evo primjera trosenja vremena,a mogo je covjek ljepo reci na rvackom da je sunka trula= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Printable View
evo primjera trosenja vremena,a mogo je covjek ljepo reci na rvackom da je sunka trula= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Nije da mrzim Star Wars niti imam sta protiv tog serijala ali jednostavno mi nije lego i nebi ponovno pogledao niti jedan film...
POčetak star treka gdje glumi kirk je i meni glupost živa. Od next generationa se počinje radit na kvaliteti- makar i prva sezona next generationa djeluje jeftino i zastarjelo.
NAjvise iritita kad netko kaže nešto važno pa onaj gong u pozadini odjekne :rotfl: :kill:
Pod realnije mislim na uređaje(tehnologiju koju koriste - npr. impulsni pogon ili štitovi mi djeluje logičnije od nekog starca sa supermočima.
Eto, o tome ti ja pričam!= Citat =:
Izvorno postao Alepić
Meni je ST bezveze, natjero sam se da pogledam par epizoda i rekacija mi je bila pa Power Rangersi su za odrasle ljude naspram ST, Star Wars je neusporedivo bolji.
SW mi nije ništa posebno, dojam cjelokupnog lore-a mi je prilično loš, neznam, za mene je to sve izlika za kul specijalne efekte i borbe, skroz mi je nezanimljiv svijet. Za igre i slično odlično paše, though.
ST s druge strane mi je genijalan, najviše obožavam karakterizaciju kroz cijeli serijal, svakog lika vremenom zavoliš i navijaš za njega.
Koji si ti trol mamuti :) Da sad ne objašnjavam previše, služit ću se sa Sonicom koji je to sve lijepo napisao. Reć da je ST/SW bolji i obrnuto je, u najmanju ruku, smiješno. Svaka franšiza ima svoje fanove.= Citat =:
Izvorno postao Praetorian
Kaj se mene tiče, ST uvijek, oduvijek i zauvijek.
Koji si ti trol mamuti :) Da sad ne objašnjavam previše, služit ću se sa Sonicom koji je to sve lijepo napisao. Reć da je ST/SW bolji i obrnuto je, u najmanju ruku, smiješno. Svaka franšiza ima svoje fanove.
Kaj se mene tiče, SW uvijek, oduvijek i zauvijek.
Fixed :D
SW mi je bolji, ima veću količinu kulnosti za razliku od ST.
Riječi čovjeka koji očito nije pogledao originalnu trilogiju i usput je peder.= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
@Aral - prokužio sam te, ti si isto biseksualan kao i Sonič!
Ako i postoji sukob onda je krajnje smiješan .Riječ je o sapunicama za mušku publiku .U ratovima imamo vitešku borbu i spašavanje djeve u nevolji dok u trekijima imamo moreplovce u plovidbi i istraživanju neotkrivenih svjetova ...s obzirom da je na zemlji više manje sve otkriveno , muževima ne ostaje ništa drugo nego živjeti u mašti a ovakve trakavice su dobra hrana za gladnu maštu .Žene su puno prizemnije te u pravilu ih više zanima tko je koga i tko je sa kime i sa koliko novaca nešto smjestio iza leđa i sl.Ali su pametnije nego muži jer se ne prepiru da li je bolja , ne znam , Marisol ili Dinastija :) .
E gdje njih nadje. :) :pray:= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Pogledao sam :cry:= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Alo majmuni jedni, evo Sonica ste mi sad rasplakali!
Star Krack je donekle i realan naspram neke sile koja dize/baca/leti kida smeta ometa i neke fore. Neki nosaci aviona u svemiru, kakve su to fore, Žorž Lucas je previse gledao BSG i Blake 7 :D
da, i tolkien je čitao previše eragona
Tolkien je čitao Stephenie Meyer.
Slazem se, u gospodaru se često spominju krvopije i neki vukodlaci, iako je to moguce da je to bilo u Poirot-u? :?= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Star Wars je Fantasy više nego Science-fiction. Dapače, ima više elemenata zajedničkih s The Lord of The Rings trilogijom (točnije, šesterologijom + The Hobit i neke nastavne priče) nego s Star Trek.
Kod Star Treka je dobro što, karikiram, znaš kako rastaviti treću zavojnicu mikrorazdjelnika disperzijskog fuznika primarne matrice 34 relejne stanice plazmenog razvodnika koji povezuje warp reaktor s pričuvnim sustavom za napajanje kvantnog spreznika filtera zraka u holodeku 13 dok u Star Wars svemiru sablje svijetle i brodovi lete a da ama baš nitko ne zna ni zašto ni kako ni ko je tu lud. Upitajte se samo koliko današnjih tehnologija koristite a da su idejno ili čak i realno potekle iz ST svemira, a koliko ih je iz SW svemira. Eto vam odgovora zašto su u sukobu (jer neki moroni dižu SW kao vrhunac SF-a a da ni sami nemaju smisla za SF).
Edit:
Pravi SF izaziva ideje. Potiče razmišljanje. Rezultira novim otkrićima i proizvodima. A takvi su rijetki. No gledajte Žula Verna, Izaka Asimova i još neke pisce SF-a iz prošlosti koji se danas smatraju vizionarima koji su bili puno ispred svoga vremena i čiji ondašnji SF pojmovi danas spadaju pod sasvim normalne prirodne "stvari" koje su tu uz nas već dugo. Kapitualcija SW-a je kad SW fan nosi mobitel (i još ako je preklopni ajme), tablet (na dodir xD), ide u trgovine s vratima koja se sama otvore ispred njega, u bolnicu ode na CT i laserski operira vid. Znate i sami zašto.
lol
eto, kapitulirao sam jer koristim mobitel, lift u zgradi mi ima automatska vrata, a sw volim neš više od st-a
al ako niš, bar touchscreenove ne volim
Aha, znači količina technobabblea određuje kvalitetu SF-a?
Superiška.
Slažem se da je SW čak i više fantasy nego SF, ili tu negdje, ali da se prema tome određuje kvalitetu znanstvene fantastike, nikako. Meni su drage obje franšize, svaka radi svojih "aduta", makar malo preferiram SW i zamjeram ST-u što imaju tehnologiju teleportacije koja se nikako ne uklapa u taj realistični prikaz budućnosti.= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Ako negdje povučeš liniju da podijeliš SF žanr točno na pola, s jedne strane ćeš dobiti pristup u čijem je središtu razmišljanje o mogućnostima razvoja znanosti, tehnologije, ljudskog društva, razmišljanje o mogućim izazovima, problemima ili pojavama koje u budućnosti možemo realno očekivati. Tu se cijeni striktni znanstveni pristup i čim uvjerljivije predviđanje, tipa Star Trek, Jules Verneovi romani, i tako dalje.
S druge strane imaš SF koji se umjesto na tehnologiji i znanosti temelji na filozofiji i/ili duhovnosti, ili barem nekakvoj alegoriji koja koristi neko SF okruženje da prikaže samu srž nečega što nam je već poznato i prisutno među nama (može i sve zajedno). Ovdje nije poanta ići u detalje i realistično objasniti sve, takve stvari nisu bitne, nego se priča fokusira na likove odnosno osobe i istražuje se neka temeljna filozofska problematika koja prati čovjeka i predstavlja mu veliku zagonetku, a univerzum u kojem se to zbiva je stvoren kako bi ta poanta cijele priče došla do izražaja. Primjerice Star Wars i Dune.
Ono što mi je zgodno kod ove druge kategorije, pogotovo kod uvijek zanimljivog SW-a jest što neobavezan znanstvenim činjenicama, zakonima fizike i statističkim mogućnostima možeš pustiti mašti na volju pa tako stvoriti planet Kashyyyk sa kilometarski visokim drvećem, Tatooine koji ima 2 sunca, bajkoviti Naboo, carske brodove nezamislive veličine, neobične ljude s lightsaberima i gotovo magičnim sposobnostima, i tako dalje.
U svakom slučaju, temeljna i osnovna odlika koju SF mora zadovoljavati da bi bio (dobar) SF jest maštovitost. To je poanta SF-a i bilo kakvog drugog fantasyja, i bez toga isti ne postoji. Što maštovitije i zanimljivije to bolje. A da li je ta maštovitost znanstveno moguća i realistična ili potpuno neobuzdana i slobodna je manje bitno.
ST i SW nisu isti žanr, debili jedni.
Nisu vraga ...i jedno i drugo su sapunica za mušku publiku .
Ej, Star Wars je space western!
:(= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
A moja replika tamo gore je tl;dr?
Definitivno.
Evo kratka verzija:
Star Wars nije science fiction, već science fantasy. Bajka, jelte. Lajsejberi su tamo jer jesu i jer su kul, brodovi su tamo da te voze, hyperspace je tamo samo kao pojam, itd.
Star Trek je science fiction, iliti znanstvena fantastika. Mnogo je dublje istražen setting, u skladu s postojećim teorijama, a i inspirirao je neke stvari koje danas uzimamo zdravo za gotovo. Zato je i popularnije među gikovima.
Ako bi trebala usporedba, onda ovako. Lucas = Tolkien, Roddenberry = Asimov.
A normalno da je puno dublje istražen setting kad ima sveukupno 703 epizode i 11 filmova :)
Ali da, SW je svakako više bajka nego tr00 SF.
Also, preferiram Stargate.
SW je bajka. :D
Nije uopće ni zamišljen kao SF. Čak i u igrama i expanded univerzumu se sve mnogo više fokusira na priču, likove i slično.
Pogledaj malo filmove. Svemir je tu tek tako da se ispriča priča, prvenstveno uzet kao hommage flash gordonu, uz brojne reference na njega, kao i na filmove poput Metropolisa. Kad malo pogledaš Carstvo, vidiš da vuku motive iz ww2, odnosno nacističke njemačke, a one crne odore neodoljivo podsjećaju na gestapo. SW uvijek ima jasno definiranu crtu dobra i zla, dok je kod ST-a redovito sve sivo.
ST je više istražen jer se fokusira na to istraživanje nepoznatog i tehnologiju, a SW ima fala bogu pa beskrajno stripova, knjiga, igara i ostalih idiotarija i nigdje nikog ne boli kurac za tehnologiju. Ona je tamo da služi svrsi. Doduše, s novim je filmom i ST krenuo u SW pravcu jer to, nažalost, publika traži.
To je istina.
Iako su u prequel trilogiji pokušali kao znanstveno objasnit silu ali ono, prequel trilogija je ionako smeće.
Midichloriani postoje od 1977. u expanded univerzumu. :D
Prequeli su smeće jer su cijeli serijal pretvorili iz priče o dobru i zlu u priču o emo faggotu.
Star Wars nerd!
Fikcija == Fantazija
Sapunice kažem ja vama .
Ahahaha koji treš, savršeno. :rotfl:
Nema do TOS.
LOTR == ST= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
TOS je po meni usprkos najskromnijoj produkciji bio daleko najbolji dio serijala zahvaljujući prije svega izvrsnim glumcima - Nimoy, Keley, Doohan, Koenig, pa čaki i Shattner (mada se neki neće složiti), to su glumčine od formata koje mogu jednako dobro glumiti u SF serijama i u Šekspirovim komadima u kazalištu. Naravno, kad se danas gleda mora se uvijek biti svjestan vremena u kojem je TOS nastao.
Sve.Bi.Bilo.Odlicno.Da.Izvesna.Osoba.Ne.Pravi.Prev ise.Pauza.Tokom.Govora.
:D
Zaš se netko ne bi složio oko Shattnera? On je bio rođen za Kirka.
Meni osobno je TNG najdraži. Ne moš protiv Patrick Stewarta i Brent Spinera. :D
Preferiram DS9.
Sisko je najviše badass, a i atmosfera je nešto mračnija nego u TNG + puno rata.