Preporuke za neki dobar neofolk ili pagan folk, a može i obični folk? :( Nešto poput ovogaSmožda.
Printable View
Preporuke za neki dobar neofolk ili pagan folk, a može i obični folk? :( Nešto poput ovogaSmožda.
Pada mi na pamet dosta bendova, svi valjaju, makar nijedan nije sličan ovom tvome.= Citat =:
Izvorno postao Midwintertears
Daemonia Nymphe, sviraju starogrčki folk, odnosno folk sa home-made replikama starogrčkih instrumenata, nešto predobro. Od albuma poslušaj Daimonia Nymph i Krataia Asterope.
Nocturnal Hecate
Dance of the Satyrs
QntalS- svakako poslušaj, po žanru su darkwave, al melodijama dosta vuku na folk. Od albuma je najbolji Silver Swan, makar su im sve najpoznatije pjesme (Entre Moi et Mon Amin, Maiden in the Mor) na "Tristan und Isolde" albumu.
Levis
Lingua Mendax
ŻywiołakS- Psychoteka, zakon.
Senmuth, njega poslušaj ako hoćeš nešto istočnije. Na većini od svoja 52 albuma kombinira folk raznih afričkih i azijskih zemalja s raznom elektronikom i doom metalom. I da, svi albumi valjaju.
Kratu Praja
Morning Swallow
Shakjamuni
Inače, ovo me podsjetilo da imamo minijaturnu temu o raznim vrstama folka koju ću oživit kad mi se bude dalo. :(
Vidiš, trebalo bi otvoriti temu za to. :)= Citat =:
Izvorno postao Midwintertears
viewtopic.php?f=19&t=27337
Enjoy. Možda ju oživim s opširnijim postom od prvoga, al sad mi se ne da, prepuštam ju tebi.
Rotting Christ, sve njihovo.= Citat =:
Izvorno postao Rider on the Storm
Non Serviam
The Sign of Prime Creation
A Dynasty from the Ice
Sanctus Diavolos
I ne vraćaj se dok ne prođeš cijelu diskografiju, ya heard? :)
Nisi blockan, samo mi se ne da upalit emosen. :(
Nego,
Adolf Castle - Russian Polizei, prejako.
Hvala velika, na prvo slušanje svega Qntal mi se najviše dopao.= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
Heh, dobar izbor, stvarno ih treba poslušat.
Nego, ako ikog zanima, Senmuth je prije mjesec dana izdao svoj najveći album dosad, Akhet Mery Ra, trajanja 3 i pol sata, kojeg dobar dio fanova hvali kao najboljeg dosad. Album je besplatan za download i svi linkovi su ovdje, samo kaj ga je nemoguće skinuti jer jebeni Rusi nisu čuli za rapidshare, megaupload, itd, nego sve uploadaju na svoje servise koji su očito namjenjeni ruskim korisnicima. Probajte skinut album s bilo kojeg linka, vidjet ćete na kaj mislim.
EDIT
Povlačim to, onaj zadnji link napokon proradio nekom poštenom brzinom, prije se vukao na 0,2 kbps.
Wow,ovaj Qntal čak nešto i vrijedi.
Francuzi?
edit.Njemci koji pjevaju na latinskom,loly.
Emmure - Sound Wave Superior
http://www.metal-archives.com/board/...iles/durrr.gifSKad-tad se i to moralo dogodit. Deathcore pjesma sastavljena isključivo od breakdownova, očaj svih očaja.
Corvus Corax?
Moar sauce plox?
uzas :(= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
aid, mozda postoji netko ko ima fetis na breakove pa:D
Od albuma poslušaj Mille Anni Passi Sunt i prvi Cantus Buranus. OvdjeSsam ostavio par linkova na pjesme.= Citat =:
Izvorno postao Nodakim
muahahaha :evil:
sad se ubacujem s malo girlie bendom.
ko voli tetu simfoničarku i power/epic metal? :thumbs2:
B2R8_0NC ... re=related
rCQgbaRP ... re=related
to za one tarjonostalgičare
Zvuči kao lošiji Nightwish.
Bas sam neki dan pricao, kako mi ide nakurac sto u symphonicu gitara obavezno sluzi da svira dva power chorda cjelu pjesmu i ponekad solo, i onda ubace orkestar da se ne skuzi kako su losi.
Pa da nema orkestra nebi onda bil niti symphonic, ne?
To što imaju orkestar ne znači da trebaju zanemarivati gitare. Uostalom, isto vrijedi i za dobar dio folk metala, jedan riff po 4-5 pjesama.
Your offering displeases us.= Citat =:
Izvorno postao Pathetica
Ali poanta symphonica je da dominira orkestar/klavijature/nekaj a ne gitara. Postoje drugi žanrovi di je izraženo silovanje gitare.
Neko tak more reči da se u mnogim bendovima previše drka po gitari a premalo se čuje kalvijatura ili bas.
strikno thrash. :D
Poenta je da su ti simfonicki elementi uzasno isfurani, jeftini, i kvazi-klasicni. Slazem se za bas. Za klavijature ne jer klavijature nemaju mjesta u nekim podzanrovima, sto se ne moze reci za gitaru.= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Prije bi rekel da je gitara užasno isfurana, jeftina.= Citat =:
Izvorno postao megalodon
Isto kak klavijature nemaju mjesta u nekim podžanrovima tak i gitare nisu najpoželjnije u symphnicu.
Pa nije gitara uvijek broj 1.
Brijem da nemas pojma o cemu pricam. Ali okej. Samo mi reci, sto je symphonic bez gitara i zestine? Metal sigurno nije, ali onda je uzasno losa imitacija klasike.
Luka, kako kome. Kako kome. Drži se ti svog Opetha.
Nije gitara Bog i batina u svakom žanru. To je poanta svega. Ima i ostalih instrumenata koju su jednako važni, a ovisno o žanru pojedini se instrumenti ističu.= Citat =:
Izvorno postao megalodon
Symphonic nije jedan od onih žanrova di je gitara instrument oko koje se sve vrti.
Nisam to rekao. Ne mogu se stvarno sad prepirati, mozda ces shvatit, mozda ne.
Ovdje se priča o Symphonic METALU, ergo gitara mora biti zastupljena koliko-toliko jer se radi o metalu.
Hoće li možda sada netko reći da su i bubnjevi isfurani i nepotrebni?
Ali hej, ja slušam death metal, što bih ja uopće mogao znati o glazbi?
Naravno da mora. Sam Nightwish mu je primjer.
Nightwish - Nemo
Nightwish - Amaranth
2 ili 3 vrlo slična riffa koja se ponavljaju kroz OBE pjesmu, i jedna bijedna solaža. Daj nemojte me zajebavat.
Ja se nemam namjeru prepirati, ja samo velim da gitara nije uvijek najbitniji instrument.
I nisam rekel da treba biti bez gitare, to nikak.
Gitara mora biti ali ne u svakom žanru jednako zastupljena.
Nebude sad jedan bend kao Nightwish imal dve gitare ko mnogi ostali metal bendovi jer jednostavno nije potrebno.
Sve je stvar žanra i na kraju krajeva ukusa.
:thumbs2:
S ovim se potpuno slažem. Naravno da ne trebaju previše odvlačit pažnju od symphonic elemenata, ali neka minimalna raznovrsnost kod riffova se podrazumijeva.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Mirrorthrone - A Scream to Express the Hate of a Race
Već ne znam koji put linkam tu pjesmu, al evo još jednom. Ovo je jedan od boljih primjera kako imati i klavijature u prvom planu i solidnu količinu riffova u pozadini.