Ja mislim da ti imas kompleks jer sviras bas. Ne bi trebao imati, ali eto.= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Printable View
Ja mislim da ti imas kompleks jer sviras bas. Ne bi trebao imati, ali eto.= Citat =:
Ne kužim...
Nekaj sam krivo rekel ili kaj?
Mislim da ti oni pokušavaju reći da je Nightwish isfuran i neoriginalan band, bez obzira na instrumente. Ja ga i dalje slušam iako sam to shvatio, samo ga ne dižem u nebesa.= Citat =:
Ja sam vec rekao, 95% symphonica su bendovi koji nemaju mnogo muzickih ideja, zato ubace orkestar/klavijature da pokriju neznanje. To su naravno neke random melodijice koje se sa manjim varijacijama javljaju u svakoj symphonic pjesmi. Ti kazes gitara ne mora bit zastupljena. Sto je tuzno, zastupljena je, ali kao sto rekoh, svira 2 riffa cjelu pjesmu, ili cjeli album. Sto zelim reci, symphonic je uzasno formulaican i jednolican, samo kradu ideje i stvaraju jeftinu muziku. No to su ukusi.
Drugo, metal kao zanr ima svoje karakteristike. Ukoliko je vecina tih karakteristika odsutno, onda to nije metal. Ako ubacis samo klavijature u pjesmi, to nije metal. Metal je uglavnom smece od zanra, i ne mora sve biti metal, ali to je onda sasvim drugi zanr. To ja pokusavam reci, ali ti ne zelis prihvatiti.
I ti ces cijeli symphonic strpati u isti koš , samo zato što si cuo nightwish, e ono luka :(
Reko je 95 % :D= Citat =:
Izvorno postao Kenyi
Da, time se pokrijem, ako mi neko pokaze neki genijalan bend. :(
Ovi su recimo prilično zanimljivi, jedino me growl živcira: Haggard.= Citat =:
Izvorno postao megalodon
Jep, Tales of Ithiria za početak slušanja Luka. Upon Fallen Autumn Leaves, La Terra Santa i Tales of Ithiria. Ne da mi se tražiti linkove na youtube-u.
Ili symphonic gigant Therion.
Taj album mi je smećkast, pogotovo dijelovi gdje tip samo priča neku lošu fantasy priču, uopće im ne stoji taj koncept.= Citat =:
Izvorno postao Midwintertears
Da, oni su bogovi i osnivači žanra, sve poslije njih je samo loša kopija.= Citat =:
Izvorno postao Kenyi
Da, ali bi mu se možda za početak mogao dopasti... Awaking the Centuries pwns.
Mislil sam odustati ali:
Nikad ali nikad nisam spomenul da gitara netreba biti zastupljena nego nije u svim žanrovima zastupljena u jednakim količinama.= Citat =:
Izvorno postao megalodon
Pa oni su jedni od začetnika symphonic metala. Nemaju dvije slične pjesme, kaj nije slučaj kod mnogih ostalih bendova.= Citat =:
Izvorno postao Arkannen
To kaj je možda Emppu relativno prosječan gitarist ili Marco nije virtuoz na basu ne znači da su kao bend loši glazbenici.
Govorite vi kaj oćete o Nightwishu, imate pravo na to, ali meni su oni jedan od najboljih bendova i ne bi ih slušal da su dosadni, monotoni ili neoriginalni.
I da se nadovežem na prvi quote: Nightwish i Tarjin "operni" glas su bili prvi s takvim stilom, a ostali današnji bendovi kopiraju NJIH (naravno ne svi).
Therion. Therion. Therion. Therion.= Citat =:
= Citat =:
lol= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Da, sve pjesme su im zapravo iste, samo se mijenja tekst i vokalna melodija, i eventualno promjene raspored žestoko-lagano ponekad.
EDIT: LOL, sad sam pustio obe u isto vrijeme, jedina razlika koju sam primjetio je vokal :pray:
Ukus je tako relativna stvar.= Citat =:
jelda? :) ja sam isto oba linka u isto vrijeme pustio, i nisam stopirao jednog...tek dok su pocele pijevati, onda sam shvatio da su obje on :)= Citat =:
misliš na onaj therion koji je do 1993. svirao death metal? a naredne tri godine doom metal?= Citat =:
therion nije svirao symphonic do 1996. kad su izdali "Theli", u ISTO vrijeme kad je i Nightwish počeo s radom..
tako da nema govora o ZAČINJAJU žanra.. šta god na wikipediji pisali o tome..
A to ce kao spasit Nightwish cinjenice da su pop sa distorzijom?
a nije Nightwish izdao 1997 prvi album?
sig= Citat =:
Izvorno postao megalodon
Na Therion koji je 1993. izdao Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas na kojem su klasični elementi prisutni u velikim količinama.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Na Therion koji je 1995.Sizdao singl The Beauty In Black, 2 operna vokala, i gotovo sve izvedno u klasičnom stilu, tako da molim te budi tiho, s poštovanjem.
Nightwish je prvi demo izdao tek 1996, i samo je pokrao te ideje, tako da odustani od ovog razgovora.
to nisam rekao.. ne branim ih, samo "to get the facts straight...."
besides.. ja ionako slušam old school, trenutno su na repertoaru Gamma Ray i Edguy :D
@mortician... album 1997. a 1996 demo album sa tarjom. i NE, ne smiješ me pitat otkud to znam.. (žena ima doma sve albume)
@duke of earl.. WTF? izdao singl? klasični elementi? kaj hoćeš reć s time? da su Iron Maideni dance zato kaj su uveli klavijaturu na "Somwhere in time"? jedan singl znači "izlet u neke vode". tek kad izdaš cijeli album jednog tipa možemo pričat o promjeni žanra..
Zapravo, mislim da su Funeral takav vokal uveli prije još prije Theriona, makar tad nisu bili symphonic, nego funeral doom metal.= Citat =:
Ali da, Therion su začetnici symphonic metala.
Kaj se Haggarda tiče, zadnji album je teški prosjek, ali Eppur si Muove je po meni nešto najbolje kaj su izdali.
Strasno :( :( :(= Citat =:
Izvorno postao Gwin
ugl, to nema nikakve veze...s ovime kaj je Duke napisao, Therion je svakako prvi.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
a mozemo i cijepidlaciti, Nightwish je demo izdao u 10 mjesecu 1996, a Therion TheliSu 8 mjesecu (ne pitaj me od kud znam...metal archives :))
megalodon.. kaj fali.. edguy su njemačka kopija maidena sa šaljivim prizvukom.. idealno za "under influence" vozikanja po ličkoj magistrali.
@duke ajd biraj malo vokabular.. ne vidim čime sam zaslužio epitet "imbecila". šta? ne smije se dirnuti u tvoj presveti therion?
@mortician.. začetnik?, ajde, možda, iako bih ja prije rekao da su u isto vrijeme dva različita tipa u dvije države krenuli sa istim razmišljanjem. ali reći da Nigtwish kopiraju Therion je glupo
pa mozda ga ne kopiraju, ali su u svakome slucaju neoriginalni, pjesme im se vecinom svode na copy-paste princip, ponavljanja i sl...sto je u biti i objasnjeno u proslim postovima...AGAIN :)= Citat =:
Izvorno postao Gwin
= Citat =:
i da, Edguy je gej...dokazano je :)
Otkud ovo? Pa mnogo žanrova je započelo tako što je neki bend u 1-2 pjesme stavio neke elemente. I drugi su vidjeli da tu ima nečega, pa su proširili koncept.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
dosta s tim vise...Nightwish je mainstream smece i ne valja....ipak, svi znamo da je najbolja glazba BLACK FUCKING METAL. :gitara: