koliko mi je zgadno ako nakon ajmo reći mjesec dana sviranja akusticne se prebacim na bass? oce li mi to predznanje ista pomoci? gledao sam lessonse od bassa i uber mi se sviđa
Printable View
koliko mi je zgadno ako nakon ajmo reći mjesec dana sviranja akusticne se prebacim na bass? oce li mi to predznanje ista pomoci? gledao sam lessonse od bassa i uber mi se sviđa
Naravno da će ti pomoći!
nemoj se prebacivati nego fino sviraj obadvoje.predznanje naravno uvjek dobro dođe,ali bass ti ima skroz drukciji filing od akusticne.tj. pocni razgibavat prste odmah sada odmah :)= Citat =:
Izvorno postao Kron
a nevjerujem da cu moci oboje:)
a ako nakon 2 god CoDa nisu razgibani.....:D
sviraj oboje i dalje. hvatovi i znanje akordiju s gitare ti jako dobro dođe pri sviranju bassa.= Citat =:
Izvorno postao Kron
btw, ako nek misli sad kupovat instrument, nek pričeka sajam glazbe i multimedije. biti će ogromni popusti.
euro-unit će dati 25-30% popusta :pray:
kad je taj sajam??
E tu ću si ja kupit konačno neko pojačalo...= Citat =:
Izvorno postao ivan
7.-11.11.
pcplay arena će ti biti na tom sajmu
http://www.911tabs.com/link/?2239034
evo jedan tab za malo naprednije...
pjesma je čista perfekcija, neki japanac ju je napravio za neku tamo anime igru
Chrono Cross, sad si me podsjetio na igru.
Pa i nije tako zahtjevno, čisti akordi...
pa kako kome, početnicima se to čini neizvedivo! dost je zajebano, pogotovo za desnu ruku. na primjer, ja sam se navikao svirat trzalicom pa sam se bome namučio dok sam uhvatio ritam, al sad više nije problem...= Citat =:
Izvorno postao Simon the Dreamer
jel mi mozete reci otprilike kolko ce mi love trebati za bass+pojacalo i ako sam jos nesto zaboravio (trzalica, do'h :)) 2.5k? vise? puno vise?
bass-> squier precision ili jazz bass cca 1.7k
pojačalo... neam pojma, ali uzmi si nešto tipa fender 30W...
kolko bi me on kosta, trazio sam po guglu pa nema
/zalizuje_kosu_i_ide_kod_bake
a da probas nazvat neki music shop i pitat? :o= Citat =:
Izvorno postao Kron
a pa ono, tema ionako crkava pa?
Uglavnom, razmišljao sam znači kad dođe vrijeme, da kupim kvalitetniji bass a jeftinije pojačalo, pa da kasnije skupljam/radim za jače? sad ne znam jel sa jeftinijim pojačalom gubim na kvaliteti zvuka ili samo na jačini, tj glasnoći.
gubiš na oboje, ali kao početnik nećeš vidjeti nedostataka... a ionako misliš prvo svirat u sobi... nešto do 1k kn će odraditi posao ;)
i na kvaliteti i glasnoći.
uzimaj i gitaru i pojačalo istog cijenovnog ranga, ne isplati ti se gitara od 2k€+ pojačalo od 500kn.
pa znam, ali mislio sam skupit znači za solidan bass i onda kad se zareda božić-nova godina-rođendan-uskrs onda cu valjda imati za dobro pojačalo. a iovako ionako da se to čudo čuje iz moje sobe dok sam početnik mogo bi spuštene glave kroz grad ići :)
gle, solidan bas ti u početku ni ne treba... moja prva bass gitara je bila kopija fendera, rabljena i platio sam ju 700 kn.
da, ali kod mene ta kupi-prodaj tehnika nece bas ici jer zivim tamo gdje zivim, tako da naci nekog ko prodaje bass je pretesko.
pa kupi squiera... za početak je najvažnija volja :wink:
cek cek, squiera proizvodi fender?
da, i jeftiniji je jer se koriste drugi materijali.
squier jazzbass ti dođe 2000 kn, a fender jazzbass 7000 kn :)
a ništa, idem malo do dućana, ionako moram kupit futrolu za gitaru i promijeniti konjića jer je puknut i malo je naštelat i tako to.
ubodi jednog fender precisiona.ja bi to :(
uf, ja bi bilo što fenderovo... iako mi je jazz bass bolji od precisiona :)
jel mi neko moze nac kako se uhvati akord Hm? nikad nisam cuo za to, a ne mogu nac nigdje, nema ga ni u guitar pro-u :?
Nece mu pomoci jer na toj stranici vidim samo B mol (minor) akord.= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Dakle, Storm: akord koji ti trazis je H mol (H minor ili Hm kako si napisao), a njegovo drugo ime je B (mol, minor, h).
Ljestvica:
c d e f g a h/b c
No, na internetu ces uglavnom naletiti na B.
Hm akord:
E -2--
H -3--
G -4--
D -4--
A -2--
E ----
jel on slucajno kosta 3k kuna?= Citat =:
Izvorno postao Hanzaplast
može
iduće petoljetke :(
Hvala :)= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
evo ja sviram bass tak da ak ima neko u blizini kc a da treba bassistu nek se jave,al samo ak ima živce svirat s njubarom kakva sam ja. :roll:
ce bit za kupit akusticnih gitara?treba mi nova.= Citat =:
Izvorno postao Simon the Dreamer
odi pogledat na http://www.sajam-glazbe.comSkoji će biti izlagači. svaki od njih će dati određen popust na svoj cjelokupni asortiman ;)
tnx :)
joj, sramota, propade nam tema...
enivejs, jel mi mošte preporučit pokoji tab da je iz žanra fantasy/ambiental/rpg-like/naturalwave/dark ambient ili tak nešt...
mi lajk veri mač
Imam pitanje za nekog znalca...
Sto mi treba da sviram bubnjeve?
Koliko kostaju solidni bubnjevi?
Koliko prostora uzimaju?
Kolika vjestina mi je potrebna?