Ovo si rekao kao da se mora truditi da ispadne bolji!? Bilo bi žalosno da ne bude bolji od njega, sada kad su vidjeli što ljudi žele i kada su vidjeli što ne valja u starom engineu itd.= Citat =:
Izvorno postao GDra
Printable View
Ovo si rekao kao da se mora truditi da ispadne bolji!? Bilo bi žalosno da ne bude bolji od njega, sada kad su vidjeli što ljudi žele i kada su vidjeli što ne valja u starom engineu itd.= Citat =:
Izvorno postao GDra
Uf, dosta stvari od gore koje su navedene mi se ne sviđaju :(
Al eto, štaš, nemoš imati ovce i novce :D
Kad pogledam malo bolje, Oblivion je naspram Skyrima katastrofa (po ovome što vidim u najavama) ali opet sam ga se naigro i nauživo tak da ma sve će to biti u redu ^^
Bitno samo da igra ima RPG elemente, da te navuče da ju igraš tako što jedva čekaš da level upaš da bi dobio neki perk/skill i onda ju igraš masovno i uživaš koristeći taj perk/skill i tako to ^^
Nisam sve čitao u zadnju stranicu ili dvije... jel su što rekli u vezi skupljanja EXP-a za levelup umjesto "use skill to level up" sistema!?
Za lijenu bagru.
[/quote:2jpj7oio]= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Ovo će biti užasno awesome. :)= Citat =:
"You can read in-game books in 3-D."
"Every item has a 3D-preview in the Flash based inventory, which you can twist, turn, rotate, etc. Sometimes you will solve puzzles by analyzing these 3D-previews. Not only armor and weapons can be explored in great detail, also small rings and herbs can be investigated from all possible angles. Every single item in the game can be previewed in the inventory screen."
"There are special animations for sneak kills with daggers."
Slažem se, al mislim da više trebaju ulagati u "psihu" igre nego u "fiziku". Tipa treba više stvari koje utječu na samu igru i gameplay. Ovaj 3D čitanje knjiga mi nije niš novo. Mogu čitati knjigu i ako je 2D :D= Citat =:
Izvorno postao Grim Teh Reaper
Dok recimo onaj Critical Hit i Bleedeing Damage je već novina u samom gameplayu :D
Nadam se da se konta šta oću reći :D
Novi GI Update: Art of Skyrim
Skupljanje XP-a neće biti u Skyrimu. Skyrim nastavlja koristiti TES Skill System s dodatkom Perkova.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
3D čitanje knjiga i dizajniranje mehanika ne rade isti članovi tima tako da jedno ne utječe na drugo.= Citat =:
Slažem se, al mislim da više trebaju ulagati u "psihu" igre nego u "fiziku". Tipa treba više stvari koje utječu na samu igru i gameplay. Ovaj 3D čitanje knjiga mi nije niš novo. Mogu čitati knjigu i ako je 2D
Dok recimo onaj Critical Hit i Bleedeing Damage je već novina u samom gameplayu
Nadam se da se konta šta oću reći
Znaci nista od dual-wield magija za sad. :( Steta, bas sam se veselio ovome.= Citat =:
"It is not yet possible to combine forms of magic. It is difficult. Frost magic makes an enemy move slower, and fire does damage over time, and the fire remains on the ground for additional damage. If we would allow the player to use fire magic in one hand, and frost magic in the other, it becomes much more complex. Maybe we will implement this though, but for the time being, 'No'."
Nego.. mislim da bi bilo lijepo od programera da nam naprave bolji inventory sistem. Ako ne cijeli onda barem onaj dio koji nosimo (oklop i oruzje) da izgleda kao u Diablu.
A ostalo moze ostati na "listi" kao i prije.
Inace sto se kombat sistema tice cini mi se da bi Bethesda sa Skyrimom mogla postaviti nove standarde za ostale igre. :D (Ako to ispadne tako dobro kako oni pricaju.)
Primijetite koplja na jednom artworku u videu. :)
+ zapaljene strijele. :)= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Imaju puno knjiga o Vikinzima tamo, tako da otprilike znamo kako će izgledati građevine i itemi.
Većina gradova, ako ne svi, su drevne ruševine u koje su se Nordovi uselili. Imamo već i screenshot jednog grada i taj grad nikako nije vikinški (ali naravno paše loreu).
Vikinški feel će pak definitivno biti prisutan.
BTW, na mapi u videu se može vidjeti kojim popdručjima upravlja Carstvo a kojima Rebelli.
Izgleda da opet neće biti napretka što se tiče NPC-eva. Pričaju o fizici i animaciji, ali pobogu, kad ćemo vidjeti likove sa malo OSOBNOSTI.
Već su govorili o NPC-evima i poboljšanom Radiant AI-u. Nećedu pričati dvaput o istome.
RadiantAI nema veze s time. To što lik cijepa drva dok ti priča mu ne daje baš nikakvu osobnost, vjerojatno će samo izreći svoje dosadne generične linije. Ali vidjet ćemo.
Radiant AI i Radiant Story, koji upravljaju NPC-evima i stvaraju im priče nemaju veze s NPC-evima :S
Mada će kvaliteta Radiantiziranih NPC-eva ovisiti o kvaliteti Radiant AI-a i Radiant Storya, oboje jako utječu na skriptirane dijaloge i NPC-eve: quest-makeri Dialogue makeri ne moraju više tratiti vrijeme na mini questove i generične NPC-eve i mogu se više posvetiti skriptiranim questovima i važnijim NPC-evima tako da očekujem da će tu biti poboljšanja. GI o njima pak vjerojatno neće govoriti do kasnije kad budu govorili o detaljima priče, Factionima i MQ-u.
TES pristup dijalogu ne dopušta previše osobnosti NPC-ovima van quest-specific dijaloga, time više od kad je VA stupio na scenu, jer svi koriste zajedničke linije dijaloga ovisno o svojoj rasi i regiji gdje su (sjećam se da je MW imao i linije dijaloga specifične klasama, tj. zanimanjima, ali u biti je funkcionirao po istom principu). NPC-ovi su u TES igrama jedva korak iznad osnovnog odašiljača informacija.
Zadnji post quote.
= Citat =:
Izvorno postao Akul
Kako ej Skyrim velik kao Oblivion, vjerojatno će imati podjednak broj NPC-eva.
U drugu ruku, OB ih je obogatio i valjda sad imaju dovoljno budgeta da naprave više linija dijaloga (ovisi o tome gdje su sve iskoristil ibudget... grafika očito nije dobila preveliki budget jer nije AWESOME kao što su bili svi TES-ovi prije).
Ali da, bjerojatno će ostati Database-like dijalozi. To što te dijalozi ne tjeraju da biraš kako će tvoj lik odgovoriti i time mu ne sile osobnost je jedna od dobrih strana TES igara koje se fokusiraju prvenstveno na igračevog lika (za razliku od Bioweare RPg-eva koji prioritet daju priči). Ovi dijalozi daju sve što ti treba a sam valjda znaš kako je tvoj lik odgovorio.
Valjda će biti više NPC-eva jer u OB je to bilo tužno. Prosječni grad sa 20 NPC-eva to je valjda manje neg što je i u Morrowindu bilo. Već se u Falloutima vidio napredak u broju NPC-eva (iako je riječ o post apoc settingu pa nije potrebna gusta naseljenost), očekujem bar duplo više NPC-a, veće gradove i više manjih naselja inače će biti razočaravajuće.
Gledajući Mekereth Side, mislim da će gradovi i biti veći nego u OB-u.
Što se tiče gustoće, mislim da bi bilo moguće da ih Radiant Story generira. Kako se Radiant Story uvijek pobrine da ako ubiješ trgovca ili Quest Givera da se pojavi lik koji će ga zamjeniti kao trgovac, quest giver ili šta već, mislim da je moguće da taj feature naseli i gradove dodatnim NPc-evima. Well, bar se nadam da će Bethesda koristiti Radiant Story u tu svrhu.
Računaj i na to da u Falloutu sa pola NPC-a tipa "Novac Settler" ili "Recruit Legionary" nikad nisi mogao konkretno voditi dialog, već bi ti oni samo rekli jednu rečenicu koju bi ponavljali kad bi kliko na njih...= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Taj sistem mi se i više sviđao nego sistem da možeš sa svima razgovarati, a nitko ti nema ništa za reći. Uspio sam pogledati onaj artwork video i sviđa mi se, barem po artworku izgleda puno impresivnije nego Oblivion.
Da ko u MW di je bil gro NPCa koji su imali identične ponuđene odgovore ili ekipa s one linerima u OB, bolje onda imati random građane čisto da se dobije dojam stanovništva.
Inside Skyrim's Menu System Overhaul
Beskorisne informacije: Game Informer je uzimao samo konzole u obzir.
Nitko nije rekao da su wallpaperi dosli. Tek sam sad vidio kad sam isao malo istrazivati.
http://www.gameinformer.com/b/features/ ... apers.aspx
Bilo bi bolje da nema ovog "Gameinformer" dole desno :|= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Neke od zanimljivosti koje otkriva jedan Francuski časopis:
-if a weapon and a shield or two weapons are equiped, you cannot cast any spell
-it seems that smithing (repairing included) can only be done in forges
-clouds are gathering in real time around mountain peaks
-jedan od gradova je Dunmerski grad
-after Oblivion where every place looked alike, in Skyrim you'll find once agin the excentricity of Vvardenfell. Here every Nord Clan has its own colors, its own identity
-Fury spell se vraće
-dva nova spella: Snow Trap i Circle of Protection (koji odgurne sve neprijatelje iz tog kruga)
-Athletics doesn't exist anymore (to prevent the player boosting this only by jumping on stand)
-AI : NPCs have day and night activities like cooking and brushing the ground in front of their houses
-dialogues : most "unimportant" NPC like simple villagers won't have any dialogue tree (instead they'll directly comment on rumors or on what they're doing) ; only important NPCs will actually exchange dialogue with you, you can cut short the dialogue only by walking away
-Every city and town is bound to some particular resources meaning if you burn their mill or mine, you affect their economy and they'll be forced to buy flour or mineral somewhere else and when you'll want to buy these resources here again it will be more expensive
-Dragons can be unpredictable in their behavior, they will fly in the air, crawl on the land, they can crash when wounded
-Todd Howard potvrđuje: "a cause-consequence tree for each mission"
-each mission will be a bit different according to which mission you did before and the path you play
-If you meet a Giant on the road he might totally not attack you unless you attack him
-it seems he says that when most NPCs give you a quest, they'll give you precise directions or accompany you to the road showing you which direction to take to go on on you quest
-rumors spoken by NPCs between them : they can speak vaguely about places of interest around the village and it's all up to yourself to find them if you're interested in (drugim riječima, nećete dobiti na mapi sličicu koja pokazuje gdje je to)
-in Oblivion there was only 1 guy working on the dungeons, this time for Skyrim, 8 devs are working on them
Source
Aha, nema direktnog pointera na quest objective... sviđa mi se i iznenađen sam.
E ovdje ima nekih dobrih stvari, sviđa mi se sve ovo vezano za utjecaj koji igrač ostavi na svijet.
Taj dio treba oprezno uzeti sa zrnom soli jer svaki put kad su najavljivali takve velike utjecaje na svijet oko igrača je to bilo jako pretjerano u odnosu na stvarni rezultat. Možda na kraju taj utjecaj na ekonomiju gradova bude sveden na jedan questić u svakome gdje ćeš moći za neke pare uništiti mlin ili nešto. Ne znam, malo je predobro da bi bilo istinito.
Dobro, to se podrazumijeva. Sve od ovih najava treba uzet za zrncem soli :P