najbolji TES dosad, ne može biti GOTY u istoj godini kad izlaze Uncharted 3 i The Last Guardian. Tak da ono, uzaludan trud svirači.= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Ma kakav voice acting? Citav dijalog treba promjeniti. Da nam bar daju vise izbora kod dijaloga koji zelimo upotrijebiti. Da to ima neko značenje. Da neke questove rijesavas razgovorom ,a ne mačem.
Po traileru sam vidio da OOO oživljava NPC-e. Neprijateljske frakcije se sukobljavaju, NPC-jevi idu sami u raidanje dungeona. Rade zasjede itd.
Huh? You said something? I were not listening...= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
TESV:Skyrim = Epic PC Game Of The Year
Fix´d. Are you happy now Weky?
Witcher 2, sumnjam da će to moći nadmašiti. :D
Mhhh, aj dobro. Ali Oblivion je opet drugi par carapa. Biras koju ces klasu i rasu uzetu + sandbox. Ja te dvije igre u nekim elementima nebih uspoređivao.
Ono sto fali TESIV je Witcherov tip dijaloga.
(Inace Witcheru savrseno stoji warrior stil igre tako da ga nebih mogao zamisliti sa lukom i strijelom kao primarnim oruzijem. :D ).
Ovdje se priča o svemu samo ne o TES 5. :)
Ovaj trailer me jako iznenadio.
Mislim, za ME3 ili Batmana sam znao da će biti lijepi CGI, ali ovo nisam očekivao.
Tako jednostavno, a preepic! A tek mjuza! Klasična TES tema nabildana do jaja.
Nadam se da će u igri biti bolji dizajn likova nego u dosadašnjim TESovima (da napokon možeš složit zgodnu žensku, ili nekakvog badass facu kao u ME ili DA:O, a ne one pederke koji na ništ ne liče, kao u Oblivionu bez hrpe modova).
Također želim puno dijaloga, nestatične NPCe, više raznolikosti u svijetu, epic iteme u epic dungeonsima, te neku vrstu ingame cutscena.
Znam da ništa od toga nečemo dobiti, no bit će u redu igra, za jedan prolazak.
Za sve ostalo, tu je Witcher2.
Samo da uvedu ŽIVOSTI u serijal. Uvijek me rastužuje koliko su bivše igre imale potencijala, samo da cijeli svijet nije bio toliko... mrtav.
Ono neznam, da šetaš šumom i susrećeš zanimljive ljude, trgovce na kolima koji prevoze žito u grad, lijepe djeve koje su se odlučile oprati u obližnjem jezeru i tako. :)
Oblivion je malo popravio stvari u tom aspektu, ali još je to daleko od osjećaja da NPC-ovi nisu tu samo da ti daju questove i prodaju +1 gaće.
The Elder Scrolls V: Skyrim uses brand new engine
---= Citat =:
Speculation about The Elders Scroll V: Skyrim has been running rampant since the teaser trailer as shown at the Spike VGAs and the teaser site went live soon after. We know one thing for certain though, the PC, PS3 and Xbox 360 game from Bethesda Softworks won't be built on the same game engine as any previous games. While there be dragons in the game, Skyrim will also sport a brand new shiny engine according to the Bethblog twitter. "Seeing lots of speculation about #tesv game engine. It's brand new... and it's spectacular!," it said. Good news as the game engines from Oblivion, Fallout 3 and Fallout: New Vegas are beginning to show their age.
Nadam se da su ove glasine istinite. Gamebryoa mi je već pun kufer. :)
Naravno. Pa mogli bi pokazati malo bolje perje u 2011. :D
Nego..
Gdje se moze viditi taj reljef, ja vidim samo trailer. Moze link?= Citat =:
Cijeli reljef se može vidjeti na službenoj stranici (sa zooming opcijom) i rekao bih da je dosta truda stavljeno u to.
Ja sam mislio da se negdje moze vidjeti reljef Skyrima. :rotfl:
http://www.elderscrolls.com/
Nakon trailera samo klikni na pozadinu pa ćeš moći scrolat kroz reljef.
Ja se isto nadam da je novi engine, iako su prvotne glasine govorile suprotno. Ipak mi ima više smisla da rade novi engine koji će vjerojatno koristiti i za sjedeći Fallout. Tvrtka koja je napravila gamebryo je propala tako da korištenje tog enginea nema baš smisla.
Ja sam našao ovdjeSda ce igra koristiti novi engine.
Bilo bi i vrijeme. Nadam se da će u novoj inacini animacije likova i liciti na nesto.
Nije to do engine-a već Bethesda izgleda ima nesposoban tim animatora. :)
Ali... novi engine. To znači da će mi trebati novi komp za igrati ovo, zajedno s nekim drugim igrama koje izlaze tiijekom 2011.
Tek bi to bilo žalosno. Da nagradu za najbolju igru odnese port s Xboxa.= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Ne sumnjam u kvalitet novog Uncharteda ili Last Guardiana, ali novi serijal itekako ima sanse za titulu GoTY-a. Inace, sljedeća godina biti će krcata RPG-evima. Ovu su samo neki od njih: Dragon Age 2, The Witcher 2, Mass Effect 3, The Old Republic, Diablo 3, Guild Wars 2...konkurencija nikad nije bila zesca. TES 5 ce morati puno toga ponuditi. Baza fanova je velika, ali to nece biti dovoljno.
budimo iskreni to nece 2011. :(= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Ja se nadam da nece. Meni je to prebrzo, jos ni Oblivion nisam presao. :D
Rockstar sprema The Agent i LA Noire. Navedeni RPG-ovi će se posramiti karakterizacije likova.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Istina, Rockstar za mene po pitanju karakterizacije likova nema nikakve konkurencije. Dok se samo sjetim Bruciea iz GTA 4... :)
Planiram uskoro nabaviti konzolu i zgustati si Red Dead Redemption koji je na ovogodisnjem VGA-u dobio titulu za igru godine.
S druge strane, RPG-evi imaju sasvim solidno odrađen taj koncept te nude neke druge stvari. Ovisi to sve doduse o preferencijama igrača :)
Bar se može pričati o GOTY (koje godine? velika je mogućnost da pomaknu release date), a nismo vidjeli nijedan screenshot iz igre ili išta drugo.
TES serijal je uvijek pucao vrlo visoko, kaj ne? :)
To je istina, al opet GOTY ne znači puno. Ipak su igre tipa Fallout 3 i Oblivion dobivale GOTY.
Nego šta mislite hoće li ubaciti neku vrstu hardcore moda u novi TES, možda uključiti jelo + pića, i kad je već skyrim u pitanju i hladnoću tipa da moraš imati neko krzno da ideš u planinske regije. Isključeni GPS bi isto bio gg.