Nek ti jedna kugla probije palubu i brod stane tonut gotovo ti je, ili ak ti pogodi spremnik baruta, i zbogom s brodom od 200 topova.= Citat =:
Izvorno postao sickpetey
Printable View
Nek ti jedna kugla probije palubu i brod stane tonut gotovo ti je, ili ak ti pogodi spremnik baruta, i zbogom s brodom od 200 topova.= Citat =:
Izvorno postao sickpetey
Meni je uglavnom problem sto ih treba napucavati sat vremena a oni se krumpaju ili ja nemam srece jer lik nikako da ode u zrak ili bude unisten ili se routa dok mu sa oba boka pucaju dva ogromna ruska broda( ne sjecam se imena sam znam da su imali 60+ topova)
I da otkad su ljudi ostavljali tu rupu da ide voda,zar ne bi isli zacepiti tu rupu kako najbolje znaju i malo mi je cudno da nitko ne prezivi sta niti jedan mornar u to vrijeme nije znao plivati?
Vidiš o tome nisam razmišljo jel ljudi prežive kad padnu u vodu, možda se boje doć kuć što su izgubili brod :D
Rupa od topovskog taneta teško se može zakrpati tako da uguraš krpu u nju. Plus, obično je na nezgodnom mjestu i kad voda počne šibat unutra nećeš ni doći do nje.
Drugo, pomorske bitke se rijetko kad odigravaju unutar pola milje od obale, na Total Waru zapravo nikad koliko ja znam, a svo znanje i vještina plivanja ti neće pomoći u takvim situacijama. Pogotovo ako upadneš u vodu negdje gdje je more -2 celzija, pa ti vidi.
Isto mislim da se nemože na većim brodovima zakrpat rupa, jer jako veliki brod stvara pritisak, i s čime god da začepiš to će probit. Čmac je lakše začepit.
Pomocne barke,ako pobjedis odes na prijateljski brod,uhvatis se na bacvu,dasku il tak nes dok te oni spase...nes ne mislim da su ljudi sam ostali u vodi i sam tak stajali dok nisu potonuli ko debili.
To se obično ratovalo na otvorenim morima, pa su se morski psi malo počastili.
Da, to je istina, toga se ne bih ni ja sjetio...
Ne bi ja vas u brod stavio XD
EDIT:mozda kao topovsko zrno actually
Ja bi čistio palubu.
Ili bi čistili palubu s tobom :D
Nije ni to loše, al ja bi radije ratovao na kopnu, negdje u jarku nekom.
Na moru je bilo teze al si zato bio junak :P
Sam ak si general, primjer, Neslon zapovijedi Đuri pucaj u kormilo i Đuro ga uništi, a slavu je pobrao Nelson, a za Đuru niko čuo.
To što je Nelson ušo u povijest to je druga stvar al oni koji su uspjeli napraviti nešto od sebe na brodu i napredovali imali su dosta koristi,,i nije Nelson bio jedini još je i znano da je Nelson ostalim kapetanima govorio da misle svojim glavama a ne da slijepo prate njegove naredbe pa nije Nelson sveSnapravio
Idem nastavit kampanju s Francuzima, imam stalno problema s pobunama.
Well,ipak je to period revolucije,Napoleon je to malo smirio...the old fashion way :rambo:
I da,uvek me ovo cudilo.
pIR@at.
pirat.
Ekstra cenzura :rotfl: .
E ajd plz neka neko stavi listu tih 'cenzura' jer mi se par puta desilo da u postu pronadjem 'docasnik zvezdane flote,''Ekipa iz kraja' itd itd
Riječ pir@t koristiti umjesto gusar je naprosto glupo. Korištenjem riječi gusar pogađate potpuno isti pojam, i usput čuvate oriđiđi hrvatski vokabular :>
pir@t=/=gusar
Neko vrijeme se govorilo da je pir@t onaj koji pljačka koga god stigne, dok je gusar vrsta pir@ta kojeg plaća neka država ili organizacija ili nešto, međutim to nije točno.
Gusar i Pir@t su doslovno jednak pojam. Za ove gusare koji su plaćeni od strane nekoga na engleskom postoji izraz "Privateer", a i kod nas jedna vrlo slična riječ, mislim da je možda čak "privatir".
na, citaj
http://hr.wikipedia.org/wiki/Gusari
http://hr.wikipedia.org/wiki/Pirati
ako ce ti sta nakon toga bit nejasno, procitaj opet
Morao sam uništiti neke škole i smijeniti ministre i sad su mi se pobune smirile. U vanilli verziji Empire TW sam lako smirivao pobune, ali s darthmodom ide teže, ali je zanimljivije.
Ja sam u Rusiji svaka 5 turna izbacivao ministre..nego po cemu je sve darth mod tezi?
Evo recimo po tome što u vanili verziji nijedmaput mi barbari nisu došli uništit dockove, a sad su mi se u prvom turnu zabili u dockove i uništili tradnig port. Ak si s nekim u ratu napadaće te česće s punom vosjkom. pomorske bitke su skroz teže, ali mi polako ide. Teže je uspostavit dobre diplomatske uvijete. Bitke su kao da igraš protiv nekog profesionalca. Vojne uniforme su povijesno korektne, ima puno zastava, zapovijednik koristi dalekozor. Zvuk je točan itd.
Preporučio bi i ovaj mod, nema toliko promjena u gameplayu ali je odličan, dodaje puno unitsa..
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1367
S druge strane, čitao sam članak koji je spominjao upravo netočnost ovoga gore. Točnije, da se pira.t doslovce prevodi kao gusar na hrvatskom. Međutim bilo je u tiskanom obliku pa ti ne mogu linkat, ali rekao bih da je bilo ipak vjerodostojniji izvor od Wikipedije...= Citat =:
Izvorno postao KusurKovanica
24 sata?
inace gore ti je sve lijepo objasnjeno, tocno kakva je razlika izmedu tog dvoje. to sto se prevodi na na isto ne znaci da je isto. svi znamo da nas jezik saka kad dode do prevadenja mnogo stranih rijecikoje imaju slicno znacenje
Gusar i Pir@t je isto.
Pusti ga..vidis da slijepo vjeruje svemu šta wikia kaže, jedini je zajeb što mi nemamo drugaciju rijec za privater
Plaćenik? :)
Novi List.= Citat =:
Izvorno postao KusurKovanica
Da, naš jezik često saka, ali ovo je riječ koja se može izravno prevesti. Osim toga, prevodili smo je tako zadnjih... otkako znamo za sebe. Te gluposti sa piratima su počele negdje pred 6 do 10 godina.
Ono što sam ja spomenuo, a zvuči kao privatir, ili privater jest hrvatska riječ, iako je očito nastala od strane. Ali isto tako je "lopta" mađarska riječ pa se vodi kao naša domaća.
oke, ja sma pokazao di pise da to nije isto.
sad ste vi na redu, da vi meni dokazete, da je to isto.
izazivam vas.
= Citat =:
Izvorno postao Praetorian
A da se malo vratimo na temu?
= Citat =:
Izvorno postao Praetorian
bas i nije vjerodostojno, zar ne
U našem jeziku je isto jer nismo imali prilike radit (tolika) sranja po morima :)
ali to ne znaci da je to isto.
da opet citiram onaj primjer il?
"Pirate" i "privateer" nije isto. "Gusar" i "pirat" je :)
Jedan je legalno zaštićen, drugi nije. Big deal. :)
A tako je svejedno kad ti dođe na brod i bazdi po rumu :)