Letters from Iwo Jima teško da je slabo poznat jer je bio nominiran za Oskara za najbolji film .Film je odličan ali sve ovisi što očekuješ od ratnog filma .Dobru zabavu kao što je to Rambo IV , Black Hawk Down , Apokalipsa ....ili dramsku realnst kao što je Schindler's List , The Pianist ,Letters from Iwo Jima ili navedeni Paths of Glory od Stanley Kubricka koji ni nezna snimiti loš film .
Meni osobno smeta manjak realnosti ako film pokušava biti realan poput The Hurt Lockera.Svojim rupama i nelogičnim dijelovima mi ispada krajnje neuvjerljiv .Ali ako film ne insistira na nekom dokumentarizmu onda ga promatram kao i svaki drugi film .Ne analiziram svaku scenu i ne čudim se ako ga je okrznuo metak a on uspijeva nakon toga izrešetati dva kamiona puna vojanika.Jer to je Rambo , istrenirani rođeni ubojica , polu indijanac kojeg mrziš u miru a želiš za najboljeg prijatelja u ratu :rambo: .
Ratni film ima svoje podžanrove koje treba uvažavati .
11-08-2010, 20:59
Nodakim
Re: Ratni filmovi
Mislim da ti je več par puta objašnjeno da ono što je tebi nerealno u Hurt Lockeru je ustvari tvoje loša percepcija filma.
11-08-2010, 21:04
Forengner
Ne znate vi sta je dobar ratni film,citam i cutim,ali ukoliko ovako nastavite,ubicu boga u vama svojim rantom-o-ww1 i 2 filmovima.
11-08-2010, 21:48
sickpetey
Some ces pokrenuti mrznju :D suti i uzivaj i radje salji meni imena da znam sta vrijedi gledat
15-08-2010, 06:11
Dania
Da, izbrisan mi je post gdje sam napisala nešto o ratnim filmovima, predivno nešto :thumbs1:
15-08-2010, 12:14
The Boz
= Citat =:
Izvorno postao K4ciga
Naravno, uvijek postoji mogućnost da sam gledao pogrešni film
Pingu je pogledao krivi Sherlock Holmes, i nije mu bilo jasno kako film sa mechazmajevima i minitiranosaurima u Londonu nekome može biti dobar...
Iako film nije nužno ratne tematike (iako se cijela priča vrti oko rata), definitivno film koji mi je zgadio do temelja američki patriotizam i njihovo vjerovanje u boga i čistoću, te licemjerje u odnosu na taj patriotizam. Oliver Stone više ide ljudima na kitu sa tim svojim patrotskim filmovima, tipa JFK, Nixon, W, WTC itd.... Tip je totalno poremećen, tj zaražen onom epidemijom bolesnog patriotizma koji hara u SAD-u, a polako se širi i na ove prostore :thumbs1:
15-08-2010, 14:25
Nodakim
Taj film nije pretjerano patriotski,mislim likovi na kraju upadaju na Republikansku konferenciju i prosvjeduju pa ih murija pokupi.
15-08-2010, 18:17
McPingvin_v2.0
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
= Citat =:
Izvorno postao K4ciga
Naravno, uvijek postoji mogućnost da sam gledao pogrešni film
Pingu je pogledao krivi Sherlock Holmes, i nije mu bilo jasno kako film sa mechazmajevima i minitiranosaurima u Londonu nekome može biti dobar...
Iako film nije nužno ratne tematike (iako se cijela priča vrti oko rata), definitivno film koji mi je zgadio do temelja američki patriotizam i njihovo vjerovanje u boga i čistoću, te licemjerje u odnosu na taj patriotizam. Oliver Stone više ide ljudima na kitu sa tim svojim patrotskim filmovima, tipa JFK, Nixon, W, WTC itd.... Tip je totalno poremećen, tj zaražen onom epidemijom bolesnog patriotizma koji hara u SAD-u, a polako se širi i na ove prostore :thumbs1:
Ovaj, možda sam ja nešto opasno krivo shvatio, ali zar to nije izrazito anti ratni (i dobar) film ? I Oliver Stone je u nekim svojim filmovima koje sam ja gledao, primjerice Natural Born Killers, izrazito kritičan prema modernom američkom društvu, opsjednutošću nasiljem i kontroli masovnih medijima. Isto tako cijeni Huga Chaveza i modernu socijalističku politiku, o kojem je napravio i dokumentarac, pa me baš zanima otkud si došao do zaključka da je bolesni patriot, tebi se nešto ozbiljno pobrkalo.
Ovaj, možda sam ja nešto opasno krivo shvatio, ali zar to nije izrazito anti ratni (i dobar) film ? I Oliver Stone je u nekim svojim filmovima koje sam ja gledao, primjerice Natural Born Killers, izrazito kritičan prema modernom američkom društvu, opsjednutošću nasiljem i kontroli masovnih medijima. Isto tako cijeni Huga Chaveza i modernu socijalističku politiku, o kojem je napravio i dokumentarac, pa me baš zanima otkud si došao do toga da je bolesni patriot, tebi se nešto ozbiljno pobrkalo.[/quote:3r4jr37x]
Gledaj početak filma, gledaj njegove ostale filmove, i reci da nije pretjeran patriot.... Film nije loš, sasvim dobar, al gadi mi se taj američki patriotizam...
18-08-2010, 14:30
K4ciga
Pa film zapravo ismijava pojavu patriotizma koji je nagnao mnoge mlade ljude, među ostalima i glavnog lika, da se prijave za Vijetnam gdje su ih razguzili
18-08-2010, 14:32
bezimeni
Film vjerno prati priču Ron Kovica koji se od naivnoga patriote preobraća u protivnika rata .Film je anti patriotski i antiratni .
18-08-2010, 14:33
Nee Joe
I'm just goin' to shut up now because I've been obviusly pwned with facts.
18-08-2010, 14:42
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Nee Joe Hendrix
Baš si sve totalno krivo shvatio :D
18-08-2010, 15:08
Nee Joe
[quote=Duke of Earl]
= Citat =:
Izvorno postao "Nee Joe Hendrix":17dinh8a
Baš si sve totalno krivo shvatio :D[/quote:17dinh8a]
Nisam ga ni gledao do kraja koliko mi je bilo bezveze, možda je to razlog :D
18-08-2010, 22:46
K4ciga
Pogledaj ga opet, vjerojatno si ga gledao sa krivom predodžbom ala "ovo je amerpatriotsko smeće od filma" :p
19-08-2010, 00:48
Nee Joe
= Citat =:
Izvorno postao K4ciga
Pogledaj ga opet, vjerojatno si ga gledao sa krivom predodžbom ala "ovo je amerpatriotsko smeće od filma" :p
Gledao sam prvih 15 minuta i kad je njegova majka počela pričati o velikim amerikancima, veterani, katoličanstvo, bla, bla, prekinuo sam.... Al ako kažeš da vrijedi pogledat, dakako da budem :D....
19-08-2010, 09:24
K4ciga
Pa stvarno vrijedi. On je, kao velika većina tadašnjih Amerikanaca, bio pod velikim utjecajem propagande i "crvenom zlu koje će uništiti Ameriku". Na kraju tip shvati da je sve to jedan veliki bullshit.
19-08-2010, 14:56
Nee Joe
= Citat =:
Izvorno postao K4ciga
Pa stvarno vrijedi. On je, kao velika većina tadašnjih Amerikanaca, bio pod velikim utjecajem propagande i "crvenom zlu koje će uništiti Ameriku". Na kraju tip shvati da je sve to jedan veliki bullshit.
Baš sam na wikipediji našao da je podrijetlom Hrvat :rotfl: ..... Da živi ovdje, ne bi ništa bolje prošao...
29-09-2010, 23:35
Konj
Sahara (mislim) Anyone....Neznam koklko je korektan,ali film mi je sasvim ok,gledam ga svaki put kad bude na tv-u
Her Sniclo,zaboravio si na 'All Quiet on the Western Front'.Ostali filmovi sa liste su zaista dobri,iako 'Stalingrad' ima malo povijesnih nelogicnosti.(Kao i Downfall)
30-09-2010, 15:08
keko
Forengneru, pogledao sam onaj ruski film Admiral što si mi preporučio, isto jako dobar (makar ne znam da li bi se baš mogao ubrojiti u ratni film).
30-09-2010, 15:17
Forengner
Pa,to je ratna ljubavna prica,dosta zanimljiv i tuzan film,mozes ga nazvati i ratni film (ipak se radi o revoluciji,WW1,pomorstvu) ali je ujedno i ljubavna prica,sve u svemu,dobar film.(verovatno najbolje rusko filmsko ostvarenje u skorije vreme.)
30-09-2010, 15:34
bezimeni
Re: Američki ratni filmovi
= Citat =:
Izvorno postao Herr Schnitzel
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
A koji su to ratni filmovi bolji od američkih ?
Samo nekoliko takvih:
Gledao neke od nabrojanih...solidni za jedno gledanje ali nisam bio oduševljen kao npr. tankom crvenom linijom , padom crnog jastreba, vodom smrti , apokalipsom , šindlerovom listom ...filmove koje uvijek mogu reprizirati i nikada mi neće dosaditi .
Vama koji preferirate neameričke ratne filmove preporučam ;
Pokušali su napraviti ratni blockbuster ali kada ga usporedimo sa holivudskom produkcijom kaska i to jako .
04-10-2010, 17:45
josip_kraš
Re: Američki ratni filmovi
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
= Citat =:
Izvorno postao Herr Schnitzel
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
A koji su to ratni filmovi bolji od američkih ?
Samo nekoliko takvih:
Gledao neke od nabrojanih...solidni za jedno gledanje ali nisam bio oduševljen kao npr. tankom crvenom linijom , padom crnog jastreba, vodom smrti , apokalipsom , šindlerovom listom ...filmove koje uvijek mogu reprizirati i nikada mi neće dosaditi .
Vama koji preferirate neameričke ratne filmove preporučam ;
Pokušali su napraviti ratni blockbuster ali kada ga usporedimo sa holivudskom produkcijom kaska i to jako .
Moram taj Staljingrad pogledat već jednom.
Što se Devete satnije tiče, pogledao davno.Po meni dosta dobar film.
Pogledao sam i Pad crnog prozora, i nisam baš ostao oduševljen.Kod ratnih filmova pazim na realnost, halooo voze se ulicom u Humveeju a s krovova ih buše (pokušavaju bušiti) stotine nigera koje gunner na Humvveju skida kao glinene glubove.I na kraju gunner pogiba (nakon što je valjda imao kill streak ekvivalentan zbroju svih mojih ubojstava u CoDu).Naravno da se Humvve vođen božjom rukom izvukao.Loše.
01-11-2012, 14:34
StormCr0w
Pogledao The Platoon. Među najboljim ratnim filmovima koje sam gledao, iako je knjiga 10x bolja. Čak su, po meni, neke bitnije stvari izbačene, ali i dalje je vrhunski film.
03-11-2012, 19:30
The Great Duck
I zbog toga treba ponovno dizati temu staru dvije godine?