Ok je lik. Also, ovo ja zelim:
Al nemogu je naci kod nas. :(
Printable View
Ok je lik. Also, ovo ja zelim:
Al nemogu je naci kod nas. :(
Kako ne možeš?
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=corsair+K70
OK je Linus, ima karizme, razgovjetano priča i pokaže uglavnom ono što ljude zanima, a ne samo neke random stvari koje pišu na kutiji. A i ima pristup pre jebenim komponentama, kvalitetno snimi radove pa je gušt pogledati high end komponentu koja te zanima...
Gle sad ima. Ja trazio prije mjesec dana, nije bilo. Iako sam vise za blue switcheve... :D= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Ma nitko nije za Blue, to se ljudi samo varaju, svi smo mi za Bile.
http://i.colnect.net/images/f/27/208/Hnk-Hajduk.jpg
Nije ni čudo što K70 prije mjesec dana nije bilo, pa tada je ni nije bilo. Mislim ni u SAD-u.
Ipak je to nova keyba, nasljednik K60 kao što je i K95 nasljednik K90.
Prilicno sam siguran da sam ju vidio na njihovoj stranici za naruciti.
Blue switchevi su najbolja stvar ikad. Meni uopce ne smeta sto su "glasni", stovise, to mi se i najvise svidja na mehanickim tipkovnicama.
Onda ti je na našem tržištu jedini izbor Razer BlackWidow linija. Šteta što su samo ANSI US.
Većina što voli Blue switcheve kao kompromis prihvati i Brown, tako da mislim da bi ti i keybe s njima bile ok.
Zamislite si Cherry MX switch koji bi bio linearan (kao MX Red ili MX Black) ali imao zvuk (klik) na 2mm od 4mm hoda.
To bi bio pravi gaming switch za one koji vole zvučni odgovor.
Nazovimo ga Cherry MX Pink i dajmo mu aktivacijsku silu od 55g. Dakle negdje između Red i Black...
Rivajv teme...
Koji vam je bolji?
daj ne
Jednostavno nisi rođen za komedijaša. Radije se drži sekte hardveraša, dok u život ne uleti neka lijepa i bogata (novi high end komp za miraz) snaša.
P.S. Kad je dan D za šoping i jesi još uvijek najviše zagrijan za Logitech G710+ Mechanical Gaming Keyboard?
Dan D je po sjedanju novca ili koji dan kasnije - naime krećem na praksu od ponedjeljka 07-15 pa je pitanje kad ću do banke.
Možda kupim 13og u OS u Linksu ako budu imali (i ako stignem tamo za radnog vremena).
Kad već spominjem banku, jedan mali savjet - izbjegavajte PBZ -> gadovi vam kad otvorite račun ne pošalju pin i onda traže 20 Kn za drugi pin.
Ja im tih 20 Kn ne dam jer mi ne treba drugi pin, treba mi prvi pin kojeg su mi dužni dati da mogu koristiti svoju karticu i tako svoj tekući račun.
Zbog toga je moj idući posjet banci podizanje svega i s žiro i s tekućeg računa i zatvaranje oba. Ne želim biti klijent neodgovorne banke.
Kad smo već kod toga, imate prijedlog koje banke, ZABA anyone?
Da, još sam za G710+, jedina je s MX brown koji mi se izgleda jedini čine kao dobri.
Meni su poslali pin poštom ko i svaka druga banka.
Zaba je ok, koristim njeno internet bankarstvo već cca 10 godina, jedini zajeb je što nemaš pristup Pay Pal-u, Steamu itd ak ti je to bitno.
E da, ostavi se humora. Ozbiljno.
Links više nema G710+ :P
A krš od 7G je otišao u pizdu strininu sa 950kn :D :D
Links nema, a drugi? Možda će dobiti novu pošiljku...
Links je bio najjeftiniji, u ADM-u je 1100kn. Ako i dobe tko zna da li će biti na "akciji" opet.
Ako je ne bude, bit će neka druga || ću izdvojiti više.
Samo je 7G dostupna u Osijeku. :roll:
Marijanović, zašto ne odeš u Mađarsku po tipkovnicu? Ti si bar tamo na granici.
Sad smo svi u EU, a G710+ možeš dobiti za 800-900 kuna.
Ma vjerojatno te koje prodaju u Mađarskoj nemaju hrvatske znakove, ali tko zna, možda ga je jednostavno strah da ne potroši sve pare na Mađarice mlade koje svoje usne "sladoledom" slade.
Da, nemaju HR dijakriticke simbole + ne znam za trgovinu informaticke opreme u Barczu, a negdje drugdje mi je daleko ići odnosno ne isplativo.
Update 1: Stigli novci na račun.
Update 2: Na poslu, tu pored svog laptopa, imam MS tipkovnicu s malim Backspace i "obrnutim" Enterom.
Vrlo čudan layout moram reći. Toliko obrnut da mi ne vrijedi privikavanje na njega te zbog toga eliminiram SS 7G iz izbora.
Upravo tipkam na scissor-switch tipkovnici s ANSI layoutom i HR simbolima te mogu reći da mi takav layout ne bi predstavljao problem, dapače bolje mi odgovara dulji lijevi shift.
Ako si ne budem mogao priuštiti G710+, što da onda izaberem, Corsair Vengeance K70, K60 ili CM Storm Trigger?
Ni sam više ne znam, ali izgleda da će nekog prisilnog kompromisa morati biti...
Potroši pare na drogu, alkohol i kurve.
Kaj si mi ono bio odgovorio kad sam ja to spomenuo? :P= Citat =:
Keybe koje si naveo su u istom cjenovnom razredu sa G710+, tak da i dalje ne vidim problem i zbog 200 kuna se po meni ne isplati uzeti inferiorniji switch koji ne želiš. Ako moram birati, onda bi G710+ >>>> K70 > CM > K60...
Meni je od tih tri K70 presuper, ali ni K60 nije loša, dapače, čak mi je možda i bolja zbog onog spremišta za tipke u naslonu za ruku.
Uglavnom, nemaš brige pošto Corsair stavlja svoj logo samo na super stvari.
Sad samo odluči vrijedi li K70 skoro 200 kuna više i naruči brzo, jer imaju samo po jedan primjerak od svake.
P.S. Stanje od dućana dole ti je u biti raspoloživost kod uvoznika.
http://www.instar-informatika.hr/tipkov ... 9000004-EU
http://www.instar-informatika.hr/corsai ... 9000011-EU
Bartuc, nisu u istom cjenovnom razredu. G710 nema i neće biti jeftinije od 1100 Kn. Nove pošiljke će izgleda biti oko 1200 Kn i stižu tek za oko 3 tjedna.
Ja sam na račun dobio 1120 Kn i ne mogu sve od toga potrošiti na tipkovnicu. Narudžba iz ADM-a me izađe 1144 Kn. To je više nego što imam.
Ne znam više što da gledam, hoću da je dobro a onoga što bih htio nema. Sad ostaje samo izgled u pitanju, i cijena.
Za MX Brown dao bih i 1100 Kn, ali za MX Black ili Red ne dam. Ma ne dam preko 700-800-850 kn onda.
Bolje ikakva mehanička tipkovnica nego nikakva.
Edit:
THE CQUI CK CBVROWNM CFOYX CJUNMPS COBVER CTHE CLAZYX CDOG
To je "The quick brown fox jumps over the lazy dog" otipkan na mom laptopu s pritisnuta oba shifta.
Ghosting na nivou, a ni 3-KRO baš ne zaostaje...
@Marijanović, ne znam da li znaš, ali npr. Logitech Illuminated, iako je scissor switch, nema istu dubinu pritiska kao na laptopima. Meni su laptopi relativno neudobni za pisanje i tih 2 - 2,2mm je pre mali hod. Illuminated i ostale keybe sa "perfect stroke" mehanizmom ti imaju 3,2mm dubinu, što je puno bliže pravim keybama (3,5-4mm) nego laptopu.
I moram priznati da mi je takav scissor udobniji od svih mehaničkih što sam probao, a nisam probao samo Brown i one egzotične koje brijem niti nemaju kod nas (clear, green i sl.). Tipke su full mekane, feedback je pre savršen i hod tipke je čvrst, nema nikakvog ljuljanja tipki kod pritiska.
Mislim da je zbilja K800 vrh, nema taj ghosting problem kao obična verzija, bežična je (nemoj mi o input lagu i latencijama, takvo što ne postoji kod keybe :D), vizualno je pre savršena (osim nakeljenih tipki naravno), bijelo osvjetljenje (najbolje) i košta masu manje novaca od mehaničkih keybi. Ako nekoga i smeta što je bežična, pikneš žicu u nju i postane žičana!? :P
Da bar imaš negdje otići i probati malo pravi scissor, kažem ti da te nebi razočarao!
Nisam znao da imaju 3,2mm, gdje god da čitam spominje se 2mm kod scissor-switcha.
Kod ove keybe na laptopu smeta me ghosting (vidiš i sam kakav je), te preplitak hod tipki. Što se otpora tiče, bolji mi je nego na membranskim tipa Media 600. Ali zamorno mi je za prste, evo malo chatam na fejsu i tipkam po forumu te su mi se prsti već umorili...
Budem nastavio kad dođem doma.
50 stranica o tipkovnici :pray:
Ja ovu imam već godinama i nikad nekog "neugodnog" pisanja ili nešto tako.
Logitech Y-SU 61
http://www.yadsi.in/img/records/big/6ce/672610.jpg
Osobno nebih nikad dao preko 100-200 kn za tipkovnicu. Ovu sam uzeo skupa kad sam uzimao zadnji komp i rekao da ubaci
neku jeftinjaru od tipkovnice i da bude logitech, koštala je 50kn, ja sam prezadovoljan.
@Marijanović - http://www.logitech.com/en-us/products/ ... icles/5912
Da, uvijek se spominje 2mm pošto je uglavnom switch za laptope. Baš moraš probati, makar je oboje scissor, opet ima čak i drugačiji feel i feedback nego na laptopima. Samo ime mehanizma im je zajedničko, inače su 2 različita svijeta.
Baš sam s jednim prijateljem razglabao o tome kako bi valjalo imati otpor moje tipkovnice s laptopa a hod tipki Media 600, da mi u tom slučaju (ako bih imao takvu) vjerojatno ne bi ni trebala druga tipkovnica. Iako volim još dublji hod. Na laptopu mi sve otupe jagodice prstiju, ponajviše oba srednja prsta i lijevog palca jer s njima najčešće tipkam (iako znam pisati koristeći obje ruke i sve prste), a na ovoj Media 600 na kojoj sad tipkam nekako prelagano stišćem tipku a sam udarac tipke u dno osjetim na prstima što pak rezultira neugodnim radom.
Gledam sad cijene tih s "PerfectStroke". Za tu cijenu prije bih i uvijek radije uzeo bilo kakvu novu mehaničku.
Iako bi dojam tipkanja bio vrlo sličan (PerfectsStroke naspram Cherry MX Black ili Red), mahnika ima svoju prednost.
Ako ništa drugo, barem je lakše očistiti tipkovnicu i dugotrajnija je. Ne moraš stisnut tipku do dna također.
Ne znam zašto se svi ovi što ne cijene tipkovnice osjećaju pozvanima da svoje mišljenje ostavljaju ovdje u temi?
Pa šta što ne date za tipkovnocu više od dvoznamenkastog broja, ne morate se time hvaliti (nije pohvalno) i o tome kokodakati.
I dalje je moderna membrana inferiorna modernoj mehanici, i dalje se za bolji proizvod više plaća tako da tvrdnje da je jedna keyba od 50 Kn istovjetna nekoj od 500 Kn jednostavno ne drže vodu.
Pa baš nije niti sličan, kod scissora imaš feedback koji je sličan Blue switchu, znači osjetiš kad klikne pod prstom, ali je nečujan (što bi bilo najsličnije Brownu zapravo, samo ne znam kakav je na njemu taj "taktilni" osjećaj).= Citat =:
Što se cifre tiče, K800 je 650kn, obična je tek nešto iznad 400kn, za tu lovu nema dobre mehanike. Eventualno 6Gv2 koju nebi niti pogledao pokraj K800.
Koliko sam ja razumio (i koliko mi je poznato kod scissor-switcha) do registracije tipke dolazi kao i kod klasičnih membranskih - kada je pritisnuta do kraja.
Osjetiš kad tipka dođe do dna, tada ima kao taj klik (zbog mehanizma škara), to je slično mehaničkim kad pritisneš tipku do dna, a ne kao kod MX blue i brown na otrpilike pola hoda.
Za 650 Kn već se nalazi i CM Storm Quickfire Rapid Red pa skoro i Corsair K60 (od 730 Kn) i Blackwidow.
Sve više gledam K60...
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp= ... geance+k60
Izgleda da nemam ga G710+ :cry: :cry: :cry:
Eto, na kraju ces valjda kupiti isto sto i ja. Ja sam dao 770kn u Diskontu24 i ne zalim lipe.Ako te nesto zanima pitaj me.
Edit : ako je kupis vidjet ces kako je kvalitetno napravljena. Aluminij,multimedijske tipke,skrol za glasnocu zvuka,crvene prilagodene tipke za igranje,pa cak i Corsair logo gore... sve je odlicno napravljeno i meni odlicno izgleda te mislim da ovakva keyba nema konkurencije i nije dzabe skupa.
Na primjer kada sam kupovao od Nike Noctua ventove, bilo mi je cudno kako su novi toliko skupi,ali dovoljno je bilo da vidim recimo bundle i uzmem onu kutiju u ruke,ili na kraju kada sam ih otvorio i probao prstom plastiku koja nije mekana i savitljiva kao na onim jeftinijima...
Daj mi onaj "The quick brown fox" da vidim kak to s tom keybom 'zgleda.
Sa dva shifta stisnuta?
THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG
Najs - a vidi moje:
HE QUIC BROWN OX UMP OVER HE Y OG - Media 600 USB
THE CQUI CK CBVROWNM CFOYX CJUNMPS COBVER CTHE CLAZYX CDOG - Laptop
Prva nema ghosting jer ima zaštitu od toga, ali zato gubi slova.
Druga ima itekako osjetan ghosting.
Zato je bitan antighosting.
A kod pisanja i gejmanja ghosting ne osjetiš nikad.
Ne? Objasni.
Pa kad se nakuca 50 strana na tipkovnice, to već valjda postaje neka generalna tema za tipkovnice i ostavljam svoje mišljenje.= Citat =:
Anyway, jebeš mi mater al razlika između ove koju sam ja postao i te koje ti misliš uzest ne vrijedi sigurno 1000kn (ili 600 nebitno).
Imao sam priliku koristit neku od 400kn i nisam primjetio nikakvu razliku, osim što je imala wsad i još neke tipke označene.
Još mi je najsmješnije šta se neko slomi za te pare i da onda takvu cifru za tipkovnicu koja je totalno precijenjena.