Nije. I sa modovima nije baš vrhunska igra, ali je fino poboljšana u usporedbi sa vanilijom.
Igrajući vanillu imat ćeš najdosadniji brojke vs brojke combat system gdje mažeš po neprijatelju dva dana i nadaš se da imaš dovoljno health potiona. Osim ako igraš marksman thiefa, assassina ili možda battlemagea. Također, magije nisu toliko zanimljive koliko mogu biti s modovima, a i perkovi nisu baš dobro izbalansirani. O dodatnim finesama poput hladnoće, gladi i žeđi da ne pričamo. Likovi i questovi su bez obzira na sve nažalost generički, ali bar se gameplay može fino isfrizirati.
05-11-2013, 19:10
StormCr0w
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Da, combat je katastrofa. To shvatiš pogotovo kad staviš težinu na expert ili nedaj bože master, fake difficulty samo takav.
Lijepo šibneš na novice i uživaš u roleplay iskustvu
05-11-2013, 19:50
cham3leon
Pa zato je i neizmjerno bolje popraviti taj combat pa da bude zabavno, a izazovno. Danas sam baš po putu naletio na malo jebenijeg assassina koji je dual wieldao neke dwemer čakije i dodgeao power attackove, a ja sam se borio sa 2H bastard swordom. Borba je trajala oko minutu, uspješno sam ga priklao, a pritom nisam primio ništa damagea zato jer skill. U vanilla se to ne može.
Ne odvajam se od ovog remekdjela. Igra ima toliko bogat i živ svijet da uopće ne moraš obavljati questove, nego možeš samo živjeti kao neki alkemičar, kovač, lovac itd. itd. Mislim da sam sad level 12, a tek sam saznao da je Delphine u Bladesima, znači negdje 1/3 MQ. Došao sam do tog dijela i odlučio na neko vrijeme ostaviti MQ. Kupio sam si kuću u Whiterunu (Breezehome) i odlična mi je sad kad sam ju uredio maksimalno. Baš ima dojam doma nekog avanturista, sa onom vatrom, biljem koje se suši, izloženim oružjem, knjigama, škirnjama i sl.
Mapu sam istražio nešto sitno, ali najviše se vrtim oko Riverwooda i Whiteruna, iako sam i u Markarthu obavio par questova (mislim da sam tamo i dobio ovaj Mace of Molag Bal koji sad koristim). Šteta što u gradovima nema malo više ljudi (ubio sam zmaja u Whiterunu i pao je tamo ispred one zgrade Companiona, i došlo ga je vidjeti 7-8 ljudi, što je većina populacije ako ne brojimo one trgovce koji su u svojim trgovinama ili innu). Ali dobro, Skyrim i je slabo naseljeno područje.
Nisam se specijalizirao na neke posebne skillove, pa tako sam razvijao i Bow, Block, One-handed, Smithing, Destruction, Lockpicking i Sneaking. Sad se najviše fokusiram na One-handed, Block i Smithing, a drugi prijelaz idem vjerojatno sa mageom, pa onda sa nekim elf strijelcem. Uglavnom, igra je ono, da staneš i gledaš oko sebe od šoka (prolazak mamuta u daljini, priče prolaznika, pjevanje bardova, jeleni, lisice i ostale životinje trčkaraju okolo, banditski kampovi...), uglavnom - brutalno. :D
A još nisam moddao apsolutno ništa, i igram gotovo sve na low (recommended). Igram na laptopu pa ne želim forsirati da se ne pregrije, pošto još nemam cooler. Ali kad uključim odsjaj na vodi i sl. gluposti, iss. :pray:
EDIT:
Može mi neko objasniti soul gemove? Vidio sam da se spominju, ali ne kužim. Trebaju mi za charge magičnih oružja?
10-11-2013, 10:30
cham3leon
Da, trebaju ti da napuniš charge od oružja, ali isto tako i da ih enchantaš.
Prilično je loše što su gradovi užasno mali. Solitude i Windhelm koji bi trebali biti metropole imaju po 10 stanovnika i 7-8 kuća. Koliko se sjećam svi gradovi u Cyrodiilu i Morrowindu su bili mnogo veći. Ne znam zbilja odakle taj trend, je li to zato da uštede na performansama, radnom vremenu dizajnera ili što? U svakom slučaju podsjeća na ovaj novi SimCity gdje su gradovi smiješno mali. Možda u idućem TES-u budu svega 4 kuće i dvorac u gradu, ffs.
10-11-2013, 10:53
Mirogamemasta
http://skyrim.nexusmods.com/mods/46465//?
Ako netko ima problema sa CTD i zamrzavanjem neka testira. Meni je baš danas zadnji dan halanja Skyrima i onda radim manju pauzu.
Uglavno odigrao sam danas sat vremena i taman kad sam pomislio da je sve super dobijem CTD. Trebam još testirati. Budem danas testirao koliko stignem pa javim.
Sa druge strane igra mi se niti jednom nije zamrznula dok sam koristio fire shout, tako da sam se barem jednog problema riješio. (valjda, idem još igrati da provjerim.)
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Da, trebaju ti da napuniš charge od oružja, ali isto tako i da ih enchantaš.
Prilično je loše što su gradovi užasno mali. Solitude i Windhelm koji bi trebali biti metropole imaju po 10 stanovnika i 7-8 kuća. Koliko se sjećam svi gradovi u Cyrodiilu i Morrowindu su bili mnogo veći. Ne znam zbilja odakle taj trend, je li to zato da uštede na performansama, radnom vremenu dizajnera ili što? U svakom slučaju podsjeća na ovaj novi SimCity gdje su gradovi smiješno mali. Možda u idućem TES-u budu svega 4 kuće i dvorac u gradu, ffs.
Konzole, slabi engine, 3.1 gb limit... samo pogledaj teksture i sve će ti biti jasno. Ovo je port i gotovo. Tek sa idučom generacijom konzola ćemo valjda dobiti kompletan TES kakav zaslužujemo pošto će konzole praktički biti PC onda...
Daj me ne jebi, kako nisam znao za ovo? :pray: :pray: :pray:
100 dodatnih NPC-ova sa tonom dijaloga, 45 novih questova, nove bardovske pjesme i općenito 2 gigabajta novog sadržaja. Sunce ti jebem krvavo :pray:
EDIT: I da, sve je voiceactano, i to nevjerojatno dobro.
10-11-2013, 23:42
Azer
Stalno otkrivam nešto novo, a nisam posjetio ni 20% ove igretine valjda. :D
Još sa modovima, isuse kriste, imam šta igrati narednih par godina.
Dobio Nightingale armor sad, napio se sa nekim likom u krčmi i probudio se na drugom kraju Skyrima. :D
11-11-2013, 11:20
Azer
Razmišljam danas ne ići u školu. :(
11-11-2013, 11:21
StormCr0w
Zbog tako usrane igre. Vjeruj mi, to je samo početni dojam! (koji je trajao 300 sati :( )
11-11-2013, 11:24
Azer
Za svaku igru koju sam spomenuo u zadnjih par dana (GTAIV, AC2, Alpha Protocol i Skyrim) si rekao da je smeće. :D
Šta valja po tebi?
11-11-2013, 11:26
StormCr0w
Nije istina, nađi mi quote!
I lol na ovu sliku iza :D
11-11-2013, 11:28
Azer
Onda je Xero. Avatare miješam.
11-11-2013, 11:29
StormCr0w
Da se razumijemo, ja sam uživao u Skyrimu, ali činjenica je da je igra u najbolju ruku prosjek.
11-11-2013, 11:31
Azer
Šta je onda iznad prosjeka?
Ja bi rekao da je Skyrim najbolja igra koju sam do sad igrao. Ali zadnjih par godina nisam ništa, tako da to ima veze. Tek od neki dan igram.
11-11-2013, 11:39
StormCr0w
Pa to sam i rekao, kad splasne hajp skužit ćeš da igra i nije tako dobra.
Po meni bi The Witcher 2 bio RPG koji je iznad prosjeka, od novijih jel. Ima smislen combat sustav, težina nije fejk, ima razrađenu priču većine kvestova i općenito izvrsni storyline, dobro napisane kvestove koji te ne vode za ruku (moguće isključit kompas i opet završit kvest, probaj to u Skyrimu), odlične glavne likove koji nisu "ljuske" kao u Skyrimu, tvoji izbori povlače posljedice koje su često dalekosežne itd. Skyrim je okej za odigrat kad se zašeliš snijega i zime i rolpleja. Žao mi je samo jer je igra imala toliko potencijala, a na kraju smo dobili samo 10% od onoga što su obećali.
11-11-2013, 11:44
Niko Bellic
Ja sam toliko svog lika nabrijao da to nisu istine. Trenutno sam @ level 72, magicka mi je na 700, helt na 200 i stamina na 110. Pravi je izazov igrati kao mejđ s malo helta, no uz dobru strategiju uspješno ubijam neprijatelje u pojam. Conjure Dremora Lord (puta dva), Grand Healing (po potrebi), pa Invisibility @ leva ruka + Paralyze @ desna ruka i svima jebem mamicu kao gospodin.
Prejebeno je igrat kao mejđ uz +450% na ređenerejt magicka (Master Robes of Alteration +150%, Morokei +100%, Ring of Recovery +100%, perk za regeneraciju (2/2) +50%, Amulet of Akatosh +25% i Elsweyr Fondue +25%), tak da fino uživam dok nevidljiv rokam skroz nečujno iz daljine, jerbo mi je Sneak na 100 + svi perkovi ofkors.
Brutala teška!
11-11-2013, 11:45
StormCr0w
Kolko sati si utukao :)
11-11-2013, 11:46
GDra
Danas je prije točno 2 godine izašao Skyrim :D
11-11-2013, 11:52
Niko Bellic
Najbolja igra u svemiru! <3
@ StormCr0w
Sigurno 500+ :-D
@ GDra
Uzeo si mi riječ iz usta. :-D
Prvog lika sam nazvao Martin. :-D
11-11-2013, 12:00
GDra
Iako mi je Oblivion dosta draži. :)
11-11-2013, 12:14
Mirogamemasta
= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Ja sam toliko svog lika nabrijao da to nisu istine. Trenutno sam @ level 72, magicka mi je na 700, helt na 200 i stamina na 110. Pravi je izazov igrati kao mejđ s malo helta, no uz dobru strategiju uspješno ubijam neprijatelje u pojam. Conjure Dremora Lord (puta dva), Grand Healing (po potrebi), pa Invisibility @ leva ruka + Paralyze @ desna ruka i svima jebem mamicu kao gospodin.
Prejebeno je igrat kao mejđ uz +450% na ređenerejt magicka (Master Robes of Alteration +150%, Morokei +100%, Ring of Recovery +100%, perk za regeneraciju (2/2) +50%, Amulet of Akatosh +25% i Elsweyr Fondue +25%), tak da fino uživam dok nevidljiv rokam skroz nečujno iz daljine, jerbo mi je Sneak na 100 + svi perkovi ofkors.
Brutala teška!
Ti znaš valjda da ti je toliki magica regen beskoristan u borbi. Tek kad ubiješ sve oko sebe će ti se magija regenerirati 4.5 puta brže...
Bolje ti je povečati mana pool i nabiti resistance...
Btw jel netko vidio koliki je max. mana pool? Ja trenutno sa magom imam 566.
11-11-2013, 13:44
Xero
= Citat =:
Izvorno postao Azer
Kakve su ovo laži? Meni je Alpha Protocol najbolja igra ikad.
11-11-2013, 13:57
Niko Bellic
= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Brutala teška!
Ti znaš valjda da ti je toliki magica regen beskoristan u borbi. Tek kad ubiješ sve oko sebe će ti se magija regenerirati 4.5 puta brže...
Bolje ti je povečati mana pool i nabiti resistance...
Btw jel netko vidio koliki je max. mana pool? Ja trenutno sa magom imam 566.
Beskoristan kažeš? Očito još nisi vidio kako funkcionira potpuno razvijeni Sneak u kombinaciji sa Invisibility spelom? Nevidljiv si i nečujan za neprijatelje, a ako te skuže (što je fakat rijetko if you know tak igrat) samo rokneš Paralyze spell na njih, pobjegneš za tih 10 sekundi pa zatim odeš u Sneak mod i rokneš Invisibility.
P.S. Max mana pool za level 81 lika ti je 1160 (800 kroz levelanje + 260 archmage's robe + circlet, necklace i ring of peerless magicka + 100 elsweyr fondue)
11-11-2013, 14:12
StormCr0w
= Citat =:
Izvorno postao Xero
= Citat =:
Izvorno postao Azer
Kakve su ovo laži? Meni je Alpha Protocol najbolja igra ikad.