-
Re: Fakulteti-Preporuke-Pitanja-Upisi
[quote=McPingvin_v2.0]
= Citat =:
Izvorno postao "Über Tsar":3hqkts9v
Di je najbolje da se raspitam, na kojem forumu ??? Mislim na neki di bi moglo biti pilota ili ljudi koji dost znaju o tome.
E, gle, prije ću ja postati vlasnik Playboya nego što ćeš ti letjeti za RAF.
Shvati da za sve vezano za vojsku i van Hrvatske (ne računajući pomoćno osoblje i mirovne misije po svijetu) moraš završiti ovo, i to u najboljih 5 u generaciji. Budi normalan i maštaj o tome da završiš FER i dobiješ posao kao network administrator u banci pa da možeš peglati WoW 8 sati dnevno na poslu.[/quote:3hqkts9v]
Daj ne jebi !!! Valda ja znam šta me zanima i šta želim završiti !! FER me ne zanima, a peglanje WoW-a 8 sati još manje.
-
Shvati da se ovdje radi o tome da ne radiš šta hoćeš već šta ti kažu.
-
Sve ja to razumijem i znam da nemože biti kako ja hoću, osim ak nemam sreće, al me eto zanimaju mogućnosti.
-
Ako te već toliko zanima mogućnost (mada mislim da ista ne postoji da ti se ostvari to što ti želiš), ozbiljno porazgovaraj sa starcima i prestani tražiti nemoguće na forumima. Nitko ti neće dati tačan odgovor ovdje, otiđi i raspitaj se gdje treba.
= Citat =:
osim ak nemam sreće
Zapamti da te nikada nitko neće pitati kakva ti je i kolika ti je sreća, već kakvo je i koliko ti je znanje i koliko i kako radiš. Te gluposti o "Imao sam sreću i uspio" objesi o klin, napredak u bilo kojem poslu postići češ radom i samo radom a ne srećom i sličnim mambo jumbo glupostima.
-
DA, to sve razumijem i tako će i biti. Ja ću se potruditi kolko god mogu da mi se to što želim ostvari, ako bude bilo moguće.
Ajd da vas više ne gnjavim, neću više postavljati pitanja i tražiti odgovore vezane za mene.
Hajte vi koji studirate, malo prezentirajte svoj fax, možda pomognete drugima.
Isto tako vi koji tražite neki fax, možete postraviti pitanja u vezi njega ovdje.
-
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Über Tsar
Daj ne jebi !!! Valda ja znam šta me zanima i šta želim završiti !! FER me ne zanima, a peglanje WoW-a 8 sati još manje.
Mene zanima upravljanje sofisticiranim vojnim avionima. Zanima me i sviranje bass gitare. Zanima me psihologija, veterina, maketarstvo, pjevanje, fotografiranje, plesanje, vožnja motora i auta... Zanima me još 200 drugih stvari, ali sam svjestan što i kako bi trebao raditi da od toga napravim karijeru.
Postoji razlika između sna i vizije. Ti imaš san, i to je sve divno. krasno, but I know a guy who also had a dream...
-
= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Postoji razlika između sna i vizije. Ti imaš san, i to je sve divno. krasno, but I know a guy who also had a dream...
Why do all niggaz have nightmares all the time?
Because we killed the last one that had a dream.
:D
-
oke,oko ovog "zelim bit vojni pilot,ne jebi itd itd"
frajeru,malo si se zalaufao.zelis bit vojni pilot u drzavi u kojoj ima milijun vojnih pilota i 2 ispravna miga iz jugoslavije koji mogu poletit.osim toga,vojni pilot u hrvatskoj je,budimo realni,usrano bit.Ne samo zato sto je to tesko postat,nego jednom kad to postanes onda nista ne radis i budes sretan ako ti dozvole da poletis malo sa jednim od ta dva miga.
zanimaju te mogucnosti?
VEOMA je moguce da ces zavrsit skolu i ubit se od posla i pisat krv da postanes vojni pilot kojeg drzava ne treba :bravo:
alternativa oko odlaska u drugu zemlju?
da,svi jedva cekaju da unovace u svoju vojsku nekoga iz druge drzave i nekoga tko ce upravljati njihovim avionima.a i,budimo realni,ni oni nisu u ratu nit im treba jos bespotrebnih vojnih pilota.
stvarno,nemoj si otezavat zivot sa time
-
Dread nažalost priča istinu.
Ako ćeš u pilote treba se uvaliti u civilne, a to ti je ono "od A do B"... kao vozač iznimno naprednog autobusa.
-
A dobro, gotovo nitko danas nije u ratu, ali kako kaže poslovica, mudar čovjek kopa bunar prije nego što ožedni, pa za rat ili sukob treba uvijek biti spreman.
Dakako, ozbiljno razmišljanje o tome da postaneš vojni pilot je malo smiješno. Kao da želiš biti astronaut, recimo. A što se tiče civilnih pilota, lako je završit školu za to, ali poslije moraš polagat ispit koji je skup ko sam vrag.
-
a koja budala bi i bila u vojsci ikako? pogotovo sada kada smo u NATO-u, i kada ce te nasi poslat tamo di amerikanac pokaze prstom.
-
Nisam ja reko da bih bio vojni pilot nego civilni. Radio bih u nekom Airlinesu i bio bi zadovoljan.
-
Super. Prvi korak: SMANJI SIG
-
OK. Nemojte se više zamarat samnom.
-
= Citat =:
a koja budala bi i bila u vojsci ikako? pogotovo sada kada smo u NATO-u, i kada ce te nasi poslat tamo di amerikanac pokaze prstom.
nato nije osvajacki nego obrambeni savez.
ja sam eto tako,isto maturant.zanimaju me drustveni problemi i poboljsanje zivota pojedinca.pomaganje i tako to..
-
-
nene,nije sociologija.pomaganje u punom smislu te rijeci,to me zanima :D
-
A što je po tebi "pomaganje u punom smislu te riječi"?
-
Volontiraj ako ti je do nesebičnog pomaganja, jer faks altruizma još ne postoji :)
-
= Citat =:
Izvorno postao Dreadlock
= Citat =:
nato nije osvajacki nego obrambeni savez.
ja sam eto tako,isto maturant.zanimaju me drustveni problemi i poboljsanje zivota pojedinca.pomaganje i tako to..
da,da brani se americko tlo i ¨nacionalna sigutnost¨ po afganistanu, a naftna i makova polja su se tamo, eto, slucajno nasla..
OT: evo ja kao maturant elektrotehnicke skole cu nastaviti istim putem, mislim elektrotehniku, strojarstvo, tako nesto.
-
Meni je cilj ili pilot ili strojarstvo !!!
Vidio sam da na strojarstvu ima smijer zrakoplovni tehničar, baš fora, a mene jako zanimaju zrakoplovi !!!
Ako budem išao za pilota, ići ću za vojnog jer za civilnog nemam para, da bih radio u nekom Airlinesu, trebam položit ATPL dozvolu koja košta 30-40k €. Nakon što to zaradim, kupit ću tu dozvolu, pa preći u neki airlines.
Jedna dobra vijest što se tiče HRZ je to što dolaze novi avioni i helići, Gripeni, F16-ice, Eurofighteri...
Kakav je faks FOI ??? Jel valja ???
-
Kao da gledam/čitam alternativnu verziju mirka... ili nas ozbiljno trollaš pa nitko nije skontao još. :(
-
= Citat =:
Izvorno postao Über Tsar
Jedna dobra vijest što se tiče HRZ je to što dolaze novi avioni i helići, Gripeni, F16-ice, Eurofighteri...
Stižu ili SAAB-ovi, ili F16-ice, ili Eurofighteri ili MiG29-ke. Ništa od tog nije ni blizu sigurnog.
Rekao sam ti - okani se vojnog pilotstva. Dobronamjerna uputa :)
-
@MC, jel ti ideš na TVZ ili sam krivo shvatio? Koj smjer/godina itd.?
-
Da, TVZ, info, brucoš :) Kako tvoje osnove elektrotehnike? :P
-
To sam dao davnih dana :P Pljuga predmet pokraj Linearnih i ne linearnih mreža, procesnih računala ili analognih sklopova :D
Sretno na faxu!
-
Ah, fala... Ovaj tjedan usmeni iz engleskog, idući 2. kolokvij iz fizike, moram na pismeni iz tipografije... Ali, ajde, dat će se :)
-
Evo ako nekog slučajno zanima rad u granama multimedije (zvuk, video, slika itd. (naravno sve to s/na računalima)) onda je VELV iliti ga Veleučilište u Varaždinu prava stvar. I nema elektrotehnike :D (ali ima jedan semestar fizke...).
Evo, za one koji misle na FOI (i one koji misle da se to radi na FOI-ju) nek si VELV prouče.
-
= Citat =:
da,da brani se americko tlo i ¨nacionalna sigutnost¨ po afganistanu, a naftna i makova polja su se tamo, eto, slucajno nasla..
naftna polja su u iraku i u iranu.
= Citat =:
aha,dolazi i millenium falcon i tie fighteri takoder.
umirovljenici nam umiru na ulicama,a mislis da cemo trosit na oruzije?
:thumbs2:
@Ping
sto upisujes? :)
-
Drugi semestar za mjesec dana :P
-
= Citat =:
Izvorno postao Pingu
Drugi semestar za mjesec dana
nisam u toku :( :(
-
Baš sad gledam temu, i razmišljam: Kako ću ja prokleto propast. Ništa me pod milim bogom ne zanima previše. Oke aj zanimaju me živine itd, i mogo bi veterinu, al ne ja budala upiso ŽTŠ(koji me apsolutno ne zanima, smjer računalstvo jel). Znači niš od veterine. Fakat neam ideje kaj bi upiso, a ostalo je vrlo malo vremena(godina i pol).
-
Zašto ništa od veterine?
Uhvati se knjige i uči biologiju, kemiju, hrvatski, matematiku, strani jezik i što ti još sve neće trebati na državnoj maturi.
-
Što igra važniju ulogu kod upisa u faks, ocjene ili rezultati državne mature?
-
Ovisi ti od fakulteta do fakulteta.
Pri upisu na faks uz pomoću državne mature možeš imati maksimalno 1000 bodova.
Koji će postotak nositi pojedini predmet na državnoj maturi i uspjeh u srednjoj školi ovisi o zahtjevima fakulteta.
Primjerice na strojarstvu (koje namjeravam upisati) ispit iz matematike (viša razina) nosi 40% od ukupnih bodova, odnosno 400 bodova, ispit iz fizike ili kemije (koji nisu obavezni) nosi 15%, a opći uspjeh kroz cijelu srednju školu, odnosno prosjek uspjeha kroz sve 4 godine, nosi 40% bodova. Preostalih 5% otpada na dodatne bodove tipa bilo koja ocjena odličan iz fizike ili matematike, natjecanja i tako to. Hrvatski i strani jezik ne gledaju uopće, odnosno trebaš ih samo položiti, nije bitno koja razina ni koji uspjeh.
Evo, baš sam sad pogledao zahtjeve za veterinu u Zagrebu, a oni su sljedeći:
Prosjek svih ocjena - 37,00 %
Hrvatski jezik - B razina - 15,00 %
Matematika - B razina - 5,00 %
Strani jezik - B razina - 10,00 %
Kemija ili Biologija ili Fizika - Obavezan - 30%
-
To si našao na stranici fakulteta ili ima neka stranica gdje su zahtjevi za sve fakultete?
-
-
B razina je viša?
EDIT: Koja je razlika između jednopredmetnog i dvopredmetnog studija?