-
ADnD je druga edicija, u svakoj ediciji su se mjenjala pravila, doavale klase i još neke druge stvari. (tipa skillovi itd.) ADnD-ova svrha je bila unaprjeđenje pravila u neku ruku "engina" igre, tj. pravila su otišla u veće detalje od prethodnih.
DnD može biti smješten bilo gdje, sve ovisi o tvojoj mašti. Forgotten Realms je samo jedan od predložaka za kampanje i postoje mnogi drugi settinzi kao što je Dragonlance, Ravenloft itd. Naravno da dungeon master (vođa igre) može izmisliti svoj setting ili uzeti neki iz književnosti kao npr. Middle Earth.
Ak imaš još pitanja o DnD-u kao pen and paper igri, imaš topic u alt+f4 pa slobodno tamo pitaj dalje stvari koje te zanimaju.
-
Ja igram opet BG2 i bio sam na onom djelu i dao Saemonu onaj horn da me on odvede i ništa bio sam kod onih "Riboljudi",ali prije toga mi je crklo par ljudi pa sam išao na stariji save i išao dati horn ispočetka.Sada sam Saemonu dao horn(Ali u monkey tavernu ne na docku di je koliko se ja sjećam bio prije),dam mu to dođe neki dialog i ništa,sada bih ja trebao biti na brodu a mene oni pirati napadaju ali ništa,saemon je nekako ja mislim zaglavio u tavernu. Ili ću trebat ići na još stariji save(a neda mi se opet borit s Irenicusom) ili ima neko drugo rješenje?Edit: Proguglo i našao da je to BUG :-x
-
Re: Baldur's Gate i Icewind Dale
ovako narode zanima me vase misljenje o ovoj stvari. sta je bolje kensai/thief ili kensai/mage. nikad nisan igra baldurs gate 2 pa ne znan kako tamo idu te multi klase. pretpostavljam da nije kao u iwd2 jer to su novija pravila. evo recimo da izaberem kensai/magea. jel on simultano dobija lvle i za kensaia i za magea ili mogu odabrat? sad ako iman 6 likova u grupi, i ubijem monstera koji donese 1200 expa, oce li mi 200 expa sist i za kensaia i za magea ili ce 100 dobit kensai a 100 mage?
-
Dobit ćeš po 100 za svaku klasu, levelupaš po klasama. Znači kad ti pređe lvl ko kensai dobiješ neke mogućnosti vezane uz tu klasu.
-
Kensai/Mage je možda najbolja kombinacija u igri,ako imaš nekog drugog da igra tenka.
-
After you dual the Kensai to a mage, the inability to use bracers and missile weapons can make him a liability to the group for a long while until he regains his Kensai abilities. ovaj dio me malo zbunjuje.
a kad bi odabra monka kao glavnog onda bi mora imat visok str, dex, con i wis?
-
Ček malo je'l ti govoriš o dual ili multi classu? Nije isto.
-
= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Ček malo je'l ti govoriš o dual ili multi classu? Nije isto.
e sad si me totalno zbunia. aj molin te kreni od pocetka i objasi sta bi to bilo dual a sta multi class.
-
Dual klasa znači da počinješ s jednom klasom npr. thief i pređeš recimo 5 levela kao thief i onda se prebaciš na npr. mage-a. Kad to napraviš gubiš neke mogućnosti od thiefa i nastavljaš dalje po yp-u magea gdje dobivaš spellove itd. više ne možeš napredovati u thief klasi. Ova mogućnost postoji samo kod ljudske rase.
Multi klasa je napredovanje u obadvije klase simultano, to mogu koristit sve rase osim ljudi.
-
ali da li ti se vrate mogucnosti thiefa kad sa mageom dostignes thief level ili ne? na primjer lvl 9 thief, lvl 9 mage i onda ti se vrate sve thief mogucnosti
-
Ne znam točno, nisam koristio dual klasu, pogledaj u manualu.
-
samo jos dvi stvari i onda san gotov :D
recimo, uzmem fightera i onda ga dual classam u inkvizitora. taj inkvizitor ce moc dobit grand mastery? evo kad bi uzea archera di bi ga specijalizira-bows( long, short) ili slings?
-
Za prvo nisam siguran jer kitove nisam koristio, a za drugo predlažem longbow ako želiš klasičnog archera koji će raditi lijepu štetu na daljinu.
-
Recimo počneš igru sa Kensaiom i kad dođeš do osmog levela(samo primjer) pređeš na magea i onda nemaš nikakve sposobnosti Kensaia sve dok ne dođeš do levela 8 s Mageom,onda imaš sve.Imaš walkthrough o tome,sve detaljno objašnjeno i s ocjenama koliko koji duall class valja itd;samo ako ideš na dual class pazi na početne atribute.
Evo link:http://www.gamefaqs.com/computer/dos...le/258273/9853
-
-
Icewind dale nisam nikad igrao kazu da je bolji od Baldurs gatea(1) koji je odličan no dosadi prij kraja(ja ga nikad nisam završio jer mi je bio crko komp a neda mi ga se sad igrat ispočetka) .
Ipak sve u svemu remek djelo gamerstva. :thumbs2:
kakav je icewind dale?
-
Icewind Dale je čisti hack n' slash pa ak te zanima čisto klanje sa pričom koja je tamo tek tolko, onda je igra za tebe. IMO BG1 je puno bolji od Icewind Dale-a.
-
ljudi pocemo sam igrat baldura........................................... ............................!:D(ovo sam ceko da vidim oce li me neko gadat necim...:P)
uglavnim igra zasad ide ok...nego sta lad mi neki lik umre..kako ga ozivit??trenutno sam u frendly arm innu ...:D
dobro bi mi dosla mala pomoc...
-
Dok ne dobiješ nekog clerica slobodno loadaj zadnji save...
-
U balduru 1 baš i nema rezrektova... cilj je ne krepati.
-
icewind dale mi je bio užasno težak. došao sam do grobnice s kosturima odmah negdje pri početku igra i epicly uginuo :(
al za ono vrijeme što sam igrao, moram priznat da je fenomenalna igra. atmosfera, feeling, baš pravi D&D
-
ma sta je ovo???
doso sam u neki inn i neki me likovi napadaju ( mislim neki flaming fist) kad idem izac iz tog inn-a...nemogu doc do vrata...lik me zaustavi nest rece i onda nas pobju ko zeceve(ima ih 6-7)....wtf? to se vec malo malo prije dogodilo ali sam ih uspio zaobic...
-
Pa pobogu, čitaj što kaže i što (ako) ti piše u quest logu, u starim RPG-ovima je ključno čitati s razumjevanjem. Ne napadaju te bez veze valjda. :)
@Samael:
Pauza is your friend, ali istina je da IW po defaultu zahtjeva malo više borbenoga taktiziranja, a ne samo "zerg time" rush (sjećam se iz IW2 kad si trebao u jednom hramu paziti kad se stepenice isprave tako da možeš doći do bossa, a da ne odskližeš dolje... i druge stvari).
-
Baldur's je jedna velika priča, i u igri je glavni aj storytelling, dok je većinu bitaka moguće dobiti spemanjem spelova... U IWDu je potpuno suprotno, jer je orjentiran samo na bitku i taktiku iste, kako se razne stvari upotpunjuju, itd.
-
A tek abjuzanje Yoshima i trapova :(
No to se znalo nekad jako zbugovati, npr. onaj zmaj u shadow templeu... postavio sam trapove oko njega dok je još bio neutralan prema ekipi, a kad je postao hostile trapovi su se aktivirali, ubili ga i nisam dobio xp :(
-
-
da...igra me ubila...odusto sam...
-
= Citat =:
Izvorno postao Dropper
da...igra me ubila...odusto sam...
Koja igra, zašto si odustao? :confused:
-
-
o covjece.. :D danasnji new age gameri, sve sami papci.. :D
ispricavam se ali.. :D
-
oprastam xD
nazalost to sta si reko je istina...volio bi da nije ali jest...
a stacu...shvatio sam da da bi igro ove starije igre danas trebalo ih je prije igrat jer sada nema smisla...
vi koji ste prije igrali BG i bilo koju drugu igru imate je opet zelju zaigrat jer ste svjesni njene kvalitete a ja nazalost nisam...ipak imam srecu sta sam odigro par starih naslova kao sta su commandosi,stari c&c,blood,đuka,ali to je sve bilo kad sam imo 10ak godina mozda i manje... :D
sta je tu je :P
-
Nije ti Baldur uopće tako kompliciran. Sama kompliciranost nastane u igračevoj glavi, koja blokira kad vidi gomile teksta, izbornike na interfaceu i gomilu stvari.
Moraš shvatiti da je većina stvari potpuno beskorisna. Recimo, od milijun buffova na čarobnjacima, možda su ti samo dva potrebna, ostalo sve nabubaj sa strelama, raznim fireballovima i drugim razornim igračkama.
Ista stvar vrijedi za warriore, gdje je najbitnija ionako snaga.
U suštini, gameplay Baldura je jako jako sličan kasnijiim Biowareovim igrama poput ultrajednostavnog Kotora, samo je perpektiva drugačija.
-
danasnje igre se svode na to da budu sto jednostavnije i zabavnije.
BG je takodjer zabavan, ali za njega treba posvetiti nesto paznje, koncentracije i razmisljanja kao i kod ucenja pa to mnogima bas i ne sjeda najbolje.
Dok si pod stresom, il mozak samo sto ne zakuha, uzmi naravno neki fps i deri,.. dok se pak osjecas "intelektualno" a ne uci ti se nista, probaj Baldur's Gate :D
-
Ne znam o kojem je Balduru riječ ali ipak je potrebno malo učenja. Npr, osnove Dungeons and dragonsa ali kad to prođeš spreman si za sve D&D igre :D
-
Nabavio sam si Baldurs Gate i ono ljudi, jel se da kome napisati mi par pametnih stvari kako da napravim lika ili likove, da mi igra bude sto bolja sto se tice storya i interkacije izmedu likova ^^
Hvala ^^
-
Nisam do sada vidjeo temu. Igrao IW nekoliko sati i obrisao. Dosadno i pretesko. Sa full partyem izginem za sekund i ostane mi jedan lik, i sad ja onako iz zajebancije krenuo s njim i poceo da cistim ko manijak. Koji penis? Ne, hvala.
-
= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Nabavio sam si Baldurs Gate i ono ljudi, jel se da kome napisati mi par pametnih stvari kako da napravim lika ili likove, da mi igra bude sto bolja sto se tice storya i interkacije izmedu likova ^^
Hvala ^^
Da ljudi vide na drugoj strani :(
Installirao sam ga i cekam :(
-
Edwin. Minsc. Oni zajedno > sve.
Što se tiče čiste snage, Aerie. Daleko najjači lik u igri, sa pravilnom opremom. Ima li išta jače od curke koja se može sama dići iz mrtvih? Pa curka koja može bacit mass heal, naravno. I što je bolje od besmrtne curke sa mass heal? Pa curka koja može bacat alacrity>timestop>adhwx4. I što je bolje od toga? Pa, curka koja može sve to napraviti u dvije combat runde, naravno :D
Also, Viconia. Viconia i Aerie u partiju čuda rade od conversationa. I posjeduju.
Zadnjeg lika, heh... ovisi kaj ti igraš. Ako igraš melee, uzmi Jana. Ako igraš caster/ranged, Mazzy. Ili Keldorn, možda, ali bez Viconie i Edwina, osim ak fakat ne želiš sapunicu sa krvavim krajem. U expu uzmi Sarevoka samo.
Likove koje izbjegavati: Yoshimo: pomalo bugiran, a neznam koje patcheve imaš... Annoyman: annoying. Imoen: užasno me smeta. Nalia: Imoen II. Valygar: najmeh lik ikad.
-
-