Razlog je velikoj većini što ne podržaju ubijanje životinja radi prehrane nas, a to nije pretenciozno ako ti ne nabijaju na nos ili ne spominju uopće. Zapravo, kad bolje promislim, taj razlog kao razlog nije pretenciozan, ma što oni govorili.
29-06-2012, 14:12
Sonic_Moronic
Re: Vegetarijanci i vegani
Vegetarijanstvo je prehrambeni izbor, ikakve moralne naznake su pretenciozne.
Meni se ne sviđa prehrambeni lanac, volio bih da nitko ne mora jesti nikoga. But guess what.
Poanta je da je prehrambeni izbor osobna sloboda i ikakva prepiranja oko toga i kompleksi superiornosti su retardirani.
29-06-2012, 14:22
Mirko L
Pa da, razlog kao razlog mi nije pretenciozan, ljudi nekad jesu.
Ako smatraju da je ispravnije držati se principa da ne žele ubijati druge vrste da bi nahranili svoju, naravno da onda u prijevodu smatraju da su bolji od drugih, ali ako to ti nikad neće spomenuti, meni apsolutno ne smeta.
I ti smatraš da si bolji od nekog serijskog ubojice jer ti ne ubijaš nikoga, jesi li zato pretenciozan?
29-06-2012, 14:25
Sonic_Moronic
Primjer ti je pametan pravo.
Idi govori ljudima koji jedva imaju hrane za život da su nemoralni kad jedu meso :)
To mi je isto kao da kupim električni auto pa se smatram boljim čovjekom što ne zagađujem okoliš plinovima. Iluzije.
29-06-2012, 14:30
Sgt. Bull
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
To mi je isto kao da kupim električni auto pa se smatram boljim čovjekom što ne zagađujem okoliš plinovima.
I dalje prdiš? Da? Onda i dalje zagađuješ okoliš.
:D
29-06-2012, 14:35
Mirko L
Da, siguran sam da ti umireš :)
A čuješ, nemaju svi ista moralna stajališta, nekima od njih bi primjer mogao biti savršen, a ne možeš reći da je tvoje stajalište općenito moralnije, kao što ne mogu ni oni, jer ne postoji nijedno univerzalno.
29-06-2012, 14:39
Sonic_Moronic
= Citat =:
Izvorno postao Mirko L
Da, siguran sam da ti umireš :)
Ne umirem, ali govorim baš o takvim biserima koji svoj izbor smatraju moralnijim i ultimativno onim kojemu bi se ostali trebali prikloniti, što je čisti bulšit i zemlja snova. Nemam nikakvih problema sa nečijim prehrambenim izborom jer nije moj posao, ali kužiš, nemaš pravo da se osjećaš viši što ne jedeš meso.
Zato sam i trolao ovaj thread jer se mnogo postova svodi na "kako oni to mogu pa jesu normalni, to nije zdravo" što je apsolutno nebitno i jedino što me zanima kod vegetarijanca/vegana je da li se smatra boljim čovjekom od mene što je odlučio izbjegavati neko jelo.
29-06-2012, 14:42
Mirko L
Imaš pravo da se osjećaš, to ionako ne možeš kontrolirati, ali sve je OK ako ti ništa ne govori.
29-06-2012, 15:42
Maloki
Od sada pričamo o tome da li životinje imaju dušu.
Nakon par stranica prelazimo na raspravu o pobačaju i je li on ubojstvo.
29-06-2012, 15:42
Sonic_Moronic
Na kraju dolazimo do Hitlera.
29-06-2012, 15:43
Mirko L
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Od sada pričamo o tome da liSživotinje imaju dušu.
NEHRVATU
29-06-2012, 15:45
Maloki
Srbine.
29-06-2012, 16:17
SharpDressedChevap
= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Problem s veganskom hranom je da se od tog bezbožno prdi.
Otkad sam počeo jest više zelenila nekad me bude sram samog sebe koliko smrdi jebemu :(
29-06-2012, 19:02
Sickmanno1
Ja toliko volim meso da ne bi imao ništa protiv i da probam ljudetinu.
Zapravo prije bi bio ljudožder nego vegan.
29-06-2012, 19:23
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Prvih mjesec i nešto dana to nije jebeno ljudsko biće.
29-06-2012, 20:34
Electromaster
Lol pobačaj, najbolje su mi žene koje su uberultra protiv toga sve dok jednom ne zabriju da su možda trudne.
In retrospect, možda se nisam trebao bivšoj cerekati zbog toga.
@Mirko
Ovo kaj je Sonik reko, većina tih ljudi automatski misli da njihovo govno miriši, plus očito nikad nisu čuli za prehrambeni lanac. Bit će mi baš super kad se otkrije da biljke imaju osjećaje.
Also nadomjestci u prehrani su govno. Da vrijede ne bi bili nadomjestci.
29-06-2012, 20:36
Kid A
Sta pise ono malim slovima? Pisi glasnije
29-06-2012, 21:07
Delirium
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Srbine.
= Citat =:
Izvorno postao Mirko L
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Od sada pričamo o tome da liSživotinje imaju dušu.
NEHRVATU
Related:
29-06-2012, 21:32
Maloki
29-06-2012, 22:37
Dreamer Deceiver
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Lol pobačaj, najbolje su mi žene koje su uberultra protiv toga sve dok jednom ne zabriju da su možda trudne.
In retrospect, možda se nisam trebao bivšoj cerekati zbog toga.
@Mirko
Ovo kaj je Sonik reko, većina tih ljudi automatski misli da njihovo govno miriši, plus očito nikad nisu čuli za prehrambeni lanac. Bit će mi baš super kad se otkrije da biljke imaju osjećaje.
Also nadomjestci u prehrani su govno. Da vrijede ne bi bili nadomjestci.
aj barem nisi morao uvjeravati neku curu da ne može zatrudnjeti jer je s likom imala suhi seks i kad je on malo svršio u gaće :(
29-06-2012, 22:59
Sgt. Bull
Olol. You need some new friends.
29-06-2012, 23:01
Electromaster
^This. :)
02-07-2012, 13:27
Devil Dog
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Umirem
:pray: :pray: :pray: :pray:
03-07-2012, 22:54
Karlo_from_Bjelovar
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
malo svršio
03-07-2012, 23:15
WannabeClone
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
Ali dobro, radi šta ćeš, samo mi ne nabijaj to na nos.
:rotfl:
03-07-2012, 23:26
Kid A
Al zamisli stvarno, ono ides ulicom kad odjednom iskoci vegetarijanac iz zbunja i krene te maltretirat zdravom hranom
>nightmare fuel
04-07-2012, 00:23
Aerial
Koliko sam shvatio, naracionalniji razlog koji ide u prilog veganstvu je da "je nehumano masovno i industrijski uzgajati i ubijati životinje" za prehranu.
I slažem se u nuku ruku s time, pomalo je degutantno. Šopati cijelu koloniju neke vrste u kutijama da bi je pobili čim prije i pojeli.
But then again, zar ne radimo isti racku s biljkama?
04-07-2012, 00:32
WannabeClone
Radimo, al bez biljaka nikako ne možemo.
+manje je bilja (samim time i vode i energije) potrebno za prehranu osobe nego što je potrebno bilja (etc) za prehranu životinje koja bi bila hrana toj osobi
04-07-2012, 01:14
Electromaster
Kako ne, ima ljudi koji samo mesine žderu. Ima osoba koje neće za sve pare povrće na tanjuru pogledat. I za jedno i drugo postoje nadomjestci, vitaminske tablete i koješta. I jedno drugo je smeće, ljudi su svejedi i treba se hranit raznovrsno.
I yeah, wow, potroši se manje vode i energije. Opet uništavaš život kako bi se prehranio, kako možeš zločinče jedan? :'(
Da ne govorimo o tome koliko životinja pogine od kombajna i pesticida, ili pak jednostavno o tome koliko prostora zauzimaju recimo polja kupusa, prostora koji se morao raskrčiti i ograditi od životinja, smanjujući time njihovo prirodno stanište. Meljoracija Neretve na primjer, napravila je to područje odličnim poljoprivrednim tlom, ali koliko je močvarnih vrsta izgubilo stanište?
Masovna proizvodnja zelenila nije ništa bolja, samo si mažete oči.
Also, evo ti dačo opet malo Maddoxa. ;3
04-07-2012, 01:19
Chupacabra
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Da ne govorimo o tome koliko životinja pogine od kombajna