Ništa čudno. Naftni lobij je i dalje prejak da bi se razvila iole kvalitetnija konkurencija današnjim automobilima.
Printable View
Ništa čudno. Naftni lobij je i dalje prejak da bi se razvila iole kvalitetnija konkurencija današnjim automobilima.
Latitude: 45°48'53" North,= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Longitude: 15°58'42" East
Nominal power of the PV system: 4kWp
Inclination of modules: 33deg.
Orientation (azimuth) of modules: -5deg.
Fixed angle
Month Ed Em Hd Hm
1 5.98 185 1.82 56.4
2 8.77 246 2.69 75.3
3 10.90 339 3.48 108
4 13.40 401 4.37 131
5 15.00 463 5.03 156
6 15.10 453 5.14 154
7 16.50 511 5.63 174
8 15.30 473 5.22 162
9 13.50 406 4.48 134
10 9.40 291 3.03 93.8
11 5.63 169 1.72 51.7
12 4.14 128 1.24 38.4
Total for year 4070kWh
Ed: Average daily electricity production from the given system (kWh)
Em: Average monthly electricity production from the given system (kWh)
Hd: Average daily sum of global irradiation per square meter received by the modules of the given system (kWh/m2)
Hm: Average sum of global irradiation per square meter received by the modules of the given system (kWh/m2)
Za proizvedeni 1kWh drzava placa 4kn. Napravi daljnju matematiku :wink:
I ja mislim da je nuklearna energija vrlo isplativa i čak ekološki prihvatljiva. Bar ne utječe na atmosferu, ali ako bi se počela masovno koristiti, nuklearni otpad bi mogao postati značajan problem.
Što se tiče solarnih panela, više puta sam čuo za (valjda su to novije generacije kolektora) panele koji i pod oblacima proizvode tek nešto manje struje. Čak se nešto govori u zadnje vrijeme da bi kolektori trebali pojeftiniti.
Od kud ti taj proračun Sick?
Mislim, da se razumijemo, ja sam vrlo za micanje od fosilnih goriva, ali masovno korištenje solarne energije dok se ne smisli postavljanje satelita u orbitu pa slanje energije na zemlju nekim laserom ili čime već teško da ćemo doživjeti :)
Za sada je klasična nuklearna elektrana najbolje rješenje, iako ništa nije gotovo do fuzije :)
A šta je ta fuzija? Molim te objasni. Nisam ništa o tome našao na Indexu.
guglaj ITER.
Ukratko,to bude bila kao elektrana u kojoj se energija dobiva procesom koji je slican onme u suncu,kao gorivo se koristi rasprostranjen deuterium i tritium koji se dobiva tijekom samog procesa.
A ne nastaju nikakve štetne tvari kao posljedica tog procesa.
Koji SF bokte. To neće NIKAD zaživjet. Prije ćemo **kanjem proizvodit energiju nego na taj način.
Nije to nikakav SF, Sunce i sve ostale zvijezde na taj način proizvode energiju :)
SF bez F :)
I onda ekipa kaže da Sunce nije Bog? Mislim ono FAIL zemljani...
To mi je izracunao jedan lik iz njemacke koji se bavi prodajom photovoltaig sistema. Jedno vrijeme sam bio poprilicno fasciniran solarnom energijom, a dok sam zainteresiran za nesto nailazim na podatke :P= Citat =:
da je električni pogon dobar, i elektrane bi isle na struju :rotfl:= Citat =:
I moj stari se isto htio baciti u taj posao, ovime ću ti reći sve: odustao je od toga.= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Možda ti to ne znači puno, ali imaj ovo na umu: čovjek već 5 godina baca silne novce u vjetar da napravi perpetuum mobile :eyebrows:
Mah, ja nemam novaca da bi usao u taj posao. A i nisam previse kvalificiran za taj posao....
Nisi shvatio poantu: odustao je od solarnih panela, a ulaže novac u perpetuum mobile.
Ok...ovo je zvučalao gotovo identično kao razgovor mene i dečka prije 2,5 godine...Samo što smo mi našli više argumenata :P
Testiram nešto: Nyaaaaa~
Zakon, radi :>
Postao si gej?
Nope, cenzura.
i dalje nekuzim :(
Smatra da je bolje ulagati u stroj koji ne postoji i nemoguć je po svim trenutno važećim fizikalnim zakonima, nego u solarne panele.
ugasena mi je cenzura
brb
Ja ću uvijek biti odan V8 benzincima,Mad Max knows the best.
Btw jeste vidjeli onog Rimca što je danas bio na televiziji,radi električne automobile za utrke.
samo zbog tog debilizma cu staviti cenzuru nazad.
dobro je
*prisjeća se scene iz Futurame kad u jedan takav opali svemirski kamenčić, te se ovaj zarotira i sprži pola Kyota*= Citat =:
Mmmkay. :)
Jel to meni govoriš da sam debil?= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
Na kuci imam 4 solarna panela, dovoljna su da ja i moji uz jos 20 ljudi imamo toplu vodu 247
da= Citat =:
Izvorno postao Interceptor
ok,samo da znam.
Inače,to nije istina.