-
Re: The Witcher 3: Wild Hunt
Ne slažem se. Ako netko u to doba nije imao konfiguraciju za izdržati to, ne znači da je debil. Ako je igra slabo optimizirana, jasno da je to minus, pogotovo pored nekih super optimiziranih igara koje i na žalosnom hardveru izgledaju kao melem za oči. To ne znači da su mu devovi dužni da naprave igru da leti na njegovom hardveru, ali će on uzeti to kao manjak pa će možda odlučiti da ne kupi igru.
-
Kvragu, pa rekli smo da takvi bolje da kupuju konzole...ne mislim to uvredljivo. Uključujem u to i sebe. Netko tko ima pametnijih/zabavnijih stvari u životu od praćenja hardveraja manje će se frustrirati uz konzolu. Ako nisi znao znači da nisi dovljno dobro pratio ili te nešto drugo zajebavalo.
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
Ako na malim detaljima dobiješ duplo više fps-a nego na maksimalnim gdje je problem u optimizaciji? Znači tebe smeta što su ponudili toliko detaljne opcije? Po meni je to prednost a ne mana. Ako je tebi mana uzmeš x360 veziju gdje nema nikakvih opcija. Ja ne vjerujem što sve ljudima neće smetati...
ne smetaju me detaljne opcije, dapače slažem se da bi to trebala biti prednost, već manjak njihovog efekta...znači ako smanjim detaljnost osvjetljenja, sjena i LOD sa ultra na min., isključim bloom, blur, depth of field i još neke efekte - i dobijem max. 5 fps-a onda su sve te silne opcije beskorisne, odnosno smanjenjem tih opcija igra bi morala radit dosta bolje da je optimizirana kak spada
valjda si skužio što hoću reći...idem sad gledat dal će Microsoft isprezentirat što zanimljivo na E3
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
Kvragu, pa rekli smo da takvi bolje da kupuju konzole...ne mislim to uvredljivo. Uključujem u to i sebe. Netko tko ima pametnijih/zabavnijih stvari u životu od praćenja hardveraja manje će se frustrirati uz konzolu. Ako nisi znao znači da nisi dovljno dobro pratio ili te nešto drugo zajebavalo.
Ma da. Uzmi mene za primjer. Prethodnu generaciju sam proživio uz Radeon 4770 koji nije bio dobar value for money, ali je obavio posao i uredno gurao skoro sve što sam htio, s time da je jedan Just Cause 2 i Skyrim i uz tu snagu prilično lijepo zasjao na visokim detaljima, pogotovo JC2 koji je izgledao predivno, a opet siguran sam da bi Witchera 2 jedva pokrenuo, možda i nikako. Zašto bi itko morao prilagođavati konfiguraciju radi jedne igre kad je očito da se lijepa igra može napraviti i da radi na slabijem hardveru? Ne vidim zašto bi netko bio glup zbog toga što je uzeo hardver s kojim mirno igra sve što želi, jedino ga zajebe igra koja poslije izađe i za koju se ispostavi da je loše optimizirana?
Konzole nisu za takve ljude, konzole su samo za one koji žele igrati ekskluzive. I eventualno one koji baš nemaju nikoga da im pomogne složiti i srediti komp za igranje a sami se ne razumiju.
-
Zato imaš configuration set sa predefiniranim opcijama od low do ultra. Dok je god duplo veća razlika u fps-ima između low i ultra, u mojoj knjizi igra je dobro optimizirana. Sad koliko točno koja opcija pogoduje i na kakvoj konfiguraciji trebalo bi točno testirati. Sve u svemu izbacili su izvrsnu konzolašku igru na PC prije same konzole. PC je igra po svim opcijama, naprednijoj grafici dok je po samoj mehanici čista konzola. To se najbolje vidi iz detalja da ju je najugodnije igrati gamepadom koji je bio odmah u startu savršeno podržan (X360 gamepad).
-
@cham3leon
ako ti je ostatak kompa ok, Witcher 2 bi trebao radit bez problema na medium teksturama i većina ostalih postavki na ultra, bez ubersamplinga..mada ovisi i na kojoj rezi igraš, al radio bi sigurno...
-
ATI 4770 je u stvari prastari 4850. Dobra grafa u svoje vrijeme ali očekivati da će glatko tjerati jednog Witchera 2, koji je u trenutku izlaska bio THE grafika, je nerealno i neinformirano. Svako nekoliko godina na PC dođe igra koja izokrene situaciju. Da li zbog jedne igre nadograđivati komp? To ovisi od korisnika do korisnika. Uostalom znam kolegu koji ju je gotovo savršeno igrao na 9800GT, grafa iz istog razdoblja slične cijene sa srednjim detaljima.
-
Ma napravio sam upgrade odonda, grafičku bih možda još koristio, ali se previše grije i ima sranje hladnjak. Naveo sam to čisto za primjer.
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
ATI 4770 je u stvari prastari 4850. Dobra grafa u svoje vrijeme ali očekivati da će glatko tjerati jednog Witchera 2, koji je u trenutku izlaska bio THE grafika, je nerealno i neinformirano. Svako nekoliko godina na PC dođe igra koja izokrene situaciju. Da li zbog jedne igre nadograđivati komp? To ovisi od korisnika do korisnika. Uostalom znam kolegu koji ju je gotovo savršeno igrao na 9800GT, grafa iz istog razdoblja slične cijene sa srednjim detaljima.
pa slučajno sam baš s 4850 odigrao Witchera 2 i radio je odlično na high teksturama i ostalo na max/ultra bez ubersamplinga i motion blura, eventualno još opcija il dvije na medium, reza 1280X1024...
-
Ali sigurno si imao to spojeno na neki odličan procesor koji je iz nje izvlačio maksimum+ igrao si to na vrlo maloj rezoluciji. U takvoj kombinaciji samo potvrđuješ da je igra dobro optimizirana a da si ti sam previše očekivao s obzirom na staru grafu.
-
ti se praviš glup ili?
zadnji put, igra je radila na istom framerateu neovisno dali je 90% opcija na min. ili ultra = loša optimizacija / beskorisne postavke (izuzev detaljnosti tekstura, rezolucije i ubersamplinga)
-
-
Ili?
Po deseti puta. Postao sam link gdje se fino vidi kolika je razlika između low i ultra na desetak garfi procesora. Jedna GTX 560TI ima na low 86 fps-a dok na ultra ima 40. Ti neznaš čitati ili ti treba nacrtati?
GDJE JE TU PROBLEM U OPTIMIZACIJI?
-
pa pročitaj što sam napisao...s Ultra presetom se mijenjaju i stavke za koje sam napisao da utječu na FPS, dok ostale nemaju efekta...
-
To ti tvrdiš. rekao sam da bi trebalo testirati na različitim komfama svaku pojedinu stavku pa onda donjeti zaključak. Sama činjenica da si igrao igru na med/high sa grafom iz 2008 godine koja je i u trenutku izlaska bila srednja klasa, dovoljnop govori koliko je igra bila dobro optimizirana s obzirom na prikazanu grafiku.
Aj pitaj me još jednom, po da se moram još deset puta ponoviti. I tako će samo mene banati nakon ove rasprave.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
To ti tvrdiš. rekao sam da bi trebalo testirati na različitim komfama svaku pojedinu stavku pa onda donjeti zaključak. Sama činjenica da si igrao igru na med/high sa grafom iz 2008 godine koja je i u trenutku izlaska bila srednja klasa, dovoljnop govori koliko je igra bila dobro optimizirana s obzirom na prikazanu grafiku.
Aj pitaj me još jednom, po da se moram još deset puta ponoviti. I tako će samo mene banati nakon ove rasprave.
ne znam kad su zadnji put ikog osim botova banali s ovog foruma tak da čisto sumnjam da imaš brige...
-
-
= Citat =:
Izvorno postao
IGoR_2803
ne znam kad su zadnji put ikog osim botova banali s ovog foruma tak da čisto sumnjam da imaš brige...
Mene :D
http://forum.pcplay.hr/showthread.ph...igrate/page305
-
Mene samo zanima zašto Geralt ne rolla nego radi onaj skok unazad? Ali osim toga izgleda predivno.
-
Njabovi koriste željezni mač na čudovištu i ni herbalisticu nisu jebali. Najgora prezentacija ikad.
-
Da se vratim na diskusiju o optimizaciji. Tomb Raider je super optimiziran jer je izašao 2013. i leti na starim kantama. Batmani su bili super optimizirani. Witcher 2 je optimiziran za drek.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao
W3DR4N
Da se vratim na diskusiju o optimizaciji. Tomb Raider je super optimiziran jer je izašao 2013. i leti na starim kantama. Batmani su bili super optimizirani. Witcher 2 je optimiziran za drek.
Pogotovo ako uključiš tressfx, onda super radi. A i Bataman na starom unreal 3 engineu..GG. Sve nabrojano je sasvim uredno optimizirano uključujući i witcher. Nema nikavih problema na različitim klasama kompova. Moj šogi uredno vrti witcher 2 na athlonu X2, 3GB rama i 8800 GT grafi sa 512 mb rama. Samo čovjek je svjestan da to ne ide na high. Radi mu najnormalnije.
-
Daj ne laži. Meni je jedinica bila toliko loše išla nebitno na kojim detaljima na Athlon X2, 2GB rama i 9600 GT koja je gotovo identična konfa, da sam odustao igrati isključivo zato. Da ne spominjem kako bi tek onda dvjoka radila da sam je išao igrati.
-
-
-
= Citat =:
Izvorno postao
Izgubljeni_v2.0
Daj ne laži. Meni je jedinica bila toliko loše išla nebitno na kojim detaljima na Athlon X2, 2GB rama i 9600 GT koja je gotovo identična konfa, da sam odustao igrati isključivo zato. Da ne spominjem kako bi tek onda dvjoka radila da sam je išao igrati.
Nije identična i nemam razloga lagati. Možda je za tebe konzola jedina upotrebljiva platforma.
https://www.youtube.com/watch?v=xRW9RAAgkbE
-
ovaj Garret je totalni rip off Snakea(po faci), a i voice acting je očaj
-
= Citat =:
Izvorno postao
flander
Nije ti ovo Thief tema.
I ne vidim kako Thief ripoffa snakea.
-
Zašto se konstatno praviš glup da gnjojiš temu? Znam da imaš hardwerskog znanja tako da nije do toga da neznaš. Te dvije konfe su identične. Imaju Althon X2, 2GB rama, i gotovo identične grafe. 9600 GT je prepakirani 8800 GTS a razlika između toga i 8800 GT je u nijansama, ako ikakva. Dakle konfe su iste. I sad postaš video sa 4GB rama i C2D koji je naspram Athlon X2 znastvena fantastika, a k tome je riječ o CPU zahtjevnoj igri. Optimizacija u jedinici je bila za drek kada je izašla, a kakva je situacija u dvojci neznam.
I neznam uopće zašto si sad ovako nešto nabrijan, ponekad bi i nešto normalnog pisao. Sad ti netko nešto napiše ti to lijepo pročitaš i onda zamisliš neku svoju verziju tog posta i odgovaraš na post. Ideš na neka PC master race izdrkavanja s kojim se apsolutno nitko ne slaže. Čak ni ostatak PC pristaša.
Da ne bude sve offtopic, nisam igrao još Witchere al ovo mi s E3 izgleda jebeno. Ako ništa drugo lijepo izgleda. Mogao bih prva dva preći taman prije izlaska pa uživat u trojci.
-
= Citat =:
Izvorno postao
flander
http://img1.imagesbn.com/p/978031621...1_s260x420.JPG
-
= Citat =:
Izvorno postao
Izgubljeni_v2.0
Zašto se konstatno praviš glup da gnjojiš temu? Znam da imaš hardwerskog znanja tako da nije do toga da neznaš. Te dvije konfe su identične. Imaju Althon X2, 2GB rama, i gotovo identične grafe. 9600 GT je prepakirani 8800 GTS a razlika između toga i 8800 GT je u nijansama, ako ikakva. Dakle konfe su iste. I sad postaš video sa 4GB rama i C2D koji je naspram Athlon X2 znastvena fantastika, a k tome je riječ o CPU zahtjevnoj igri. Optimizacija u jedinici je bila za drek kada je izašla, a kakva je situacija u dvojci neznam.
I neznam uopće zašto si sad ovako nešto nabrijan, ponekad bi i nešto normalnog pisao. Sad ti netko nešto napiše ti to lijepo pročitaš i onda zamisliš neku svoju verziju tog posta i odgovaraš na post. Ideš na neka PC master race izdrkavanja s kojim se apsolutno nitko ne slaže. Čak ni ostatak PC pristaša.
Da ne bude sve offtopic, nisam igrao još Witchere al ovo mi s E3 izgleda jebeno. Ako ništa drugo lijepo izgleda. Mogao bih prva dva preći taman prije izlaska pa uživat u trojci.
Aj ne seri, kad probaš osobno onda kometiraj. Pričaš o jedinici a dvojku nisi ni probao i onda meni pametuješ. Gdje sam rekao da se igra na istoj rezoluciji i postavkama kao tip u linkanom videu? Čitaj sa razumijevanjem.
-
Evo i još slabiji komp pa nekako radi, sa 8800 gt radi bez problema.
https://www.youtube.com/watch?v=oi788F7vhHY
-
čitanje ovu temu me navelo na zaključak da jedino ko hejta ovu igru su idioti koji neznaju naštimat kompjuter i igru, te idioti kojima je preteška. heh fuck logic
-
Kako je dobar onaj video šta je Arby stavio. Izgubio bi se u onoj šumetini, sjeo na panj i samo osluškivao zvukove, ko meditacija, ajde izlazi više.
-
Sažem se. Igra dobro napreduje.
-
inače.. jel se to meni čni il na onom xboxu igra šteka?
-
= Citat =:
Izvorno postao
rejndjer
inače.. jel se to meni čni il na onom xboxu igra šteka?
mora da je loše optimizirana...
-
Ne da šteka nego trokira ko trabant.