Imaju Coffee house u kojem možeš pitati. Kako su sad zaokupljeni 5. verzijom S60 uređaja (5800 i N97), cijena N95 ne bi trebala biti visoka, no imaj na umu da je to međunarodni forum. Možda bi u [CRO]SMiscellaneous bilo bolje upitati.
Printable View
Imaju Coffee house u kojem možeš pitati. Kako su sad zaokupljeni 5. verzijom S60 uređaja (5800 i N97), cijena N95 ne bi trebala biti visoka, no imaj na umu da je to međunarodni forum. Možda bi u [CRO]SMiscellaneous bilo bolje upitati.
E pa budem upitao, i naveo da je CRO only...
Al prvo da malo pročitam, ima dosta štiva za pročitati...
Ak ništa budemo tog Tea nažicali da nabavi jedan uređaj... :wink:
Dosta štiva? Ovo je ugrađeni priručnik u N95-ici. Obrati pažnju na broj stranica u desnom gornjem uglu. :D
http://www.imagesforme.com/out.php/i...enshot0007.jpg
Dosta štiva je žešći understatement. :D
Ajme cool. :D
A kako napraviš SS na mobitelu?
Ajde pokreni travian, regaj se na bilo koji server i napravi SS. :roll:
Screenshotove radiš aplikacijom inovativnog imena - Screenshot. :D
Evo Travian sshota:
http://www.imagesforme.com/out.php/i...0849891f7c.jpg
http://www.imagesforme.com/out.php/i...61f355eb90.jpg
Kako Travian nije prilagođen mobitelima, otvara stranicu kao da je riječ o računalu te dobijaš povećalo umjesto kursora kojim možeš kontrolirati zoom nekog dijela stranice i zatim tek dobijaš kursor (pravi kursor, kao ovaj kojim izvodiš radnje na računalu). naravno, N95 podržava dual-slide i možeš pogurnuti zaslon dolje prilikom čega slika prelazi u landscape mod i izgleda još bolje za browsanje. No onda si ograničen kod unosa teksta, no to ionako ne radiš često, a i kad radiš, vratiš zaslon u portrait mod dok ga ne uneseš i zatim se vrtiš u landscape.
Mogu samo pitati na što misliš kada kažeš "otključa"? Na to da radi na svim mrežama (VIP, T-Mobile itd.) ili nešto drugo?= Citat =:
Izvorno postao mamlaz
Da ne otvaram novu temu evo idem po novi mob pa mi recite šta da uzmem Nokia 5610 XpressMusic ili Nokia 5310 XpressMusic meni se nekako više sviša Nokia 5610
Otključavanje as in dopuštanje instalacije aplikacija koje nemaju certifikat. Symbian je izrazito sigurna platforma za koju postoji relativno malen broj virusa i inih gadarija. Jedna od metoda zaštite je i zahtjevanje od aplikacije da ima certifikat koji će ju uređaju predstaviti kao nešto iz sigurnog izvora. Primjerice, Nokia aplikacije imaju Nokia certifikat i bez problema se instaliraju na zaključane uređaje. Programi koje sam naveo na predhodnoj strani tjeraju uređaj da misli da svaka aplikacija koja na njega ide ima svoj certifikat. Iako to ima svoje mane u vidu smanjene sigurnosti, ujedno i dopušta korisniku da instalira i pokrene na svom mobitelu što god poželi. Inače, što se tiče otključavanja za sve mreže, za to postoji metoda koja zapravo čuva garanciju koja se gubi prekodiranjem uređanjem. U Zagrebu se može nabaviti TurboSIM kartica - dodatak standardnoj SIM kartici u koju i ide standardna SIM kartica i zatim to sve ide u uređaj i tako se zaobilazi blokada drugih mreža ako je uređaj kupljen kodiran. Nakon što se TurboSIM izvadi, uređaj je opet kodiran i još ima garanciju.= Citat =:
Izvorno postao Gorila
@5310 vs 5610:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone1=2087
Odaberi koji ti se više sviđa u ovoj usporedbi.
Onda sam dobro posumnjao da nije riječ o dekodiranju mobitela :) Ajde, sada bar znam na što se moram pripremiti ako kupim nokiu.
Mozda nekog zanima http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142731
Nokia 5610 mi se čini bolja i ljepša pa zato uzimma nju hvala na pomoći.
imam 2 warninga za buduce nokia n-series mobitele:P
1. u vecini slucajeva baterija
2. kada uzmete drugi mob u ruku imat cete osijecaj da imate igracku u rukama XD
A bratić mi ga je kupio kad je izašo dao je 300€ i mobitel je zakon stvarno je dobar funkcije su zakon sve...
jel zna neko kako flashat v640i
na neki drugi (više awesome) softver
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone1=2125
Jedino je moguće mijenjati firmware između ova dva modela, no razlike nisu neke velike.
Nikad mi nije bilo jasno zasto ljudi moddaju low end mobitele. Kao da ce postici nesto ekstra s tim...= Citat =:
Izvorno postao sabbath32
koju ću razliku dobit
Isprike, tek sad vidjeh tvoj post, daklem, razlike vidiš na linku kojeg sam gore dao. Flashanjem ćeš zaobići firmwareom zaključane fičrse. Jedino što eventualno nećeš dobiti su stvari koje sam hardver ne podržava no u osnovi riječ je o 2 hardverski jednaka uređaja koje razlikuje firmware koji jednog čini jeftinijim modelom.
mene oči varaju il ja vidim da je moj model dobio veću ocjenu u performanceu od ovog k630 :(
Uzmi u obzir da su glasali vlasnici tih uređaja neovisno jedni o drugima, glasovi su pretežno subjektivni i nema ih jednako za oba uređaja.
thx
a kako flashat i di skinut firmware :)
Nokia PC Suite dopušta update firmwarea i automatski ga skida sam. Možda Sony Ericsson PC Suite to također može. Doduše, potrebno je koristiti firmware od drugog uređaja. Proguglaj malo, sigurno ima tutoriala. Nemam toliko informacija o non-Symbian uređajima.
se ima svoj upade kao i nokia pogledaj na njhovoj stranici a mozes ga i rucno instalirati pomocu 3rd party aplikacija
zna li netko mogu li na LG KC910 Renoir ici aplikacije poput onih za iphone?
mob ima odlicnu kameru ali ako na njega neidu igre i slicne gluposti prestajem razmisljat o kupovini :P
evo link za specifikacije http://hr.lge.com/prodmodeldetail.do?ac ... l=NOTHING#
Prijtelji mi nedavno kupio taj Renoir
trenutacno nije ovdje ali se vraca u roku od 3 dana(max.)
pa cu isprobati
btw:koje aplikacije npr.
ps. ja imam iPhone(sad se osjecam kewl)
Evo ekipa upravo mi je u lijevom dzepu nova novcata 5800 XpressMusic, u desnom stara N81, a u ruci pljuga i mogu vam rec da je feeling prejeben. Bas sam happy totalno...
Ako kome treba prodajem jeftino 5700 XpressMusic staru godinu dana (jos godinu dana pod garancijom) sa SanDisk Mobile Ultra microSD karticom od 4GB koja (nazalost) prima samo Vip SIM kartice pa ako je netko zainteresiran nek mi se javi u bilo koje doba dana ili noci...
Pozdrav svima
h3@dhunt3r
negdje u ovoj temi pise da na cookie nemozes stavit igre, mozes imat samo one koje dobijes sa njim= Citat =:
Izvorno postao Tele
na to sam mislio, necu kupovat mob ako nemogu stavit neke nove stvari na njega
@headhunter kolko si platio za 5800 i kakvi su dojmovi
cini mi se(98% siguran) da si je moj prijatelj instalirao igre bez problema
u vezi Reonira i igra
ti mozes instalirati ifre u njemu ali kad ih igras ti se na dnu ekrana pojavi kao tipkovnica i preko nje igras...
Kopirano iz druge temeSzbog nedostatka odgovora.
Obnavljam pretplatnički ugovor s Vipom pa imam priliku uzeti neki mobitel po povoljnijoj cijeni. Zapravo i ne tražim/ne trebam novi mobitel jer sam zadovoljan s ovim trenutnim, ali bilo bi glupo ne iskoristiti priliku.
Trenutno imam Samsung E390Sveć dvije godine, i potpuno sam zadovoljan njime. Najviše mi služi za pisanje poruka i slušanje glazbe (imam i microSD memorijsku karticu od 2GB).
Tražim novi mobitel u cjenovnom rangu do 500 kuna. Iako sam (bio) skeptičan prema touchscreen mobitelima (ponajprije me brine praktičnost pri pisanju poruka, pošto poruke najčešće pišem objema rukama i bez gledanja), počeo sam proučavati LG KP502, poznatiji kao Cookie (ime je gej, ali voljan sam živjeti s time). Imam priliku uzeti ga za 291 kunu. Zanima me isplati li se to ili postoji neki bolji mobitel do 500 kuna u Vipovoj ponudiS(uz produljenje pretplatničkog ugovora na nova 24 mjeseca).
Isto tako, zanima me i koja je razlika između modela KP500Si modela KP502.
Hvala unaprijed.
Razlika je u dizajnu (KP-500 ima zasebne gumbe dok KP-502 ima više streamlined gumbe) i bolji uređaj u tom cjenovnom rangu nećeš iskopati, Jedini problem kod njega je što ima ozbiljan manjak aplikacija.
Care to elaborate?= Citat =:
Izvorno postao Hellboy
Java OS :D Hellbača je razmazio Symbian :D
taj OS na bazi jave suxx big time..
htio sam uzet taj cookie jer je bizarnih 291kn u vip promo ponudi..
a onda ustanovio da aplikacija za njega ima 4.. od čega su 2 bezveze.. :kill:
Ni druge dvije nisu daleko. Aplikacije za mobitele bazirane na Javi su odreda sakate i mutave. Za razliku od iPhone i Symbian aplikacija koje u velikom broju slučajeva odišu kvalitetom, Java aplikacije su redovno, well, loše. Mobitel jest zgodan, no ne ako misliš dodati neku aplikaciju na njega koja neće sakati više od Vivaxovih usisivača.
Da, Java jednostavno nije dobar izbor za TouchScreen mobitele. Još je OK za obične DumbPhone uređaje ali za TS mobitel mora biti na razini ostalih SmartPhone uređaja, a za to nema čanse.
Java mobitele treba u potpunosti prestati proizvoditi. Symbian je od nedavno potpuno open source nakon što je Nokia otkupila sva prava i dala ih svijetu (još jedan od razloga zbog kojih se Nokiji klanjam kao mom bogu) da sustav razvija kako mu odgovara. A kako je Symbian daleko moćniji i svestraniji sustav od Javom pogonjenih izlika za mobitele, ne vidim razloga zbog kojeg bi itko više proizveo i jedan Java mobitel.
Koje su to točno aplikacije?
http://www.mylgcookie.com/
Ostale Java aplikacije nisu baš prijateljski raspoložene prema Java baziranom touchscreen uređaju,
Hellboy, da li je tebi "Mreža" pod postavkama (Postavke - Telefon - Mreža) postavljena na "Rad na 2 frekvencije" ili GSM?
Trenutno mi ispod signala piše 3G, ako stavim na GSM, ne piše mi ništa... Da li štogod gubim ako ga stavim na GSM mod rada odnosno što dobivam ako ga ostavim na 3G? Da li se taj 3G extra plača ili...?
Da nebi opet dobio račun ko prošli mjesec :rotfl: :cry: