dobis 2 teksta, djela= Citat =:
Izvorno postao vukopas
ti moras napisati po cemu je koji bolji.
nema sad 2 eseja pa ak si jedan lose napiso da onda ti se drugi ocjenjuje jer si ga bolje napiso.
2 djela, 1 esej, jedna ocjena
Printable View
dobis 2 teksta, djela= Citat =:
Izvorno postao vukopas
ti moras napisati po cemu je koji bolji.
nema sad 2 eseja pa ak si jedan lose napiso da onda ti se drugi ocjenjuje jer si ga bolje napiso.
2 djela, 1 esej, jedna ocjena
Ne kužim ovo "moras napisati po cemu je koji bolji." Mislio sam da dobiješ smjernice kao i za raspravljački?
Ma nisam ni mislio na 2 eseja. Ono što sam htio reći je da mi je lakše pisati o 2 djela u jednom eseju uspoređujući ih jer se može puno toga pričati na temelju razlika u razdoblju nego da mi dođe samo jedno koje uopće neznam. Općenito mi djeluje lakše npr usporediti Dundo Maroja sa nečim nego ga detaljno analizirati. Ak ništa lakše se skupi potreban broj riječi.= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
Pa da, ali ti se to svede na "A je bolje napravio ovo, B je kvalitetniji po tome" i slične gluposti.= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Najbolje je kad ti daju neki random tekst o nekoj random temi i onda samo opališ kontru i gg.
:pray:
A meni sve 4 godine profesorica tvrdi kako je krivo govoriti da je x bolji od y jer to nije na nama da sudimo i sl.
U eseju je samo bitno da ne izrices svoje misljenje, to se eventualno spomene samo u zakljucku.
Ili su mene krivo ucili.
Dobro su te učili.
U uvod ide književno razdoblje i vrsta, rajt?
Tako je.
Ekipa sretno.
FALA
Sunce ti, filip/bijeg na višoj. :hangin:
A ono i nije tak loše završilo. Prvom sam poludio kad sam vidio temu al na kraju sam se snašao. Više sam pričao općenito o djelima i o sukobu intelektualac - malograđani nego o samim ulomcima i njihovom kontekstu. Valjda bu dobro na kraju.
+1
Filip pao u 2. plan jer se nisam mogo sjetit ničega. Na kraju sam imao esej od 484 riječi o tim sukobima. Jedan citat, dosta parafraziranja i nekoliko detalja iz knjiga. Valjda bu 4.
Pljuvanje po konceptu egomanijakalnog umjetnika, analiza i kritika pojedinac-drustvo, navodenje detalja iz djela, spominjanje i povezivanje nekoliko drugih djela, 3-4 citata, ~480 rijeci.
Cak mi nije niti bitno za upis.
Dean Gasparovic:
Jel ima jos koja legenda koja je na visoj razini pisala samo Filipa jer je mislio da moze birati
Tak i ja. U početku sam bio opeshrabljen jer nisam niti jednu od tih knjiga pročitao ali na kraju prošlo ok.= Citat =:
Izvorno postao vukopas
Moj frend je :pray: :pray:= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Napisao sam 505 riječi, neke smjernice sam djelomično krivo odgovorio odnosno nisam odgovorio sitnice neke, ali ništa previše strašno, i još sam napisao da je Bijeg najbolji moderni roman umjesto najbolji roman moderne...a valjda mi neće manje od 4 dat :/
Svršio sam koncept za nekih 50min, a onda sam jedno 60-70 min prepisivao na list za esej :rotfl:
I stigla su rješenja fizike, imat ću negdje oko 90% ak sve bude ok.
Ja uopće nisam pisao razdoblje, stavio sam u uvod koja je tema i koja se problematika obrađuje i to sam krenuo razrađivat.
@Maloki
Koliko su strogi po pitanju pozivanja na cjelokupni roman i detalje izvan ulomka?
edit: zna netko kad su rezultati?
9.7. objava, onda rok 3 dana za žalbe, 16.7. postaju službeni. A možda i par dana prije 9.7. objave neke rezultate ako neke predmete ranije isprave...
Wut, biologiju su ispravili za 2 dana a na ovo treba čekat mjesec dana?
O čem pričaš ti? :rotfl:
Rezultati = koliko je tko imao bodova i koju je ocjenu dobio nakon što su ispravili njegove ispite.
Rješenja = točni odgovori na pitanja...
Biologija još nije ispravljena.
Aha :(
Pričao sam s nekim ljudima pa su spomenuli usput da imaju x bodova iz biologije pa sam mislio da su već ispravili. Moj bed.
Ma sjebano ti je kod tog eseja pošto esej stvarno ne možeš u potpunosti objektivno ocjeniti, tako da ti kod toga baš ovisi o ocjenjivaču.
Ja sam sjebo jer sam za Latinovicza napisao da pripada moderni, dok za Bijeg nisam ništa napisao.
Esej mi se može svesti na ovo:
Uvod
Krleža pripada moderni, napiso je Latinovicza koji prati naslovnog junaka, prati se lik u trećem licu.
Nehajev je napisao Bijeg, prati se Đuro, pisano u prvom licu.
Glavni dio
Filip se druži s kočijašima, čudi se kak su glupi, koristi čudne usporedbe da istakne kako je pametan a kočijaši zaostali.
Đuro se svađa s Tošom koji tvrdi da su umjetnici "2deep4u" pa zato ljudi ne kupuju knjige, a Đuro veli da nemreš svatit knjigu ak ne pročitaš i da ljudi ne čitaju jer im se neda.
Filip se zgraža zbog toga, Đuro ne previše.
Zaključak
Danas još uvijek ima jako puno glupih ljudi, pop kultura nam je sjebana jer ljudi žele instant zabavu, fuck the system.
Ma objavili su ti rješenja pa su ljudi preko njih sami zbrajali koliko imaju bodova.
EDIT: ovaj esej na maturi mi je bio prvi u životu. Nikad u školi nismo pisali esej :D
Jeste pisali zadaćnicu?
Nemoguće. Moraš pisat esej u koju god školu išao.
Zadaćnica = esej.
Krivo. Imao sam takvog starog profesora od 65 godina koji je, iako je inače bio dobra osoba, radio sve osim onog za maturu i stalno živčanio. Jedino je imao poremećena pitanja u testu tako da iz dijela testa na maturi iz književnosti očekujem 99% točnost.
Pisali smo nekoliko zadaćnica, istina, ali to nije imalo nikakve veze s esejom na maturi, nego sam pisao o tome kako sam kao mali šetao livadom ili se igrao s djedom i takve pričice. Da, to sam radio u srednjoj na hrvatskom.
I te ocjene iz zadaćnice naravno se nisu ni gledale za zaključnu ocjenu jer bi svi dobili 4-5...
imat cu nekih 60-70% fiziku.. ak bude ko prošle godine pragovi, jebeno.. treba mi 4 zbog upisa na fer
I tak odgođena matura na petak.
Znači odgođeno? Kreteni.
Ne ide mi u glavu kako su u 3 škole uspjeli napraviti isto sranje.
Neš pričaju da će nam sad i nove eseje dati jer se ne smije imat različite eseje i ispite. Ubit ću se ak to bude.
Dogovoreno.
Ma vjerujem da nećemo pisati nove eseje jer bi to bio preveliki trošak. Ni na jesenskom roku se ne pišu isti eseji kao na ljetnom pa se nitko ne buni da nemaju svi iste uvjete...
EDIT: sad sam čuo glasinu da su ti učenici ipak pisali esej na kraju, pa ako je istinito onda :thumbs2:
Jos uvjek ne vjerujem.
Ljudska komedija.
"Ako si Hrvat, bar su ti jednom odgodili maturu"
Lol, vjerojatno ćemo sad dobit ispite predviđene za jesenski rok? Nekako sumnjam da stignu sve tiskat i dostavit do petka, a vjerujem da već imaju tiskane za jesenski.
Šta se točno dogodilo?
U 3 različite škole su umjesto eseja podijelili ispite.
Imaju 8 razlicitih ispita.= Citat =:
Izvorno postao Maloki