Nick koji sam dobio od Prdatora.
Printable View
Nick koji sam dobio od Prdatora.
Predatore,sta imas u medjunozju?
Čitam/čitao sam: Spidermana, Star Wars, Zagora, Dylana Doga, Nathana Nevera, Texa, Garfielda, Alana Forda, Miki Mausa... Vjerojatno sam zaboravio još koji :)
E da, i pokoji web comic tipa LFG.
Čitao sam i čitam: Zagor, Martin Misterije, Blek Stena, Tex Willer, Komandat Mark i Diabolik.
Sve odlični stripovi, imam 4 pune kutije tih stripova, od kojih su neki čak i od mog starog, obožavam ih čitati i skupljati. :D
Wut.= Citat =:
Izvorno postao xarabas
Croat je dobio taj nick jer je nakon čitanja Hellsinga postao Schrödinger fanboy. :)
[Puna verzija je pak croat1schro*, što je kombinacija njegovog nicka i msn binda za jednog Schrödinger awesome smajlija. :) ]
Kao klinac sam citao Zagora, Dylana Doga, Texa, dakle sto god mi je dopalo ruku. Danas uglavnom pratim americki mainstream i poput Sgt. Bull-a najvise volim kada mi ruku dopadnu miniserije i graficke novele.
Stripove čitam na moru.
Jedno sam vrijeme čitao Zagora da bih se eventualno prebacio na Dylan Dog-a koji mi je do danas favorit.
Do prije dvije godine sam kupovao Alan Forda, Zagora i Garfielda ali sam prestao jer je loša kvaliteta (uvez se raspada, pretanki listovi...) :(
Večeras naručio sa "Stripovi na kvadrat" prvi broj Lincolna(tvrdi uvez) i Alan Ford majicu :D
Zagor, Ultimate Spiderman, to sam najčešće čitao, a prije su mi znali uletit i Terminator i Battlestar Galactica stripovi, sad trenutno nemam toliko volje za čitanje toga.
Čitao sam dosta stripova,ali jedan moram izdvojiti,a to je legendarni Alan Ford!!
http://www.medenosrce.net/forum/uploads/1/alan_ford.jpg
aaaa :D
Imam tu majicu :D
Facooo :D Ja sam prije imao onu Grunfovu majicu gdje piše:"Kad se borim,neprijatelja nemam." Ali sam ju nažalost prerastao. :(= Citat =:
Izvorno postao loo
Pazi ovo: http://www.zlatnaserija.com/af/grunf.jpg
:D :D
najbolja grunfova je "tko vrijedi leti, tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi". a onu hitlerovu su morali brisati
I ja isto volim skupljati.= Citat =:
Izvorno postao GrimTheReaper
Zagor, Tex Willer, Sin City, Preacher, The Dark Tower (Kula Tmine, strip rula) itd.
Stripovi su umjetnost sama za sebe.
Pa od papirnatih sam čitao svašta, od Zagora, Alan Forda do Garfielda, znalo se naći par rođakovih izdanja Supermena(engleska) koja su bila vrhunac po kvaliteti, priči i svemu ostalome, pratio sam i online strip Gone With the Blastwave, jako dobar dok nije misteriozno nestao, ponekat skoknem do VGCatsa, malo mange sa strane i možda koji strip koji nema više u čvrstom stanju(tipa Wild Cats)
Edit:Ignorirajte dio o GWTB-u, ITS ALIVEEEEE!!!
http://www.blastwave-comic.com/
Eh,ovako. Imam skoro sve Zagore izdane u Hrvatskoj, negdje mi ih 15 nedostaje sve skupa. (Stari je u mlađim danima kartao poker/belu za stripove,xD)
Alan Fordove imam prvih 100 (skoro sve,i to starija izdanja,a ne ova nova žuta) i još otprilike 100-150 novijih brojeva. Imam popriličan broj starih Maxi Stripova (ne znam kolko je sve skupa brojeva bilo), u kojima se između ostalog nalazio Groo, jedan od najboljih komičnih stripova što postoji (po mom mišljenju). Imam i 20-ak Asterixa, a mogao bih uskoro i nabaviti Umpah-Paha (isti tvorac kao i Asterix). Eh,imam i sve Garfielde izdane u Hrvatskoj, i nekih 50-ak Texova...
Danas sam kupio Zagora nakon nekih 2 godine :D Btw. baš nekiad pročitao V for Vendetta(na srpskom nažalost jer nema hrvatske verzije) i sad idem čitat Spawna 1. dio.
Od stripova sam čitao najviše Zagora,Alan Forda i Doctor No-a.Ovaj zadnji mi je bio nekako najdraži,Alan Forda sam volio nekad furat na more,izležavat se i čitat ga.
mister no :P
Haha,da mister no,koji fail.
A bio mi je najbolji strip,šteta što ih nemam više.Dođe mi ih počet čitat sad.
ja imam od njega mislim samo prva 2 broja. inače do prvog, drugog razreda sam stalno kupovao extra zagore, a preko ljeta i obične, texkove, etc..., pa sam prestao na par godina i krajem prve godine faxa opet počeo kupovati extra zagore i još nisam prestao, mada je već dugo prošlo od zadnjeg broja koji sam kupio, mogao bi već novi doć, al jebiga kad se nema para
Kladim se da nisi nista razumio,jel?= Citat =:
Izvorno postao serijski samoubojica
Ekšueli kada se malo sagleda, Srbija ima najbolje stripove u Bivšoj Jugi pri tome mislim naravno na prevode istih koji se kreću od Watchmena sa vrtoglavom cijenom od 75 km (300 kn) pa do Millerovog Batmana i još nekih poznatih (VfV,300...) sa mnogo manjim cijenama. Lično preferiram Beli put (čije sam prevode i naveo) jer je genijalan no ima još nekih manje poznatih izdavača. Naravno najveći je problem nabavka stripova (barem ovde) jer dostava iz BL u SA dođe cca 20 km. 'Bem ti "državu".
300
Konan - Kula Slonova - Knjiga I
Nadzirači
V kao Vendeta
Konan je legendaran strip. Još imam jedan broj iz stare Juge. Što se mene tiče, Tex je jako dobar strip, daleko bolji od Zagora, ali Groo je nepobjediv...
Ma razumio sam nešto :D= Citat =:
Izvorno postao xarabas
http://translate.google.com/#sr|hr|
Evo ti ovdje pa kad god ne budes razumio nesto u stripu prevedi si jer kao sto znamo srpski i hrvatski su dva totalno razlicita jezika.
Koji flashback na Nadrealiste :rotfl:
Sto mu gromova je do prije negdje pola godine bio dobar, a u zadnje vrijeme je popustio na kvaliteti. Inače čitam ono što sam 'nasljedio' od brata i rodbine.. :D
Baš jučer uzeo Starcraft Fronta treći svezak :D
Mali update na temu. Od jučer (14.12) pa do 25.12. u Sarajevu (Skenderija - Collegium Artisticum) održava se sajam knjige na kojem između ostalog možete pronaći i Red Box (Srbija) i Biblioner (BiH) sa stripovima. Popusti nisu veliki a ukoliko se dovoljno raspitate, posebno u Red Boxu, možete pronaći jeftinije verzije popularnih stripova. Ja sam omastio brk sa V kao VendetaSi dva dijela Sin City-a, Tiha noć i Posljednje zbogom, oba u režiji DC Comica iz '95. Možete naći i još posebna izdanja Dylan Doga, Texa i drugih.
Arrrghhh,necu moci doci.
S= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Pretpostavljam da je greska u koracima. Dok je Vendetta DC-jeva(iako nije pocela kod njih), Sin City je izdan pod okriljem Dark Horse Comics-a.
Trenutno čitam Preachera, na 40. izdanju sam, i strip je čisti awesomeness. Čak se u jednom broju pojavljuje Bill Hicks i ima važnu sporednu ulogu u priči, respect + 9000 samo zbog tog detalja. Koga god stripovi i najmanje zanimaju, ovo je obavezna lektira. Predivan crtež, još bolja priča, uz obilje crnog humora i političke nekorektnosti, nemože bolje.
Lapsus, užurbano sam postao a i umoran sam pa se sastavilo. My Bad =D= Citat =:
Izvorno postao Horny Devil
Kad se sjetim Bleka Stene i Komadanta Marka dok sam bio mali, našao kod dede na tavanu valjda tonu stripova, čitao ko lud. U danasšnje vrijeme rokam po Nathan Neveru, Zagoru, Dylan Dogu itd. Inače, baš volim stripove.
Blek i Mark, makar ih čitao ponekad, su mi 2 stripa sa najneoriginalnijom pričom. Ono, svaki prokleti broj se svodi na to da ubijaju Engleze koji su osvojili selo, ili oteli nekog čovjeka, ili nekog od glavnih likova. Svaki od tih scenarija se odigrao 10+ puta u 20-ak brojeva koje moj stari posjeduje, bez pretjerivanja. :)
Pa ono, sve su to poznati i čitani stripovi, bez obzira na priču. Meni je to bilo prezanimljivo ^^
Ma da, zabavno mi je pročitati, ali fakat ne razumijem čemu baš isto svaki put.
I bez obzira na to Marka i dalje čita podosta ljudi :D= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic