To mi je izracunao jedan lik iz njemacke koji se bavi prodajom photovoltaig sistema. Jedno vrijeme sam bio poprilicno fasciniran solarnom energijom, a dok sam zainteresiran za nesto nailazim na podatke :P= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Printable View
To mi je izracunao jedan lik iz njemacke koji se bavi prodajom photovoltaig sistema. Jedno vrijeme sam bio poprilicno fasciniran solarnom energijom, a dok sam zainteresiran za nesto nailazim na podatke :P= Citat =:
da je električni pogon dobar, i elektrane bi isle na struju :rotfl:= Citat =:
I moj stari se isto htio baciti u taj posao, ovime ću ti reći sve: odustao je od toga.= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Možda ti to ne znači puno, ali imaj ovo na umu: čovjek već 5 godina baca silne novce u vjetar da napravi perpetuum mobile :eyebrows:
Mah, ja nemam novaca da bi usao u taj posao. A i nisam previse kvalificiran za taj posao....
Nisi shvatio poantu: odustao je od solarnih panela, a ulaže novac u perpetuum mobile.
Ok...ovo je zvučalao gotovo identično kao razgovor mene i dečka prije 2,5 godine...Samo što smo mi našli više argumenata :P
Testiram nešto: Nyaaaaa~
Zakon, radi :>
Postao si gej?
Nope, cenzura.
i dalje nekuzim :(
Smatra da je bolje ulagati u stroj koji ne postoji i nemoguć je po svim trenutno važećim fizikalnim zakonima, nego u solarne panele.
ugasena mi je cenzura
brb
Ja ću uvijek biti odan V8 benzincima,Mad Max knows the best.
Btw jeste vidjeli onog Rimca što je danas bio na televiziji,radi električne automobile za utrke.
samo zbog tog debilizma cu staviti cenzuru nazad.
dobro je
*prisjeća se scene iz Futurame kad u jedan takav opali svemirski kamenčić, te se ovaj zarotira i sprži pola Kyota*= Citat =:
Mmmkay. :)
Jel to meni govoriš da sam debil?= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
Na kuci imam 4 solarna panela, dovoljna su da ja i moji uz jos 20 ljudi imamo toplu vodu 247
da= Citat =:
Izvorno postao Interceptor
ok,samo da znam.
Inače,to nije istina.
koje to?
Ti si faca. :pray:= Citat =:
Izvorno postao Macolla
Frende?
http://www.pcplay.hr/forum/download/...1267006610.gif
http://www.buriedinthenoise.com/imgs/stick11.jpg
to tha topic
auti će ić na stuju kad tad. i ovo sa iznajmljivanjem baterija je preodlična stvar. a što se tiče buke, jebeš buku, iovak mi uvijek dere glazba u autu da ne čujem mašinu.(1.9D) i svi viču ja volim ovu mašinu čut ja volim onu. kolko vas ima u autu američki v8? ili općenito V8 il v6 il pošteni benzinski boxer?
Ali ga žele imat. Ovako ostaju bez svojih snova.
Međutim, mislim da je zvuk manji problem za ljubitelje automobila. Jeste li svjesni da auti više neće trebati mjenjač ako budu pogonjeni strujom? Elektromotor, čini se, proizvodi jednaku snagu na svim okretajima što automatski uklanja potrebu za stupnjevima prijenosa. Čak ne treba ni za rikverc, vidim da Tesla Roadster za rikverc samo zavrti motor unatrag.
Manjku mjenjača će se mnogi veseliti, pogotovo žene (nisam šovinist, ili kako se to već kaže), i priznajem da bih jednim dijelom više htio električni auto ako bih se mnogo vozio po gradu, ali sav gušt automobilizma nestaje kad imaš gas-kočnica-volan auto, bez mjenjača i potrebom za mijenjanjem brzina.
Onaj koncept iznajmljivanja baterija je jako pametna stvar, slično kao i sa plinskim bocama (koje također nisu jeftine ako ih ideš kupovat).
Jel moram uopće iz kuće izlazit? https://youtu.be/KXXJE6yYhIM